Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Ο Βασιλιάς της τάπας

Η ελληνική Α2 ξεκίνησε επιτέλους αυτό το Σαββατοκύριακο, με πολύ δυνατά παιχνίδια και ουκ ολίγα απρόβλεπτα αποτελέσματα. Την ίδια στιγμή βέβαια, οι αντίστοιχες ευρωπαϊκές λίγκες κοντεύουν να φτάσουν στα μισά του 1ου γύρου και οι ομάδες έχουν αποκτήσει φουλ αγωνιστικό ρυθμό. Όπως στην Lega Due του ιταλικού μπάσκετ για παράδειγμα, όπου το πρωτάθλημα οδεύει πλέον για την 6η αγωνιστική ενώ ταυτόχρονα οι 16 ομάδες διαγωνίζονται σε ένα τουρνουά κυπέλλου, με μορφή bracket και νοκ άουτ αγώνες. Φυσικά δεν είναι μόνο οι οργανωτικές συγκρίσεις με τη δική μας Α2, που προκαλούν μελαγχολία, αλλά και η διαφορά ποιότητας στο αγωνιστικό επίπεδο. Την ιταλική Lega Due κοσμούν με την παρουσία τους παίκτες με τεράστια καριέρα όπως οι Κάρλτον Μάιερς, Γκρεγκόρ Φούτσκα και Κουαντρέ Λόλις αλλά και οι "δικοί μας" Ντούσαν Βούκσεβιτς, Ρομπέρτο Κιάτζιτζ, Τζο Κρίσπιν, Τζόζεφ Φορτέ, Κίκι Κλαρκ, Σκούνι Πεν ενώ αγωνίζονται και κάμποσοι νεαροί ταλαντούχοι Αμερικανοί που κάνουν τα πρώτα βήματα στην επαγγελματική τους καριέρα. Από τους τελευταίους ξεχωρίζει ένας: Ο "Soultan of Swat", όπως τον αποκαλούσαν στις ΗΠΑ ή κατά κόσμον Τζάρβις Βαρνέιντο.

Συνέχεια...

Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Σπιρούνι για πάντα

"I love this club, I love this city. I am at home here. I could not refuse this offer..."
Συνέχεια...

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Καβάλα στ' άλογο

Εδώ και τρία βράδια το NBA έχει ξαναμπεί για τα καλά στην ζωή μας και αναμένεται, όσο χειμωνιάζει, να μπει ακόμα περισσότερο, παρέχοντας μας μπασκετικό "άσυλο" για τις κρύες νύχτες που αναμένονται. Όμως, μπάσκετ στις ΗΠΑ δεν παίζουν μόνο οι επαγγελματίες στα παρκέ του NBA. Οι μέρες πλέον μετρούν αντίστροφα και για την έναρξη του πρωταθλήματος, που αποτελεί τον μεγάλο "αιμοδότη" του μαγικού κόσμου. Το κολεγιακό πρωτάθλημα ξεκινάει στις αρχές του δεύτερου δεκαήμερου του Νοέμβρη με τα non-conference games και το ενδιαφέρον για τα μπασκετικά τεκταινόμενα της απέναντι όχθης του Ατλαντικού αναμένεται να αυξηθεί και άλλο. Ήδη τα πρώτα polls της preseason αρχίζουν να κάνουν δειλά-δειλά την εμφάνισή τους, με σπουδαιότερα αυτά του Associated Press και της USA Today σε συνεργασία με το ESPN. Και στις δύο αυτές σφυγμομετρήσεις, ως απόλυτο φαβορί χρίζεται η ομάδα του κυρίου της φωτογραφίας...

Συνέχεια...

Δύσκολη αγωνιστική για ικανούς λύτες!


