Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Έρχεται...

Επιτέλους! Ήταν καιρός να αποκτήσει και η μπασκετική κοινότητα ένα παιχνίδι τύπου "manager" και να απαγκιστρωθεί από το Euroleague & NBA Fantasy Challenge, που ευλαβικά καλύπτουν το κενό και τις ανάγκες ενός videogame σε θέματα στρατηγικής και διαχείρισης μιας ομάδας μπάσκετ. Από προπονητές και πρόεδροι της εξέδρας σε προπονητές και πρόεδροι κονσόλας ή PC. Εκεί που η πραγματικότητα πάει περίπατο και ο LBJ μπορεί να συνυπάρξει στην ίδια πεντάδα με τον Παναγιωτη Βασιλόπουλο ή (και) τον Γκιόργκι Σερμαντίνι ή (και) τον Δήμο Ντικούδη ή (και) τον Γιώργο Καλαϊτζή! Το International Basketball Manager, που έχει την επίσημη άδεια από την Ευρωλίγκα αλλά και από το ΝΒΑ, αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο καλοκαίρι. Περιέχει όλες τις επίσημες ομάδες και παίκτες από τα πρωταθλήματα των παρακάτω χωρών:

Συνέχεια...

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Φάκελος Βασίλης Σπανούλης vol. 3



Αν κάτι έχει κουράσει τους οπαδούς και των δύο μεγάλων ομάδων της χώρας μας, αλλά κυρίως του Παναθηναϊκού, αυτό είναι η υπόθεση της ανανέωσης ή μη του συμβολαίου του διεθνή γκαρντ με τον ΠΑΟ. Όπως όλα δείχνουν, ο Σπανούλης θα αποτελέσει παρελθόν από τον ΠΑΟ και προβάρει τα ερυθρόλευκα. Τι τάξης μεγέθους απώλεια συνιστά αυτή του Σπανούλη για την ομάδα του Ομπράντοβιτς;

Συνέχεια...

Φάκελος Βασίλης Σπανούλης vol. 2

Το σίριαλ που αφορά στο επόμενο συμβόλαιο του Βασίλη Σπανούλη καλά κρατεί. Μια Οδύσσεια με μεγάλη μυστικοπάθεια, πολύ παρασκήνιο και φιλτραρισμένες διαρροές, με Ιθάκη την υπογραφή του V-Span. Μπορεί το ομηρικό έπος να εξιστορούσε γεγονότα 10 χρόνων, αλλά και η απόφαση του Λαρισαίου γκαρντ εντάσσεται σε ένα ατέρμονο χρονικό πλαίσιο. Ας τραβήξουμε λίγο την κουρτίνα για να δούμε κάποια επιμέρους στοιχεία, που σχετίζονται με την πολύκροτη υπόθεση.

Συνέχεια...

Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Ναζάκια

Μπορεί στην Ελλάδα να το έχουμε δέσει σχοινί κορδόνι ότι ο Ντούσαν Ίβκοβιτς θα αποτελέσει το νέο κόουτς του Ολυμπιακού, αλλά σύμφωνα με την ροή πληροφορίας από την Σερβία τα δεδομένα διαφοροποιούνται.

Συνέχεια...

Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Greek Hoopz FM


Συνέχεια...

Λίγα λόγια για την θητεία του Παναγιώτη Γιαννάκη στον Ολυμπιακό

Ήταν Φεβρουάριος του 2008 όταν η διοίκηση του Ολυμπιακού αποφάσιζε να εμπιστευθεί τις τύχες του τμήματος στον Παναγιώτη Γιαννάκη. Η αλήθεια είναι ότι ο φάκελος του τότε εν ενεργεία ομοσπονδιακού τεχνικού είχε εξεταστεί και κατά το παρελθόν, προτού προκριθεί η λύση του Πίνι Γκέρσον, με το ναυάγιο να αποδίδεται κατά τον αστικό μύθο σε ενδοοικογενειακές διαφορές. Βλέπετε πρόεδρος της ΚΑΕ το καλοκαίρι του 2006 διατελούσε ο Σωκράτης Κόκκαλης, ο οποίος είχε ασκήσει βέτο στο ενδεχόμενο συνεργασίας, υποστηρίζοντας ότι "ο Παναγιώτης Γιαννάκης είναι βάζελος"...

