Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009

Είμαστε δυο, είμαστε τρεις, είμαστε ακόμα ...δεκατρείς!

Το πρωτάθλημα της Α1 αργεί ακόμα να αρχίσει καθώς η πρεμιέρα του τοποθετείται περίπου στα τέλη του ερχόμενου Οκτώβρη. Όμως η εξωαγωνιστική δράση, έχει ξεκινήσει από την αρχή σχεδόν του καλοκαιριού και από τη στιγμή που εμφανίστηκαν τα πρώτα σύννεφα σχετικά με τη συμμετοχή της Ολύμπιας Λάρισας στο επόμενο πρωτάθλημα. Το μπαράζ αγωνίας για τη λαρισινή ομάδα αναμένεται να κρατήσει μέχρι τα μέσα του Αυγούστου, όταν και εκπνέει η προθεσμία κατάθεσης εγγυητικής επιστολής ύψους 500 χιλιάδων ευρώ, η οποία απαιτείται για τη συμμετοχή στη διοργάνωση του ΕΣΑΚΕ. Σύμφωνα με τα δεδομένα που προέκυψαν από τη χθεσινή ειδησεογραφία, τα σενάρια, που αφορούν στην ομάδα που θα συντροφέψει τις υπόλοιπες 13 στο επόμενο πρωτάθλημα της Α1, είναι τα εξής τρία:

1. Η Ολύμπια Λάρισας καταθέτει κανονικά την εγγυητική επιστολή και συμμετέχει στο επόμενο πρωτάθλημα, έχοντας στο ρόστερ της 3 φτηνούς Αμερικανούς και 7 παίκτες από την εφηβική της ομάδα. Για να συμβεί κάτι τέτοιο, απαιτείται προφανώς να επικυρωθεί από την ΕΟΚ η απόφαση του ΕΣΑΚΕ για το νέο καθεστώς (3+3) των ξένων παικτών. Βέβαια ένα τέτοιο σενάριο προϋποθέτει επίσης την εξεύρεση λύσεων των οικονομικών προβλημάτων του συλλόγου από τους αδερφούς Μαλάκους. Με βάση όμως την δύσκολη οικονομική κατάσταση των τελευταίων αλλά και τα ..."βραχυκυκλώματα" που πλήττουν τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες, το παραπάνω σενάριο φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο να πραγματοποιηθεί.

2. Η Ολύμπια Λάρισας συγχωνεύεται με την υποβιβασθείσα ΑΕΛ και στο επόμενο πρωτάθλημα της Α1 συμμετέχει η νεοιδρυθείσα "Ένωση Ολύμπιας-ΑΕΛ". Το Greek Hoopz σας είχε ενημερώσει από τον Μάρτιο για μια ενδεχόμενη συγχώνευση των δύο λαρισινών ομάδων, με την πρωτοβουλία της συγκεκριμένης κίνησης να ανήκει στο δήμαρχο της πόλης Κώστα Τζανακούλη. Το όλο εγχείρημα φαντάζει αρκετά δύσκολο, από τη στιγμή που οι ιδιοκτήτες της Ολύμπιας αξιώνουν τη ρύθμιση των χρεών της ΑΕΛ και την αποπληρωμή των οφειλόμενων στους παίκτες της. Ποιος όμως θα χρηματοδοτήσει την παραπάνω προσπάθεια; Μάλλον ...κανένας, οπότε και το δεύτερο σενάριο προφανώς απορρίπτεται.

3. Η Ολύμπια Λάρισας δεν κατορθώνει να καταθέσει την απαιτούμενη εγγυητική επιστολή και την θέση της στην Α1 παίρνει η 3η ομάδα της Α2. Αυτή ...ήταν η Δάφνη, καθώς η αθηναϊκή ομάδα γνωστοποίησε την πρόθεσή της να πουλήσει τη θέση της, εφόσον προβιβαστεί στην κορυφαία εθνική κατηγορία. Το συγκεκριμένο σενάριο είναι πλέον το πιο πιθανό, με την ομάδα που όπως όλα δείχνουν θα αγοράσει τη θέση της Δάφνης, να είναι η Ολυμπιάδα Πατρών. Ο σύλλογος της Πάτρας κινείται αρκετά δυναμικά στο φετινό μεταγραφικό παζάρι, γεγονός που φανερώνει πως οι παράγοντες της αχαϊκής ομάδας, ετοιμάζονται για ...μεγάλα πράγματα. Οδεύουμε λοιπόν προς επιστροφή της Ολυμπιάδας στην Α1 ύστερα από δύο χρόνια, με τους λάτρεις του παρασκηνίου και της "διαιτητομουρμούρας", να αδημονούν ήδη για τις επικές ανακοινώσεις κατά πάντων, που συνηθίζει να βγάζει ο πρόεδρος των πατρινών Νίκος Μπογονικολός, ύστερα από τις ήττες της ομάδας του. Σύντομα αναμένουμε εξελίξεις...

Related Posts with Thumbnails