Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

Ο αξιότιμος κύριος Gorka Arrinda (ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ!)


Η υπόθεση του "διαζυγίου" μεταξύ Άρη και Κατσικάρη, προβλημάτισε αρκετά τους συντελεστές αυτού του blog. Είναι επίσης γεγονός πως η επίτευξη τόσο γρήγορης συμφωνίας μεταξύ Άρη και Μπλατ, μεγάλωσε ακόμα περισσότερο αυτόν τον προβληματισμό. Πως είναι δυνατόν από τη μία ο Άρης να συναίνεσε τόσο εύκολα στην παραίτηση ενός προπονητή, ο οποίος είχε στηριχθεί πάρα πολύ από διοίκηση και οπαδούς; Πως από την άλλη ξαφνικά ο Άρης βρέθηκε να έχει στον πάγκο του έναν από τους καλύτερους προπονητές της Ευρώπης, σε μια περίοδο όπου η ομάδα δεν αγωνίζεται στην Ευρωλίγκα και - κακά τα ψέματα - έχει χάσει την αίγλη που είχε στο παρελθόν; Πως μεσούσης της περιόδου επιτεύχθηκε μια σειρά συμφωνιών μεταξύ 4 συνολικά πλευρών (Άρης, Μπιλμπάο, Κατσικάρης, Μπλατ), από την οποία όλοι βγήκαν κερδισμένοι; Όλα τα παραπάνω ερωτήματα μας έβαλαν στο "τρυπάκι" να ψάξουμε, να ρωτήσουμε και τελικά να μάθουμε το απίστευτο πραγματικά παρασκήνιο, της υπόθεσης που εξελίχθηκε τις τελευταίες ημέρες! Κάποιοι έκαναν λόγο για συναλλαγή κάτω από το τραπέζι μεταξύ Μπιλμπάο και Άρη, με σκοπό την αποδέσμευση του Έλληνα κόουτς και τη "μεταγραφή" του στη βασκική ομάδα. Η αλήθεια τελικά είναι, πως η συναλλαγή αυτή έγινε ...πάνω από το τραπέζι και στην κυριολεξία μπροστά στα μάτια μας!!!

Ο κύριος της φωτογραφίας (που προφανώς δε "λέει" κάτι σε κανέναν σας), ονομάζεται Gorka Arrinda. Είναι γόνος μιας εκ των πλουσιότερων και διασημότερων οικογενειών του Bilbao, της οποίας ηγείται ο πατέρας του Jon Arrinda. Η οικογένεια Arrinda, έχει στην ιδιοκτησία της, το μεγαλύτερο μέρος των μετοχών της τοπικής ομάδας μπάσκετ, η οποία μας απασχόλησε αρκετά τις τελευταίες ημέρες. Αν και κανένα από τα μέλη της οικογένειας δε συμμετέχει στο Δ.Σ του συλλόγου, ο υιός Arrinda κάνει το απόλυτο κουμάντο στα θέματα που σχετίζονται με την ομάδα. Πρόκειται για έναν αρκετά κοσμοπολίτη και εκκεντρικό άνθρωπο, ο οποίος μέχρι πριν 2 χρόνια ήταν παντρεμένος με την πρώην Μις Ισπανία Raquel Rodriguez (φώτο), με την οποία έχει αποκτήσει και 3 παιδιά. Ο Gorka Arrinda είναι ουσιαστικά ο ιθύνων νους της Μπιλμπάο, η οποία υπό την καθοδήγηση του, μέσα σε 10 μόλις χρόνια από την ίδρυσή της, κατόρθωσε να βρεθεί από τα περιφερειακά ισπανικά πρωταθλήματα στα σαλόνια της ACB. Τα σχέδια του για το βασκικό σύλλογο είναι αρκετά μεγαλεπήβολα και δεν σταματούν εδώ. Όνειρό του είναι η ομάδα να μπει "σφήνα" στους 4 μεγάλους της Ισπανίας και να αγωνιστεί κάποια στιγμή στην Ευρωλίγκα. Για αυτό το σκοπό λοιπόν η Μπιλμπάο αγοράζει συνεχώς καλούς παίκτες τα τελευταία χρόνια, έχοντας την υποστήριξη ενός σπουδαίου χορηγικού προγράμματος, στο οποίο δεσπόζει η εταιρεία διαχείρισης και αξιοποίησης ακινήτων Iurbentia, το όνομα της οποίας προστέθηκε στο λογότυπο της ομάδας πριν από τρία περίπου χρόνια.