Μετά την πρώτη αναγνωριστική ημέρα της Ευρωλίγκα, οι μάνατζερς της λίγκας κατέθεσαν τα διαπιστευτήριά τους με σκοπό να αναρριχηθούν όσον το δυνατόν ψηλότερα. Οι 3 επιτρεπόμενες αλλαγές στο έμψυχο δυναμικό επέτρεψαν σε όσους έκαναν λανθασμένη αρχική ανάγνωση των δεδομένων να ανακάμψουν. Κάποιους άλλους, βέβαια, τους καταδίκασε αυτή η δυνατότητα.

Συνέχεια...

Μοναχικός μαέστρος

Η δουλειά έγινε για τον Παναθηναϊκό, καθώς όχι μόνο κατακτήθηκε το ροζ φύλλο αγώνα, αλλά εξασφαλίστηκε και η πολυπόθητη διαφορά των +14 πόντων, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κρατούμενο σε περίπτωση που χρειασθεί η μαθηματική επιστήμη για να ξεδιαλύνει τυχούσες ισοβαθμίες.

Συνέχεια...

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Euroleague Fantasy Day 1-2

Μετά την πρώτη αναγνωριστική αγωνιστική προβλέψεων για το Φάντασυ, ακολουθεί η δεύτερη ημέρα που μας βρίσκει σαφώς περισσότερο υποψιασμένους. Μερικά τιπς και ειδήσεις που προέρχονται από τα εθνικά πρωταθλήματα, ίσως μπορέσουν να κάνουν τις επιλογές για το ερχόμενο διήμερο λίγο πιο ουσιαστικές.

Συνέχεια...

Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Λάζος Παπαδόπουλος όπως Ιβάν Μπογκντάνοφ

Ο τραγέλαφος σταματημό δεν έχει, καθώς με εντολή από την διοργανώτρια αρχή οι διαμαρτυρόμενοι αθλητές - συνδικαλιστές στο γήπεδο του Ελληνικού απομακρύνθηκαν από την αστυνομική δύναμη που παραβρέθηκε στο κλειστό για τον σκοπό αυτό. 

Συνέχεια...

Κλίνει προς Κωνσταντινούπολη ο Άλεν

Απ' ότι φαίνεται, αποτελεί θέμα χρόνου η ολοκλήρωση μιας από τις μεγαλύτερες μεταγραφές ευρωπαϊκού συλλόγου. Η διοίκηση της Μπεσίκτας έχει ικανοποιήσει όλες τις επιθυμίες του Άλεν Άιβερσον και οι ενδοιασμοί του Αμερικανού σούπερσταρ αναμένονται να καμφθούν εντός των προσεχών ημερών.

Συνέχεια...

Η Σαραγόσα ξέρει τον τρόπο


Στο ισπανικό πρωτάθλημα σημειώθηκε μια συγκλονιστική έκπληξη. Η Σαραγόσα άλωσε την καταλανική έδρα με τον Σαμ Βαν Ρόσομ να πετυχαίνει το καλάθι της νίκης στην εκπνοή του αγώνα. Λίγο νωρίτερα η ομάδα της Αραγονίας είχε στείλει το ματς στο έξτρα πεντάλεπτο με τρίποντο του Πάμπλο Κιντέρος. Άλλο ένα τεκμήριο ότι οποιαδήποτε σύγκριση με το ελληνικό πρωτάθλημα είναι αστεία.

Συνέχεια...

Ωραία πλάκα συνέχεια...

Ο απόηχος της φαρσοκωμωδίας δια μικροφώνου. Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών:

Συνέχεια...

Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Ωραία πλάκα

Η πρώτη πράξη του ελληνικού πρωταθλήματος έλαβε χώρα στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο και στο κλειστό γυμναστήριο της Καλαμίτσας και ολοκληρώνεται τούτην την ώρα στο ΟΑΚΑ, μετουσιώνοντας την σύγχυση που επικρατεί στους φορείς του αθλήματος σε μια τραγική φάρσα.

Συνέχεια...

