Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Ups & Downs από τα χθεσινοβραδινά πεπραγμένα

Τελικά από αλλού το περιμέναμε και από αλλού μας ήρθε. Ποιος άραγε να περίμενε ότι το παιχνίδι που θα έκλεβε τις εντυπώσεις θα διαδραματιζόταν στην Ιβηρική χερσόνησο και όχι στον μαγικό πλανήτη του ΝΒΑ; Η μέρα που πέρασε ξεκίνησε με απίστευτες υποσχέσεις, καθώς η εξέλιξη του τρίτου τελικού της ισπανικής λίγκας ήταν βγαλμένη από τις φαντασιώσεις κάθε basketball junkie. Ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα ήρθε η ανώμαλη προσγείωση, καθώς οι Λεϊκερς κατάπιναν τους Σέλτικς για να σφραγίσουν την ισοφάριση της σειράς στον πιο νερόβραστο τελικό των PlayOffs.


UPS
Το καμάρι της Βασκονίας, που κατάφερε να ανατρέψει το μομέντουμ της Μπαρτσελόνα και να σηκώσει το τρόπαιο με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο: καλάθι και φάουλ στο τελευταίο δευτερόλεπτο και ενώ βρισκόταν πίσω στο σκορ με 2 πόντους. Αρνούμαι να σκεφτώ τι θα γινόταν σε περίπτωση που Έλληνας προπονητής δεν έδινε εντολή για φάουλ στα τελευταία δευτερόλεπτα και έχανε το παιχνίδι με αυτόν τον τρόπο!


Ο Πάου Γκασόλ, που επιτέλους έδειξε μέρος των δυνατοτήτων του, πλησιάζοντας ένα ασύλληπτο triple double figure. 17 πόντοι, 13 ριμπάουντ και 9 ασίστ αποτυπώθηκαν στο ροζ φύλλο αγώνα, με τον Ισπανό να κάνει κυριολεκτικά πάρτυ κάτω από τις ρακέτες. Βέβαια, καθότι είμαι και προβοκάτορας, να σημειωθεί στα πρακτικά ότι ο Πέρκινς τραυματίστηκε και έχασε το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα.


DOWNS
O Ρόντο, που τα έκανε όλα από την ανάποδη: έχανε λέι απ, έδινε ασίστ στους αντιπάλους, σφυροκοπούσε την στεφάνη. Στο μόνο που απέτυχε ήταν αυτό:


Η φροντ λαϊν της Μπαρτσελόνα, που μπορεί να είναι η πιο αθλητική στην Ευρώπη, αλλά στο χθεσινό παιχνίδι παρέδωσε μετά τιμής και δόξας τα κλειδιά της ρακέτας στον Τιάγκο Σπλίτερ.

Οι 67 πόντοι από ομάδα που αγωνίζεται σε τελικούς του ΝΒΑ...

Related Posts with Thumbnails