Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Το επόμενο βήμα

Ο Ντέιβιντ Μπλατ αποτελεί και επίσημα παρελθόν για τον Άρη, μιας και υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με την Μακάμπι Τελ Αβίβ. Ήδη ο σύλλογος του Τελ Αβίβ μετέδωσε τα μαντάτα στο επίσημο σαϊτ. Παραθέτω το πρωτότυπο απόσπασμα, καθώς ο προορισμός είναι ιδιαίτερος και αρμόζει μόνο σε βιβλικές αναφορές και περσόνες.

דייויד בלאט מונה למאמן מכבי אלקטרה ת"א ל-3 העונות הקרובות וישוב לקבוצה לקדנציה שניה. בלאט אמר הבוקר לאחר החתימה: "אני שמח לחזור הביתה. כבוד גדול בשבילי להמשיך את העבודה שפיני גרשון עשה במועדון. לפנינו דרך ארוכה וחשובה, שיהיה בהצלחה".

Ο Αμερικανός κόουτς ήταν δεδομένο ότι θα αποχωρούσε από το Αλεξάνδρειο, καθώς τόσο το συμβόλαιο του κόουτς όσο και το μπάτζετ της ομάδας θα υπόκειντο ψαλίδισμα στα πλαίσια της πολιτικής που θα εφαρμόσει η ΚΑΕ. Βέβαια, το αγκάθι της συνεργασίας δεν ήταν μόνο το οικονομικό θέμα αλλά και η προοπτική, την στιγμή που λαχταριστοί πάγκοι άδειασαν ανά την Ευρώπη. Από την άλλη, η δεδομένη του επιθυμία να συνεχίσει να κρατά το ραβδί της επιλογής παικτών για λογαριασμό της Εθνικής Ρωσίας, έκλεισε κάποιες πόρτες (ισπανικοί σύλλογοι εξαιτίας κανονισμού της λίγκας που απαγορεύει την παράλληλη επαγγελματική ενασχόληση στην ACB και σε Εθνικές ομάδες), με αποτέλεσμα το επόμενο επαγγελματικό του βήμα να ήταν μετέωρο. Έχω την εντύπωση ότι πάνω στην συγκυρία πάτησε και η διοίκηση του Άρη, προσπαθώντας να αγοράσει χρόνο, προκειμένου να εξετάσει τις επιλογές της. Ποιες είναι κάποιες από αυτές;

Έχουμε και λέμε:


Σφαιρόπουλος
Ο νεαρός Έλληνας τεχνικός πραγματοποίησε μια εξαιρετική χρονιά, οδηγώντας τον Κολοσσό στην κορυφαία διάκριση της ιστορίας του. Ο κύκλος του στην ομάδα έχει ολοκληρωθεί, καθώς η υπέρβαση έχει πραγματοποιηθεί με το υλικό που διέθετε, ενώ πλέον αναζητείται το επόμενο βήμα. Στην Ελλάδα τα κουκιά είναι μετρημένα και γι' αυτό επέλεξε να συνάψει συνεργασία με "διεθνές γραφείο γνωριμιών" για να επιχειρήσει το κοουτσάρισμα σε Ιταλία ή Ισπανία.

Μπαρτζώκας
Ένας από τους πλέον "περπατημένους" από τη νέα γενιά προπονητών της Α1 συνέβαλε στο θαύμα του φετινού Αμαρουσίου. Τρέλανε κόσμο σε Ελλάδα και Ευρώπη με τα κατορθώματα της ομάδας του, αλλά με δεδομένο ότι στην αθηναϊκή ΚΑΕ αναμένεται να υπάρξουν διοικητικές ανακατάξεις και οικονομικοί αναστεναγμοί εξετάζει το ενδεχόμενο μιας νέας σελίδας στην καριέρα του. Στα συν του το γεγονός ότι διαθέτοντας και φέτος μικρό μπάτζετ χτύπησε φλέβα χρυσού στην στελέχωση της ομάδας και παράλληλα παρέα με τον αρχηγό της ομάδας κατάφερε να κρατήσει τα εσωτερικά προβλήματα μέσα στην ομάδα.

Ζντοβτς
Ο Σλοβένος τεχνικός φαινόταν από την εποχή που αγωνιζόταν ως παίκτης ότι το κουστούμι του τεχνικού του πάει γάντι και φέτος το απέδειξε με τις ομάδες που ανέλαβε να κοουτσάρει. Η Εθνική Σλοβενίας, που παραδοσιακά κρατούσε τα σκήπτρα της απειθαρχίας μαζί με την Εθνική Τουρκίας, παρουσίασε ένα διαφορετικό πρόσωπο στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας. Ελκυστικό μπάσκετ και ομοιογένεια ήταν μόνο κάποια από τα στοιχεία που συνέθεταν το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της βαλκανικής χώρας και αυτό πιστώνεται στο πάλαι ποτέ "σκυλί". Όχι ότι σε συλλογικό επίπεδο τα έχει πάει μέχρι στιγμής άσχημα: ευπρεπής παρουσία στην Ευρωλίγκα και δουλειά με τους μικρούς, σ' ένα νοσηρό οικονομικά σωματείο. Κατά την άποψή μου ο Γιούρι Ζντοβτς, πληροί τις προϋποθέσεις και με το παραπάνω, αλλά υπάρχει οικογενειακό θέμα - όπως έχει σκαλήσει το The Hoop.

Περάσοβιτς και λοιποί -ιτς
Ο Κροάτης προπονητής και άλλοτε συγκλονιστικός παίκτης έχει καταδικαστεί να προπονεί στην Αδριατική λίγκα εξαιτίας του προβλήματος υγείας, που του έκοψε τα φτερά στην ACB. Καλός τεχνικός, με συγκεκριμένη φιλοσοφία και πλούσιες παραστάσεις, αποτελεί άλλον έναν ιδανικό υποψήφιο. Ζητούμενη, όπως και στην προηγούμενη περίπτωση, η χημεία με τους συνεργαζόμενους μάνατζερς. Όπως και η περίεργη σχέση που διατηρεί με τους παίκτες του. Όσο για τους λοιπούς -ιτς είτε επιχειρείται αποπροσανατολισμός για λόγους που σχετίζονται πάλι με την αγορά χρόνου είτε η εμπειρία από τον Φωτούτσο έχει αφήσει απωθημένα.  Σχετικά με το τελευταίο υπάρχει και ένας μεγαλύτερος εφιάλτης για τον κόσμο του Άρη: ο Παναγιώτης Γιαννάκης ψάχνει ομάδα.

 ΥΓ: Το μπάτζετ θα παίξει τον κυρίαρχο ρόλο για την τελική επιλογή, αλλά και η αποσαφήνιση σε διοικητικό επίπεδο.

Related Posts with Thumbnails