Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Παράδοση άνευ όρων

Με τρόπο που δεν χωράει καμία αμφισβήτηση, η Μπαρτσελόνα κατέκτησε τη φετινή Ευρωλίγκα, επικρατώντας εύκολα του Ολυμπιακού με 86-68 στον τελικό της διοργάνωσης. Το καμάρι της Καταλωνίας κατέκτησε για 2η φορά στην ιστορία του το βαρύτιμο τρόπαιο ενώ ταυτόχρονα επιβεβαίωσε την υπεροχή του ισπανικού μπάσκετ στον ευρωπαϊκό χώρο. Ειλικρινά τα δύο τελευταία χρόνια, οι Ισπανοί, τόσο σε συλλογικό όσο και εθνικό επίπεδο, πραγματικά αποδεικνύουν πως βρίσκονται έτη φωτός μακριά από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές δυνάμεις.

Για το χθεσινό ματς, δεν νομίζω ότι μπορούν να γραφτούν πολλά, δεδομένου πως η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων, ήταν φανερή. Για να μην κουράσω, επειδή ο σκοπός του άρθρου δεν είναι τόσο να αναλύσει το χθεσινό ματς αλλά να εκφράσει έναν γενικότερο προβληματισμό για την εικόνα των "ερυθρολεύκων", θα προσπαθήσω να θίξω, μόνο επιγραμματικά, ορισμένα σημεία τα οποία κατά την άποψή μου έκριναν το ματς:

- Το συνηθισμένο κακό ξεκίνημα του Ολυμπιακού, ο οποίος βρέθηκε για άλλη μια φορά πίσω στο σκορ με διψήφια διαφορά από την πρώτη κιόλας περίοδο. Δυστυχώς η Μπαρτσελόνα δεν είναι ούτε Άρης, ούτε Παρτιζάν και όταν αποκτά τέτοια αβαντάζ από την αρχή, δύσκολα κοιτάζει πίσω.

- Η αδιάβαστη άμυνα των "ερυθρολεύκων", η οποία δεν κατόρθωσε να αντιμετωπίσει σε καμία στιγμή του αγώνα τα κοψίματα και τις συνεργασίες των ψηλών της Μπάρτσα μέσα στο καλάθι. Επίσης δεν κατόρθωσε να περιορίσει σε καμία περίπτωση τον Ναβάρο, παρόλο που το μαρκάρισμα του εξελίχθηκε σε μια σκυταλοδρομία παικτών, αφού ο τρόπος που αντιμετώπιζαν τα μονά ή διπλά σκριν που έπαιρνε από τους συμπαίκτες του ο Ισπανός γκαρντ, ήταν εξαρχής λανθασμένος.

- Η επιθετική λειτουργία της ομάδας του Γιαννάκη, η οποία χαρακτηριζόταν για ακόμα μια φορά από σαφή στατικότητα. Η σύγκριση με την αντίστοιχη των Καταλανών, στην οποία κυριαρχούσε η συνεχής κίνηση των παικτών χωρίς τη μπάλα, σου προκαλούσε μελαγχολία. Αναχρονιστικό και προβλέψιμο το μοναδικό επιθετικό πλάνο του Ολυμπιακού, η αξιοποίηση του Σοφοκλή, διαβάστηκε και εξουδετερώθηκε εύκολα από τον Πασκουάλ, όπως άλλωστε συνέβη και με τον Βουγιόσεβιτς.

- Η αδικαιολόγητη νευρικότητα του Κλέιζα, η οποία δεν του επέτρεψε ουσιαστικά σε κανένα σημείο του ματς να μπει στο πνεύμα του παιχνιδιού. Το φαινόμενο αυτό είναι επαναλαμβανόμενο φέτος αλλά στον Ολυμπιακό δεν φρόντισαν μέσα στη διάρκεια της σεζόν να ασχοληθούν με το συγκεκριμένο θέμα. Τελικά το "πλήρωσαν" στο κρισιμότερο σημείο της χρονιάς...


- Το βάθος στο ρόστερ των Καταλανών. Τη στιγμή που η Μπαρτσελόνα έβρισκε λύσεις από τις ρεζέρβες Σάντα και Μπαζίλε, ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να γυρίσει το ματς με τον ...Πεν και τον Μπέβερλι. Όσο παράδοξο και να ακούγεται αυτό, ίσως να το κατάφερνε αν ο προπονητής του δεν "τραβούσε" τον Μπέβερλι στον πάγκο στο τρίτο δεκάλεπτο, τη στιγμή που η ομάδα είχε μειώσει στους πέντε πόντους και ο Αμερικανός είχε παίξει 2-3 καταπληκτικές άμυνες πάνω στον Ρούμπιο. Το "ρεσιτάλ" συνεχίστηκε, με τον Γιαννάκη να αρνείται πεισματικά να καλέσει time out σε ολόκληρο το τρίτο δεκάλεπτο παρόλο που η ισπανική ομάδα ανέβαζε ρυθμό και αύξανε ξανά τη διαφορά.

