Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

Τι αξίζει να θυμάσαι από μια νορμάλ μέρα


Σε μια αγωνιστική κατά την οποία απουσίασαν οι μεγάλες εκπλήξεις - ακόμα και η επικράτηση του Πανελληνίου εντάσσεται σε ένα λογικό πλαίσιο, μιας και ο Άρης παρουσίαζεται ασύνδετος και λειψός - ας σταθούμε στα χαϊ λαϊτς της ημέρας.

Πρώτο πέρασμα από το ΣΕΦ, όπου το ρεσιτάλ διαιτητικής ανεπάρκειας συνεχίστηκε και την 10η αγωνιστική ημέρα του πρωταθλήματος. Σε ένα παιχνίδι, εκ των προοιμίων ήπιων τόνων, βρέθηκε ένα νέο αστέρι που έκλεψε την παράσταση και βάλθηκε να δοκιμάσει τις ερυθρόλευκες αντοχές. Πρόκειται για τον διαιτητή Γκούμα, που θίχτηκε όταν άκουσε τον αρχηγό του Ολυμπιακού, Θοδωρή Παπαλουκά, να του διαρτύρεται για μια φάση κατά την οποία ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος επιχειρούσε μπάσιμο και ανακόπηκε με ένα "πλατς" στο χέρι. Ο Τεό τινάχτηκε από την καρέκλα του και φώναξε "Πάλι τα ίδια; Όπως στη Νέα Σμύρνη;" για να εισπράξει την αποβολή από την προνομιακή θέση κάτω από την μπασκέτα, απ' όπου και παρακολουθούσε τον αγώνα. Μεγάλη ευαισθησία στο αφτί ο ρέφερι, τη στιγμή που στο Ελληνικό και δυο εβδομάδες πριν έβρεχε καρέκλες, λοστούς, ύβρεις και γροθιές και το παιχνίδι διεξήχθη με σχετική άνεση... Έλα, όμως, που ο Λάρυ έχει καθιερώσει σχολή και οι νεότεροι φαίνεται να υιοθετούν την πρακτική του μεγάλου δασκάλου του είδους... Και εις ανώτερα!



Την προηγούμενη ημέρα, ο Παναθηναϊκός χάρισε στον φίλαθλο κόσμο μια φάση σπάνιας ομορφιάς, για να ακολουθήσει ο προβληματισμός. Ο Ντρου Νίκολας με 1.5 δευτερόλεπτο στην διάθεσή του, ξεφορτώθηκε την μπάλα με ομολογουμένως εκπληκτικό στυλ και σκόραρε ένα από τα μακρινότερα τρίποντα στην Α1. Το καλάθι έγινε δεκτό με τεράστιο ενθουσιασμό και κυρίως από τον μάστερ του γλεντιού και επινικίων Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Ωστόσο, τον διαγραφόμενο περίπατο ήρθε να επισκιάσει ο τραυματισμός του Βασίλη Σπανούλη. Ο διεθνής Λαρισαίος γκαρντ προσγειώθηκε άσχημα, μετά την σύγκρουσή του με παίκτη του Περιστερίου, με συνέπεια να του κοστίσει 10 ημέρες αποχή από τις υποχρεώσεις της ομάδας. Με δεδομένο ότι και ο έτερος κορυφαίος περιφερειακός - Δημήτρης Διαμαντίδης - είναι επίσης λαβωμένος, δυσκολεύει το αγωνιστικό πρόγραμμα της ομάδας και το κυριότερο επιβαρύνονται όσοι καλούνται να αναπληρώσουν το κενό. Ας μην διαφεύγει το γεγονός ότι οι υφιστάμενοι play maker (εξαιρείται ο Σάρας, που όμως έχει διαφορετικό στυλ παιχνιδιού από τους τραυματίες) είναι νέοι στην ομάδα, με ότι και αν συνεπάγεται αυτό. Δύσκολα τα πράγματα στη Γερμανία, συνυπολογίζοντας το γεγονός ότι στο αεροπλάνο δεν μπαίνει ούτε ο Νίκολα Πέκοβιτς.