Ελπίζω να μη σας κούρασα με την εισαγωγή, επειδή τα "ωραία" αρχίζουν από εδώ και πέρα. Φαίνεται πως η "καινοτομία" της Α1, στην οποία μάνατζερ καλαθοσφαιριστών δραστηριοποιούνται ταυτόχρονα και στα διοικητικά ορισμένων συλλόγων, δεν είναι μονάχα ελληνικό φαινόμενο αλλά επεκτείνεται ακόμα και στο "πολιτισμένο" πρωτάθλημα της ACB. Ο κύριος λοιπόν Gorka Arrinda, εκτός από απόλυτο αφεντικό στην ομάδα της Μπιλμπάο, φέρεται να είναι και μάνατζερ αθλητών!!! Και όχι ένας απλός μάνατζερ... Μιλάμε ίσως για τον μεγαλύτερο μάνατζερ της Ισπανίας, ο οποίος είναι επικεφαλής ενός καλά οργανωμένου πρακτορείου ατζέντηδων στην Ιβηρική χερσόνησο, του SPORTGESTION! Το συγκεκριμένο γραφείο, υπολογίζεται πως εκπροσωπεί περίπου 100 προσωπικότητες από διαφορετικούς αθλητικούς χώρους, με κυριότερους το μπάσκετ, το ποδόσφαιρο και την ποδηλασία. Αναφέρω ενδεικτικά μερικούς από τους πελάτες του Arrinda: Κάρλος Καμπέθας, Ραούλ Λόπεθ, Φελίπε Ρέγιες, Φραν Βάσκεθ (μπασκετμπολίστες) και Χουακίν Καπαρός, Ράντομιρ Άντιτς (προπονητές ποδοσφαίρου). Περιττό βέβαια να αναφέρω πως η πλειοψηφία των παικτών της Μπιλμπάο εκπροσωπείται από τον εν λόγω ατζέντη ενώ και αρκετοί Έλληνες μπασκετμπολίστες εμπιστεύονται τα δικαιώματα τους επί ισπανικού εδάφους στον Arrinda (Πρίντεζης, ...Παππάς, Βασιλόπουλος, Μπουρούσης κ.α.)!


Την εβδομάδα λοιπόν που διανύσαμε, ο "αγαπητός" μας Gorka κλήθηκε να επιλέξει νέο προπονητή για την ομάδα του, ύστερα από την παραίτηση του επί 10 χρόνια τεχνικού της ομάδας Txus Vidoreta. Οι υποψήφιοι που προκρίθηκαν ήταν τελικά δύο: Μπόζινταρ Μάλκοβιτς και Φώτης Κατσικάρης, με κύριο κριτήριο πως και οι δύο είχαν πείρα από το ισπανικό πρωτάθλημα. Ο Μπόζινταρ Μάλκοβιτς ήταν αρχικά ο εκλεκτός, εξαιτίας και της φιλίας που τον συνδέει με την οικογένεια Arrinda, όμως η υπόθεσή του Σέρβου "κόλλησε" στη δραστηριοποίηση του στα διοικητικά του Ερυθρού Αστέρα. Έτσι ο Arrinda στράφηκε στη λύση Κατσικάρη, έχοντας ως δεδομένη την επιθυμία του Έλληνα κόουτς να επιστρέψει στην Ισπανία. Μοναδικό εμπόδιο για τη συμφωνία, αποτελούσε το 2ετές συμβόλαιο που είχε υπογράψει ο Κατσικάρης με τον Άρη. Έπρεπε λοιπόν με κάποιον τρόπο να συναινέσει ο Άρης στην "ελευθερία" του Κατσικάρη, ώστε ο Arrinda να μπορέσει να προσλάβει ως προπονητή τον ...πελάτη του!!! Τον ...ποιον;;; Ξέχασα να σας αναφέρω, πως ο Gorka Arrinda είναι ο ατζέντης του Φώτη Κατσικάρη στην Ισπανία!!! Αυτό άλλωστε προκύπτει από το επίσημο site του SPORTGESTION!!!