Ρίχνοντας μια γρήγορη ματιά σε όλα τα ελληνικά αθλητικά sites μετά το ματς, είδα παντού να γράφεται πως η Μπαρτσελόνα ήταν καλύτερη και πως ο Ολυμπιακός οφείλει να κοιτάξει μπροστά. Αυτό είναι μεγάλο λάθος! Ο Ολυμπιακός οφείλει να κοιτάξει πίσω και όχι μπροστά. Συγκεκριμένα, οφείλει να ανατρέξει στο παρελθόν και να διαπιστώσει γιατί η Μπαρτσελόνα είναι καλύτερη ομάδα από αυτόν. Οι δύο ομάδες έχουν κοινή αφετηρία, τον Φεβρουάριο του 2008. Τότε ανέλαβε ο Πασκουάλ του Καταλανούς αντικαθιστώντας τον "τύραννο" Ιβάνοβιτς ενώ την ίδια περίοδο o Παναγιώτης Γιαννάκης ανέλαβε την ομάδα του Ολυμπιακού ύστερα από την απόλυση του Γκέρσον. Μπαρτσελόνα και Ολυμπιακός ξεκίνησαν να χτίζονται την ίδια ακριβώς χρονική στιγμή, διένυσαν 2,5 σχεδόν χρόνια μέχρι τον χθεσινό τελικό διατηρώντας σταθερό τον βασικό κορμό και τον προπονητή τους, με τους Πειραιώτες μάλιστα να ξοδεύουν περισσότερα χρήματα για μεταγραφές και το αποτέλεσμα τελικά να είναι αυτό που είδαμε όχι μόνο χθες αλλά ολόκληρη τη φετινή σεζόν. Οι Καταλανοί είναι κλάσεις ανώτεροι και κατά την άποψή μου η διαφορά πόντων στο χθεσινό ματς είναι αντιπροσωπευτική των δύο ομάδων. Το θέμα λοιπόν δεν είναι αν η Μπαρτσελόνα είναι καλύτερη από τον Ολυμπιακό. Το θέμα είναι γιατί είναι καλύτερη! Νομίζω πως η απάντηση είναι προφανής...

Κλείνω, λέγοντας δύο πράγματα:

1) Η επιτυχία μιας ομάδας που κοστίζει σχεδόν 30 εκατομμύρια ευρώ, μεταφράζεται σε κατακτήσεις τίτλων και τίποτα άλλο και


2) Ας προσέχουν οι φίλοι του Ολυμπιακού ποιους διαβάζουν και εμπιστεύονται. Δυστυχώς για μερικούς από αυτούς, το να σώσουν τα τομάρια ορισμένων μπαίνει πάνω από το καλό της ομάδας...

32 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν δεν εμπαιναν στη 3η περιοδο κατι ηρωικα καλαθια της μπαρτσα που ηταν τραβηγμενα απο το μαλλια, δε θα ηταν ολοι σημερα μετα χριστον προφητες.Μπορει και παλι να εχανε ο Ολυμπιακος, αλλα το ματς θα ηταν τελειως διαφορετικο. Συμφωνω οτι ο Ολυμπιακος εχει κανει λαθη τα τελευταια χρονια, και πρεπει να καταλαβει τι παει στραβα. Σε καμια περιπτωση παντως η διαφορα των δυο ομαδων δεν ειναι 18 ποντοι.Αν θυμηθεις το τελος του αγωνα (3 τελευταια λεπτα) η διαφορα θα επρεπε να ειναι γυρω στους 10..Χωρις να θελω να βρω διακαιολογιες, η διαιτισια ηταν πολυ ασχημη σημερα.Ειδικα στις επαφες σε drive δεν εβλεπαν τιποτα οι διαιτητες.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ φίλε μου δεν είμαι μετά Χριστόν προφήτης...
Ότι πιστεύω το έχω γράψει στο blog από το περασμένο καλοκαίρι και αμέσως μόλις έληξαν οι τελικοί της A1. Η άποψή μου δεν άλλαξε καθόλου κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν και ούτε πρόκειται να αλλάξει. Νομίζω ότι η οποιαδήποτε νύξη για τη διαιτησία του σημερινού αγώνα, ειδικά όταν γίνεται από επίσημα χείλη, μικραίνει τον Ολυμπιακό σαν σύλλογο.

Ανώνυμος είπε...

Απο επισημα χειλη τουλαχιστον εγω δεν ακουσα κατι για διατησια.Ουτε ειπα οτι εισαι εσυ μετα χριστον προφητης.Ομως οπως γινεται σταθερα τα τελευταια δυο χρονια μετα απο ηττες του ολυμπιακου, η κριτικη ειναι υπερβολικα σκληρη.Κατα τη ταπεινη μου αποψη, ειναι αποθημενα του ποδοσφαιρου, και αποθημενα δημοσιογραφων που οταν στο μπασκετ δεν υπηρχε ψωμι, ταίστηκαν απο τους γιαννακοπουλους, και τωρα δε θελουν να παραδεχτουν οτι ανεβαινει αλλη μια δυναμη στο ελληνικο μπασκετ.Ισως ακουγομαι υπερβολικος, αλλα πρεπει να αφησουμε την ομαδα να μαθει απο τα λαθη της.Δηλαδη οι ιδιοι στον ολυμπιακο δε θα παρουν χαμπαρι οτι κατι παει στραβα?Τοσο ασχετοι ειναι?Ας τους αφησουμε λιγο χρονο να ωριμασουν μπασκετικα.

Ανώνυμος είπε...

Εγω θα ηθελα να με ενημερωσει καποιος ποσοι παικτες της Μπαρτσελωνα προερχοντε απο της ακαδημιες της και ποσοι απο του Ολυμπιακου;;;;;
Εκει κρυβοντε οι απαντησεις για τις μεγαλες ομαδες. Το να ξοδευεις μεγαλα ποσα καλο ειναι αλλα χρειαζεσε και παιχτες γνησιους απο τα σπλαχνα σου.
Κανω λαθος;;;;

Ανώνυμος είπε...

