Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

Πόσο φαβορί είναι το φαβορί;

Ένας από τους ευρωπαίους προπονητές που εκτιμώ περισσότερο, ο κόουτς της Κίμκι και της εθνικής ομάδας της Ισπανίας, Σέρχιο Σκαριόλο είναι αποδεδειγμένα άνθρωπος της ουσίας και όχι των "τιμητικών κλήσεων" σε προεπιλογές ή των "διακοσμητικών" συμμετοχών σε δωδεκάδες. Ανακοίνωσε κατευθείαν τη δωδεκάδα της εθνικής Ισπανίας για το μακρινά επερχόμενο Ευρωμπάσκετ συν τρεις ακόμα παίκτες, που θα συμμετέχουν στις προπονήσεις με την ελπίδα ότι θα αναπληρώσουν κάποιον τραυματισμένο σταρ. Προσέγγιση ειλικρινής προς όλους, που δίνει μια αίσθηση άμεσης απονομής δικαιοσύνης ή/και ευσήμων και εξαλείφει σε μεγάλο βαθμό τις πιθανές ίντριγκες στα πλαίσια της διεκδίκησης μιας θέσης στον... πολωνικό ήλιο.

Η Ισπανική ομάδα παρά την αλλαγή στην προπονητική ηγεσία δεν προχώρησε σε ριζικές αλλαγές, μιας και οι Ισπανοί παίκτες μετά την εντός έδρας αποτυχία θέλουν πολύ τον τίτλο των πρωταθλητών Ευρώπης για να τον βάλουν δίπλα σε αυτόν των πρωταθλητών κόσμου, που τους χαρίσαμε πριν τρία χρόνια στην Ιαπωνία. Ο εξαντλημένος από τη βασική χρονία Καλντερόν αντικαθίσταται από τον Καμπέθας και ο Βίτορ Κλαβέρ συμπληρώνει το ρόστερ παίρνοντας τη θέση του Κάρλος Χιμένεθ, που έδωσε τέλος στην μπασκετική του καριέρα με τους Φούριας Ρόχας.

Πόσο ικανοί μοιάζουν οι Ισπανοί να φτάσουν στην κορυφή; Στα ψηλά και μόνο η παρουσία του Π. Γκασόλ τους δίνει τη δυνατότητα να εκτοπίσουν κάθε αντίπαλο και να φτάσουν στο σίγουρο καλάθι του inside game. Ο Γκαρμπαχόσα όντως έμοιαζε σκιά του εαυτού του φέτος στη Ρωσία, αλλά ο Κλαβέρ και ο Μάρκ Γκασόλ μπορούν να καλύψουν ένα πιθανό κενό στο σκοράρισμα, με την συνδρομή του αξιόπιστου επιθετικά Ρέγιες. Στον άσσο, παρά την απουσία του Καλντερόν, οι Ισπανοί δε θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα στην οργάνωση. Ο Ρούμπιο θα κληθεί να σηκώσει το βάρος περισσότερο από τους Ραούλ Λόπεθ και Καμπέθας και όλοι μαζί μπορούν να προσφέρουν σαράντα λεπτά με ποικιλιά επιλογών... Ο Ναβάρο θα αναλάβει το σκοράρισμα απ' έξω και ο Ρούντι τα εντυπωσιακά ντράιβς, με το Μπέρνι Ροντρίγκεζ και το Μούμπρου να έχουν καθαρά επικουρικό ρόλο.

Οι Ισπανοί φαίνεται ότι απέναντι στους πετσοκομμένους Λιθουανούς και τους Γάλλους, που ξεκινάνε από τα προκριματικά, μοιάζουν απόλυτο φαβορί, όπως απέναντι και σχεδόν σε κάθε ομάδα της διοργάνωσης. Σουτάρουν όλοι καλά από μέση απόσταση, εννέα στους δώδεκα έχουν τη λύση και από το τρίποντο - πλην των αδελφών Γκασόλ και του Ρέγιες - και όλοι σκοράρουν όταν τους στείλεις στις βολές. Και ποιος λοιπόν θα τα καταφέρει να τους κόψει; Δύο ομάδες παιρνούν θαρραλέα από την άκρη του μυαλού μου, πρώτον φυσικά εμείς, αν παίξουμε το γρήγορο μπάσκετ που ευαγγελίζεται ο Γιόνας, και δεύτερον οι πάντα απρόβλεπτοι αλλά και συχνά λυπόψυχοι Σλοβένοι...

1 σχόλιο:

bhoy είπε...

Oι Γάλλοι,πού κολλάνε;

Δημοσίευση σχολίου

Δώσε την ασίστ σου ή κάρφωσε με ένα σχόλιο...

Related Posts with Thumbnails