ΥΓ: Αποθέωση για τον Δημήτρη Χατζηγεωργίου, που χρόνια μετά, κάνει μια μεγαλοπρεπή κωλοτούμπα. Από το Μουντομπάσκετ του 2006 είχε βγάλει το περίστροφο και σε κάθε ευκαιρία πυροβολούσε χλευάζοντας τον Λιθουανό Γκούστας. Χθες στην αναμέτρηση Καβάλα - Τρίκαλα ο Γκιέδριους Γκούστας γνώρισε μια επίθεση φιλίας από τον σπορκάστερ στου κρατικού καναλιού. Οι ειρωνικοί χαρακτηρισμοί "δεν μπορεί αυτός ο παίκτης να παίζει στη Λιθουανία" ή "Γκούστας... Παναγία μου" (σε άστοχα σουτ που επιχειρούσε), αντικαταστάθηκαν από "πολύ καλός και έμπειρος παίκτης", "ο παίκτης που σήκωσε Ευρωλίγκα με την Ζαλγκίρις" και το κορυφαίο "το ελληνικό πρωτάθλημα κοσμείται από την παρουσία των Παλάθιο, Γκούστας, Ζούπαν κλπ.". Με λίγα λόγια ο παλιός καλός Χατζηγεωργίου που όλοι αγαπήσαμε!!!

19 σχόλια:

voyio είπε...

Με δεδομένο ότι ο Γλυνιαδάκης ήταν για δεύτερο σερί ματς εκτός αποστολής (ειδικά στο συγκεκριμένο όπου θα μπορούσε να πάρει χρόνο συμμετοχής), θα ήθελα να ρωτήσω αν δεν υπολογίζεται πια και τυπικά από τον Γιαννάκη.

Το χρονόμετρο στο ΟΑΚΑ πράγματι κολλάει, αλλά ρε παιδιά οι άνθρωποι πριν 2 αγωνιστικές είχαν μετρήσει το τρίποντο του Καρύδα ενώ απέμεναν 2 δέκατα του δευτερολέπτου!!! Μάλιστα, το συγκεκριμένο καλάθι έμελλε να είναι καθοριστικό για την έκβαση του ματς, όπως θυμόμαστε. Εξάλλου, απορρίφθηκε και ένσταση που κατέθεσε η Καβάλα για το εν λόγω τρίποντο.

Ανώνυμος είπε...

για τον καραγκιόζη της αγωνιστικής τι να πρωτοπεις... δεν είναι μόνο η συγκεκριμένη απόφαση, αλλά όλη του η συμπεριφορά. χαρακτηριστικό ότι 7 δευτερόλπετα πριν το τέλος, με τη διαφορά να είνα στους 29 έκανε παρατηρήσεις στον κλέιζα να καθήσει στον πάγκο.
με τον παπαλουκά πάντως θα έπρεπε να είναι λίγο πιο προσεκτικοοί. μιλάμε για τον απόλυτο μπασκετικό αστέρα της χώρας μας τη δεκαετία που τελείωσε, τεράστιο εμπορικό όνομα σε ευρωπαικό επίπεδο, και τον παίκτη που πήρε από το χέρι την εθνική του 2005 και τη οδήγησε στο χρυσό μετάλλιο. σε αυτό το μέγεθος που λέγεται παπαλουκάς θα έπρεπε να δείχνουν τουλάχιστον σεβασμό! τέλος, αν συνεχιστεί αυτή η ιστορία, φανταστείτε ζημιά που μπορεί να προκαλέσει στο πρεστίζ του ελληνικό μπάσκετ μια -ακραία και εντελώς υποθετική- αντίδρασή του, όπως να αποχωρήσει από την εθνική ελλάδος...


για το χατζηγεωργίου, είναι πολύ πιθανόν στη μέση να υπάρχουν μανατζερίστικα συμφέροντα. δεν εξηγείται αλλιώς η στάση των υπαλήλων της ερτ απέναντι σε πολλούς αθλητές. ένα παράδειγμα πχ το πως αντιμετωπίζει ο περπερίδης τον μάντζαρη τον πρεσβύτερο. εντάξει, δε λέω πολύ συμπαθής φυσιογνωμία και παίκτης μαχητής, αλλά βρε αδερφέ δεν είναι και ο τζινόμπιλι για να μας μελανιάζεις τα αυτιά κάθε φορά που παίζει το περιστέρι...