Πως
θα μπορούσε λοιπόν ο Άρης να πειστεί να αφήσει ελεύθερο τον Κατσικάρη ενώ την ίδια στιγμή στήριζε και ικανοποιούσε όλες τις μεταγραφικές εισηγήσεις του Έλληνα κόουτς; Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έπρεπε με κάποιον τρόπο να αποζημιωθεί για την ευγενική παραχώρηση που έκανε στη Μπιλμπάο και στον Gorka Arrinda. Μήπως π.χ. με την σύναψη άμεσης συμφωνίας με ένα εξίσου ικανό ή και ικανότερο προπονητή από τον Φώτη Κατσικάρη; Μα καλά θα πει κάποιος, έχει τέτοια δύναμη ο Arrinda ώστε να παρέχει μια τέτοια διευκόλυνση στον Άρη; Προφανώς και την έχει, από τη στιγμή που ο ίδιος είναι ο ατζέντης του ...David Blatt!!! Μας πληροφορεί άλλωστε για αυτό, το ίδιο το site του πρακτορείου του!!!


Είμαι σίγουρος πως η τελευταία απορία όλων σας είναι η εξής: Αφού ο Arrinda είναι ατζέντης του Blatt γιατί δεν πήρε αυτόν προπονητή στη Μπιλμπάο; Η εξήγηση είναι η εξής: Στην ACB υπάρχει κανονισμός, που απαγορεύει σε έναν προπονητή μιας ομάδας του πρωταθλήματος να εργάζεται ταυτόχρονα και σε οποιαδήποτε εθνική ομάδα. Ο Blatt λοιπόν ως τεχνικός της εθνικής Ρωσίας, δεν είχε το δικαίωμα να εργαστεί παράλληλα και στην ACB. Έτσι ο Arrinda βολεύτηκε με τον Κατσικάρη, βόλεψε και τον ίδιο, τακτοποίησε και τον Άρη με τον Blatt και ...έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα! Λέτε να έχει "τάξει" και κανέναν παίκτη για τη συνέχεια στον Δαμιανίδη ο Βάσκος ατζέντης;

Υ.Γ.:
Προφανώς θέμα Καζλάουσκας δεν τέθηκε ποτέ για τον Άρη. Ήταν όλα κανονισμένα από την αρχή...

33 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

εμεινα αγαλμα με αυτα που γραφεις και μπραβο σου γιατι κανενας δεν εχει την ενημερωση σου ή δεν θελει να την μοιραστει μαζι μας

Ανώνυμος είπε...

Ε νομιζω καλα επραξε ο Δαμιανιδης

Δεν μπορεις να του προσαψεις τιποτα

Πολύ περισσοτερο από την στιγμη που ηθελε να φυγει ο χαρι ποτερ για την ισπανια

Ανώνυμος είπε...

Sólo una cosa más, antes de Fotis, Blatt fue la opción que la prensa estaba hablando. Sin embargo, debido a una ley en la ACB no puede entrenar un equipo nacional, al mismo tiempo que otro equipo en la ACB. Es un poco extraño, pero es verdad.
Otra cosa respecto a este puesto, Arrinda es el propietario y él es quien decide, el presidente es una figura

Ανώνυμος είπε...

@ Ανώνυμος 1:45μ.μ.

Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Η αλήθεια είναι πως κάναμε μια μεγάλη έρευνα τις 2 τελευταίες ημέρες.

@ Ανώνυμος 1:57μ.μ.

Ουδείς προσάπτει κάτι στον Δαμιανίδη. Θεωρητικά κερδισμένος βγήκε ο Άρης από την όλη ιστορία. Θα ήθελα να γνώριζα όμως τι έχει στο μυαλό του ο Μπλατ για μετά το καλοκαίρι, όταν τελειώσει το συμβόλαιό του με την εθνική...

@ Ανώνυμος 3:25μ.μ.

Convengo totalmente con usted. Sé sobre regulatios de ACB sobre los coches del clun y los equipos nacionales.También creo que si Blatt no trabajara para el NT de Rusia, después él habría sido coche de Bilbao ningún Fotis. Saludos de Grecia!

Ανώνυμος είπε...

Τελικά γίνεται το "...και η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος..." !

