Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Μεροκάματο...

Έχουμε καιρό να ασχοληθούμε με την στοιχηματική ενότητα, αλλά θα το πράξουμε σήμερα με αφορμή την τελευταία αγωνιστική του ελληνικού πρωταθλήματος. Είναι οι λατρεμένες τελευταίες μέρες της περιόδου, όπου συνηθίζονται να λαμβάνουν χώρα οι λεγόμενες "ομορφιές", όταν και ξαφνικά οι ενδιαφερόμενοι κάνουν πορείες πρωταθλητισμού.

Συνέχεια...

Εντός έδρας επικράτηση

Οι Λεϊκερς έκαναν το πολυπόθητο τρίτο βήμα, μετά τα δυο στραβοπατήματα σε έδαφος εχθρικό. Η εδρα μίλησε, με τον Κόμπε να πηγαίνει σε χαλαρούς ρυθμούς, παρότι ολόκληρη την προηγούμενη εβδομάδα είχε ξεσπάσει φρενίτιδα Ντουράν, με αποτέλεσμα ο άσσος του Λος Άντζελες να περνάει σε δεύτερο πλάνο. Άλλωστε, όπως δήλωσε και ο μπλακ μάμπα μεταξύ σοβαρού και αστείου ή μεταξύ υπεροψίας και φοβίας: "Οι Θάντερ έχουν τραβήξει την προσοχή μας". Ωραία σειρά είναι αυτή με  πολύ ψωμί ακόμη. Μπορεί σε 3 χρόνια από τώρα να έχουν αλλάξει οι ταμπέλες του φαβορί και του άουταϊντερ μεταξύ των δυο ομάδων, αλλά μέχρι τότε μαθήματα Κόμπε:

Συνέχεια...

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Ποτέ μην λες ποτέ...

Έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα με τους τραυματισμούς και τις εμφανίσεις των δυο πρώτων αναμετρήσεων, κανένας δεν θα ζητούσε τον λόγο από τα ελάφια αν αποχωρούσαν πρόωρα από την τελική φάση των Play Offs. Ωστόσο, αυτή η ομάδα αρνείται να παραδοθεί και suddenly, it's a series! 2-2 από μια ομάδα που φαινόταν όλα να της πηγαίνουν στραβά. Τελικά κατάφερε να μεταδώσει λίγη από την αρνητική ενέργεια στους αντιπάλους, καθώς το λεωφορείο των Χοκς τράκαρε πριν την άφιξη στο γήπεδο και οι παίκτες του δέχτηκαν το δεύτερο σοκ εντός παρκέ. Carlos Delfino 22 πόντοι... Σηκώνω τα χέρια ψηλά. Λείπει πολύ φαίνεται η θαλπωρή των εντός έδρας παιχνιδιών για τους Χοκς, μιας και μακριά από την Ατλάντα εξαφανίζονται. Πάλι καλά που το σύστημα διεξαγωγής των αγώνων είναι 2-2-1-1-1.

Συνέχεια...

Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Ελ λόκο

Στον χθεσινοβραδινό αγώνα των Σέλτικς με τους Χιτ ο Ρεϋ Άλεν πραγματοποίησε κάτι εξαιρετικά ασυνήθιστο για την κλάση του: ευστόχησε μόλις σε μια από τις τέσσερις βολές που κλήθηκε να εκτελέσει. Σιγά το πράγμα! Συμβαίνει και στους καλύτερους του αθλήματος, ακόμη και στους αθλητές το ποσοστό των οποίων κυμαίνεται γύρω στο 90%, θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς. Την συγκεκριμένη πεποίθηση, εντούτοις, δεν θα μπορούσε να ενστερνιστεί ο αστέρας των Κελτών, καθώς μιλάμε για μια ιδιαίτερη περίπτωση ανθρώπου.

Συνέχεια...