Α.Σ.

banou είπε...

@ voyio
Είναι απορίας άξιο πως ένας παίκτης που αποκτήθηκε κατόπιν εισήγησης του τεχνικού επιτελείου έχει εξαφανιστεί. Κάτι αστειότητες που ακούγονται ότι αποκτήθηκε αποκλειστικά για τα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό, προκειμένου να αντιμετωπίσει τον Πέκοβιτς δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Με τους Σοφοκλή και Μπουρούση σε μέτρια κατάσταση θα μπορούσε να πάρει χρόνο συμμετοχής, αλλά το πρόβλημα δεν είναι ο χρόνος συμμετοχής - αλλά ο ρόλος του στην ομάδα. Και δυστυχώς ρόλο δεν έχει. Για να δούμε στην πορεία. Ο Μαυροκεφαλίδης έσκυψε το κεφάλι, δούλεψε, περίμενε και ανταμείφθηκε. Δεν υπάρχει καμία εμπάθεια ή και κόντρα αν αυτό σκέφτεσαι. Τουλάχιστον δεν το γνωρίζω εγώ.

Για το χρονόμετρο έχεις απόλυτο δίκιο. Εδώ μέτρησαν του Καρύδα σε παιχνίδι φωτιά, αυτό το non-call τους πείραξε ;)

banou είπε...

@ Α.Σ.
Η ασυλία που απολαμβάνουν από το κεντρικό όργανο είναι παρομοιώδης, αν και λογική σ' ένα βαθμό. Εμένα προσωπικά κάτι τέτοια σφυρίγματα - όπως σωστά επισημαίνεις και εκείνο στους Κλεϊζα και Τεόντοσιτς για να φύγουν από τις διαφημιστικές πινακίδες - μου μυρίζουν κομπλεξισμό. Παράλληλα διατυμπανίζουν με τον πλέον εμφατικό τρόπο την ανεπάρκεια και την ανασφάλειά τους. Δυστυχώς είναι πολύ χαμηλό το επίπεδο φέτος και κάτι τέτοιες συμπεριφορές το ρίχνουν ακόμη περισσότερο. Και μόνο που τσακώνονται (άκουσον - άκουσον) με ένα παίκτη που δεν βρίσκεται καν στην αποστολή και συνάμα αυτός ο αθλητής είναι δυνητικά ο αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας είναι αν μη τι άλλο μίζερο και κομπλεξικό

Ανώνυμος είπε...

Για τον Χατζηγεωργίου τι να πει κανείς; Μας έχει τρελάνει με τις επαναλήψεις και τα κλισέ του. Τώρα κάνει και κωλοτούμπες...

Το θέμα με αρκετούς δημοσιογράφους της ΕΡΤ είναι μεγάλο. Αμοίβονται πολλοί από αυτούς πλουσιοπάροχα και δεν προσφέρουν και πολλά στον τηλεθεατή.

Παράδειγμα χαρακτηριστικό: η Άννα Καραμανη..

Όταν ένας διαιτητής ένα τέτοιο παιχνίδι το κάνει μπουρλότο τότε δεν χρειάζεται να σχολιάσει κανείς τίποτα. Οι διατητές γίνονται πρωταγωνιστές μόνο αν δεν ασχοληθεί κανείς μαζί τους.

banou είπε...

@ galobasket
Για μισό λεπτό γιατί η Άννα Καραμανλή μπορεί να μην προσφέρει επιπλέον γνώση στο αντικείμενο, αλλά αποτελεί αισθητικό αντίβαρο στον Βαρούχα. Λίγο το έχεις αυτό;

Όσο για Χατζηγεωργίου είναι απερίγραπτος. Ακόμα ακούω το επικό "αμφιδέξιος", που ξεστόμισε στο Ευρωμπάσκετ και ανατριχιάζω. Ο τύπος δεν περιγράφει αγώνα μπάσκετ, αλλά απαγγέλει Ρίτσο.

Ανώνυμος είπε...

