Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Προβληματισμός...

Το χθεσινοβραδινό παιχνίδι στη Λιουμπλιάνα τα είχε όλα: Πάθος, θέαμα, ανατροπές, λάθη και τελικά παράταση με νικήτρια την Ολύμπια, με σκορ 85-84. Οι Σλοβένοι έφτασαν έτσι σε ένα ανέλπιστο 3-0 στο ξεκίνημα της διοργάνωσης, αν και μετά βίας κατάφεραν να συγκροτήσουν ομάδα στις αρχές του φθινοπώρου. Για τον Παναθηναϊκό, η ήττα αυτή δε σημαίνει απαραίτητα κάτι, αφού η διοργάνωση βρίσκεται ακόμα σε πρώιμο στάδιο. Ο προβληματισμός όμως θα πρέπει να θεωρείται δεδομένος για την εικόνα των πρωταθλητών Ελλάδος και κατά την άποψή μου θα πρέπει να εστιάζει σε δύο συγκεκριμένα σημεία: στο rotation του Ομπράντοβιτς και στη φάση του 35ου λεπτού.

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε το χθεσινό ματς με 7 ουσιαστικά παίκτες. Μπόγρης και Τέπιτς έγραψαν ένα ωραιότατο DNP στο φύλλο της στατιστικής, Καϊμακόγλου, Βουγιούκας και Καλάθης είχαν διακοσμητικό ρόλο. Φυσικά η συζήτηση για το κλειστό rotation, επικεντρώνεται κυρίως στο χρόνο συμμετοχής του Διαμαντίδη. Ο αρχηγός των "πρασίνων" ήταν μεν συγκλονιστικός αλλά υποχρεώθηκε να παραμείνει στο παρκέ για σχεδόν 40 ολόκληρα λεπτά! Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, αν ο Διαμαντίδης αρχίζει από Νοέμβρη μήνα να παίζει τόσο πολύ χρόνο και σε τόσο έντονο ρυθμό, τότε γύρω στο Μάρτη θα χρειαστούν φιάλες οξυγόνου. Ας κοιτάξουν λοιπόν στον Παναθηναϊκό το θέμα της απόκτησης ενός ακόμα περιφερειακού, εκτός αν περιμένουν ακόμα από τους Τέπιτς και Καλάθη να μεταμορφωθούν μέσα σε μια νύχτα, από ¨γατάκια" σε άντρες. Αν και δε χρειάζεται η δική μου συμβουλή καθώς φάνηκε από τις δηλώσεις στη συνέντευξη τύπου, πως ο Ομπράντοβιτς μάλλον έχει πειστεί για την αναγκαιότητα μιας ακόμα μεταγραφής. Όπως έχουμε ξαναπεί, ο "Μου-Μου" περιμένει στο ακουστικό του...

Ασφαλώς αυτό που συνέβη περίπου 5 λεπτά πριν τη λήξη της κανονικής διάρκειας του αγώνα, είναι ένα άλλο στοιχείο που πρέπει να προβληματίσει αρκετά. Ομιλώ φυσικά για την ενέργεια του "αθλητή Μάικ Μπατίστ", που λέει και μια ψυχή, προς τον Σάσo Όζμπολτ. Ειλικρινά δεν έχω λόγια να περιγράψω αυτό που έκανε ο παίκτης του Παναθηναϊκού και μπορώ να πω πως παρέμεινα σοκαρισμένος για αρκετή ώρα, ακόμα και μετά τη λήξη του παιχνιδιού.

Κατά τα άλλα επειδή έχω πολύ καλή μνήμη, οφείλω να υπενθυμίσω ορισμένα πράγματα, επειδή είμαι 100% βέβαιος πως το θέμα θα "θαφτεί":

- Έχουν περάσει 4 χρόνια από το 2006 και εξακολουθούμε να ακούμε για το πόσο αλήτης είναι ο Βραζιλιάνος Βαρεχάο

- Επί μήνες την περσινή περίοδο, είχαμε φτάσει στο σημείο να πιστεύουμε πως ο Κώστας Πασχάλης και ο Κώστας Πάσσαρης είναι το ίδιο πρόσωπο

- Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού



Επειδή λοιπόν τα νεύρα του Μπατίστ μοιάζουν να είναι αρκετά τεντωμένα, όπως κάθε χρόνο περίπου τέτοια εποχή, προτείνω στον Παναθηναϊκό να τον στείλει ένα ταξιδάκι στις ΗΠΑ, όπως έκανε πέρυσι τον Σεπτέμβρη, για να ηρεμήσει. Σταματώ εδώ παρόλο που θέλω να γράψω περισσότερα... Επιτρέψτε μου όμως να κλείσω με τα λόγια του "ποιητή", όπως λέει και ο Γιώργος Μητσικώστας δια μέσου Κώστα Πρέκα:

"Είναι κρίμα για κάποια παιδιά που τρώνε ψωμί εδώ και προκαλούν συνεχώς. Παιδιά που έρχονται στην Ελλάδα και δημιουργούν προβλήματα. Θα πρέπει να επιληφθεί η ομοσπονδία. Δεν θα κάνουμε βεντέτες, είμαστε αθλητές κι αύριο θα το ξεχάσουμε. Είναι κρίμα, θα πρέπει από πιο ψηλά να επιληφθούν του θέματος, γιατί κάποιοι συγκεκριμένοι προκαλούν. Υπάρχει πολύ ταλέντο στη χώρα μας και τα λεφτά που δίνουν οι ομάδες ίσως θα πρέπει να τα δίνουν σε ταλέντα από την Ελλάδα."

Related Posts with Thumbnails