Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Ο 1ος τελικός...

Στο προηγούμενο post, που αφορούσε το 6ο ματς των τελικών της Δύσης, έπεσα αρκετά έξω καθώς ο Κόμπε είχε διαφορετική γνώμη και "καθάρισε" το ματς με κάποια συγκλονιστικά σουτ. Τώρα όμως έχουμε τον πρώτο τελικό του ΝΒΑ όπου αναμετρούνται οι "Λιμνάνθρωποι" με τους Σέλτικς.

Για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, οι τελικοί δεν φαίνεται να έχουν κάποιο φαβορί. Οι δύο ομάδες ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοση τους στα play-offs, παίζοντας το καλύτερο μπάσκετ της χρονιάς. Οι Σέλτικς στηριζόμενοι στην καταπληκτική τους άμυνα αλλά και στις οργανωτικές (και όχι μόνο) ικανότητες του Ρόντο κατάφεραν να "υπερκεράσουν" τόσο τον Λεμπρόν και την παρέα του (το απόλυτο φαβορί πριν την post season) όσο και τους Orlando Magic. Από την άλλη οι Lakers δυσκολεύτηκαν μέχρι να νικήσουν τους Thunder αλλά στη συνέχεια ανέβασαν ένα επίπεδο την απόδοση τους και χάρη στην άρτια επιθετική τους λειτουργία σκούπισαν τους Jazz και ξεπέρασαν και το υψηλό εμπόδιο των "Ήλιων".

Σίγουρα θα έχετε ακούσει και θα έχετε διαβάσει αναλύσεις επί αναλύσεων για το πού υπερέχει κάθε ομάδα. Προσωπική μου άποψη είναι ότι οι φετινοί τελικοί θα είναι αρκετά διαφορετικοί από τους τελικούς του 2008. Το πρώτο παιχνίδι θα είναι ιδιαίτερα σημαντικό και θα δείξει πολλά για την συνέχεια της σειράς. Όσον αφορά τις προβλέψεις, αυτές δεν μπορούν να βασιστούν στα 2 ματς που έγιναν μεταξύ τους κατά την διάρκεια της regular season γιατί και οι 2 ομάδες παίζουν διαφορετικά από ότι τότε.

Για σήμερα εγώ δεν βλέπω κάποιο δυνατό σημείο, ούτε στο σύνολο πόντων αλλά ούτε και στον νικητή. Η πρόταση μου είναι ένα χαμηλό ποντάρισμα στην δυάδα νίκη των Lakers (-5.5) και over 191.5 με απόδοση κοντά στο 3.65 καθώς βλέπω να γίνεται το 1-0 απόψε. Το σημαντικότερο όσον αφορά το σημερινό ματς είναι να δούμε πως θα παίξουν οι ομάδες (ποιος θα είναι ο προσανατολισμός της καθεμιάς στο παιχνίδι της) ώστε να έχουμε μια καλύτερη άποψη για τα επόμενα παιχνίδια.

Υ.Γ Ρίξτε και κανένα ψιλό στο 4-2 υπέρ των Lakers...

Related Posts with Thumbnails