για το γλυνιαδάκη, καταρχήν μπράβο που διευκρινίζεις ότι δεν υπάρχει καμία εμπάθεια. έχουμε συνηθίσει από κανάλια, εφημερίδες, ραδιόφωνα, sites και blogs να κυνηγάνε την ίντριγκα. και όταν αυτή δεν υπάρχει να αφήνουν να εννοηθεί ότι μπορεί και να υπάρχει. οπότε μπράβο σε όποιον κινείται αντίθετα από αυτόν τον κανόνα. στην ερώτηση ωστόσο που έθεσες (γιατί αποκτήθηκε) θα απαντήσω με δικά σου λόγια:
«Ο Γιαννάκης υπολόγιζε τον Σοφοκλή γι' αυτό το ρόλο (σ.σ. αντιμετώπιση πέκοβιτς), αλλά κακώς δεν έκλεισε κάποιον αξιόπιστο ψηλό (βλέπε Γλυνιαδάκη), αφού το να ποντάρεις σε ερωτηματικά είναι καταδικασμένη τακτική... »

προφανώς αυτό ήθελε να αποφύγει ο γιαννάκης φέτος.


για το χατζηγεωργίου επική η ατάκα με τον αμφιδέξιο. μπαίνει άνετα δίπλα στο «kill the bill» του σκουντή και στο «ο σπανούλης είναι αντάξιος αν όχι καλύτερος του τζινόμπιλι». πάντως ουδεμία σχέση με απαγγελία ρίτσου δεν έχουν. περισσότερο μου θυμίζουν τη δεσποινα στυλιανοπούλου στις παλιές ταινίες που ενώ, δεν ήταν, προσπαθούσε να το παίξει μορφωμένη πετόντας τη μια ατάκα μετά την άλλη...


Α.Σ.

Ανώνυμος είπε...

Αν αρχίσουμε να μιλάμε για αυτά πού έχει πει κατα καιρούς ο Χατζηγεωργίου θα τελειώσουμε μεθαύριο.

Ο Χατζηγεωργίου έχει υποπέσει ξανά στο ίδιο λάθος με τον Γκούστας και με τον Μαρκ Γκαζόλ αν δεν κάνω λάθος. Κρατάω μια μικρή επιφύλαξη γιατί σίγουρα και ο Σκουντής τον έθαβε τον αδερφό του Πο αλλά νομίζω ότι και ο Χατζηγεωργίου δεν πήγαινε πίσω.

Σε κάθε παιχνίδι λέει τα ίδια πράγματα ενώ το πλέον χαρακτηριστικό είναι ότι όταν αναφέρεται σε κάποιον παίκτη λέει: ο Τάκερ που έχει παίξει στο D-NBA, στο CBA, στη ΜΕΝΤ, στην Καχασολ, στη Μπανταλόνα, στην Σουηδία......

Μετά από 20 λεπτά ο Τάκερ που έχει παίξει......
Δεν συζητάω για τα ακροδάχτυλα και τα συναφή.

@ Banou
Η Καραμανή είχε κατέβει για δημοτικός σύμβουλος και της είχαν κάνει ερώτηση για το αν θα κατέβαινε για βουλευτής και είχε απαντήσει σε στυλ: γιατί οχι!!!!!!!!!!

Κουιζ: με ποιόν μπασκετμπολίστα ήταν παντρεμένη η καλή αθλήτρια κατα τα άλλα Αννα Καραμανή;

Ανώνυμος είπε...

Με τον αερινο Ρωμανιδη..χαχαχαχαχαχ

Ανώνυμος είπε...

@ ακιλας,

κάτω τα χέρια από την Αννα -:), όπως σου έχω πει στο παρελθόν ήταν μαστ ένα πέρασμα από το Καυτατζόγλειο για να απολαύσουμε την Αννα να κάνει προπόνηση!! δεν πειράζει αν κάνει και κανένα λαθάκι, άλλωστε ουδείς "άσφαλτος"!

απάντηση στο κουίζ : Ρωμανίδης

geof

banou είπε...