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Σιδερένιος ο Τζέι Αρ

Όπως είναι γνωστό ο Τζέι Αρ Χόλντεν αντιμετώπισε κατά την προετοιμασία της ΤΣΣΚΑ καρδιολογικό πρόβλημα, με αποτέλεσμα να απευθυνθεί σε εξειδικευμένο διαγνωστικό κέντρο, ώστε να εξεταστεί. Μετά από εξονυχιστικές εξετάσεις, οι ειδικοί του Καρδιολογικού Κέντρου του Ντούισμπουργκ άναψαν το πράσινο φως στον Αμερικανό με ρωσικό διαβατήριο αθλητή, να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση και τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις.

Συνέχεια...

Νικητής - μπλόγκερ!

Φαίνεται ότι το έχει η ράτσα των μπασκετικών μπλόγκερς να κερδίζουν έπαθλα και δώρα. Γιατί η αρρώστια είναι δεδομένη. Ένας από τους νικητές και συνάμα από τους πιο πιστούς φίλους της ΚΑΕ Ολυμπιακός, είναι ένας από εμάς!

Συνέχεια...

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Παρουσίαση βιβλίου...

Το χθεσινοβραδινό εναρκτήριο παιχνίδι της Ευρωλίγκα σέρβιρε παράλληλα στο ερυθρόλευκο κοινό έναν πρωτόγονο πρωτόγνωρο τρόπο παρουσίασης της γηπεδούχου ομάδας. Η αλήθεια είναι ότι το τμήμα που επιμελείται την multimedia επένδυση του pregame χρόνο με τον χρόνο παρουσιάζει όλο και πιο μέτριες δουλειές. Ωστόσο, το φετινό κακό θύμισε περισσότερο παρουσίαση βιβλίου ή των βραβείων του περιοδικού ΜΕΝ, παρά ντέρμπυ μπάσκετ.

Συνέχεια...

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Euroleague Fantasy... Last chance!

Το Euroleague Fantasy μπαίνει πλέον στην τελική του ευθεία, καθώς απομένουν μόνο λίγες ώρες μέχρι την έναρξη της πρωτης αγωνιστικής όταν και το ζευγάρι Ολυμπιακός - Ρεάλ θα κόψει την κορδέλα της σεζόν 2010-2011. Μαζί ολοκληρώνεται και η λίγκα που έχει συστήσει το μπλογκ - η Greek Hoopz League με κωδικό solinas - και θα συντροφεύσει τον μπασκετικό χειμώνα. Μέχρι την ώρα που γράφεται τούτο το κείμενο οι συμμετοχές ανέρχονται στις 25. Συγκεκριμένα:

Συνέχεια...

Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Live stream channel Boston Celtics vs Toronto Raptors


Συνέχεια...

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Στόγιαν Βράνκοβιτς: Δεν ξεχνώ!

Με αφορμή την πρόσφατη ταινία του ESPN, που εστιάζει στην σχέση μεταξύ Ντίβατς - Πέτροβιτς και τον τρόπο που αυτή δοκιμάστηκε εξαιτίας κοινωνικοπολιτικών μεταβλητών, ο Στόγιαν Βράνκοβιτς παρουσιάζεται ιδιαίτερα επιφυλακτικός.

Συνέχεια...

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Downloads Updated

20 χρόνια μετά, ο Ντίβατς μιλάει για τον Ντράζεν Πέτροβιτς σε μια συγκινητική εξομολόγηση.

Συνέχεια...

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος ξέρει

Την στιγμή που το ελληνικό μπάσκετ νοσεί βαριά, ο Γιώργος Βασιλακόπουλος - ως έτοιμος από καιρό - προτάσσει τα στήθια του και με μια αποφασιστική δήλωση, ετοιμάζεται να σερβίρει άλλη μια ασπιρίνη στον καρκινοπαθή. «Το μπάσκετ δεν είναι σε κώμα, όπως έσπευσαν κάποιοι να γενικεύσουν μια δύσκολη κατάσταση, με προβλήματα που όλοι γνωρίζουμε. Η ευκαιρία για τα ισοπεδωτικά συμπεράσματα, δόθηκε από ανθρώπους του μπάσκετ που χωρίς δεύτερες σκέψεις, βάζουν τα χέρια τους να βγάλουν τα μάτια τους» αποκρίθηκε ο σωλήνας.