Ακούστηκαν από τον προπονητή του Ολυμπιακού στη συνέντευξη τύπου...

Που διάβασες δηλαδή υπερβολικά σκληρή κριτική;
Η συντριπτική πλειοψηφία των άρθρων μετά τον αποψινό τελικό δεν κάνει καμία κριτική. Εγώ τουλάχιστον αυτό πρόσεξα. Και μιλάω πάντα για άρθρα που γράφτηκαν από ρεπόρτερ του Ολυμπιακού και όχι από αυτούς που ταϊστηκαν από τους Γιαννακοπουλαίους (αν υπάρχουν τέτοιοι). Για το αν έχουν πάρει χαμπάρι στον Ολυμπιακό τι γίνεται, θα το αναλύσουμε μέσα στην εβδομάδα σε ξεχωριστό άρθρο.

Ανώνυμος είπε...

O Giannakis mikrainei kathimerina me tin symperifora tou tin omada mas. Apo to na kanei tetoies diloseis, apo to na foraei tin mplouza tou olymmpiakou, apo to na fotografizetai me ton aggelopoulo, apo to na avantaretai apo megali merida tou typou. Pano apo ola den tairiazei me to dna tou Olympiakou. Makria kai grigora

monoolympiakos

Ανώνυμος είπε...

@ Ανώνυμος 3.01 π.μ.
Ναι, νομίζω ότι κάνεις λάθος. Ο Παναθηναϊκός δηλαδή που έχει σαρώσει τους τίτλους εδώ και μια δεκαετία, πόσους παίκτες από τα σπλάχνα του είχε στην ομάδα;

Αν έθετες το ερώτημα, πόσους ανθρώπους από τα σπλάχνα του σε πόστα-κλειδιά έχει ο Ολυμπιακός σε σχέση με τη Μπαρτσελόνα, τότε θα συμφωνούσα. Την τελευταία διετία οι άνθρωποι που πονάνε την ομάδα και ταυτόχρονα εργάζονται για αυτήν, λιγόστεψαν επικίνδυνα.

Ανώνυμος είπε...

"Ειλικρινά τα δύο τελευταία χρόνια, οι Ισπανοί, τόσο σε συλλογικό όσο και εθνικό επίπεδο, πραγματικά αποδεικνύουν πως βρίσκονται έτη φωτός μακριά από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές δυνάμεις."

ΜΕΓΑΛΕ.. ΠΕΡΣΙ ΤΟ ΠΗΡΕ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ!

Ανώνυμος είπε...

Μιλάω σαν συνολική εικόνα φίλε μου...
Προφανώς και πέρυσι το πήρε ο Παναθηναϊκός. Δεν είπα ότι δεν το πήρε. Ποια είναι η χώρα όμως που παράγει συνολικά τα 2 τελευταία χρόνια το καλύτερο και πιο αποτελεσματικό μπάσκετ; Διαφωνείς δηλαδή πως είναι η Ισπανία;

Ανώνυμος είπε...

Καλε μου φιλε sixama αυτο που λες ειναι σωστο αλλα νομιζω παει πακκετο με το δευτερο σου σχολιο. Η αληθεια ειναι πως πολοι λιγοι ενδιαφεροντε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ για την ομαδα αν και μαοιβοντε με πολυ καλους μισθους. Εγω τους εκανα προταση να αλλαξει το σημα και το χρωμα της ομαδας γιατι αυτο πιστευω οτι καποιοι την εχουν δει ετσι την ομαδα.
Προτεινα το χρωμα χρυσο στη μεση μια κοτα και ο δαφνωστεφανωμενος να ειναι με αυγα.
Τουτεστιν η κοτα που κανει τα χρυσα αυγα. Ετσι την εχουν δει πολλοι εκει μεσα. Σε ολα τα τμηματα. Αδιαφορουν και το μονο που θελουν ειναι να πεφτει οπως πεφτει, ο μισθος καθε 1η του μηνα. Κανω παλι λαθος;;;; Αααα.........και οι πραγματικοι Ολυμπιακοι στην απεξω. Ακου και μενα τι λεω.

banou είπε...

Συμφωνούμε απόλυτα Ανώνυμε... Δυστυχώς όπως τα περιγράφεις είναι τα πράγματα: Η κότα με τα χρυσά αυγά

Ανώνυμος είπε...

Και οσον αφορα τις υποδομες της ομαδας αυτες ειναι ανυπαρκτες για το ονομα και την ιστορια μιας ομαδας σαν τον Ολυμπιακο.
Κατι ξεκιναει φετος!!!! αλλα υπαρχουν και παλι αντιδρασεις για να μην χαθει καμμια καρεκλα.
Ποσους παιχτες εχει βγαλει ο Ολυμπιακος απο τα σπλαχνα του θυμασε;;;;;; 3-4 το πολυ. Ποσους [προσεξε την ερωτηση δεν αναφερωμε στον ΠΑΟ] ο Αρης ο ΠΑΟΚ ο ΗΡΑΚΛΗΣ;;;;; Ιστορικα σωματεια. Και εαν δεν εκανε την αρχη ο ΠΑΟ να παρει κανενα-δυο μικρους ουτε Σλουκας ουτε Καραθανασης ουτε Παπανικολαου θα υπηρχαν.

Ανώνυμος είπε...

Re ti akadimies kai diaitisies kai malakies?

