Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Κλήρωση Ευρωμπάσκετ - ζωντανή ενημέρωση

Παρακολουθήσατε ζωντανά την κλήρωση των ομίλων του Ευρωμπάσκετ 2011 που διεξάγεται στη Λιθουανία.

Συνέχεια...

Το απωθημένο του Ρούμπιο

Από τότε που το χρυσό παιδί των Φούριας Ρόχας συμπλήρωσε το 18ο έτος της ηλικίας του, χρονική συγκυρία κατά την οποία παράλληλα άρθηκε η συνθήκη της απαγόρευσης δηλώσεων σύμφωνα με της επιταγές της ισπανικής λίγκας, ο Ρίκυ Ρούμπιο δεν βάζει γλωσσα μέσα. Αυτήν την φορά δεν δίστασε να εκμυστηρευτεί έναν από τους κρυφούς του πόθους αναφορικά με το επερχόμενο Ευρωμπάσκετ.

Συνέχεια...

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Τα μπαλάκια του Μαϊνινί

Το ενδιαφέρον της μπασκετικής Ευρώπης αναμένεται να στραφεί αυτήν την Κυριακή στο Βίλνιους της Λιθουανίας, όπου θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση του Ευρωμπάσκετ 2011, το οποίο ως γνωστόν θα διεξαχθεί στη χώρα της Βαλτικής τον επόμενο Σεπτέμβρη. Μια κλήρωση, η οποία, όπως και η διοργάνωση στο σύνολό της, θα είναι αρκετά διαφορετική σε σχέση με άλλες χρονιές και θα πραγματοποιηθεί υπό τον απόηχο της χθεσινής ανακοίνωσης για την έναρξη μια περιόδου ευρείας συνεργασίας μεταξύ της FIBA Europe και του ΝΒΑ.

Συνέχεια...

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Υπόνοιες για στήσιμο αγώνα Ευρωλίγκα;

Ο μπασκετικός διαδικτυακός χώρος Sportando σήκωσε ένα βιντεάκι που αφορά στις διαιτητικές αποφάσεις, που έλαβαν χώρα στον αγώνα Παρτίζαν - Πρόκομ για την 9η ημέρα της πρώτης φάσης της διοργάνωσης. Οι γηπεδούχοι θέλουν οπωσδήποτε τη νίκη (και υπολογίζουν σε αυτήν καθώς στην τελευταία αγωνιστική πηγαίνουν στην έδρα της Κάχα) για να συνεχίσουν στο ΤΟΠ-16, ενώ και οι φιλοξενούμενοι είναι μαθηματικά ακόμα μέσα στο κόλπο της πρόκρισης. Σε ορισμένες περιπτώσεις τα λάθη είναι κραυγαλέα και εύλογα προκύπτει το ερώτημα: υπάρχει δόλος ή είναι ζήτημα ανεπάρκειας; Τα συμπεράσματα δικά σας. Σημείωση: οι "άρχοντες" της αναμέτρησης είναι οι Ιταλοί Φακίνι, Ταουρίνο και ο Γερμανός Κράουζε, με ότι και αν συνεπάγεται αυτό...
Επαναλαμβάνω: ο παλιόφιλος Φακίνι...

Συνέχεια...

Euroleague Fantasy Top-16 Day 2

Η δεύτερη ημέρα του ΤΟΠ-16 ολοκληρώθηκε και έδωσε νέο ενδιαφέρον στην λίγκα μας στο Φάντασυ. Όχι δεν προσπαθούμε να γλυτώσουμε το έπαθλο της φανέλας ή να αποκρύψουμε την αλήθεια, που μας φέρνει πλέον ως underdog στο κυνήγι για την κατάκτηση της πρωτιάς. Ο πραγματικός λόγος που επανέρχεται κείμενο που αφορά στο Φάντασυ, είναι ο ψυχολογικός πόλεμος που μου ασκείται από ορισμένους μάνατζερ, οι οποίοι θέλουν να φουσκώσουν από περηφάνια για την πορεία τους στο παιχνίδι και να δούνε επιτέλους το όνομά τους μεταξύ των πρώτων.

Συνέχεια...

Bomba-stic!

