Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Μένουν ζωντανοί οι Celtics...


Στον 3ο τελικό οι Lakers έσπασαν την έδρα των Celtics ανακτώντας το πλεονέκτημα έδρας. Πλέον ότι και αν γίνει η σειρά θα επιστρέψει στο Staples Center, με την παρέα του Kobe να έχει το πάνω χέρι για την συνέχεια της σειράς.

Στο προηγούμενο ματς οι Λέικερς, παρά το κακό τους ξεκίνημα, κυριάρχησαν στο παρκέ παίρνοντας διαφορές που προσέγγιζαν και το +17. Οι Σέλτικς ,με μπροστάρη τον Kevin Garnett και άξιους συμπαραστάτες τους Tony Allen και Glen Davis, προσπάθησαν να γυρίσουν το ματς αλλά τους εμπόδισε ο καταπληκτικός Derek Fisher, πετυχαίνοντας 11 κρίσιμους πόντους στην τελευταία περίοδο. Το ματς, ειδικά στο 2ο ημίχρονο, είχε αργό τέμπο με αποτέλεσμα να χαθεί εύκολα το over 192.5. Στα αξιοσημείωτα του παιχνιδιού η αφύπνιση του Lamar Odom, ο οποίος μας πλήρωσε στο over 10.5, τα 0/8 τρίποντα του Ray Allen μετά τα  8/10 που είχε πριν από 48 ώρες αλλά και το κακό παιχνίδι του Pierce o οποίος ταλαιπωρήθηκε από προβλήματα με τα φάουλ, με αποτέλεσμα να πετύχει μόνο 15 πόντους.

Αυτό που μπορεί να παρατηρήσει κανείς είναι ότι οι Λέικερς παίζουν καλύτερη άμυνα από τους Σέλτικς με αποτέλεσμα να κερδίζουν τα ματς που πάνε σε χαμηλό σκορ, πράγμα το οποίο θα φαινόταν ιδιαίτερα παράδοξο πριν την αρχή των Τελικών. Για σήμερα εγώ βλέπω νίκη των Σέλτικς με 4 πόντους και πάνω διότι σε αυτό το ματς παίζουν το τελευταίο τους χαρτί. Σε περίπτωση ήττας θα βρεθούν πίσω με 3-1 και οι Λέικερς θα έχουν 3 ευκαιρίες, οι 2 μέσα στο σπίτι τους, για να διατηρήσουν τον τίτλο τους. Οπότε το 90% του πονταρίσματος θα πέσει στον άσσο των Σέλτικς.

Το άλλο 10% θα το ποντάρω στην εξής δυάδα: 1) over 16.5 points ο Ray Allen και 2) over 19.5 points o Pierce. Περιμένω την αντίδραση του Allen μετά το 3ο πολύ κακό ματς για αυτόν αλλά και το πρώτο πραγματικά καλό παιχνίδι του Pierce ο οποίος μοιάζει εγκλωβισμένος από την άμυνα του Ron-Ron.

Συμπερασματικά έχουμε:  


α) 1 για τους Σέλτικς(-3.5) με τον κύριο όγκο του πονταρίσματος να πέφτει εκεί. Απόδοση 1.91   

β) Δυάδα over 16.5 points Ray Allen και over 19.5 points Pierce. Απόδοση 3.01

Related Posts with Thumbnails