O vasikos ypaitios gia tin simerini kseftila omadas 35 ektomyrion einai o GIANNAKIS!!!

Oso kai na min epeksan kala kapoioi paiktes den dikaiologeitai tetoio proistoriko basket kai tetoia tsoda simera.

GIANNAKIS=REHAGEL TOY BASKET

An meinei toy hronoy den tha patisei kanenas sto SEF.

AGGELOPOULOI KSYPNATE REEEEEEEEEEEEEEE!!!

Ανώνυμος είπε...

-θεωρώ άδικη τη σύγκριση που γίνεται στο άρθρο μεταξύ γιαννάκη και πασκουάλ. ή για να το εκφράσω καλύτερα τον τρόπο που γίνεται. μπορεί αυτοί οι δυο προπονητές να ξεκίνησαν μαζί τις πορείες τους στους πάγκους των ομάδων και ο γιαννάκης να ξόδεψε και περισσότερα αλλά πρώτον ο πασκουάλ είχε μια πολύ καλύτερη κληρονομιά όταν ανέλαβε την ομάδα (ναβάρο, βάσκεθ, μπαζίλε, λάκοβιτς, γκριμάου) και δεύτερον είχε πολύ καλύτερο περιβάλλον στο οποίο εργαζόταν σε όλους πραγματικά τους τομείς. ένα περιβάλλον πχ που (φαντάζομαι τουλάχιστον ότι) δεν ζητούσε το κεφάλι του ανά πάσα στιγμή ή πχ ένα περιβάλλον που μπορούσε να κλείσει παίκτες σε πολύ πιο ελκυστικές τιμές από αυτές που κατάφερνε ο ολυμπιακός
- ο φίλος που λέει για τις ακαδημίες είχε απόλυτο δίκιο. ιδιαίτερα για τη συγκεκριμένη μπαρτσελόνα, που το κυριότερο συστατικό του παιχνιδιού της είναι το επί 40 λεπτά ξύλο στον αντίπαλο. το αντιπαράδειγμα του παο το θεωρώ αρκετά άστοχο, αφού ο παο ναι μεν δεν έχει βγάλει παίκτες από τις ακαδημίες του αλλά από την άλλη είχε, τα χρόνια της απουσίας του οσφπ, να "κλέβει" (εντός ή εκτός εισαγωγικών) κάθε ταλέντο από μια πλούσια σε τέτοια χώρα
-τέλος, νομίζω ότι η παρουσία ή μη του γιαννάκη πρέπει να κριθεί με παρουσία και σύνεση από αυτούς που πρέπει. οι συμπεριφορές πανικού και τα ενδεχόμενα "γιούχα" από πλευράς των οπαδών, αυτά είναι που θα μικρύνουν τον ολυμπιακό. πρέπει λοιπόν στη διοίκηση να τα βάλουν όλα σε μια ζυγαριά στο τέλος της σεζόν, να αξιολογήσουν όλη τη συνεισφορά του γιαννάκη και να καταλήξουν αν με κάποιον άλλον προπονητή θα είχαν καλύτερα αποτελέσματα.
αν ωστόσο μετράει η γνώμη μου, επειδή οι αγγελόπουλοι θέλουν μια ομάδα που να είναι όχι στην ελίτ αλλά στη μοναξιά της κορυφής του ευρωπαικού μπάσκετ, πρέπει να έχουν και έναν προπονητή που να μπορεί να τα διαχειριστεί. ο κόουτς γιαννάκης απέδειξε ότι δεν είναι τέτοιος. και το αποδεικνύει όλη τη χρονιά ότι δεν είναι τέτοιος. αλλά ξαναλέω οι γιούχες και οι απειλές μόνο κακό κάνουν

banou είπε...

Για να δημιουργήσουμε μια βάση πάνω στην οποία μπορούμε να συζητήσουμε, κάνοντας μερικές παραδοχές:

Εδώ και καιρό είχε αναπτυχθεί η (παρα)φιλολογία ότι ο Ολυμπιακός προετοιμάζεται για το φαίναλ φορ - τον μεγαλύτερο στόχο. Στο πλαίσιο αυτό, η κριτική είχε περιοριστεί και ας υπήρχε η αίσθηση ότι η ομάδα δεν απέδιδε σύμφωνα με τις δυνατότητές της. Ωστόσο, η εικόνα που παρουσίασε το τεχνικό επιτελείο σε ολόκληρο το φαϊναλ φορ ήταν κατώτερη των περιστάσεων.

Ακόμη περιμένουμε με προσμονή εκείνα τα πολυσυζητημένα νέα τρικ, με τα οποία ο Ολυμπιακός θα διαφοροποιούσε το παιχνίδι του και θα αιφνιδίαζε τους αντίπαλους. Αντίθετα είδαμε έναν Ολυμπιακό όμηρο και δέσμιο στο παιχνίδι που έπαιζε ο αντίπαλος και φυσικά την Παρτίζαν και Μπαρτσελόνα να έχουν λύσεις στα μονοδιάστατα και χιλιοπαιγμένα ερυθρόλευκα plays.

Αν δεν κοιτάξουμε κατάματα τα λάθη που έχουν γίνει αυτά τα χρόνια, τότε δυστυχώς ο Ολυμπιακός θα έχει έναν ακόμη αντίπαλο ενόψει τελικών: την μουρμούρα στο ΣΕΦ…

Προσωπικά είμαι πεπεισμένος εδώ και καιρό ότι στον πάγκο του Ολυμπιακού κάθεται ακατάλληλος κώλος.

