Κυριακή 5 Ιουλίου 2009

Ποιοι παίκτες έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να ΜΗΝ συμμετάσχουν στην Εθνική;

Σήμερα σας παρουσιάζουμε τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας, που διεξήγαγε το Greek Hoopz και αφορά στους διεθνείς που δεν θα φορέσουν την φανέλα της Εθνικής Ελλάδας κατά την κρίση των ψηφισάντων. Πρώτος σε προτίμηση έρχεται ο θηριώδης και ιδιότροπος σέντερ του Ολυμπιακού Σχορτσανίτης με σύνολο ψήφων 250, που αντιστοιχούν σε ποσοστό της τάξης του 46%. Είναι γεγονός ότι καθόλη την διάρκεια της χρονιάς ο Σοφοκλής αδίκησε τον εαυτό του, με συνέπεια να περιθωριοποιηθεί και σε ένα (δικαιολογημένο) βαθμό να θεωρείται ως ο πρώτος υποψήφιος για να δει το τουρνουά του Ευρωμπάσκετ από το σπίτι του. Εντούτοις, ο Big Sofo φαίνεται αποφασισμένος να επιστρέψει δυναμικά στο προσκήνιο και έχει αφεθεί στα χέρια του γυμναστή Χατζηβασιλείου, έναν άνθρωπο που τον είχε φέρει σε φανταστική κατάσταση (2005-2006). Η όρεξή του είναι τεράστια, αλλά αυτή αφορά χιλιόμετρα και μπάσκετ και σε καμία περίπτωση τα αγαπημένα του τορτελίνι αλά κρεμ (η επιλογή του συγκεκριμένου πιάτου δεν είναι τυχαία)... Όσοι τον έχουν δει να παίζει το τρέχον διάστημα τρίβουν τα μάτια τους και θεωρείται δεδομένο ότι ο Καζλάουσκας δεν θα προσπεράσει το πυρηνικό όπλο ελαφρά τη καρδία.

Η αμέσως επόμενη δημοφιλής επιλογή, κατά τους συμμετέχοντες, είναι οι Πελεκάνος (173 ψήφοι - 32%) και Τσαρτσαρής (156 ψήφοι - 28%). Πρόκειται ουσιαστικά για ένα ντέρμπυ, που ενέχει και οπαδικά στοιχεία και νικητής στο νήμα έρχεται ο άνθρωπος με τον περισσότερο χρόνο στον πάγκο και στις εξέδρες. Από την άλλη, ο Τσαρτσαρής είχε θέσει εδώ και καιρό εαυτόν εκτός ομάδας και η απουσία του λογίζεται ως δεδομένη. Αξίζει να σημειωθεί το γεγονός ότι και οι δυο παίκτες συμμετείχαν στις 12άδες των δυο τελευταίων τουρνουά και αποτελούσαν μέρος του κορμού. Ωστόσο, στην περίπτωση του Πελεκάνου ο Λιθουανός τεχνικός επέλεξε να τον παγώσει, ενώ όσον αφορά τον φόργουορντ του Παναθηναϊκού ο κόουτς αναγκάστηκε να αποδεχθεί την απόφαση αγρανάπαυσης, παρότι εξακολουθεί να τον πρεσάρει για να αλλάξει γνώμη. Παράλληλα, ο Γλυνιαδάκης εξακολουθεί να μην τυγχάνει αναγνώρισης, με αποτέλεσμα να παίρνει το χάλκινο μετάλλιο στις προτιμήσεις των συμμετεχόντων. 68 ψήφους και ποσοστό της τάξης του 12% συγκέντρωσε ο τίμιος ψηλός του Αμαρουσίου. Παρά τα φετινά και περσινά του κατορθώματα, όταν και απέδειξε ότι μπορεί να τα βάλει με σέντερς τύπου Πέκοβιτς και Σοφοκλή, ο ανταγωνισμός στην θέση 5 σε εθνικό επίπεδο παραμένει ιδιαίτερα υψηλός. Άλλωστε, ο ομοσπονδιακός τεχνικός γλυκοκοιτάζει για την αποστολή τον Κώστα Κουφό, με τις ευλογίες πάντα του Γιώργου Βασιλακόπουλου. Μπουρούσης, Σχορτσανίτης, Γλυνιαδάκης, Κουφός; Σαν πολύ δεν βαραίνει η ομάδα με 3,5 πεντάρια;