Συνέχεια...

Μουσική καλημέρα


Συνέχεια...

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Where NBDL happens

Η αναπτυξιακή λίγκα του NBΑ - το ΝΒDL - δεν αποτελεί μονάχα την μπασκετική Μακρόνησο για όσους παίκτες περισσεύουν στις ομάδες τους. Παράλληλα, συνιστά χώρο πειραματισμών σε επίπεδο κανονισμών, προκειμένου να εξεταστεί στην πράξη η δυνατότητα διαφοροποίησης και εξέλιξης του υφιστάμενου πλαισίου.

Συνέχεια...

Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Έκρυψαν την μπάλα οι Καταλανοί


Συνέχεια...

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Παίζουμε; Updated

Το Greek Hoopz δεν θα μπορούσε να μείνει έξω από τον πυρετό του Euroleague Fantasy Challenge. Για τον λόγο αυτό δημιουργήσαμε μια ιδιωτική λίγκα στην ιστοσελίδα της Ευρωλίγκα και καλούμε όλους εσάς να περάσουμε παρέα τον μπασκετικό χειμώνα.

Συνέχεια...

Βούγιανιτς γιοκ

Αρκετοί φίλοι του Παναθηναϊκού, θεωρούν επιτακτική την μεταγραφική ενίσχυση των "πρασίνων" στην περιφέρεια. Η επιθυμία τους αυτή είναι αρκετά πιθανό να πραγματοποιηθεί, ύστερα μάλιστα από την μετακίνηση του Σερμαντίνι στην Ολύμπια Λιουμπλιάνας και ήδη το όνομα του Μίλος Βούγιανιτς ακούστηκε ως πιθανός στόχος. Ο Σέρβος όμως, μάλλον δεν πρόκειται να ξαναφορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

Συνέχεια...

Εδώ να μείνεις, εδώ να μείνεις...

Σε μια ύστατη προσπάθεια να κρατήσουν τον Καρμέλο Άντονυ στο Ντένβερ, 3.000 περίπου φίλοι των Νάγκετς μετέτρεψαν σε διαδήλωση υπέρ της παραμονής του, το πρώτο οικογενειακό διπλό της ομάδας στα πλαίσια του training camp.

Συνέχεια...

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Κάτοχος του κλειδιού των αποδυτηρίων της πόλης

Η αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος στους Πίστονς είναι σε πλήρη εξέλιξη, όπως διέρρευσε το δίκτυο του Associated Ρress. Επικαλούμενο πηγή που εμπλέκεται στις διαπραγματεύσεις και αποφάσισε να μιλήσει υπό την ασπίδα της ανωνυμίας, εξαιτίας συμφωνητικού εχεμύθειας που έχει υπογράψει, πληροφορεί ότι ο Μάικ Ίλιτς είναι σε προχωρημένο στάδιο συζητήσεων για τους οικονομικούς όρους της συναλλαγής.

Συνέχεια...

Chat για το Fantasy Euroleague Challenge


Σε τούτον εδώ τον χώρο όλοι οι Fantasyόπληκτοι σχολιάζουμε, καταστρώνουμε σχέδια για τις ομάδες και παραθέτουμε σχετικές ειδήσεις! Chat για το Fantasy!

Υπενθυμίζεται ότι η λίγκα του μπλογκ λέγεται "Greek Hoopz League" και ο κωδικός πρόσβασης είναι το "solinas".

Συνέχεια...

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Βαράτε βιολιτζήδες

Γιατί η ελληνική λίγκα έχει αναγάγει το παιχνίδι σε διασκέδαση!


Συνέχεια...