Ανώνυμος είπε...

@ Ανώνυμος 11:39 π.μ.

Φίλε, είμαι της άποψης πως η σύγκριση Πασκουάλ-Γιαννάκη είναι απόλυτα δίκαιη. Ο Πασκουάλ παρέλαβε όντως μια καλή κληρονομιά όταν παρέλαβε την Μπάρτσα. Θα σου θυμίσω τι παρέλαβε και ο Γιαννάκης όμως. Παρέλαβε έναν πολύ καλό κορμό Ελλήνων παικτών, ανάμεσα στους οποίους ανήκαν ο εντυπωσιακά βελτιωμένος εκείνη την εποχή Γιάννης Μπουρούσης και σχεδόν ολόκληρη η γενιά των κορυφαίων 85άρηδων του ελληνικού μπάσκετ: Βασιλόπουλος, Βασιλειάδης, Μαυροκεφαλίδης, Πρίντεζης και Σκορτσιανίτης. Επίσης παρέλαβε ως κληρονομιά το μεγαλύτερο ταλέντο της Σερβίας τα τελευταία χρόνια. Η συμβολή του Γιαννάκη στην αγωνιστική πορεία των παραπάνω παικτών είναι η εξής:
1. Ο Μπουρούσης μετά από μια σούπερ περσινή χρονιά μετατράπηκε φέτος σε έναν παίκτη που ο λόγος ο οποίος ξεχωρίζει μέσα στο παρκέ είναι οι διαμαρτυρίες και η γκρίνια του. Μηδέν βελτίωση στο ποστ παιχνίδι, μηδέν βελτίωση στην χαμηλή άμυνα ενώ και η ικανότητα του στο πικ εν ρολ παρέμεινε στάσιμη.
2. Ο Σκορτσιανίτης μετά από μια θυελλώδη περσινή συνύπαρξη με τον Γιαννάκη,κατόρθωσε να σταθεροποιήσει την απόδοσή του, γεγονός στο οποίο βοήθησε αρκετά η παρουσία του Καζλάουσκας στην εθνική. Οι αδυναμίες του Σόφο όπως η αστοχία στις βολές αλλά και η ανικανότητα του να πασάρει σε ελεύθερο παίκτη μετά από νταμπλ ή ακόμα και τριπλ τιμ άμυνα, φαίνεται πως δεν έχουν δουλευτεί καθόλου από τον προπονητή του Ολυμπιακού.
3. Ο Βασιλόπουλος είναι μια ξεχωριστή περίπτωση. Όχι μόνο δεν βελτιώθηκε αλλά ξέχασε και πράγματα που ήξερε να κάνει καλά. Το παιδί πλέον δεν μπορεί ούτε να ντριπλάρει ενώ και η αυτοπεποίθηση του βρίσκεται στο ναδίρ.
4. Ο Μαυροκεφαλίδης, αφού αρχικά δεν "έκανε", δόθηκε δανεικός. Φέτος που επέστρεψε έκανε καλά ματς ως βοηθητικός παίκτης, αλλά στο F4 απέδειξε για άλλη μια φορά ότι παραμένει ένας πολύ soft ψηλός.
5. Ο Βασιλειάδης δεν "έκανε" στο Γιαννάκη και έφυγε από την ομάδα. Μέχρι να τραυματιστεί φέτος, ήταν εκ των πρώτων σκόρερ στην ACB.
6. Ο Πρίντεζης επίσης έφυγε, χωρίς όμως αυτό να αποτελεί ευθύνη του Γιαννάκη.
7. Ο Μίλος Τεόντοσιτς, αν δεν υπήρχε ο Ίβκοβιτς δεν θα αγωνιζόταν αυτή τη στιγμή στον Ολυμπιακό.

Όσον αφορά τη στήριξη που ανέφερες...
Όταν ο Γιαννάκης ήρθε στον Ολυμπιακό κανείς δεν ζητούσε το κεφάλι του. Το περιβάλλον που συνάντησε ήταν το καλύτερο δυνατό με τους φίλους της ομάδας να αγνοούν το "πράσινο" παρελθόν του και να του φτιάχνουν ακόμα και σύνθημα (κάνε την ομάδα πάλι πρώτη Παναγιώτη). Από ένα σημείο και έπειτα οι κακές εμφανίσεις άλλαξαν το κλίμα, κυρίως μετά το τέλος του περσινού πρωταθλήματος. Αυτό όμως που κάνει ακόμα πιο αντιπαθή τον Γιαννάκη είναι αφενός η ενορχηστρωμένη προσπάθεια στήριξης του από συγκεκριμένους δημοσιογράφους αλλά και αφετέρου η προσπάθεια της διοίκησης της ομάδας να τον κάνει πιο αρεστό στον κόσμο (βλέπε φωτογραφίες με μπαμπά Αγγελόπουλο μετά το τέλος του ημιτελικού, φωτογραφίες με μπλουζάκι του Ολυμπιακού και δηλώσεις ολυμπιακοφροσύνης μετά τον τελικό κυπέλλου).

Ανώνυμος είπε...

δεν το πιστεύω!!!

έγραψα ένα τεράστιο κείμενο και χάθηκε...

sixama αν μπορεσω κάποια στιγμή θα το ανγράψω και θα στο στείλω

Γλάρος23 είπε...