Πραγματικός Βασιλιάς

Όχι ο χαρακτηρισμός δεν αφορά στο τριπλ νταμπλ που τείνει να γίνει συνήθεια για τον Λεμπρόν Τζεϊμς. Ο Αμερικανός σημείωσε μια από τις πλέον εντυπωσιακές φάσεις των Playoffs, διατηρώντας ένα μοναδικό προνόμιο: το κάνει να φαίνεται τόσο απλό! Buzzer beater από το κέντρο με σπάσιμο του καρπού και άμυνα πάνω του. Τι άλλο να πω; Witness...


Συνέχεια...

Owned

Ο Ντουεϊν Γουεϊντ παλεύει μόνος του να σώσει την σειρά και αρνείται να παραδοθεί στις ορέξεις των Σέλτικς. Οι 30 πόντοι που σημείωνε μέχρι πρότινος δεν ήταν αρκετοί κατά τα φαινόμενα, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να σημειώσει 46(!) για να σπάσει το σερί που έτρεχαν οι Κέλτες. Το πάθος του, όμως, αντικατοπτρίζεται με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο στο κάρφωμα που έκανε στα μούτρα του Γκαρνέτ για να δώσει μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση: no surrender!


Συνέχεια...

Όπου Κροάτης και η μοίρα του

Δεν εξηγείται αλλιώς ο τρόπος που χάνουν τα παιχνίδια όταν βρίσκονται αντιμέτωποι με σέρβικη ομάδα. Κάποτε ήταν ο μεγάλος Τζόρτζεβιτς όταν στα πλαίσια του Ευρωμπάσκετ έριχνε στο καναβάτσο την Χρβάτσκα. Αυτήν την φορά ήρθε ο Κέτσμαν να επικαιροποιήσει το έθιμο, όταν και με ένα συγκλονιστικό buzzer beater χάρισε στην ομάδα της Παρτίζαν τον τίτλο της Αδριατικής Λίγκας απέναντι στην Τσιμπόνα. Παρακαλώ βρείτε διαφορές και ομοιότητες.

Συνέχεια...

Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Nose Job

Κατά την διάρκεια ενός πολέμου δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχουν παράπλευρες απώλειες. Έτσι, λοιπόν, το θύμα της τρίτης παρτίδας στο ζευγάρι των Σπερς με τους Μάβερικς ήταν η μύτη του Μανού Τζινόμπιλι, που μετατοπίστηκε μερικά εκατοστά από την φυσική της θέση. Ο Αργεντίνος έσπασε την μύτη του, καθώς προσπάθησε να παρεμποδίσει τον Ντιρκ Νοβίτσκι, αλλά τελικά το πλήρωσε με κάταγμα και με καλάθι και φάουλ. Επειδή, όμως, κακό σκυλί ψόφο δεν έχει ο international αστέρας του Σαν Αντόνιο ξαναμπήκε στο παρκέ και τελείωσε την δουλειά όπως έπρεπε. 2-1 οι Σπερς...

Συνέχεια...

Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Βαλένθια και πάσης Ευρώπης!

Η Βαλένθια επιβεβαίωσε τελικά τα προγνωστικά και τον τίτλο του φαβορί και κατέκτησε το φετινό Eurocup, επικρατώντας με χαρακτηριστική άνεση στον τελικό της Άλμπα Βερολίνου με 67-44 Έγινε έτσι η 2η ομάδα στην ιστορία, που κατακτά το τρόπαιο για 2η φορά, μετά από τη Λιέτουβος Ρίτας. Πέρα για πέρα δίκαιη η επικράτηση των Ισπανών, οι οποίοι κέρδισαν όπως ήταν φυσικό και τη μάχη για το βραβείο του MVP του F4, με τον σχετικό τίτλο να απονέμεται στον Αυστραλό Ματ Νίλσεν.

Συνέχεια...

