Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Φάκελος Βασίλης Σπανούλης

Με αφορμή τον κυκεώνα δημοσιευμάτων που αφορούν στο μέλλον του Βασίλη Σπανούλη ας σκάψουμε λίγο την ιστορία, προκειμένου να δείξουμε κάποιους από τους παράγοντες που αναμένεται να διαδραματίσουν ρόλο σχετικά με την τελική απόφαση του V-Span.

1. Ο διεθνής άσσος ψάχνει το συμβόλαιο της ζωής του. Όντας 28 ετών αναζητά το πικ στην χρηματιστηριακή αγορά. Σε συνάντηση που είχε στα μέσα της χρονιάς με την διοίκηση των πρασίνων και σε μια πρώτη διερευνητική επαφή για το ενδεχόμενο ανανέωσης ήταν κάθετος: "Θέλω τα λεφτά που παίρνει ο Παπαλουκάς". Όταν έλαβε αρνητική απάντηση με το επιχείρημα ότι αυτά τα λεφτά δεν υπάρχουν στην αγορά, ανταπάντησε ότι "το καλοκαίρι θα το δούμε αυτό".
2. Είναι στυγνός επαγγελματίας. Όταν ως παίκτης του Αμαρουσίου είχε ερωτηθεί για την προτίμησή του μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, είχε απαντήσει "όποιος μου δώσει περισσότερα".
3. Διαθέτει εκτός όλων των άλλων ελληνικό διαβατήριο - ένα ιδιαίτερα σημαντικό προσόν - σε μια εποχή λειψυδρίας ποιοτικών ελληνικών διαβατηρίων. Η περίπτωσή του διαφοροποιεί τον μεταγραφικό σχεδιασμό όποιας ομάδας τον έχει (ή δεν τον έχει) στις τάξεις της.
4. Το ενδιαφέρον από τους Μαδριλένους είναι υπαρκτό, αλλά το ενδεχόμενο συνεργασίας μακρινό.
5. Ο Ομπράντοβιτς εισηγήθηκε την παραμονή του στο ραντεβού που είχε με την διοίκηση της ομάδας. Η απάντηση που έλαβε δεν ήταν σαφής, με αποτέλεσμα να μην βάλει την υπογραφή του - παρά τα αντιθέτως θρυλούμενα. Δεν υπαινίσσομαι ότι δεν θα συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό - το αντίθετο μάλιστα - αλλά μερικές φορές από μικρό και από τρελό μαθαίνεις αλήθειες.
6. Προτεραιότητα στην ανανέωση έχει ο Δημήτρης Διαμαντίδης, με τον V- Span να έπεται, γεγονός που έχει επίπτωση και στην ψυχολογία του παίκτη.
7. Μια σέρβικη παροιμία λέει ότι τον Σέρβο μπορείς να τον κοροϊδέψεις, αλλά να τον κλέψεις ποτέ. Οι καμπάνες βαράνε για τον μάνατζερ του Βασίλη Σπανούλη και για την ιστορία με τον Χαϊσλιπ.
8. Υπάρχει άτυπη συμφωνία μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, ο ένας να μην "χτυπάει" παίκτη του άλλου, ενώ δεσμεύεται με συμβόλαιο.Το 2.7 εκ. € υπάρχει σαν νούμερο, αλλά μόνο ως...  διάθεση μέχρι στιγμής.

Related Posts with Thumbnails