@ Α.Σ.
Πράγματι αυτό ήταν το σκεπτικό της απόκτησής του, αλλά το γεγονός αυτό δεν δικαιολογεί την καρατόμησή του. Η αλήθεια, βέβαια, είναι ότι ούτε ο ίδιος ο παίκτης βοήθησε τον εαυτό του, μιας και η απόδοσή του κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα, όποτε χρησιμοποιήθηκε. Δεκτές οι ενστάσεις που σχετίζονται με την αδυναμία ενός παίκτη να βρει ρυθμό όταν αγωνίζεται μια στο τόσο.
Έχει ειπωθεί τέτοιο πράγμα: «ο Σπανούλης είναι αντάξιος αν όχι καλύτερος του Τζινόμπιλι»; Προσκυνώ!!! Παρεμπιπτόντως, ο Τζινόμπιλι είναι free agent το καλοκαίρι. (Θα πέσει φωτιά να με κάψει)

banou είπε...

@ galobasket
Όχι, έχεις δίκιο. Και με Μαρκ Γκασόλ έχει επαναληφθεί. Υπέροχος! Όποιος έχει διάθεση να ακούσει και άλλα μαργαριτάρια, εδώ:
http://www.youtube.com/watch?v=20WgjG0_DiI

"Γιατί όχι;" Θα τρελαθούμε! Δεν της αράδιασε ο τύπος που έκανε την ερώτηση, πρόχειρα 10 λόγους; Βέβαια, είναι κομματικά δραστήρια, οπότε μικρό ρόλο παίζει η ικανότητα στην διοίκηση. Στην Ελλάδα ζούμε! ΑΑΑΑΑ

Ανώνυμος είπε...

κι όμως το είχε πει στους πρημητελικούς των ολυμπιακών του 08 και μου φαίνεται περίεργο που δεν το θυμάσαι.. αν θυμάμαι καλά, είχε πει συγκεκριμένα ότι είναι η ευκαιρία του σπαούλη να αποδείξει ότι είναι ισάξιος αν όχι καλύτερος του τζινόμπιλι. και μάλιστα το συνέχισε κιόλας, έτσι ώστε να μην το πάρουμε ως μια απλής άτυχη διατύπωση εξαιτίας της παρόρμησης του αγώνα αλλά να μας δείξει ότι δεν έχει ιδέα από το άθλημα και ότι δεν παρακολουθεί τίποτα άλλο πέραν από τους αγώνες που μεταδίδει. είχε πει λοιπόν, ότι οι παίκτες αυτοί είναι συγκρίσιμοι μιας και ο σπανούλης βελτιώνεται διαρκώς ενώ η καριέρα του μανού βρισκόταν από καιρό σε κάμψη. για την ιστορία εκείνη τη χρονιά είχε 19,5 μ.ο. στην μακράν πιο παραγωγική του σεζόν

Α.Σ.

banou είπε...

Ειλικρινά δεν το θυμάμαι, αλλά δεν έχω λόγο να το αμφισβητήσω. Μου μοιάζει σαν κάτι που θα μπορούσε να ξεφουρνίσει το στόμα του. Γίνεται ακόμη περισσότερο λατρεμένος!!!

psilos είπε...

Πάνω κάτω συμφωνώ με τα προηγούμενα 14 σχόλια. Ο Παπαλουκάς αξίζει ή μάλλον εμπνέει μεγάλο σεβασμό και οι διατητές δεν τουν τον έδειξαν...
Ο Γλυνιαδάκης πέρσυ ήταν από τους καλύτερος Έλληνες ψηλούς, αλλά φέτος δεν τον έχω δει καθόλου για να τον κρίνω! Πού είναι ο Γλυνιαδάκης; Οέο;
Έχω την αίσθηση πως αν ο Καζλάουσκας του έδινε χρόνο στο Ευρωμπάσκετ θα μπορούσε να δείξει ότι αξίζει πολλά (όπως έκανε με τον Σόφο και όπως έκανε ο Ίβκοβιτς με τον Τεοντόσιτς) αν και με το Μαρούσι πέρσυ έδειξε πάρα πολλά...

Όσο για τον Χατζηγεωργίου...εντάξει, τι να πω...τα λόγια είναι περιττά. Για μένα, η κορυφαία ατάκα του είναι: "Θα σκίσουμε τα πτυχία μας" στο ματς με τη Γερμανία. Πάντως το να γίνει ο Σπανούλης κάποια στιγμή ισάξιος του Τζινόμπιλι δεν το αποκλείω, αλλά το να ήταν ισάξιός του το καλοκαίρι του 2008, αυτό ναι, το αποκλείω...!