Μπράβο παιδιά, πολύ ωραίο θέμα και ξεμπερδεύει σημαντικά το κουβάρι των υποθέσεων που κάναμε όλοι μας!

geof

Ανώνυμος είπε...

Ο φίλος από την Ισπανία πιο πάνω, ουσιαστικά επιβεβαιώνει πανηγυρικά τα όσα γράφω στο άρθρο. Αναφέρει επίσης πως υπήρξε ενδιαφέρον της Bilbao για τον Μπλατ, το οποίο δεν προχώρησε λόγω του γεγονότος πως ο Μπλατ προπονεί την εθνική Ρωσίας και η ACB του απαγορεύει να δουλέψει ταυτόχρονα και σε ισπανικό σύλλογο. Τέλος παραδέχεται πως ο Arrinda είναι αυτός που κινεί τα νήματα στην ομάδα του Bilbao και ο πρόεδρος του συλλόγου είναι απλά "διακοσμητικό" στοιχείο.

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικά άριστο ρεπορτάζ!! Αυτό είναι δημοσιογραφία φίλοι μου! Χίλια μπράβο για το φως που έριξες στο περίεργο θεμα.
Κατάφερε και τα μπάλωσε όλα ο κύριος Arrinda. Μεγάλη γάτα αυτός που πραγματικά έπαιξε με όλους και κέρδισε πρώτα αυτός, μετά η Μπιλμπάο και τέλος Άρης.
Τώρα αν θα μας βγει αυτό σε καλό... το ελπίζω μια και ο Μπλατ είναι σαφως απο τα μεγαλύτερα ονόματα που υπάρχουν.
Αυτό που φοβάμαι είναι οι όροι του συμβολαίου. Πχ αν υπάρχει ορος ότι αν έχει πρόταση το καλοκαίρι να μπορεί να μας την κανει.

Yusaku

Ανώνυμος είπε...

Και ορος να μην υπαρχει πλεον στον αθλητισμο αν θελει καποιος να φυγει φευγει.Τι να κάνεις?Να τον κρατησεις με το ζορι?

Στα δικαστηρια μπορεις να τον πας αλλα δεν νομιζω οταν και αν εκδικαστει η υποθεση να κερδισεις κατι

Ανώνυμος είπε...

Λιγο πολυ ξεραμε πως κατι επαιζε, απλα τωρα εχουμε και τα τεκμηρια. Μπραβο για τη καλη δουλεια.

Ανώνυμος είπε...

@ geof

Ευχαριστούμε για τα καλά λόγια! Κάτι είχαμε αφήσει να εννοηθεί από προχθές με τα τελευταία μας σχόλια, αν θυμάσαι... Αφού "σπάσαμε" τα κεφάλια μας εννοείται πρώτα!

@ Yusaku

Ευχαριστούμε επίσης, αν και δεν είμαστε δημοσιογράφοι... Όντως μεγάλη γάτα ο Βάσκος ατζέντης.

@ Ανώνυμος 4:32μ.μ.

Το θέμα δεν είναι αν υπάρχει όρος στο συμβόλαιο αλλά αν ο Μπλατ βλέπει την θητεία του στο Άρη ως ενός είδους "αγροτικό", όπως μάλλον αποδεικνύεται ότι την έβλεπε ο Κατσικάρης. Δεν το πολυπιστεύω βέβαια αυτό καθώς ο Ισραηλινός φημίζεται για τον επαγγελματισμό του. Η άποψή μου πάντως είναι πως εάν δεν υπήρχε όλη αυτή η διαπλοκή με Μπιλμπάο, Κατσικάρη, Arrinda κλπ, δε νομίζω να δεχόταν ένας προπονητής επιπέδου του Μπλατ να έρθει στον ΤΩΡΙΝΟ Άρη.

Ανώνυμος είπε...

@ Ανώνυμος 4:42μ.μ.

Ευχαριστούμε πολύ!

Ανώνυμος είπε...

Akoma kai an o Blatt sto telos tis xronias zitisei na fugei, einai kati themito. Athemito kai antiepaggelmatiko einai na feugeis sto meson tis xronias opos o Fotis.

Ανώνυμος είπε...

plaka kaneis!
kai na min einai alitheia telika, sou aksizoun sygxaritiria mono kai mono gia tin ereuna!

Basket.Action είπε...