Από εκεί και πέρα στο ίδιο καζάνι βράζουν οι Διαμαντίδης (42 ψήφοι - 7%), Παπαλουκάς (34 ψήφοι - 6%), Ζήσης (36 ψήφοι - 6%) και Βασιλόπουλος (39 ψήφοι - 7%), ο καθένας όμως για διαφορετικούς λόγους. Οι συνοδοιπόροι στον διαδικτυακό χώρο και στην κινητή τηλεφωνία προσωποποιούν δυο προβλήματα, που προκαλούν ερωτηματικά σχετικά με την συμμετοχή τους στην διοργάνωση καθώς και σε τι κατάσταση θα βρεθούν αν πούνε το πολυπόθητο ΝΑΙ: τραυματισμών και κούρασης αντίστοιχα. Τα συγκεκριμένα προβλήματα, που ταλανίζουν τους δυο αθλητές της Εθνικής, έχουν κοινή συνισταμένη: την αδιάκοπη προσφορά σε διεθνές και διασυλλογικό επίπεδο εδώ και πολλά χρόνια. Αν μάλιστα συνυπολογιστεί το γεγονός ότι οι αγώνες που συμμετέχουν είναι στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, τότε μπορεί να δικαιολογηθεί, σ'ένα βαθμό, η κρίση των ψηφισάντων. Από την άλλη οι εκπρόσωποι της νεότερης γενιάς δεν έπεισαν, εξαιτίας αφενός της περιορισμένης συμμετοχής στις ομάδες τους (μη εμπιστοσύνη από την μία και τραυματισμοί από την άλλη, στέρησαν πολύτιμα λεπτά στο παρκέ), με αποτέλεσμα ο ρόλος τους να θεωρείται συμπληρωματικός και η παρουσία τους σε καμία περίπτωση καταλυτική. Πάντως, κυρίως ο Βασιλόπουλος υπολογίζεται κανονικά από τον Καζλάουσκας, καθώς είναι από τους καλύτερους Ευρωπαίους αμυντικούς, αλλά και λόγω της ένδειας στα διαθέσιμα τριάρια.

Τέλος, τους λιγότερους ψήφους συγκέντρωσαν οι διεθνής, που είχαν εν γένει καλή παρουσία κατά την τρέχουσα σεζόν και θεωρούνται "γερά χαρτιά" για την συμμετοχή στο τουρνουά της Πολωνίας. Σπανούλης (14 ψήφοι - 2%), Φώτσης (17 ψήφοι - 3%), Πρίντεζης (14 ψήφοι - 2%) και Μπουρούσης (14 ψήφοι - 2%) πλαισίωσαν, λοιπόν, τις επιλογές των ψηφισάντων δια της μη προτίμησής τους. Για να δούμε τι λέει βέβαια και ο τεχνικός της ομάδας. Για την ιστορία οι ψήφοι ήταν 540.

Ευχαριστούμε όλους εσάς για την συμμετοχή σας!

1 σχόλιο:

elli είπε...

banou συμφωνω απολυτα με οσα γραφεις για τον Σχορτσιανιτη!Μπορει να μην ηταν ο καλυτερος του εαυτος το τελευταιο διαστημα,αλλα πιστευω οτι ειναι απαραιτητος στην ομαδα και οτι θα κανει θαυματα στο eurobasket φετος!!

Δημοσίευση σχολίου

Δώσε την ασίστ σου ή κάρφωσε με ένα σχόλιο...

Related Posts with Thumbnails