Καταρχήν γειά σας, πρώτη φορά γράφω εδώ! (banou είμαι ο sergio)

Αρχικά, θα ήθελα να πω 2 πράγματα για τον Γιαννάκη...Ο Άνθρωπος δεν κάνει...Επιθετικά συστήματα μηδέν, Αγωνιστική ταυτότητα καμία, προσανατολισμός κανένας, μπάσκετ χωρίς αρχή και τέλος...λανθασμένες επιλογές, ΤΡΙΣΑΘΛΙΟ ΣΚΑΟΥΤΙΝΓΚ πριν απο κάθε παιχνίδι για τον αντίπαλο (εδώ δεν φταίει μόνο ο Γιαννάκης αλλά και οι συνεργάτες του...) αλλά και κακό κοουτσάρισμα κατά την διάρκεια του παιχνιδιού...(Ναι, μιλάω και για την γνωστή ιστορία με τα Time-outs)


Κατα δεύτερον, η ομάδα χρειάζεται περιφέρεια...εναν καλό σουτέρ, αλλά δολοφόνο...όχι σουτέρ της συμφοράς σαν τον Γκριρ...τύπου Λάνγκντον ή Μπαζίλε ξέρω 'γω....
Επίσης χρειαζόμαστε και έναν ψηλό σαν τον παλιό καλό Σμόντις...να την βάζει μέσα...

Όσο για τον Ναβάρο...νταξει μπορεί να είναι αντιπαθής σε όλους μας, αλλά ο άνθρωπος είναι παιχτάρα...ή μάλλον καλύτερα, είναι ένας τρομερός σουτέρ....κλάσης...Το στυλ του δεν μου αρέσει, δεν σουτάρει με καρπό όπως ο Χόλντεν ή ο Σίσκα πχ,ίσα που σηκώνεται από το έδαφος και την πετάει, σαν να κάνει μια μεγάλη μπομπίτα (άρα κάνει Μπόμπα δηλαδή)





Ερώτηση 1η προς Banou7 αλλά και προς όσους ξέρουν:
Παίζει τίποτα στα αλήθεια με Σπανούλη και Ολυμπιακό??



Ερώτηση 2η :
Ο Μπαρνιάνι υπάρχει καμιά πιθανότητα να ερχόταν Ευρώπη και γιατί όχι Ολυμπιακό?? Σας αρέσει?

banou είπε...

Έλα ρε μπασκετόφατσα sergio! Σε καλωσορίζω στον προβοκατόρικο τούτο χώρο και περνάω στο παρασύνθημα: ο Γιαννάκης είναι ο αποκλειστικός υπεύθυνος για όλες τις μεταγραφές του Ολυμπιακού - ναι ακόμα και του Ουεϊφερ. Μοναδική του ΑΠΑΙΤΗΣΗ ήταν η απομάκρυνση του Μίλος Τεόντοσιτς, ένα αίτημα που ευτυχώς δεν έγινε ποτέ αποδεκτό, κατόπιν βέτο που άσκησαν οι πρόεδροι έπειτα από παρότρυνση του Ντούσαν Ίβκοβιτς. Αυτά που λέγονται ότι χάρη στο Ευρωμπάσκετ που έκανε ο Σέρβος παρέμεινε στο λιμάνι είναι τουλάχιστον ανακρίβειες, καθώς η απόφαση ήταν ειλημμένη. Ένα το κρατούμενο. Την ίδια στιγμή η ομάδα έμενε ουσιαστικά ορφανή στο 2, μιας και οι επιλογές Ουεϊφερ - Χαλπερίν ήταν ατυχείς. Και επανέρχομαι: σε περίπτωση που ο Τεόντοσιτς δινόταν δανεικός - εκτός όλων των άλλων - ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΠΑΙΖΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ 2; Μιλάμε για το σκηνικό του παραλόγου. Σταματώ εδώ.

Ο Ναβάρο είναι σούπερ παίκτης. Αυτό το επιθετικό ταλέντο είναι ασυναγώνιστο σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Προσωπικά είναι ο αγαπημένος μου παίκτης, γιατί έχω βαρεθεί να βλέπω ξύλο, άμυνες. Το μπάσκετ είναι εκ φύσεως επιθετικό άθλημα...

Στην πρώτη σου ερώτηση θα πω μόνο ότι υπάρχει σίγουρα καπνός. Για φωτιά θα δείξει το καλοκαίρι ποιο στρατόπεδο θα αρπάξει. Το κόκκινο ή μήπως το πράσινο; Εν καιρώ θα γραφεί σχετικό ποστ με πιπεράτες λεπτομέρειες!

Ο Μπαρνιάνι δεν έρχεται Ευρώπη τώρα. Το αποκλείω. Ωστόσο αν ρίξεις μια ματιά στους free agents αυτού του καλοκαιριού θα θολώσεις...

Γλάρος23 είπε...

ΧΕΧΧΕΧΕ Έχω παίξει μπάσκετ εγώ και ξέρω ρε ψηλέ! χαχα

για πες μου τωρα μερικά από τα ονόματα των φρι ειτζεντς? τα βαριά ονόματα εννοώ...

ρε φίλε αντικειμενικά τώρα, ο Ναβάρο δεν είναι πολύ αηδίας? Το στυλ του δηλαδή...ότι πάει να κοροιδέψει δηλαδή όπως σωστά είπε και ο Συρίγος...αναμφισβήτητα πολύ καλός παίχτης. Από το NBA έφυγε κλωτσιδών...Καμία σχέση σαν ταλέντο με τον μεγάλο Ντιρκ Νοβίτσκι..(Ναι, αυτός είναι ο αγαπημένος μου ευρωπαίος...)
Δεν θα ξεχάσω αυτό που του είχε πει ενας διαιτητής φέτος..."stop acting"
Θα ξαναπαίξει λες ο Nate? αν όχι ποιά ονόματα βλεπεις?


