Σάββατο 8 Μαΐου 2010

Ανάβεις φωτιές...

Ο κύριος της φωτογραφίας ονομάζεται Τόνυ Ρονζόνε και είναι αυτός που "άναψε φωτιά" στους φίλους του Παναθηναϊκού, με την δήλωση του πως ο Νίκολα Πέκοβιτς θα αγωνίζεται στο NBA και συγκεκριμένα στη Μινεσότα την νέα περίοδο. Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν την αντίδραση του ατζέντη του παίκτη, Μίσκο Ραζνάτοβιτς, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά: "Δεν υπάρχει καμία συμφωνία. Δεν υπάρχει περίπτωση ο Πέκοβιτς προτού κάνει οτιδήποτε, να μην ενημερώσει και να μην μιλήσει με τον Παναθηναϊκό. Ότι ο Τόνυ Ρονζόνε ανέλαβε το πόστο του ασσίσταντ μάνατζερ, εγώ το έμαθα μόλις χτες. Προτεραιότητα για τον Πέκοβιτς είναι το ελληνικό πρωτάθλημα και οι στόχοι του Παναθηναϊκού". Ας ρίξουμε μια πιο αναλυτική ματιά λοιπόν, σε ένα θέμα που όπως φαίνεται θα εξελιχθεί σε σήριαλ το φετινό καλοκαίρι.

Καταρχάς ο κύριος Ρονζόνε δεν ήρθε από το ...πουθενά, όπως πολύ άστοχα ανέφερε ένα σχετικό με το θέμα ελληνικό δημοσίευμα που υπέπεσε στην αντίληψή μου. Ο Ρονζόνε θεωρείται από πολλούς στις ΗΠΑ, ως ένας από τους κορυφαίους στο international scouting. Διατέλεσε κατά σειρά scouter στους Ντάλας Μάβερικς και στους Ντιτρόιτ Πίστονς και το 2008 κατείχε πόστο στη USA Basketball και βρέθηκε με την ομάδα των ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Θεωρείται ο άνθρωπος που έφερε στους Πίστονς, τόσο τον Ζέλικο Ρέμπρατσα όσο και τον Μεχμέτ Οκούρ ενώ έπαιξε σημαντικό ρόλο στην απόφαση της ομάδας να επιλέξει στο draft του 2003 τρεις ιnternational παίκτες, τους Ντάρκο Μίλιτσιτς (Νο 2), Κάρλος Ντελφίνο (Νο 25) και Ανδρέα Γλυνιαδάκη (Νο 58). Πάντως ο Ραζνάτοβιτς έχει δίκιο στο ότι αγνοούσε την ύπαρξη του Ρονζόνε στους Γουλβς καθώς όντως η ανάληψη των καθηκόντων του assistant GM στην ομάδα είναι πολύ "φρέσκια". Οι Γουλβς με 5 συνολικά επιλογές στο φετινό draft προβλέπεται να ασχοληθούν, ειδικά στο 2ο γύρο, με κάποιους από τους διαθέσιμους internationals (Μπιέλιτσα, Ραντούλιτσα, Σβεντ κ.α.) και η πρόσληψη του Ρονζόνε αποσκοπεί φυσικά και προς αυτήν την κατεύθυνση.