Συνέχεια...

Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Η ζωή μετά τα 34... Σαρούνας Γιασικεβίτσιους


Πολύ ηλεκτρονικό μελάνι έχει χυθεί σε αθλητικά sites, fora και blogs για την υπόθεση του Βασίλη Σπανούλη. Όχι άδικα. Το που θα συνεχίσει την καριέρα του ένας από τους καλύτερους Ευρωπαίους guard είναι σίγουρα ένα πολύ ελκυστικό θέμα. Στον αντίποδα, στα ψιλά έχει περάσει το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός άφησε ελεύθερο τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους... Ο Παναθηναϊκός είχε την option είτε να αφήσει ελύθερο τον Σάρας -με καταληκτική ημερομηνία την 20η Ιουνίου- καταβάλοντάς του 500.000 ευρώ, είτε να τον κρατήσει για ένα χρόνο ακόμα στο ρόστερ του με απολαβές ύψους 1,5 εκ. ευρώ. Η επιλογή της πρώτης περίπτωσης από τον ΠΑΟ έφτανε και περίσσευε για να γραφτεί ότι το κεφάλαιο ΠΑΟ και Σάρας έκλεισε οριστικά. Είναι όμως έτσι;

Συνέχεια...

Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Σαν σήμερα: Ιδρύεται η FIBA

Ήταν 18 Ιουνίου του 1932, όταν εκπρόσωποι οκτώ κρατών συναντήθηκαν στη Γενεύη της Ελβετίας και αποφάσισαν να ιδρύσουν την Διεθνή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, γνωστή ως FIBA.Τα ιδρυτικά κράτη-μέλη της FIBA ήταν η Αργεντινή, η Ελβετία, η Ιταλία, η Λετονία, η Πορτογαλία, η Ρουμανία, η Τσεχοσλοβακία και η Ελλάδα.


Συνέχεια...

LA vs Celtics Game 7 Recap (Updated)


Φαίνεται ότι εκτός από τους ελέφαντες δυνατή μνήμη έχουν και τα μπλακ μάμπα! Δείτε τι απαντάει ο Κόμπε σε ερώτηση δημοσιογράφου για το τι σημαίνει για τον ίδιο το πρωτάθλημα!


Συνέχεια...

Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Ιταλικό ασανσέρ

Η Φορτιτούντο Μπολόνια μετά από ένα δυσάρεστο διάλειμμα στην Β Εθνική της Ιταλίας κατάφερε να προβιβαστεί στην Serie A2, έπειτα από ένα δραματικό παιχνίδι. Το φιλί της ζωής έδωσε κάποιος Μαλαβεντούρα, ο οποίος με ένα ορειβατικό buzzer beater έστειλε την... μισή Μπολόνια στα ουράνια.

Συνέχεια...

Εδώ είναι Βαλκάνια δεν είναι παίξε γέλασε!

Καθόμουν χθες το βράδυ και χάζευα σε επανάληψη στο δορυφορικό κρατικό κανάλι της Σερβίας - το RΤS Sat - τον δεύτερο αγώνα των τελικών PlayOffs του σέρβικου πρωταθλήματος. Μπάσκετ έκατσα να δω, μποξ είδα τελικά.


Συνέχεια...

Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Ups & Downs από τα χθεσινοβραδινά πεπραγμένα

Τελικά από αλλού το περιμέναμε και από αλλού μας ήρθε. Ποιος άραγε να περίμενε ότι το παιχνίδι που θα έκλεβε τις εντυπώσεις θα διαδραματιζόταν στην Ιβηρική χερσόνησο και όχι στον μαγικό πλανήτη του ΝΒΑ; Η μέρα που πέρασε ξεκίνησε με απίστευτες υποσχέσεις, καθώς η εξέλιξη του τρίτου τελικού της ισπανικής λίγκας ήταν βγαλμένη από τις φαντασιώσεις κάθε basketball junkie. Ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα ήρθε η ανώμαλη προσγείωση, καθώς οι Λεϊκερς κατάπιναν τους Σέλτικς για να σφραγίσουν την ισοφάριση της σειράς στον πιο νερόβραστο τελικό των PlayOffs.