ΑΑΑΑ ήξερες οτι ο "Στάρμπερι" παίζει στην Κίνα τώρα? λολ

Γλάρος23 είπε...

όπα..σβήσε το 2ο!

banou είπε...

Καλά δεν το συζητώ ότι και ο Νοβίτσκι είναι συγκλονιστικός παίκτης! Δυστύχησε, όμως, να φοράει αυτήν την καταραμένη φανέλα των Μαβς... Αντικειμενικά ο Ναβάρο δεν μπορεί να ανταπεξέλθει με τον ίδιο τρόπο στο ΝΒΑ - είναι εκτός όλων των άλλων και ζήτημα αθλητικών προσόντων. Αλλά στην Ευρώπη κάνει την πλάκα του. Μπορεί να είναι πράγματι προβοκάτορας, αλλά είναι και καλαθομηχανή. Όσο ιερόσυλο και αν ακούγεται ένα από τα παρατσούκλια του στην Ισπανία είναι... Γκάλης!

Όσο για τον Nate Robinson και μόνο αυτό το παιχνιδάκι που είχε παίξει πέρσι ο μάνατζέρ του, όταν και χρησιμοποίησε τον Ολυμπιακό, προκειμένου να ανεβάσει το κασέ του πελάτη του, είναι απίθανο να ξανασχοληθούν οι ερυθρόλευκοι με την περίπτωσή του.

Για free agents ρίξε μια ματιά εδώ!
http://sports.espn.go.com/nba/news/story?page=FreeAgents-10-11

Γλάρος23 είπε...

MMMMM τώρα μου 'ρθανε πολλοί!
Ντελφίνο θα ήθελα με χίλια στον Ολυμπιακό!Επίσης ένα από τα λάθη του Γιαννάκη ήταν ο διωχμός του Πάργκο...δεν έπαιζε στο ελληνικό πρωτάθλημα, και περίμενε να έχει ρυθμό στην Ευρώπη....


Ρε φίλε πως σου φαίνεται ότι και φέτος οι παίχτες μας έβαλαν ως πρώτο στόχο το πρωτάθλημα και όχι την ευρωπαική κούπα?? Μέχρι και μια μέρα πριν τον τελικό με Μπάρσα, δήλωναν "πρώτος στόχος το πρωτάθλημα" !!!!!! ΈΛΕΟΣ....Δεν λέω ότι γιαυτό χάσαμε, αλλά νταξει...Ολυμπιακός είσαι ρε πο**τη μου....
μπαι δε γουέη, τι βλέπεις στους τελικούς με ΠΑΟ?

banou είπε...

Ο Ντελφίνο έχει δυο χρόνια ακόμη συμβόλαιο με τους Μπακς και φέτος είναι πραγματικά συγκλονιστικός. Βέβαια εκείνος που θα έκανε την διαφορά είναι ο συμπαίκτης του - ο Σάλμονς - αλλά με την σεζόν που έχει κάνει πλέον είναι άπιαστο όνειρο. Μάλιστα απόψε διέρρευσε ότι του προτείνουν τετραετές συμβόλαιο αξίας 27 εκατομμυρίων δολαρίων οι Μπακς. Τέλος πάντων η μεταγραφολογεία μπορεί να περιμένει, μιας και οι τελικοί παίρνουν σειρά. Με τις πιθανότητες να είναι υπέρ του Παναθηναϊκού.

ΥΓ: Ο Πάργκο ήταν εξαρχής λάθος κίνηση, καθώς ήρθε τραυματίας στον Ολυμπιακό!

Γλάρος23 είπε...

Φίλε εδώ διαφωνώ...πιστεύω ότι ο Πάργκο ήταν και είναι πολύ καλός παίχτης..απλά δεν είχε ρυθμό και παιχνίδια στα πόδια του για να αποδώσει..τον προτιμούσα από τον ανύπαρκτο Γκριρ...Ο τσίλντρες των 4 εκατομμυρίων ευρώ και 6 εκατομμυρίων δολλαρίων, μακάρι να αποχωρίσει το καλοκαίρι και με τα λεφτά αυτά να πάρεις 2 σούπερ παίχτες...όχι απαραίτητα από το ΝΒΑ....ΘΑ ήθελα να μου κάνει φίλε και ένα τελευταίο σχόλιο! περί σκουντή και μαγουλά ο λόγος...για τον σκουντή πάνω-κάτω πιστεύω ότι θα συμφωνήσουμε....

Φίλος εγώ είμαι να την κάνω, Καληνύχτα, τα ξαναλέμε...
:)

banou είπε...

Ο Πάργκο είναι σίγουρα καλός παίκτης! Και εγώ θα τον προτιμούσα σε σχέση με τον Γκριρ, καθώς ο Αμερικανός ήταν εμφανώς ντεφορμέ και κυρίως δίχως ψυχολογία. Αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι ο Πάργκο πήγε στον Ολυμπιακό τραυματίας. Άρα δεν μπορούσε και να αγωνιστεί...

Τα λέμε παιχταρά

Ανώνυμος είπε...

Δε ξέρετε τι σας γίνεται. Ο μέγας Γιαννάκης είπε πάλι την αλήθεια με τη δήλωση του "Αν δε σπάσεις αυγά, φασολάδα δε γίνεται".