Ο Μπιγκ Σόφο έχει βαλθεί να τρελάνει κόσμο. Άλλη μια απολαυστική ευρωπαϊκή βραδιά για τον Έλληνα διεθνή, που κόντεψε να πραγματοποιήσει τριπλ νταμπλ (19 π., 10 ρ. και 7 κερδισμένα φάουλ) σε περίπου 23 λεπτά συμμετοχής παρακαλώ!

Συνέχεια...

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Ζαλγκίρις - Ολυμπιακός LIVE


Παρακολουθήστε ζωντανά την αναμέτρηση για την δεύτερη αγωνιστική του ΤΟΠ-16 της Ευρωλίγκα μεταξύ Ζαλγκίρις και Ολυμπιακού (19:45). Η αναμετάδοση θα ξεκινήσει περίπου 10 λεπτά πριν από το τζάμπολ του αγώνα.

Συνέχεια...

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Στους Μάβερικς ο Πρίντεζης...

Η παρουσία του Γιώργου Πρίντεζη στο μπασκετικό στερέωμα αποτελεί μια ενδιαφέρουσα ιστορία, καθώς η καριέρα του έχει υποστεί πολλές διακυμάνσεις. Από φέρελπις νέος μπασκετμπολίστας, που όμως δεν τύγχανε της εκτίμησης των τεχνικών που τον είχαν υπό την καθοδήγησή τους, έπρεπε να περιμένει υπομονετικά την σειρά του για να πάρει ευκαιρίες και να δημιουργήσει θόρυβο γύρω από το όνομά του. Ξεμύτισε στην Α1 με την φανέλα του Ολυμπιακού και σε μια δύσκολη συγκυρία για τον σύλλογο, ενώ (συν)αποφάσισε να ανηφορίσει μέχρι τον κάμπο της Λάρισας για να κάνει το "αγροτικό" του, ώστε να εμπεδώσει απαραίτητες αγωνιστικές παραστάσεις και να αξιολογηθεί σε καταστάσεις παιχνιδιού.

Συνέχεια...

Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Mike D'Antoni plays ball


Το τι έχει ακούσει κατά το παρελθόν ο συγκεκριμένος κόουτς από ειδήμονες και μη δεν περιγράφεται. Από την ελληνική ισοπέδωση και την απόδοση της ιδιότητας "μυρωδιάς" μέχρι τα καθόλου κολακευτικά σχόλια περί μη μεταδοτικότητας και σε τελική ανάλυση ανεπάρκειας. Βέβαια, φέτος που εμπλουτίστηκε σε σημαντικό βαθμό το ρόστερ των Νικς και ο Ντ' Αντόνι έχει περισσότερες επιλογές στην διάθεσή του, μπορεί να περάσει την φιλοσοφία του με πιο εύκολο τρόπο.

Συνέχεια...

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Προκχόρωφ: Άντε γεια Καρμέλο!



Ο Ρώσος μεγιστάνας και ισχυρός άνδρας των Νετς δήλωσε ευθαρσώς ότι αποσύρεται από τις διαπραγματεύσεις με το Ντένβερ για λογαριασμό του Καρμέλο Άντονι. Με ύφος και παρουσιαστικό που παραπέμπει σε χαρακτήρα της θρυλικής σειράς "24" κατάφερε με μερικές κουβέντες να διαλύσει το πλαίσιο που είχε δημιουργηθεί γύρω από την πολύκροτη υπόθεση της μεταγραφής του Μέλο. Και να φανταστείτε ότι αυτή η δήλωση ήταν εκτός ημερήσιας διάταξης, καθώς στην ατζέντα του υπήρχε σημειωμένη κοινωνική υποχρέωση που αφορούσε στην πολιτιστική κληρονομιά των Ρώσων. Κιμπάρης...

Συνέχεια...

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Το καμάρι των Μορμόνων

Στην πόλη Provo της Γιούτα, νότια του Salt Lake City, έχει την έδρα του ένα από τα μεγαλύτερα ιδιωτικά πανεπιστήμιο των ΗΠΑ, το Brigham Young University (BYU). Ιδρύθηκε το 1875 από τον ομώνυμο Πρόεδρο της ...Εκκλησίας των Μορμόνων και μετέπειτα κυβερνήτη της Πολιτείας. Όπως καταλαβαίνετε, το πανεπιστήμιο τελεί υπό την απόλυτη κηδεμονία των Μορμόνων και αποτελεί τον βασικό τριτοβάθμιο φορέα σπουδών σε ολόκληρες τις ΗΠΑ, για παιδιά που προέρχονται από οικογένειες Μορμόνων. Εκτός των άλλων, διαθέτει και μια αρκετά αξιόμαχη ομάδα μπάσκετ, τους Cougars, οι οποίοι έχουν δώσει το παρόν σε 25 συνολικά NCAA Tournaments.