Συνέχεια...

Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Μένουν ζωντανοί οι Lakers

Στο προηγούμενο παιχνίδι οι Celtics νίκησαν τον ...Kobe και έκαναν το 3-2 στους Τελικούς με συνέπεια, να είναι μια νίκη μακριά από τον τίτλο που θα τους δώσει μια θέση στο πάνθεον της μπασκετικής ιστορίας.

Συνέχεια...

Ποιο Μουντιάλ;

Τη στιγμή που οι βουβουζέλες ηχούν σαν ένα ενοχλητικό σμήνος εντόμων, που πλανάται πάνω από μια νερόβραστη - μέχρι στιγμής - διοργάνωση, στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού διεξάγεται το παιχνίδι της δεκαετίας!

Συνέχεια...

Mind the gap...

Εδώ και λίγες μέρες ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις για τη σεζόν 2009-2010. Πιστεύοντας ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για μια αποτίμηση, θα επιχειρήσουμε μια αναψηλάφηση στα πεπραγμένα της ομάδας του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Έχει ανοίξει ήδη η κουβέντα για τον τελικό χαρακτηρισμό: Επιτυχία ή αποτυχία; Είναι εύκολη η απάντηση στο ερώτημα; Ας πάρουμε από την αρχή τα δεδομένα.

Συνέχεια...

Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Where amazing happens... (Updated)

Σαν σήμερα πριν από ολόκληρα 23 χρόνια η πορτοκαλί μπάλα έμπαινε στο dna του Έλληνα φιλάθλου! Τι να πρωτογράψεις αλήθεια γι' αυτόν τον άθλο; Ο Νίκος Γκάλης έσπαγε την μέση του και τα νεύρα των αντιπάλων, ο Παναγιώτης Γιαννάκης ένιωθε τι θα πει αγκωνιά δεινόσαυρου στα ρώσικα, ο Παναγιώτης Φασούλας συστηνόταν ως ο Spiderman της εποχής, ο μπέμπης έτρωγε όλο το φαγητό του αλλά έκλεβε και από τους Ρώσους, ο Λιβέρης Ανδρίτσος έσωζε την παρτίδα, ο Μέμος Ιωάννου θόλωνε και ο Αργύρης Καμπούρης έβαζε τις βολές... Το final countdown σημάδευε από εκεί και έπειτα την διοργάνωση, το τιρινίνι γινόταν ανέκδοτο και η Εθνική Ελλάδος μπάσκετ η επίσημη αγαπημένη. Μπορεί οι επιτυχίες να συνέχισαν να έρχονται, αλλά εκείνο το τρελό πάρτυ που είχε στηθεί μέρες τώρα στο ΣΕΦ θα αποτελεί πάντα κάτι το μοναδικό. Το πιο γλυκό απ' όλα. Εγώ μικρός γαρ, θυμάμαι μόνο θολές εικόνες πανηγυρισμών και έναν επικό και σουρεαλιστικό διάλογο που είχα με τον πατέρα μου. "Είμαστε η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη;" ρώτησα συνεπαρμένος, για να με προσγειώσει λέγοντας "Δε νομίζω. Αλλά σήμερα έγινε ένα θαύμα". Ένας φόρος τιμής από το Greek Hoopz για εκείνο το θαύμα, λοιπόν, μέσω του βίντεο ρετρό αλά NBA teaser. Where amazing happens...



Συνέχεια...

Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

Ένα ματς - μισό...δαχτυλίδι

Οι Celtics κατάφεραν στο 4ο ματς να μείνουν ζωντανοί, ισοφαρίζοντας σε 2-2 χάρη στον πάγκο τους ο οποίος "έκανε" την διαφορά στο 4ο δωδεκάλεπτο. Πλέον το 5ο ματς, και τελευταίο εντός έδρας των Celtics για αυτή την σεζόν, απέκτησε τεράστια σημασία.