Ανώνυμος είπε...

Η διαιτησία φταίει ξανά...
Η διαιτησία φταίει ξανά...
Η διαιτησία φταίει ξανά...
Η διαιτησία φταίει ξανά...
Η διαιτησία φταίει ξανά...
Η διαιτησία φταίει ξανά...
Η διαιτησία φταίει ξανά...
Η διαιτησία φταίει ξανά...

Τελικά είναι πολύ εύκολο να σχολιάζεις το μπάσκετ που παίζει ο Ολυμπιακός...

Α ρε κουτόχορτο που τρώει ο Έλληνας...

Ανώνυμος είπε...

Α, ξέχασα...

Φταίει και ο σιχαμερός Ναβάρο και οι σιχαμεροί Ισπανοί που ελέγχουν τη ...διαιτησία !!!
Μπεεε..
μπεε...
μπεε...

Γλάρος23 είπε...

ανόνυμε, χαζός είσαι? ποιός μίλησε για διαιτησία? ρε φίλε δεν ξέρω αν είσαι βάζελος ή όχι, αλλά ξύπνα λίγο...το μπεεε ίσως πρέπει να το κάνεις στον εαυτό σου...χαλάρωσε λίγο, εμείς απλά εδώ σχολιάζουμε...δηλαδή γιατί αμέσως μερικοί πρέπει να ψάχνετε αφορμή για να κοροιδέψετε? δεν ξέρω αν ο έλληνας τρώει κουτόχορτο, αλλά σίγουρα ο έλληνας σαν εσένα ψάχνει ευκαιρία ξια τσακωμό...μέχρι και για το μπασκετ δηλαδή...μέχρι και γι'αυτό...

Ανώνυμος=Clyde the Glide είπε...

Όχι δεν είμαι Παναθηναϊκός. Αντι-Ελληναράς είμαι, και σιχαίνομαι την αιώνια κλάψα και μιζέρια του υπανάπτυκτου στο μυαλό.
Τα βελάσματα ισχύουν και για τους οπαδούς του Παναθηναϊκού (θα φανεί όταν θα έχουν κι αυτοί -δήθεν- αποτυχίες) και όλων των Ελληνικών ομάδων. Μην ξεχνάμε ότι και πέρυσι οι Παναθηναϊκοί κραύγαζαν για τον Αρτεάγκα, ο δε Συρίγος παρ'ολίγο να πάθει τρία εγκεφαλικά, βγάζοντας αφρούς για τη διαιτησία στο δεύτερο ημίχρονο...Να μην αναφέρω και τις ανεκδιήγητες γελοιότητες του Θ.Γ...
Όσο για το Παρίσι,ας έχανε ο Ολυμπιακός με λιγότερους από 10 πόντους, και θα σκούζαμε ομαδικώς. Ήδη κάποιοι αστείοι έχουν γράψει κάποιες μπηχτές, όμως η πραγματικότητα των 18 πόντων βάζει κι ένα όριο στην αυτογελοιοποίηση...
Άντε να διώξουμε και τον Μπουντούρη, να διώξουμε και τον Γιαννάκη, και να φέρουμε το(ν) Σαλονίκη και τον Ιωαννίδη, που ρίχνουν μπινελίκια, είναι μάγκες και Θρυλο-Ελληναράδες (κι ας βαζουν-βγάζουν το σακάκι 800 φορές, δηλητηριάζουν τα νερά, διώχνουν τις μαύρες γάτες και μας κάνουν γενικώς ρεζίλι).
Ας μην ξεχνούμε επίσης το ποιούς γενικώς παράγοντες στην Ελλάδα θεωρούμε επιτυχημένους (Κόκκαλη-Παυλοθανάσηδες-Μητρόπουλους(!!!)-Κούγιες-Πατέρες-Σταματελάτους-Πανόπουλους κ.λπ.). Τόχετε βάλει αμέτι μουχαμέτι οι Ολυμπιακάρες να χαλάσετε και τους Αγγελόπουλους, και να τους κάνετε σαν τα μούτρα σας (μας).
Είναι κλασικό νεο-Ελληνικό πάντως όταν σε καυτηριάζουν για τη νοοτροπία σου να θίγεσαι, να βρίζεις ("χαζός") και να λύνεις το ζωνάρι σου για καυγά...
Επίσης να θεωρείς τον άλλον a priori οπαδό της αντίπαλης ομάδας, αλλόθρηκο, αντίχριστο και δεν ξέρω και τι άλλο!
Ίσως το να καταλάβεις ότι δεν σκεπτόμαστε όλοι σαν εσένα να αποτελεί υπαρξιακή απειλή...

Γλάρος23 είπε...

ρε φιλε εγω δεν εχω καθολου ορεξη για καυγα, εσυ μαλλον εχεις το προβλημα..με τους ελληνες ισως, δεν ξερω...δηλαδη προπονητη ή εναν ανικανο (γιαννακης) ή εναν βλαχοελληνάρα πρέπει να έχεις?? μέση λύση δεν υπάρχει???? (Μεσίνα πχ)ελεος ελεος ελεος ελεος...Όσο για τη διαιτησία στον περσυνό και φετινό τελικό...ΑΦΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΚΗ ΡΕ ΦΙΛΕ, ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ? να την βγαλουμε ως "αριστη" για σενα? οκ τοτε...

Δημοσίευση σχολίου

Δώσε την ασίστ σου ή κάρφωσε με ένα σχόλιο...

Related Posts with Thumbnails