Συνέχεια...

Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Ε-ΣΕ-ΝΑ ΘΕ-ΛΟΥΜΕ


Όπως, ίσως, θυμάστε ο Παναγιώτης Γιαννάκης υπήρξε αστείρευτη πηγή έμπνευσης για τούτον εδώ τον χώρο και εν πολλοίς λόγος ύπαρξής του. Η δικαίωση με την απομάκρυνσή του από τον ερυθρόλευκο πάγκο, αν και δημιούργησε κύμα ανακούφισης, προκάλεσε κρίση στους συντελεστές του μπλογκ, καθώς ατόνισε το ενδιαφέρον. Ωστόσο, τα αντανακλαστικά ενεργοποίηθηκαν άμεσα, όταν μου γνωστοποίησαν το report του Μανούσου Μανουσέλη, που αράδιασε στον ιστότοπο του gazzetta και προλόγιζε το ντέρμπυ με τη χρήση της στατιστικής ανάλυσης... και όχι μόνο. Ο τίτλος του κειμένου του: "Paralysis by Analysis".

Συνέχεια...

Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Εξελίξεις στην Μάλαγα

Πληροφορίες από την Ισπανία αναφέρουν πως ο Αϊτο Ρενέσες έχει υποβάλλει την παραίτησή του από την τεχνική ηγεσία της Μάλαγα και η διοίκηση της ομάδας κινείται ήδη για να βρει τον αντικαταστάτη του. Πρώτο φαβορί, είναι ο γνωστός μας Σέρβος, Μπόζινταρ Μάλκοβιτς, ο οποίος το Σάββατο βρέθηκε στην Μάλαγα και παρακολούθησε από κοντά την εντός έδρας ήττα της Ουνικάχα από την Μπαρτσελόνα. Μπορεί φυσικά ο Μάλκοβιτς να συμφώνησε με τη Σλοβενική ομοσπονδία για να αναλάβει την εθνική ομάδα της χώρας αλλά ακόμα δεν έχει υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τους Σλοβένους. Αυτό το "παραθυράκι" φαντάζει αρκετό ώστε να παρακαμφθεί το ασυμβίβαστο που θέτει η ACB και ο Μάλκοβιτς να εργαστεί μέχρι το τέλος της σεζόν ως προπονητής της Μάλαγα και ύστερα να ξεκινήσει επίσημα τη συνεργασία του με τους Σλοβένους.

Συνέχεια...

Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Boston Celtics at Chicago Bulls Livestream 03:00 LIVE


Όσοι πιστοί προσέλθετε. Οι απουσίες μετράνε ΚΑΝΟΝΙΚΑ
Συνέχεια...

Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Μουσική σκηνή

Καλό το μπάσκετ, αλλά είπαμε να κάνουμε και μια μουσική γωνιά στο μπλογκ. Όπως φαίνεται και από την εικόνα, η συγκεκριμένη ενότητα βρίσκεται στο δεύτερο μενού ανάμεσα στο "Φίλιππος Συρίγος" και "Φάντασυ". Όποιος θέλει μπορεί να αναρτήσει όποιο μουσικό κομμάτι του κάνει κλικ. Εμένα μου πρωτοήρθε στο μυαλό το Ράδιο Lollipop του Παύλου Παυλίδη και το σερβίρω...


Συνέχεια...

Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011

Με το βλέμμα στο Λονδίνο

Το 2011 είναι για το μπάσκετ, όπως και για όλα τα υπόλοιπα αθλήματα, προολυμπιακή χρονιά. Αυτό, αυτομάτως, προσδίδει μια extra σημασία στις διεθνείς διοργανώσεις εθνικών ομάδων, που αναμένεται να πραγματοποιηθούν μέσα στη νέα χρονιά. Αν και ακόμα είναι αρκετά νωρίς για εκτιμήσεις και προβλέψεις, ας επιχειρήσουμε μια προεπισκόπηση στα μεγάλα διεθνή "ραντεβού" του φετινού καλοκαιριού, με το βλέμμα φυσικά στραμμένο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012.

Συνέχεια...
Related Posts with Thumbnails