Έχει κάνει τέλειο ρεπορτάζ και Μπράβο σου!! Συνεχίστε έτσι δυναμικά και με πολλά τέτοια!!

Off Balance news είπε...

Συγχαρητήρια για το άρθρο και για την προσπάθεια που καταβάλλετε. Το εν λόγω θέμα φαντάζομαι χρειάστηκε αρκετό ψάξιμο, καθώς το ονόματα δεν είναι και τόσο εύκολο να κυκλοφορήσουν και να μαθευτούν.

Το θέμα παρ' όλα αυτά είναι ότι ο Ντέιβιντ Μπλατ είναι προπονητής σε ελληνική ομάδα κι αυτό είναι το σημαντικό. Το μπάσκετ μέσα από τέτοιες κινήσεις ζει και "αναπνέει" κι αυτό μας... εξιτάρει.

Ανώνυμος είπε...

@ basket-action.blogspot.com

Ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια!

@ Off Balance news

Ευχαριστούμε πολύ! Προφανώς και ο σκοπός του άρθρου δεν είναι να μειώσει τον ερχομό του Μπλατ στην Ελλάδα, που είναι "ευλογία" τόσο για τον Άρη όσο και το ελληνικό μπάσκετ.

NobodyIsBiggerThanTheGame είπε...

Η λέξη συγχαρητήρια είναι λίγη για το άψογο ρεπορτάζ. Εύγε παίδες, δώσατε ρεσιτάλ για μία ακόμη φορά!
Υ.Γ. Σόρι που καθυστέρησα να το... διαφημίσω στο Blog μου αλλά βρισκόμουν στην... έδρα των γεγονότων (Αλεξάνδρειο) για το ματς Αρη-Καβάλας όπου απλά επιβεβαιώθηκαν όλες οι πληροφορίες και το ρεπορτάζ σας στις off the record συζητήσεις που είχα με διάφορους ανθρωπους που ξέρουν πρόσωπα και καταστάσεις.

Γ.Ψ.

Ανώνυμος είπε...

@ NobodyIsBiggerThanTheGame

Ευχαριστούμε Γιάννη και εγώ αλλά και ο Banou για τα πολύ καλά σου λόγια! Ειλικρινά μας τιμάει πολύ να ακούμε μπράβο από εσένα. By the way, υπάρχουν πολλές ακόμα φήμες και ιστορίες που συνοδεύουν τον κύριο Arrinda! Εν καιρώ όμως...

Ανώνυμος είπε...

μπραβο .φοβερη ενημερωση.δε λεω να ηταν ολοι σαν κι εσενα μας αρκει μονο ενας.συνεχισε ετσι φιλε.

Ανώνυμος είπε...

Καλή ιστορία, αλλά ως εκεί. Παρουσιάζει τον Μπλατ ως φερέφωνο χωρίς άποψη, κάτι που δεν ισχύει και χωλαίνει. Δεν έχει σημασία ποιος έκανε την επαφή, ούτε απαντάς στο ερώτημα γιατί ήρθε ο Μπλατ, αλλά γιατί τέθηκε θεμα μπλατ, αυτό λες.

Ανώνυμος είπε...

Πάρα πολύ καλό ρεπορτάζ. Τελικά εξηγείται όντως το πώς έγιναν όλα τόσο γρήγορα και γιατί ο Άρης επιδίωξε "βελούδινο" διαζύγιο με τον Φωτούλη. Ευτυχώς για όλους (Αρίντα, Μπιλμπάο, Φωτούλη και Άρη) ο Μπλατ δέχτηκε να έρθει και ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς στον Άρη ελπίζω καλύτερα!
Ο Κατσικάρης αποδείχτηκε μικρός και κακός επαγγελματίας. Ο Μπλατ δεν έχει να αποδείξει τίποτα. Καλή τύχη σε Άρη και Μπλατ. Και καλά μυαλά στον Φωτούλη.

Ανώνυμος είπε...

