Παρασκευή 10 Ιουλίου 2009

Τα πορκέ του Πρίντεζη


Είναι πλέον επίσημο: ο Γιώργος Πρίντεζης από τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται στην ACB και στην ομάδα της Μάλαγα. Αμέσως μετά την τακτοποίηση και των τελευταίων λεπτομερειών και την υπογραφή που έβαλε στην ισπανική κόλλα χαρτί, εξέδωσε ανακοίνωση και την υποστήριξε σε συνέντευξη που έδωσε στον sentra fm και τον Θανάση Ασπρούλια, όπου και εξήγησε τους λόγους για τους οποίους είπε αντίο στον Ολυμπιακό και την Ελλάδα και ετοιμάζεται για την ισπανική πρόκληση. Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιχειρηματολογία του διεθνή φόργουορντ ήταν πλούσια και εμπεριστατωμένη, ενώ τα λεγόμενά του συνοδεύονταν από αξιοπρέπεια. Καταρχήν κάποιες παρατηρήσεις πίσω από τις γραμμές:
  1. Ο πρώην ερυθρόλευκος δεν ήταν σε καμία περίπτωση διπλωματικός, με αποτέλεσμα ουσιαστικά να κλείνει πόρτες κατά την έξοδό του. Χαρακτηριστικά ευχαρίστησε τον κόσμο της ομάδας πολλάκις, ενώ περιορίστηκε να ευχηθεί στην διοίκηση να φτάσει την αγαπημένη του ομάδα ψηλά.
  2. Η απόφασή του σχετίζεται με την εμπιστοσύνη που του έδειξαν οι Ισπανοί παράγοντες. Ο Πρίντεζης δεν ήταν δυσαρεστημένος μόνο από την ερυθρόλευκη οικονομική προσφορά και από τον τρόπο που αυτή στοιχειοθετήθηκε (σπαστό συμβόλαιο), αλλά και από τον επιλογή του τεχνικού επιτελείου να του κολλήσει στο μέτωπο την ταμπέλα του ρολίστα, όταν και οσμίστηκε ότι υπολογίζεται για τέταρτος ψηλός.
  3. Αν συνυπολογιστεί και το γεγονός του λάθους διοικητικού χειρισμού, όταν παραλληλίστηκαν χρονικά και επικοινωνιακά οι περιπτώσεις ανανέωσης του ίδιου και του Μπουρούση, τότε μπορεί να αιτιολογηθεί η δυσαρέσκεια που βγήκε στην επιφάνεια και γραπτώς και προφορικώς. Άλλωστε, η μπηχτή που έριξε και αφορούσε στην εμπλοκή πιθανών και φανταστικών προτάσεων κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων είχε σαφή αποδέκτη...
Αυτά από την μεριά του παίκτη, γιατί από την στιγμή που επισημοποιήθηκε η αλλαγή φρουράς, άρχισαν να εκφράζονται φωνές απελπισίας ένθεν και ένθεν. Αποθεωτές και επικριτές παρελαύνουν, εκτοξεύοντας αμύθητες υπερβολές, προκειμένου να υποστηρίξουν το... δίκαιο της άποψής τους. Ατάκες του τύπου: "στο ισπανικό πρωτάθλημα οι παίκτες μόνο τρέχουν", "πήγε να εξαργυρώσει την Ολυμπιακοφροσύνη του και δεν του έκατσε", "να πάει να μάθει να βάζει την μπάλα στο καλάθι όταν επιχειρεί lay up", ή από την άλλη "έτσι είχε χαθεί και ο Παπαλουκάς", "αφού αναδείχθηκε ο παίκτης από τα σπλάχνα της ομάδας, πάει αλλού για να παίξει μπάσκετ στην καλύτερη ηλικία" είναι μόνο μερικά από τα επιχειρήματα που καταδεικνύουν την σύγχυση που υπάρχει στις τάξεις των ερυθρόλευκων οπαδών. Πάντως ο Πρίντεζης είναι από τις περιπτώσεις παικτών, που εκφράζουν τις απόψεις τους χωρίς να κρύβουν τα αισθήματά τους και υπό αυτό το πρίσμα θα μας λείψει. Άλλωστε, οι παίκτες - οπαδοί, που ταυτίζονται με τις ομάδες τους, γοητεύουν τον φίλαθλο κόσμο και τον φέρνουν πιο κοντά στην ομάδα. Στο πλαίσιο αυτό, το πρωτάθλημα ορφανεύει, καθώς μετά τον Αλβέρτη, ήρθε και η σειρά του Πρίντεζη να αποχωρήσει από την Α1. Το Greek Hoopz εύχεται καλή σταδιοδρομία στον διεθνή φόργουορντ και να διαφημίσει με τον καλύτερο τρόπο το ελληνικό μπάσκετ στην ανταγωνιστική ACB.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