Ανώνυμος είπε...

@ psilos
τι εννοείς να γίνει ισάξιος;; να είναι κάποια στιγμή στο ίδιο επίπεδο ή ότι ο σπανούλης θα φτάσει το επίπεδο του τζινίμπιλι;;
αν εννοείς το πρώτο το θεωρώ ψιλοαπίθανο. αν εννοείς το δεύτερο....


υ.γ.
δεν το είχε πει ο χατζηγεωργίου, ο ιωάννου το είχε πει


Α.Σ.

Ανώνυμος είπε...

@ Α.Σ.
Ο Χατζημαλλιας το ειχε πει αυτο με τα πτυχια σιγουρα. Τον ειχε εκνευρισει η ευστοχια του play maker των Γερμανων!

@ psilos
Ο Τζινομπιλι κανει καριερα στο ΝΒΑ, με ποσα δαχτυλιδια πρωταθλητη και ειναι αστερι της λιγκας. Αυτο δεν προκειται να το κανει ο κιλ μπιλ ΠΟΤΕ! Τωρα αν αναλαβει αντιστοιχο ρολο με τον Μανου στην Εθνικη, ΟΚ αυτο μπορει.

@ ΟΛΟΥΣ
Τι λεει ο Σιχαμα για Κατσικαρη? Εχει παιχτει τιποτα?????

Γιαννης Κ.

psilos είπε...

Το ότι έχει πολλούς τίτολους λέει πολλά, σίγουρα είναι τεράστιος παίκτης αλλά είναι και 31-32 χρονών, ο Σπανούλης είναι μόλις 27, δηλαδή 5-6 χρονάκια τα έχει ακόμα και είναι σε πολύ καλό δρόμο για να γίνει ισάξιος. Δεν ξέρω τώρα για επίπεδα και αν ο Τζινόμπιλι βαθμολογείται με 10 και ο Σπανούλης με 9, εννοώ πως έχει χρόνο να φτιάξει ένα πολύ μεγάλο όνομα...
Και ναι, ο Χατζηγεωργίου το είχε πει στάνταρ, στο ματς με τη Γερμανία όταν ο Σαφάρτζικ έβαζε κάτι τρίποντα από τα 7.5 μέτρα και βάλε

Ανώνυμος είπε...

@psilos
καταρχήν εμφανίζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον τρόπος με τον οποίο έκανες την αφαίρεση...
έχουν λοιπόν 5 χρόνια διαφορά σε ηλικία. ο σπανούλις όπως λες είναι μόλις 27. μόνο που στα 27 του ο μανού είχε 16 πόντους μ.ο. 3.5 ασσίστ και άλλα τόσα ριμπάουντ, αγωνιζόμενος σε ομάδα πρωταθλητισμού. αν θεωρείς ότι ο σπανούλης είναι σε αυτό το επίπεδο, σόρρυ αλλά πέφτεις πολύ έξω!!
εξάλλου δεν είχε κλείσει καν το 25 ο τζινόμπιλι όταν είχε 16 πόντους μ.ο. στην ευρωλίγκα με 3.8 ρ. 3 ασ. 2.5 κλ, και έβαζε 27 πόντους στον τελικό με παο...


εντάξει δε λέω παιχταράς ο σπανούλης, παρότι έγινε ρεζίλι όταν αγωνίστηκε στο ανώτερω επίπεδο. είναι σίγουρα ένα από τα καλύτερα δυάρια της ευρώπης αλλά μην φτάνουμε και σε υπερβολές.. όχι τίποτα άλλο θα μας ακούσει και κανείς ξένος και θα γελάει μέχρι μεθαύριο

υ.γ.
δεν αναφερόμουν στην ατάκα για τα πτυχία. νομίζω πάντως ότι τη λέει συχνά την ατάκα ο χατζηγεωργίου

Α.Σ.

Δημοσίευση σχολίου

Δώσε την ασίστ σου ή κάρφωσε με ένα σχόλιο...

Related Posts with Thumbnails