Τελικά δηλαδή ο πρόεδρος της Μπιλμπάο, η ACB, ο Κατσικάρης, ο Μπλατ, ο Άρης, ο Διαμανίδης και πόσοι άλλοι είναι πιόνια του Arrinda. Ας είμαστε σοβαροί παιδιά. Καλή μία ιστορία, αλλά μην πιστεύετε ένα ρεπορτάζ στο 100%. Υπάρχουν πολλές πλευρές και πολλοί λόγοι για να γίνει κάτι. Λες δηλαδή ότι αν ηθελε ο Arrinda, ο Μπλατ θα πήγαινε και στην Ολυμπιάδα Πάτρας... Ας μην επιβραβεύουμε τα μονόπλευρα ρεπορτάζ, αλλά αυτά που ασχολούνται με κάθε λευρά της ιστορίας.

Ανώνυμος είπε...

@ Ανώνυμος 2:42 μ.μ.

Δεν ισχυρίζομαι ότι ο Μπλατ είναι φερέφωνο, ούτε κάνει χάρη στο μάνατζερ του που ήρθε στον Άρη. Ο Μπλατ ήθελε και αυτός προφανώς να δουλέψει κάπου επειδή κινδύνευε να μείνει ανενεργός για όλο το χρόνο, γεγονός άσχημο ομολογουμένως για την καριέρα του. Πως δεν έχει σημασία δηλαδή ποιος έκανε την επαφή; Αμφιβάλλω πολύ αν ο Άρης μπορούσε να προσεγγίσει τον Μπλατ αν δεν υπήρχε το συγκεκριμένο παρασκήνιο. Εφόσον μπορούσε να το κάνει, γιατί δεν έφερε τον Μπλατ αμέσως όταν έφυγε ο Ματζόν και προτίμησε τον (κατώτερο προπονητικά σε σχέση με τον Ισραηλινο) Κατσικάρη; Έχω την άποψη πως η Μπιλμπάο, είτε επειδή ήθελε πολύ τον Κατσικάρη είτε επειδή βρισκόταν σε αδιέξοδο στο θέμα του προπονητή, "έσπρωξε" λίγο το προξενιό Άρη-Μπλατ. Και όπως φαίνεται έχει τη δύναμη για να κάνει κάτι τέτοιο. Συμπερασματικά, αυτό που έχει πλέον σημασία είναι πως ο Άρης απέκτησε έναν τεράστιας αξίας προπονητή και νομίζω ότι μπορεί να ελπίζει σε πολύ καλύτερες μέρες.

Ανώνυμος είπε...

@ Ανώνυμος 3:36 μ.μ.

Όπως σωστά επισημαίνεις όλοι βγήκαν κερδισμένοι από αυτή την ιστορία. Μαζί και ο Άρης, που έχει περάσει αρκετά φέτος.

@ Ανώνυμος 3:44 μ.μ.

Νομίζω ότι η απάντηση μου στον Ανώνυμο (2:42), θα σε καλύψει.

makis4gold είπε...

H douleia egine mia xara. Oloi efxaristimenoi opos exei lexthei parapano. Oloi plin orismenon "dimosiografaron" pou mallon den hkseran ti tous ginetai para ekanan moko kai tora eksakolouthoun na sfirizoun adiafora... Pouthena oute h mikri anafora sto keimeno afto. Kai kseroume oloi kala an sas diavazoun h oxi...

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΙΔΙΑ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΙ ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΣΜΑ! ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΛ.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

@ makis4gold

Μην τους βάζεις όλους στο ίδιο "τσουβάλι". Υπήρξαν και άνθρωποι του χώρου που μας έδωσαν συγχαρητήρια και επιβεβαίωσαν τα γραφόμενά μας.

@ Ανώνυμος 8:23 μ.μ.

Δεν αισθανόμαστε ότι ξεμπροστιάσαμε κάποιον. Απλώς έχουμε μια ...αδυναμία στα παρασκηνιακά και το ψάξαμε λιγάκι παραπάνω το θέμα.

RedRum είπε...