«αφού αναδείχθηκε ο παίκτης από τα σπλάχνα της ομάδας, πάει αλλού για να παίξει μπάσκετ στην καλύτερη ηλικία»

Αυτό πάντως δε θα το χαρακτήριζα ως "αμύθητη υπερβολή"... περισσότερο ως πραγματικότητα μου μοιάζει...

άσχετο! ο ασπρούλιας κάθε πότε κάνει εκπομπή;;

banou είπε...

Φαντάζομαι ότι το υιοθετείς κιόλας το συγκεκριμένο σκεπτικό. Εγώ απλώς να θέσω κάποια ερωτήματα που απορρέουν από την παγίωση μιας τέτοιας άποψης:

1. Δηλαδή όποιος βγαίνει από τα σπλάχνα μιας ομάδας θα πρέπει να την στελεχώνει εσαεί;
2. 24ων χρόνων είναι η καλύτερη μπασκετική ηλικία;

ΥΓ Σάββατο μεσημέρι. Νομίζω 1:00 - 2:30

KonTaz είπε...

Καμία από τις 2 πλευρές δεν χειρίστηκε σωστά το θέμα...Αποτέλεσμα να χάσουμε έναν καλό Έλληνα παίκτη,ο οποίος όμως ας μη ξεχνάμε ότι δεν θα έπαιζε πρωταγωνιστικό ρόλο του χρόνου..Σίγουρα τον προτιμώ από τον Μαυροκεφαλίδη...

Όμως πιστεύω ότι δεν αξίζει 1.2 εκατ. ευρώ,δηλαδή τα χρήματα που ζητούσε...Απλώς ο παίκτης με τη φανέλα 13,ο Childress και ο Βούισιτς διατάραξαν τις ισορροπίες στην ομάδα...Έτσι ο Πρίντεζης απαίτησε,ΑΠΑΙΤΗΣΕ το τονίζω,συμβόλαιο που δεν ανταποκρίνεται στις μπασκετικές του ικανότητες.Το ότι βρήκε συμβόλαιο με τέτοιες αποδοχές σε καλύτερο πρωτάθλημα,αλλά σε 2 σκάλες χειρότερη ομάδα, ΕΙΝΑΙ μαγκιά δικιά του και του μανατζέρ του.

Ο Πρίντεζης συμπεριφέρθηκε σαν ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ όπως όφειλε να κάνει..Αλλά δεν μπορεί να λέει στην ανακοίνωσή του ότι εγώ υποστηρίζω την ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ γενικότερα...Μην πουλάς και συ Γιώργο Πρίντεζη Ολυμπιακοφροσύνη.Έχουμε χορτάσει...Άμα ήσουν πραγματικά Ολυμπιακός θα έμενες με 300 χιλιάρικα λιγότερα και μέσω της δουλειάς που θα έκανες το καλοκαίρι,αφού είσαι δουλευταράς όπως έχεις δείξει μέχρι τώρα στην καριέρα σου, θα καθιερωνόσουν στο ρόστερ.Και άμα τύχαινε να πάρεις και κανένα πρωτάθλημα ή καμία Ευρωλίγκα,ΘΑ ΞΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΣΟΥΝ το συμβόλαιο σου στην καλύτερη μπασκετική ηλικία,δηλαδή στα 26-27,με ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΠΟΛΑΒΕΣ αφού οι Αγγελόπουλοι δεν φείδονται χρημάτων άμα έχεις να επιδείξεις ΚΟΥΠΕΣ ..Δεν είσαι όμως Ολυμπιακός όταν ΔΕΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΣΑΙ το συμβόλαιο σου,ΑΛΛΑ ΤΟ ΑΠΑΙΤΕΙΣ.Απλά πράγματα είσαι ένας ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ..