Αυτό διότι οι Celtics με νίκη φτάνουν στο 3-2, μια νίκη μακριά από τον τίτλο, μεταφέροντας την πίεση στους Lakers. Από την άλλη μια πιθανή νίκη των Lakers θα "τελειώσει" ουσιαστικά την σειρά καθώς τότε θα έχουν 2 ευκαιρίες στην έδρα τους για να σφραγίσουν τον τίτλο. Από την αρχή της σειράς έχω πει πως αυτή θα τελείωσει με 4-2 υπέρ των Lakers και ο μοναδικός τρόπος για να γίνει αυτό είναι νίκη των Λιμνανθρώπων σήμερα.

Επειδή λοιπόν είμαι άνθρωπος που στηρίζει τις επιλογές του, θα παίξω το διπλό των Lakers(+2.5) σε συνδυασμό με το over 29.5 points του Kobe Bryant, καθώς το διπλό θα έρθει μόνο αν κάνει καλό παιχνίδι ο Κόμπε. Επειδή λοιπόν ο Bryant έχει ακούσει πολύ άσχημα λόγια από πολλούς δημοσιογράφους, από όλη την υφήλιο, αναφορικά με την απόδοση του στους Τελικούς, περιμένω να δώσει απαντήσεις σήμερα.

Με το σύνολο πόντων δεν θα ασχοληθώ καθώς οι 2 ομάδες είναι τελείως αλλοπρόσαλλες σε αυτόν το τομέα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα υπήρξε το 4ο παιχνίδι,ένα παιχνίδι που κυλούσε άνετα στο under μέχρι την 3η περίοδο.Στην τελευταία περίοδο όμως οι 2 ομάδες σκόραραν συνολικά 63 πόντους μένοντας τελικά οριακά στο under 189.5 για 3 πόντους.

Συμπερασματικά έχουμε:
Δυάδα με το διπλό των Lakers(+2.5) και το over 29.5 points του Kobe Bryant με συνολική απόδοση 3.34.


Συνέχεια...

Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

Παρεξήγηση

Μπορεί να είμαστε πολλά πράγματα, αλλά μάνατζερς ή μεσάζοντες δεν είμαστε... Δεν ξέρω το πως και το γιατί, αλλά ο Βόσνιος Έλβιρ Κάριτς έκρινε σκόπιμο να ρίξει και ένα δόλωμα προς τα εδώ στην αναζήτησή του για το επόμενο συμβόλαιο. Ιδού τι μας έστειλε στο Facebook...

Συνέχεια...

Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Το επόμενο βήμα

Ο Ντέιβιντ Μπλατ αποτελεί και επίσημα παρελθόν για τον Άρη, μιας και υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με την Μακάμπι Τελ Αβίβ. Ήδη ο σύλλογος του Τελ Αβίβ μετέδωσε τα μαντάτα στο επίσημο σαϊτ. Παραθέτω το πρωτότυπο απόσπασμα, καθώς ο προορισμός είναι ιδιαίτερος και αρμόζει μόνο σε βιβλικές αναφορές και περσόνες.

דייויד בלאט מונה למאמן מכבי אלקטרה ת"א ל-3 העונות הקרובות וישוב לקבוצה לקדנציה שניה. בלאט אמר הבוקר לאחר החתימה: "אני שמח לחזור הביתה. כבוד גדול בשבילי להמשיך את העבודה שפיני גרשון עשה במועדון. לפנינו דרך ארוכה וחשובה, שיהיה בהצלחה".

Συνέχεια...

Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Μένουν ζωντανοί οι Celtics...


Στον 3ο τελικό οι Lakers έσπασαν την έδρα των Celtics ανακτώντας το πλεονέκτημα έδρας. Πλέον ότι και αν γίνει η σειρά θα επιστρέψει στο Staples Center, με την παρέα του Kobe να έχει το πάνω χέρι για την συνέχεια της σειράς.

Συνέχεια...

Φάκελος Βασίλης Σπανούλης

Με αφορμή τον κυκεώνα δημοσιευμάτων που αφορούν στο μέλλον του Βασίλη Σπανούλη ας σκάψουμε λίγο την ιστορία, προκειμένου να δείξουμε κάποιους από τους παράγοντες που αναμένεται να διαδραματίσουν ρόλο σχετικά με την τελική απόφαση του V-Span.