Double

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Τσεχίας ολοκληρώθηκε χθες, με την αμερικανική γυναικεία εθνική ομάδα, να επαληθεύει τα προγνωστικά και να επαναλαμβάνει το κατόρθωμα των αντρών, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο. Με την επιτυχία αυτή, το αμερικανικό μπάσκετ αποδεικνύει την κυριαρχία του διεθνώς σε όλα τα επίπεδα και διαγράφει τις "σφαλιάρες" του παρελθόντος.

Συνέχεια...

Διαβάζω Γκαλινάρι

Ολοκληρώθηκε απόψε η πρώτη παρτίδα του ΝΒΑ Εuropean Tour, με τους Νεοϋρκέζους να επικρατούν μάλλον εύκολα. Ωστόσο, η είδηση της ημέρας δεν αφορά στην αγωνιστική δράση της ιταλοαμερικανικής κόντρας.

Συνέχεια...

Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Απορία

Με αφορμή την παρουσία του Ολυμπιακού στην Κωνσταντινούπολη, ο προπονητής της Γαλατασαράι Οκτάι Μαχμούτι βρήκε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς. Όπως μετέφερε ρεπόρτερ ηλεκτρονικού μέσου ερυθρόλευκης απόχρωσης "Ο 42χρονος Τούρκος κόουτς, ο οποίος γεννήθηκε στα Σκόπια, έχει θητεία σε Εκσατσίμπασι, Εφές Πίλσεν, Μπενετόν Τρεβίζο και πλέον είναι στον πάγκο της Γαλατά, ελπίζοντας να συνεχίσει στον δρόμο των επιτυχιών. Πρόκειται για έναν πολύ καλό τεχνικό, ο οποίος θέλησε και συναντήθηκε με τον Ντούντα αργά το βράδυ του Σαββάτου, βγήκαν εκτός ξενοδοχείου και σίγουρα συνομίλησαν και για μπάσκετ."

Συνέχεια...

Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Ο Τζένκινς κέρασε φαρμάκι

Χθες το βράδυ διεξήχθησαν οι επαναληπτικοί αγώνες της δεύτερης προκριματικής φάσης της Ευρωλίγκα. Αναμφίβολα ο αγώνας που επιφύλαξε τις μεγαλύτερες συγκινήσεις ήταν η σερβογερμανική κόντρα στο Βρσατς. Ο πρώτος αγώνας είχε δώσει προβάδισμα +6 πόντων στους Βερολινέζους και οι φιλόδοξοι και οικοδεσπότες έκαναν όνειρα για κάλυψη της διαφοράς, προκειμένου να κάνουν το πολυπόθητο επόμενο βήμα στα ευρωπαϊκά σαλόνια. Άλλωστε, αυτός ήταν ο λόγος που κράτησαν στις τάξεις τους τον Μάτσβαν (λέμε τώρα...). Ωστόσο, οι Γερμανοί χάλασαν το πάρτυ και προκρίθηκαν με εντυπωσιακό τρόπο! Μόλις τρία δευτερόλεπτα πριν την ολοκλήρωση του αγώνα, οι γηπεδούχοι είχαν ανατρέψει την διαφορά της πρώτης παρτίδας (+8 πόντοι), αλλά εκείνη την στιγμή όπλισε ο Τζένκινς!

Συνέχεια...

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Τα "παιδία" παίζει...

Οι παίκτες που απαρτίζουν το φετινό ρόστερ των Σέλτικς, δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ακριβώς ...παιδία, εξ ου και τα εισαγωγικά στον τίτλο. Αυτό όμως δε σημαίνει πως δεν παίζουν κιόλας. Ειδικά από τη στιγμή που στην ομάδα υπάρχουν γνωστά πειραχτήρια, όπως οι Νέητ Ρόμπινσον και Σακίλ Ο'Νιλ. Στα πλαίσια του training camp που ξεκίνησε αυτή τη βδομάδα, ο ψηλός ή χοντρός (όπως προτιμά ο καθένας), βρήκε το "μάστορα" του στο πρόσωπο του κοντού...


Συνέχεια...
Related Posts with Thumbnails