Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Σαν Αντόνιο "ΚΗΦΗ" Σπερς

Οι Σαν Αντόνιο Σπερς προτάσσοντας το νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση της Υγείας των ΗΠΑ, που έλαβε την έγκριση της Βουλής των Αντιπροσώπων και επεκτείνει την ασφαλιστική κάλυψη σε όλους τους Αμερικανούς πολίτες, αποδεικνύουν ότι πράγματι το ΝΒΑ πρωτοπορεί και ενδιαφέρεται - NBA cares που λέει και το εμπορικό σύνθημα της λίγκας για πρωτοβουλίες κοινωνικού περιεχομένου.

Μετά την τελευταία εσωτερική εξέλιξη, που αφορά στην 4ετή επέκταση της συνεργασίας με τον Τόνυ Πάρκερ, πλέον η πολιτεία του Τέξας μπορεί να περηφανεύεται ότι αποτελεί έδρα της αμερικανικής εκδοχής των ΚΗΦΗ. Τι είναι τα ΚΗΦΗ; Πρόκειται για φορέα κοινωνικής φροντίδας (Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων), που αποτελούν σύγχρονες ανοικτές δομές ημερήσιας φιλοξενίας ηλικιωμένων, που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν απόλυτα και το περιβάλλον που τα φροντίζει εργάζεται ή αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα ή προβλήματα υγείας, αδυνατώντας να ανταποκριθεί στη φροντίδα που έχει αναλάβει.

Πράγματι, η γεροντοκρατία πλέον τείνει να παγιωθεί στους κόλπους των σπιρουνιών, καθώς θα έχουν στις τάξεις τους 5 παίκτες που θα έχουν πατήσει και περάσει τα πρώτα -άντα της ζωής τους κατά την ολοκλήρωση της σεζόν. Συγκεκριμένα, οι Ντάνκαν, Τζινόμπιλι, ΜακΝτάις, Τζέφερσον και Πάρκερ θα εναποθέσουν - ούτε λίγο ούτε πολύ - αθροιστικά 166 ζουμερά χρόνια πάνω στα παρκέ, αναπολώντας όλοι μαζί τις γλυκές μέρες της δεκαετίας του 90, όταν και είχαν περισσότερη ταχύτητα, ενέργεια, μαλλιά κοκ.

Κανείς, βέβαια, δεν μπορεί να μαλώσει τους αθλητές που αρνούνται να το βάλουν κάτω και να συμφιλιωθούν με την βιολογική τους ηλικία. Το θέμα είναι οι χειρισμοί και το σκεπτικό των Σπερς. Τη στιγμή που οι Τζινόμπιλι και Πάρκερ είναι επιρρεπείς σε τραυματισμούς που κόστισαν κατά την περσινή σεζόν και παράλληλα σαμποτάρουν την ανέλιξη του ετοιμότατου Χιλ και του φέρελπη Άντερσον, εντούτοις η διοίκηση των σπιρουνιών τους ανταμείβει με πολυετείς επεκτάσεις συμβολαίων, αδιαφορώντας για την δεινή θέση ομηρίας που θα περιέλθει σε κανά δυο χρόνια, εξαιτίας του ύψους των οικονομικών υποχρεώσεων απέναντί τους. Από την άλλη, ο Τζέφερσον που αποτελεί τον αδύναμο κρίκο της ομάδας κατάφερε επίσης να ριζώσει στο Τέξας. Κατόπιν τούτων, το μόνο που απομένει είναι να επιστρατευθούν στον αγώνα για το συνταξιοδοτικό πρωτάθλημα οι Γκέρβιν, Μουρ, Σίλας, Έλιοτ και Ρόμπινσον, οι φανέλες των οποίων κρέμονται ορφανές στο ταβάνι του AT&T Center.

Related Posts with Thumbnails