Συνέχεια...

Σίγασε το Καλάζνικοφ

Λένε ότι το πρώτο βήμα για να ξεπεράσεις ένα πρόβλημα είναι η παραδοχή του. Στην προκειμένη περίπτωση, όμως, αυτό το βήμα έμελλε να είναι και το τελευταίο. Ο Άρβιντας Ματσιγιάουσκας έπειτα από αλλεπάλληλες προσπάθειες, προκειμένου να ξεπεράσει τα χρόνια προβλήματα τραυματισμών και να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση, εγκατέλειψε την μάχη και έβαλε τίτλους τέλους στην καριέρα του στο παρκέ, παραδεχόμενος ότι δεν μπορεί άλλο.

Συνέχεια...

Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Το πιο σημαντικό παιχνίδι μέχρι το επόμενο...

Σήμερα στις 4.00 τα ξημερώματα θα διεξαχθεί ο τρίτος τελικός μεταξύ των Boston Celtics και των Los Angeles Lakers. Στο προηγούμενο παιχνίδι οι Celtics "έσπασαν" την έδρα των Lakers, αλλάζοντας το μομέντουμ της σειράς μετά το εύκολο 1-0 των Λιμνανθρώπων.

Αυτό το κατάφεραν έχοντας σε εκπληκτική μέρα τον Rondo αλλά και το πιστόλι που ονομάζεται Ray Allen, ο οποίος εκτέλεσε τους Lakers με 8/10 τρίποντα, δημιουργώντας ένα νέο ρεκορ όσον αφορά τους τελικούς του ΝΒΑ. Από την άλλη μεριά για τους Lakers, πάλευε μόνος του ο Gasol ενώ ο Κόμπε έκατσε αρκετά στον πάγκο, αφήνοντας στην άκρη την απίστευτη επιθετικότητα που τον διακρίνει, καθώς είχε προβλήματα με τα φάουλ.Οι Κέλτες αν και άρχισαν καταπληκτικά παίρνοντας διψήφιες διαφορές,καθάρισαν το ματς στην 4η περίοδο όπου χάρη στα 4 διαδοχικά λάθη των Lakers, τα οποία και τιμώρησαν, ξέφυγαν πάλι, τελειώνοντας ουσιαστικά το ματς.

Στο προηγούμενο post πιάσαμε το over 190.5 αλλά χάσαμε σχετικά εύκολα τον άσσο με handicap. Το γεγονός ότι τα παίξαμε μονά περιόρισε την χασούρα στο ελάχιστο. Για σήμερα βλέπω μόνο το over 192.5 σε απόδοση 1.91. Οι άμυνες μέχρι το σημερινό ματς δεν ήταν και οι καλύτερες δυνατές γιατί και στις 2 πλευρές του γηπέδου δημιουργούνται μις ματς με αποτέλεσμα εύκολους πόντους και για τις 2 μεριές.

Σήμερα θα ασχοληθώ κυρίως με στοιχήματα που αφορούν τους πόντους που θα πετύχουν ορισμένοι παίκτες. Περιμένω ένα καλό ματς του Pierce και για αυτό θα ποντάρω ότι ο "Τruth" θα πετύχει 21 πόντους και πάνω σε απόδοση 1.85. Επίσης θα ποντάρω στο πρώτο καλό ματς του Odom, ο οποίος αγνοείται στα 2 πρώτα ματς και στο ότι θα σκοράρει 11 πόντους και πάνω με απόδοση 1.85.

Συμπερασματικά έχουμε:
Οver 192.5 σε απόδοση 1.91
Pierce over 20.5 σε απόδοση 1.85
Odom over 10.5 σε απόδοση 1.85

Συνέχεια...