Να τονίσω ότι άμα έμενε στον Ολυμπιακό δεν θα έμενε σε ΚΑΝΕΝΑ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ αλλά σε μία από τις 4 καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη...Θα μας λείψει η ενέργεια που έβγαζες στο παρκέ,θα μας λείψει το θέαμα που συχνά προσέφερες...Δεν θα μας λείψουν τα σταυροκοπήματα για την κάθε βολή σου και ο εκνευρισμός μας σε κάθε χαμένο "ελεύθερο" Lay-up κάτω από το καλάθι...
Υ.Γ Διακρίνω μία ΔΗΜΟΣΙΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ για τους Έλληνες μπασκετμπολίστες ή είναι η ιδέα μου???Την μία ο ΠΣΑΚ(χοχοχοχο) που θέλει να μειωθούν οι ξένοι στο Ελληνικό Πρωτάθλημα για να πάρουν αυτοί τις θέσεις εργασίας(ΔΟΥΛΕΨΤΕ,ΛΙΩΣΤΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΚΑΙ ΚΟΨΤΕ ΤΗΝ ΜΥΚΟΝΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΠΑΡΑΚΙΑ ώστε να ανταγωνιστείτε τους ξένους) και από την άλλη ο Πρίντεζης που δεν του ΑΡΕΣΕ το ΣΠΑΣΤΟ συμβόλαιο αλλά ήθελε εγγυημένα λεφτά για 3-5 χρόνια...ΠΟΥ ΝΑ ΣΦΙΞΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΖΕΣΤΕΣ!!!

The Hoop είπε...

Ο Πριντεζης θελει χρονο συμμετοχης και λογικο ειναι να θελει να παει καπου που θα εχει το 20λεπτο του. Λογικοτατο.. εχει ακομα τουλαχιστον 10 χρονια καριερας μπροστα του και αυτο ειναι κρισιμο σημειο.

Για μενα καλα εκανε, ειδικα αν τα λεφτα που του δινουν ειναι κοντα στο μυριο ευρω(σε καμια περιπτωση δεν αξιζει τοσα).

Τα υπολοιπα ειναι για εγχωρια καταναλωση..


υγ. ο Μαυροκεφαλιδης ειναι τελειως διαφορετικος παικτης. Και σε καμια περιπτωση δεν αναπληρωνει το κενο του που μαλλον θα κληθει να το κανει ο Βασιλοπουλος(εν μερει) η καποιο αθλητικο 4αρι απο το ΝΒΑ η παρομοιου στυλ.

Rex είπε...

Για κάποιους το να πουλάνε οπαδιλίκι ειναι διαβατηριο για καλυτερο συμβόλαιο, ενώ ο Πριντεζης που είναι αποδεδειγμένα βαμένος ήταν καταδίκη! Του λένε αφού ΕΙΣΑΙ Ολυμπιακός θα αποδεχθείς την πρόταση που σου ΚΑΝΕΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!!! Τι σόι ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΙΣΑΙ ΑΝ ΠΕΙΣ ΟΧΙ??? Για περίμενε και λίγο να κλείσουμε τον Μπουρούση που μας καίει και εσένα έχει ο Θεός βρε αδερφέ και θα σε τακτοποιήσουμε κάπου - κάπως αφού ΕΙΣΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.... Δεν πάει έτσι όμως! Τον παίχτη του μιλάς και ενδιαφέρεσαι - δεν τον έχεις δεδομένο! Ποιος πιστευε οτι θα φύγει πριν ένα μήνα; ΚΑΝΕΙΣ! Ουτε ο ίδιος όπως είπε! Τον είχαν για σίγουρο.. Δεν εξεταζω αν κανει ή δεν κάνει για την ομάδα! Αυτό είναι κάτι άλλο. ΕΤΣΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΣΑΙ ΣΕ ΠΑΙΚΤΗ ΣΟΥ - ΤΟΝ ΘΕΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΘΕΣ!! Μαυροκεφαλίδης τώρα. Πιο αργός, πιο πεντάρι αλλά πάντα για 4η - 5η λύση...

Δημοσίευση σχολίου

Δώσε την ασίστ σου ή κάρφωσε με ένα σχόλιο...

Related Posts with Thumbnails