Κυριακή 18 Απριλίου 2010

Life Stopped. NBA PlayOffs began

Επιτέλους ξεκίνησαν. Όχι βέβαια με τον τρόπο που θα περιμέναμε, καθώς η λέξη break θα μπορούσε να βρει εφαρμογή μόνο στην κατανάλωση σοκολάτας, αλλά έστω και έτσι η πρώτη μέρα άφησε υποσχέσεις για μια συναρπαστική συνέχεια.

Συνέχεια...

Τρίποντα και ρυθμός τον "σκότωσαν"...

Από τις πιο πλούσιες μπασκετικά ημέρες η χθεσινή! Τι να πρωτοσχολιάσει κανείς; Το show του Παναθηναϊκού στο Περιστέρι; Την κατάσταση στην ουρά της βαθμολογίας στην Α1; Την έναρξη των playoffs του ΝΒΑ; Το γεγονός πως οι τρεις (πλην Ολυμπιακού) μονομάχοι του F4 της Ευρωλίγκα γνώρισαν την ήττα στα πρωταθλήματα τους; Θα αρκεστώ στο F4 του Eurocup, τους αγώνες του οποίου παρακολούθησα ολόκληρους και στην αποτυχημένη τελικά απόπειρα του Πανελληνίου για πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης. Ένα αποτυχημένο αποτέλεσμα, το οποίο όμως σε καμία περίπτωση δεν ακυρώνει την πετυχημένη φετινή πορεία της ελληνικής ομάδας στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Συνέχεια...

Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Φλασιά...

Καλησπερίζω την παρέα και εξηγούμαι. Τον τελευταίο καιρό απείχα συνειδητά από την συγγραφή κειμένων στο μπλογκ, καθώς μια οι αυξημένες επαγγελματικές υποχρεώσεις, μια η "μπασκετική νέκρα" και το κυριότερο μια προσωπική αναθεώρηση σε ορισμένα θέματα του χώρου, με οδήγησαν στην αποξένωση με το πληκτρολόγιο.

Συνέχεια...

Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Rasheed τι πίνεις και δε μας δίνεις;


Οι Chicago Bulls κατάφεραν να επικρατήσουν χθες των Boston Celtics με 101-93 και βρίσκονται πλέον πολύ κοντά στην είσοδο στα playoffs, έστω και αν σε αυτή την προσπάθειά τους βρήκαν "συμμάχους" στην πλευρά των "Κελτών". Χωρίς περαιτέρω σχόλια, δείτε απλώς το video...

Συνέχεια...

Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Δεν είναι βόας δεν είναι κροταλίας είναι το φιδάκι ο Διαμαντής!

Αυτή τη στιγμή οι απόλυτοι σταρ στο αμερικανικό επαγγελματικό μπάσκετ είναι οι Κόμπε Μπράιντ και ΛεΜπρον Τζέιμς, ίσως όμως σε μερικά χρόνια από τώρα να ανατείλει ένα νέο όνομα πάνω από τα παρκέ, αυτό του Τζέιλιν Φλέμινγκ. Ο λόγος για ένα 10άχρονο παιδί ύψους 1,5μ το οποίο έχει καταφέρει ήδη να τραβήξει πάνω του τα βλέμματα αρκετών σκάουτς ομάδων του NBA αλλά και των μίντια, με πολλούς να τον χαρακτηρίζουν στην παρούσα φάση έναν από τους καλύτερους μπασκετμπολίστες στις ΗΠΑ στην ηλικία του.

Συνέχεια...

Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

"Γιορτή της νεολαίας" ή αλλιώς ...Nike Hoop Summit

Το Nike Hoop Summit είναι ένας ετήσιος αγώνας που πραγματοποιείται τα τελευταία 13 χρόνια στο Portland υπό την αιγίδα της USA Basketball και την υποστήριξη της Nike και των Blazers. Στον αγώνα αυτόν, "κοντράρονται" η U19 ομάδα των ΗΠΑ με μια επίλεκτη ομάδα internationals νεαρών παικτών, οι οποίοι έχουν, πάνω-κάτω, την ίδια ηλικία. Πέρυσι ο αγώνας είχε και ελληνική συμμετοχή, αυτή του Νίκου Παππά. Το φετινό ματς διεξήχθη το προηγούμενο Σάββατο, με την ομάδα των HΠΑ να επικρατεί τελικά με 101-97, πετυχαίνοντας ένα απίστευτο επιμέρους σκορ 39-23 στο τελευταίο δεκάλεπτο. Επειδή στο παρελθόν, πολλά από τα μετέπειτα μεγάλα ονόματα του NBA έδειξαν το ταλέντο τους σε αυτόν το θεσμό, ας ρίξουμε μια ματιά σε αυτούς που ξεχώρισαν φέτος.

Συνέχεια...

Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

"Αθηναϊκός" ...προβληματισμός

Η επιτυχία της γυναικείας ομάδας μπάσκετ του Αθηναϊκού έφερε στο προσκήνιο της δημοσιότητας έναν χώρο αρκετά παραμελημένο, όπως αυτόν του ελληνικού γυναικείου μπάσκετ. Είναι η δεύτερη φορά σε διάστημα ενός έτους, ύστερα από την 5η θέση της εθνικής ομάδας των γυναικών στο προηγούμενο Ευρωμπάσκετ, που το γυναικείο μπάσκετ βρίσκεται στο επίκεντρο, γεγονός που αν μη τι άλλο αποδεικνύει πως ο χώρος έχει ζωντάνια. Όπως και τότε, νομίζω πως και η τωρινή επιτυχία είναι κυρίως ευκαιρία για προβληματισμό και προτάσεις, παρά για πανηγύρια και γιορτές.

Συνέχεια...

Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

Καινούργια αρχή...

"Για να γίνεις ο καλύτερος πρέπει πρώτα να γίνεις ο χειρότερος", αναφέρει ένα ρητό στο μαγικό κόσμο του NBA. Οι New Jersey Nets ολοκλήρωσαν με απόλυτη επιτυχία το δεύτερο σκέλος. Έχοντας ακόμα 4 αγώνες να δώσουν μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου, έχουν ...καπαρώσει την τελευταία θέση στην κατάταξη αφού όσο και να βελτιωθεί το ρεκόρ 11-67, δεν γίνεται να πάνε παραπάνω. Πάλι καλά να λένε που γλίτωσαν τελικά την απόλυτη ντροπή καθώς απέφυγαν να καταρρίψουν το χειρότερο ρεκόρ νικών στην ιστορία του πρωταθλήματος. Πλέον απομένει να δούμε αν μπορούν να κάνουν πράξη και το πρώτο σκέλος του ρητού. Οι προϋποθέσεις πάντως είναι αρκετά καλές ενόψει του καλοκαιριού. Μια πολύ υψηλή επιλογή στο draft, αρκετός διαθέσιμος χώρος στο salary cap και το "ζεστό" χρήμα του Mikhail Prokhorov είναι παράγοντες, οι οποίοι μπορούν να βοηθήσουν στην ανοικοδόμηση της ομάδας.

Συνέχεια...

Δευτέρα 5 Απριλίου 2010

Ώρα τελικού

Μετά από τρία Σαββατοκύριακα πλούσιας αγωνιστικής δράσης, έφτασε η κορυφαία στιγμή για το κολεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ. Ξημερώματα Τρίτης (04:20 ώρα Ελλάδος), διεξάγεται στο Lucas Oil Stadium της Indianapolis ο μεγάλος τελικός του φετινού March Madness. Τα Bulldogs του Butler συγκρούονται με τους Blue Devils του Duke, σε μια αναμέτρηση τόσο αμφίρροπη όσο ήταν η φετινή διοργάνωση στο σύνολό της.

Συνέχεια...

Παρασκευή 2 Απριλίου 2010

Τελικά δικαίωση...


Χωρίς σχόλια

Συνέχεια...
Related Posts with Thumbnails