Εκ των έσω

Η ώρα ήταν 2:20. Μόλις είχα πατήσει το πόδι μου στο σπίτι και η υπερένταση με είχε καταβάλλει. Το τσούξιμο στα μάτια είχε υποχωρήσει, η μυρωδιά στα ρούχα μου από τον καπνό είχε κοπάσει, το κουδούνισμα στο κεφάλι είχε ατονίσει, αλλά η πικρία και η αηδία δεν καταπινόταν με τίποτα. Μπορεί οι τυμπανοκρουσίες του πολέμου να ηχούσαν καιρό τώρα, αλλά τέτοια συσσωρευμένη οργή σ' ένα θέατρο του παραλόγου ήταν κάτι πραγματικά το πρωτόγνωρο.

Συνέχεια...

Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Τέλος


Συνέχεια...

The Finals Part 2


Στο προηγούμενο post χάσαμε το ταμείο για μισό πόντο καθώς οι Lakers σκόραραν μόνο 18 πόντους στο τελευταίο δωδεκάλεπτο "παίζοντας" με τον χρόνο. Οι Λιμνάνθρωποι έκαναν το 1-0 παίζοντας το μπάσκετ που βολεύει τους Σέλτικς.

Η διαφορά των 2 ομάδων κοντά στο καλάθι είναι μεγάλη και γίνεται ακόμα μεγαλύτερη όταν ο Kevin Garnett παίζει όπως έπαιξε στο 1ο τελικό. Στους υπόλοιπους τομείς ο Αρτέστ έκανε καλή δουλειά πάνω στον "Truth", ο Ray φορτώθηκε νωρίς με φάουλ κυνηγώντας τον Κόμπε, με αποτέλεσμα να μην είναι παραγωγικός στην επίθεση "Big Ticket" νικήθηκε κατά κράτος από τον Γκασόλ ενώ ο Bynum προσέφερε σημαντικές λύσεις κοντά στο καλάθι.

Με λίγα λόγια, όσο οι Σέλτικς δεν βρίσκουν "αντίδοτο" στο παιχνίδι των Lakers (από μέσα στη ρακέτα προς τα έξω) δεν θα μπορέσουν να φανούν ανταγωνιστικοί, τουλάχιστον στο Staples Center. Η πρόβλεψη μου είναι πως οι Lakers θα αρπάξουν την ευκαιρία και θα κάνουν το 2-0, ώστε να πάνε με μεγαλύτερη άνεση στο Boston Garden.

Συμπερασματικά η πρόταση είναι η νίκη των Lakers με 7 πόντους και πάνω ενώ καλό είναι και το over 190.5. Τα 2 αυτά σημεία βρίσκονται σε απόδοση 1.91. Καλή ιδέα θα ήταν να παιχτούν μονά με υψηλό ποντάρισμα...

Υ.Γ Ντροπή για όσα έγιναν στο ΣΕΦ σήμερα.Τα μυαλά μας πονάνε ενώ το μπάσκετ αργοπεθαίνει, αν δεν έχει πεθάνει ήδη.Περισσότερα αύριο από τους ειδικούς πάνω σε αυτά τα θέματα....

Συνέχεια...

Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Ουγκ


Συνέχεια...

Ο 1ος τελικός...

Στο προηγούμενο post, που αφορούσε το 6ο ματς των τελικών της Δύσης, έπεσα αρκετά έξω καθώς ο Κόμπε είχε διαφορετική γνώμη και "καθάρισε" το ματς με κάποια συγκλονιστικά σουτ. Τώρα όμως έχουμε τον πρώτο τελικό του ΝΒΑ όπου αναμετρούνται οι "Λιμνάνθρωποι" με τους Σέλτικς.

Συνέχεια...

Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Επιτέλους είδαμε τελικό...

Μετά από δύο μάλλον "χαζοχαρούμενα" από πλευράς εξέλιξης ματσάκια σε ΣΕΦ και ΟΑΚΑ, χθες ζήσαμε τον πραγματικό τελικό. Νεύρα, ανατροπές, μέχρι και ...φτυσίματα είχε το μενού της χθεσινής βραδιάς. Τελικός νικητής, με σκορ 79-70, ο Παναθηναϊκός, ο οποίος πλέον απέχει μια νίκη από την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Μεγάλος χαμένος ο Ολυμπιακός, ο οποίος έχασε ένα παιχνίδι που έμοιαζε "δικό του", πετώντας έτσι χρυσή ευκαιρία για break. Η ευθύνη πάντως για την ήττα σύμφωνα με τους ανθρώπους της ομάδας, δεν βαραίνει αποκλειστικά τους ίδιους...