δεν ξερω πως ακριβως εχουν τα πραγματα, και πολυ πιθανον να ειναι ετσι οπως τα λες. Αλλα νομιζω οτι υποτιμας λιγο τον Αρη... Καλως η κακως ο μπασκετικος Αρης εχει ονομα στην Ευρωπη, μεγαλυτερο απο τις Ρωσικες, Ισραηλινες ομαδες που εχει δουλεψει ο Μπλατ. Ολα τα αλλα ειναι θεμα μπατζετ και μισθου, τα οποια ο Αρης φετος μπορεσε να εχει. Μπορει να μην το δειχνει στο γηπεδο, αλλα σιγουρα ειναι ομαδα Ευρωλιγκας, πιθανον και Τοπ 16. Απο οτι ξερω ο Μπλατ εχει και αμερικανο και Ισραηλινο μανατζερ, και ο Αριντα εχει τα δικαιωματα του απλα στην Ισπανια. Ισως να επαιξε ρολο η σχεση, αλλα δεν νομιζω οτι ηταν ο μονος λογος ή οπως το παρουσιαζεις μια περιεργη συμφωνια

banou είπε...

Καταρχάς, ο Άρης μπορεί να είναι δυνητικά ομάδα Τοπ 16 Ευρωλίγκα, αλλά φέτος δεν είναι. Η φανέλα είναι σίγουρα μεγάλη και η ομάδα έχει μια από τις μεγαλύτερες παραδόσεις στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ, ωστόσο αυτή τη στιγμή και έτσι όπως έχουν τα πράγματα ο Μπλατ είναι μεγαλύτερο μέγεθος από τον Άρη.

Υποτίμηση του Άρη δεν υπάρχει σε καμία περίπτωση. Άλλωστε, κείμενα που έχουν γραφεί στο παρελθόν σ'αυτόν τον χώρο αποθεώνουν οτιδήποτε μπασκετικό - και ο Άρης είναι μπασκετική δύναμη. Όμως ο Μπλατ δεν θα μπορούσε (θεωρητικά) να εργαστεί σε κορυφαίο ευρωπαϊκό κλαμπ τη στιγμή που είναι διπλοθεσίτης - εξακολουθεί να είναι ομοσπονδιακός τεχνικός της Ρωσίας.

Παράλληλα, η Μπιλμπάο ήθελε πολύ τον Κατσικάρη και χρησιμοποίησε τον Μπλατ ως διαπραγματευτικό ατού. Όχι ότι ο άνθρωπος είναι άβουλο ον και ακολουθεί τυφλά και παρά την θέλησή του τις εισηγήσεις του μάνατζέρ του. Αλλά με αυτόν τον τρόπο βγήκαν όλοι κερδισμένοι.

Αυτό που λες για συνεργασία με δυο μάνατζερ ισχύει. Όπως, επίσης, το γεγονός ότι δεν εκπροσωπείται από κανέναν στην Ελλάδα. Από την άλλη, το γραφείο του Έλληνα Παπαδάκη συνεργάζεται με εκείνο του Αρίντα...

Ανώνυμος είπε...

εντάξει ας χαλαρώσουν οι οπαδοί του άρη κάποια στιγμή. δεν μπορείς να πει τίποτα για την ομάδα τους και αμέσως αρχίζουν για την ιστορία του άρη, για το ένα του άρη για το άλλο του άρη...

οκ ρε μάγκες, ξέρουμε πολύ καλά ποιος ήταν και ποιος είναι ο άρης. αλλά τι να κάνουμε τώρα.. ο μπλατ αυτή τη στιγμή "αντιστοιχεί" σαν όνομα και αξία σε καλύτερο πάγκο. μην ξεχνάτε ποοιους προπονητές είχατε τα προηγούμενα χρόνια και με ποιον ξεκινήσατε και τη φετινή χρονιά.
και η παρτιζάν ας πούμε σαν μέγεθος είναι πολύ μεγαλύτερο από τον άρη. και στο παρελθόν και φυσικά στο παρόν. ε, αν ακουγα ότι ο μεσσίνα πήγε στην παρτιζάν θα έμενα έκπληκτος. και εσείς έκλπηκτοι θα μένατε. αυτό δε σημαίνει ότι θα υποτιμούσε κανείς την παρτιζάν.
τα ίδια θα μπορούσα να γράψω για τη βαρέζε ας πούμε και για άλλες τόσες

scorpion είπε...

Ποιον Έλληνα παίκτη έχει κλείσει ήδη ο Φώτης?

Ανώνυμος είπε...

Δεν το γνωρίζω scorpion αλλά το μυαλό μου πάει στον Βασιλειάδη...

Δημοσίευση σχολίου

Δώσε την ασίστ σου ή κάρφωσε με ένα σχόλιο...

Related Posts with Thumbnails