Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009

"Ζέλικο, τα μακαρόνια να είναι ...Μίσκο!"

Στο προσκήνιο της δημοσιότητας βρίσκεται από προχθές, το όνομα του Σέρβου ατζέντη Μίσκο Ραζνάτοβιτς. Ο εκπρόσωπος του Νίκολα Πέκοβιτς, "άναψε φωτιές" στους οπαδούς του Παναθηναϊκού με τη δήλωσή του περί αποχώρησης του Μαυροβούνιου σέντερ από τους πρωταθλητές Ευρώπης, στο τέλος της επόμενης σεζόν. Σύμφωνα με τον Ραζνάτοβιτς, "ο Πέκοβιτς, ύστερα από δύο χρόνια στον Παναθηναϊκό με προπονητή τον Ομπράντοβιτς, δεν έχει τίποτα να κερδίσει παίζοντας στην Ευρώπη. Δεν έχει να κάνει με την ομάδα ή τα χρήματα, έχει να κάνει με τους στόχους. Κέρδισε την Ευρωλίγκα, μέσα σε δύο χρόνια θα έχει βελτιωθεί πολύ ως παίκτης με τον Ομπράντοβιτς, έτσι ο δρόμος τον οδηγεί στο ΝΒΑ. Η Μινεσότα τον θέλει πάρα πολύ, ανεξαρτήτου κόστους. Έτσι λοιπόν κρίνω ότι είναι εξαιρετικά απίθανο να συνεχίσει στην Ευρώπη", καταλήγει ο Ραζνάτοβιτς, σε δηλώσεις του που δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα "Goal". Όντως το ενδιαφέρον των Τίμπεργουλβς για το νούμερο 31 του περσινού draft, είναι κάτι παραπάνω από υπαρκτό και το 1 εκατομμύριο ευρώ που προβλέπεται ως buy out στο τωρινό συμβόλαιο του παίκτη, δεν αναμένεται να αποτελέσει σοβαρό εμπόδιο για τους "Λύκους". Οι "πράσινοι" για την ώρα δεν δείχνουν να προβληματίζονται από τα μελλοντικά σχέδια του Μαυροβούνιου σέντερ. Η απόκτηση βεβαίως του Μπόγρη δείχνει ότι ο Παναθηναϊκός, θέλει από τώρα να "επενδύσει" στη θέση του σέντερ και να είναι καλυμμένος σε ενδεχόμενη αποχώρηση του Πέκοβιτς. Ότι και να συμβεί πάντως, ο Ομπράντοβιτς θα τα βρει με τον καλό του φίλο Μίσκο και θα εξασφαλιστεί τόσο το συμφέρον του παίκτη όσο και της ομάδας. Άλλωστε, Παναθηναϊκός και Ραζνάτοβιτς κάνουν "χρυσές" δουλειές τα τελευταία χρόνια και κανείς δε θέλει να χάσει τον άλλον από πελάτη.

Πριν αναφερθούμε στις συναλλαγές του Ραζνάτοβιτς με τον Παναθηναϊκό, ας γνωρίσουμε λίγο καλύτερα τον περιβόητο αυτό μάνατζερ. Ο Μίσκο (κατά κόσμον Μίοντραγκ) Ραζνάτοβιτς, ο οποίος παρεμπιπτόντως δεν έχει ουδεμία σχέση με τον μακαρίτη Ζέλικο Ραζνάτοβιτς ή πιο απλά ..."Αρκάν", είναι μια πολύ γνωστή μπασκετική προσωπικότητα στις χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας. Ηγείται του μεγαλύτερου πρακτορείου παικτών του Βελιγραδίου, του ΒεoBasket, το οποίο εκπροσωπεί περισσότερους από 100 μπασκετμπολίστες διαφόρων εθνικοτήτων και αρκετούς γνωστούς προπονητές, μεταξύ των οποίων ο Μπόζινταρ Μάλκοβιτς, ο Μίροσλαβ Νίκολιτς, ο Οκτάι Μαχμούτι και ο Σαρόν Ντρούκερ. Ο Ραζνάτοβιτς υπήρξε στα νιάτα του αρκετά καλός παίκτης, αγωνίστηκε μάλιστα σε Ραντνίσκι και Ζελέζνικ, ενώ από το 1988 είναι κάτοχος του πτυχίου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου. Με το επάγγελμα του μάνατζερ ασχολείται από το 1995 και τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει επαγγελματικές σχέσεις ακόμα και με ατζέντηδες από την απέναντι όχθη του Ατλαντικού. Στα highlights της καριέρας του, καταγράφεται η εκπροσώπηση της σερβικής ομοσπονδίας στην κλήρωση των Ολυμπιακών Αγώνων του Σύδνεϋ το 2000, όταν ακόμα ο "Ζοτς" ήταν ομοσπονδιακός προπονητής των "Πλάβι". Στη γλώσσα του Greek Hoopz, νομίζω ότι ο όρος "Μασόνος 1ου βαθμού" ταιριάζει απόλυτα για έναν από τους πλέον πετυχημένους Ευρωπαίους μπασκετικoύς μάνατζερ.

Όσον αφορά τα "προξενιά" του Μίσκο με τον Παναθηναϊκό, από που να αρχίσει και που να τελειώσει κανείς... Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως οι "ιτς" που ψωνίζουν οι "πράσινοι" τα τελευταία χρόνια, είναι στην συντριπτική τους πλειοψηφία πελάτες του Ραζνάτοβιτς! Τομάσεβιτς, Μπετσίροβιτς, Σάκοτα, Κέτσμαν, Πέκοβιτς και εσχάτως Τέπιτς είναι τα "deals" του Σέρβου με τους αδερφούς Γιαννακόπουλους. Μέχρι και ο Μαυροβούνιος Βλάντιμιρ Ντάσιτς, το όνομα του οποίου ακούστηκε προσφάτως ως μεταγραφικός στόχος του Παναθηναϊκού, εκπροσωπείται από το γραφείο BeoBasket του Μίσκο Ραζνάτοβιτς! Δεν είναι μυστικό πως η προτίμηση των "πρασίνων" στο συγκεκριμένο ατζέντη, προκύπτει και από τις άριστες σχέσεις που διατηρεί ο Ραζνάτοβιτς με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Σχέσεις οι οποίες ίσως να δοκιμαστούν το επόμενο καλοκαίρι, καθώς πέρα από την ενδεχόμενη φυγή του Πέκοβιτς, οι δύο πλευρές θα κληθούν να διαπραγματευτούν και για έναν άλλο πελάτη του Μίσκο Ραζνάτοβιτς, το συμβόλαιο του οποίου λήγει. Φυσικά και αναφερόμαστε στον Βασίλη Σπανούλη, που και αυτός έχει ως εκπρόσωπο το Σέρβο ατζέντη! Όποια βέβαια και να είναι η κατάληξη με τα συμβόλαια των δύο παικτών, οι σχέσεις των δύο Σέρβων δύσκολα θα χαλάσουν αφού είναι δεδομένη η θέληση και των δύο για νέες συνεργασίες. Άλλωστε τους Σέρβους μπορείς να τους κερδίσεις στο μπάσκετ, να τους κλέψεις όμως, δεν μπορείς!

1 σχόλιο:

loz είπε...

Η φάτσα του λέει πολλά πράγματα και μπορεί να υποστηρίζει τις κινήσεις του στο παρασκήνιο. Don σκέτος...

Δημοσίευση σχολίου

Δώσε την ασίστ σου ή κάρφωσε με ένα σχόλιο...

Related Posts with Thumbnails