Συνέχεια...

Bασκικές σειρήνες για τον ...ψηλό

Το σχόλιο για τον πολυσυζητημένο τρίτο τελικό της A1 μπορεί να περιμένει. Έμαθα κάτι που δεν μπορώ να μην το μοιραστώ μαζί σας. Ένα μεταγραφικό σενάριο που ακούγεται αρκετά στην Ισπανία και αφορά γνωστό Έλληνα παίκτη...

Συνέχεια...

Μια διαφορετική ρουκέτα

Την ανάλυση του παιχνιδιού αποφάσισε να την γράψει το Sixama. Μέχρι τότε περιμένω τα σχόλιά σας για ένα περιστατικό που εγείρει ερωτήματα.


Συνέχεια...

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Εδώ Lebron, εκεί Lebron, που πάει τελικά ο Lebron;

Οι τελικοί του NBA με αντιπάλους το "κλασσικό" ζευγάρι Lakers-Celtics, δεν είναι το μοναδικό θέμα που απασχολεί το σύνολο των μπασκετικών φιλάθλων στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού. Από χθες μπήκαμε και ημερολογιακά στο καλοκαίρι, το οποίο αναμένεται να είναι ένα από τα πιο "καυτά" στην πρόσφατη ιστορία του πρωταθλήματος. Η αιτία είναι ο μεγάλος αριθμός παικτών που θα είναι free agents από την 1η Ιουλίου και έπειτα και κυρίως το γεγονός πως ανάμεσα σε αυτούς ενδεχομένως να συγκαταλέγεται ένας παίκτης, η μετακίνηση του οποίου μπορεί να αλλάξει άμεσα τις ισορροπίες στο πρωτάθλημα. Φυσικά αυτός είναι ο Lebron James, για τον επόμενο προορισμό του οποίου το blog διοργάνωσε ψηφοφορία η οποία έληξε πριν δύο ημέρες. Ας δούμε τι ψήφισαν οι αναγνώστες μας, σχολιάζοντας ταυτόχρονα τα υπάρχοντα σενάρια σχετικά με την επόμενη ομάδα του "Βασιλιά".

Συνέχεια...

Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Όρθωσε ανάστημα

Ο Πανελλήνιος πραγματοποιώντας ένα εκπληκτικό παιχνίδι, κατάφερε να σπάσει την έδρα του Αμαρουσίου και να μειώσει την σειρά σε 2-1. Ήταν η πρώτη φορά που η ομάδα των Ολυμπιονικών κατάφερε να επιβάλλει πλήρως τον ρυθμό της και να παρασύρει τους αντιπάλους σε ένα πιο γρήγορο τέμπο.

Συνέχεια...

Ξανά στα ίσια

Ο Ολυμπιακός ήταν απλά υποφερτός αλλά αρκετά πιο ψυχωμένος, ο Παναθηναϊκός μέτριος σε σημείο που θύμιζε τις "μαύρες" ημέρες του Φεβρουαρίου και έτσι το 1-1 ήρθε μάλλον φυσιολογικά. Οι "ερυθρόλευκοι", μετά από ένα αμφίρροπο πρώτο ημίχρονο, έφτασαν τελικά στη νίκη με σκορ 79-72. Καθοριστικά στοιχεία για την επικράτηση της ομάδας του Παναγιώτη Γιαννάκη ήταν η πολύ καλή άμυνα στο τρίτο δεκάλεπτο αλλά και τα πολλά επιθετικά ριμπάουντ που μάζεψαν οι παίκτες του Ολυμπιακού. Η σειρά μεταφέρεται στο ΟΑΚΑ, για το τρίτο παιχνίδι, όπου η ιστορία των τελικών θέλει να είναι το πλέον καθοριστικό. Άλλωστε μόνο μια φορά στο παρελθόν, συγκεκριμένα τη σεζόν 1998-1999, η ομάδα που κέρδισε στο τρίτο ματς έχασε το πρωτάθλημα.

Συνέχεια...
Related Posts with Thumbnails