Τώρα όσον αφορά την δήλωση του Ραζνάτοβιτς σχετικά με την μη ύπαρξη συμφωνίας, οι απόψεις διίστανται. Να θυμίσω απλώς πως ο ίδιος ο Σέρβος ατζέντης κίνησε πρώτος το θέμα αποχώρησης του Μαυροβούνιου σέντερ με περσινές καλοκαιρινές δηλώσεις του. Να θυμίσω επίσης πως δεν είναι και ο πλέον αξιόπιστος όσον αφορά τις δηλώσεις του σχετικά με μεταγραφικά θέματα του Παναθηναϊκού. Κάποιοι υποστηρίζουν πως με τη χειμερινή τουρνέ που έκανε ο GM των Γουλβς, Ντέιβιντ Καν, τον περασμένο Φεβρουάριο στην Ευρώπη, "έκλεισε" οριστικά η συμφωνία με τον Πέκοβιτς. Ο Καν για την 2η αγωνιστική του TOP 16 της Ευρωλίγκα, βρέθηκε αρχικά στο Βελιγράδι στις 03/02 για να παρακολουθήσει τον αγώνα μεταξύ Παρτιζάν και Μπαρτσελόνα. Στο στόχαστρο του, βρίσκονταν τόσο ο Ρίκι Ρούμπιο, τα δικαιώματα του οποίου έχουν οι Γουλβς, όσο και ο Γιαν Βέσελι, ο οποίος αν δήλωνε συμμετοχή στο φετινό draft, θα απασχολούσε σίγουρα τους "Λύκους". Την επόμενη ημέρα, ο Καν βρέθηκε στο ΟΑΚΑ για το ματς των "πρασίνων" με το Μαρούσι και μετά τη λήξη του αγώνα συζήτησε με τον Πέκοβιτς και λέγεται πως "έδωσαν τα χέρια". Κάποιοι άλλοι βέβαια, επικαλούνται σχετικές δηλώσεις του ίδιου του παίκτη περί τις αρχές Μάρτη, σύμφωνα με τις οποίες δεν ενδιαφέρεται να πάει στο NBA φέτος το καλοκαίρι. Το θέμα βέβαια εξαρτάται αποκλειστικά από τον ίδιο καθώς στο συμβόλαιο του υπάρχει ένα προσιτό buy out για αποχώρηση, μόνο για το ΝΒΑ φυσικά, φέτος το καλοκαίρι και συγκεκριμένα μέχρι τις 15 Ιουλίου.

Ότι και να συμβαίνει πάντως, ο χειρισμός του θέματος από την πλευρά του Σέρβου ατζέντη είναι απόλυτα σωστός. Με τους τελικούς του ελληνικού πρωταθλήματος να πλησιάζουν και τον Παναθηναϊκό να θέλει πάρα πολύ να "χρυσώσει το χάπι" μετά από μια μέτρια σεζόν, οποιαδήποτε παραδοχή τυχόν δεδομένης συμφωνίας Γουλβς και Πέκοβιτς εκ μέρους του Ραζνάτοβιτς, θα τάραζε την ηρεμία στα εσωτερικά της ελληνικής ομάδας. Από την άλλη, ο Σέρβος δεν θέλει σε καμία περίπτωση να διαταραχθούν οι σχέσεις του με την "πράσινη" ΚΑΕ. Και αυτό γιατί ο Πέκοβιτς δεν είναι ο μοναδικός πελάτης του που έχει εκκρεμότητα με τον Παναθηναϊκό, φέτος το καλοκαίρι. Υπάρχει μία αρκετά πιο "καυτή" περίπτωση από τον Μαυροβούνιο σέντερ...

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολυ πιο καυτη δηλαδη??????

banou είπε...

Εν καιρώ φίλε μου. Αυτό απαιτεί ξεχωριστό ποστ και όσο ιντριγκαδόρικο και προβοκατόρικο και αν είναι το μπλογκ, δεν θα γράψουμε περισσότερα παραμονές του τελικού της Ευρωλίγκα. Υπομονή...

Ανώνυμος είπε...

Πειτε μονο το εξης... αφορα παικτη που ανηκει ηδη στο ροστερ του παο?? (δηλαδη αφορα υποθεση ανανεωσης συμβολαιου) ή παικτη εκτος ροστερ παο?? (μεταγραφη)

Ανώνυμος είπε...

@Ανώνυμε

"Καυτή" η υπόθεση όσο καυτός είναι κι ο ήλιος τα καλοκαίρια στη...Λάρισα.

Ανώνυμος είπε...

"Καυτή η υπόθεση όσο καυτός είναι κι ο ήλιος τα καλοκαίρια στη...Λάρισα".Υπαινισσεσαι οτι οι νυξεις του αρθρου αναφερονται στον Σπανουλη?Εχει ακουστει τιποτα συγκεκριμενο για τον αν προκειται να ανανεωσει με τον παναθηναικο?Αν ξερει καποιος τποτα συγκεκριμενο ας μας ενημερωσει και εμας.

Δημοσίευση σχολίου

Δώσε την ασίστ σου ή κάρφωσε με ένα σχόλιο...

Related Posts with Thumbnails