Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009

Γίνε Άρης για να τσοντάρεις

Μπορεί τις τελευταίες μέρες να παρατηρείται έντονη κινητικότητα στις τάξεις των κιτρινόμαυρων, αλλά παράλληλα έχει αναπτυχθεί και μια παραφιλολογία, που περιλαμβάνει σε μεγάλο βαθμό μη ρεαλιστικά μέτωπα. Το μπάτζετ της ομάδας είναι δεδομένο και οι κινήσεις που αναμένονται να πραγματοποιηθούν δεν προμηνύουν τεράστια ανοίγματα, παρά την πρόσφατη εξέλιξη που επιτρέπει στους Θεσσαλονικείς να παλέψουν για την είσοδό τους στους ομίλους της Ευρωλίγκα. Στο πλαίσιο αυτό κινείται και ο τεχνικός της ομάδας, που έχει μεταβεί προ ημερών στην Αμερική, με στόχο να ψωνίσει έναν οικονομικό άσσο. Τα χαρακτηριστικά του παίκτη, που είναι σημειωμένα στο μπλογκάκι του Ιταλού είναι τα εξής: καλός οργανωτής σε πρώτο επίπεδο και έπειτα να μπορεί να σκοράρει σε δεύτερο χρόνο. Διπλοϋπογραμμισμένο το ύψος του υποψηφίου, που θα πρέπει να ξεπερνάει ή έστω να κυμαίνεται στα 1.90 μ., προκειμένου η συνύπαρξη στην πεντάδα με τον Κίκι Κλαρκ να λύνει λειτουργικά προβλήματα και όχι να δημιουργεί. Τρίτος Αμερικανός κατά πάσα πιθανότητα ΔΕΝ θα αποκτηθεί, παρά το επικείμενο καθεστώς των 3+3 διαβατηρίων. Πολλοί αποδίδουν την συγκεκριμένη απόφαση ως τρικ του Ματσόν, που συνηθίζει να έχει μια θέση ανοικτή, έτσι ώστε να καλυφθεί στην πορεία του πρωταθλήματος και εφόσον φανούν οι αδυναμίες του υφιστάμενου συνόλου, αλλά η αλήθεια είναι ότι το πορτοφόλι δεν αντέχει... Ωστόσο, (και) βάσει συγκυριών προβλέπεται αξιοποίηση του υπάρχοντος ταλαντούχου έμψυχου δυναμικού της ομάδας, καθώς Παπανικολάου και Σκορδίλης αναμένεται να έχουν διακριτούς ρόλους αυτή την φορά μέσα στο παρκέ και όχι στα χαρτιά.

Από την άλλη, οι Θεσσαλονικείς φέρεται να εξετάζουν κάποιες αλμυρές περιπτώσεις Ελλήνων παικτών, με σκοπό να θωρακίσουν την ομάδα αλλά και να συσπειρώσουν τον κόσμο. Πρώτα - πρώτα η περίπτωση του Νίκου Χατζηβρέττα. Ο διεθνής γκαρντ είναι σε διαπραγματεύσεις με τον Παναθηναϊκό και το μέλλον του είναι άμεσα συνυφασμένο με το τι μέλη γενέσθαι με τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Όπως έχει γραφεί και κατά το παρελθόν από το Greek Hoopz, σε μια διερευνητική κρούση η διοίκηση του τριφυλλιού του είχε προτείνει μείωση της τάξης του 30% και μονοετές συμβόλαιο ύψους 500.000€. Όμως το ενδιαφέρον ατόνησε και οι συζητήσεις έχουν παγώσει. Εδώ υπεισέρχεται το φημολογούμενο μπάσιμο του Άρη, που επιδιώκει να αγκαλιάσει τον οικογενειάρχη πλέον παίκτη, εκμεταλλευόμενος την διάθεσή του για παραμονή στην Ελλάδα (και δη την επιστροφή του στα πάτρια εδάφη), μιας και είναι από τους πρώτους Έλληνες που μάζεψαν τα μπογαλάκια τους και ξεκίνησαν για ξένες πολιτείες. Όμως, η αλήθεια είναι ότι πέρα από το αξεπέραστο (;) οικονομικό σκέλος, η ομάδα της Θεσσαλονίκης είναι σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με τον Τσαλδάρη, με αποτέλεσμα οι θέσεις των γκαρντ να υπερφορτώνονται με όμοιους παίκτες και υψηλά συμβόλαια. Γίνεται κάτι τέτοιο; Η λογική λέει όχι. Βέβαια κάποτε είχε ξεπεραστεί και αυτή, όταν σε ένα σουρεαλιστικό σχήμα είχαν συνυπάρξει στο λιμάνι οι Γκόρενς, Διαμαντόπουλος και Λιαδέλης... Παράλληλα, το ενδιαφέρον για τον Δήμο Ντικούδη είναι φιλολογικό. Ο διεθνής φόργουορντ, σε αντίθεση με τον πρώην συμπαίκτη του, έχει θέσει ως προτεραιότητα το εξωτερικό. Ωστόσο, αν δεν έρθει η πρόταση που επιθυμεί, τότε ο Άρης είναι η αμέσως επόμενή του επιλογή. Οι κιτρινόμαυροι το γνωρίζουν αυτό και γι' αυτό δεν καίνε το συγκεκριμένο χαρτί. Από εκεί και πέρα Κακιούζης, Παπαδόπουλος και λοιποί παλιννοστούντες είναι μάλλον όνειρα θερινής νυκτός, σε αντίθεση με κάποιους στόχους από Αθήνα μεριά, που μπορούν να βοηθήσουν και να βοηθηθούν...

Και ας πάμε σε κάτι ρεαλιστικό και ευχάριστο. Ένας παλιόφιλος επέστρεψε σε γνώριμα λιμέρια και πλέον θα μπορεί να βοηθήσει την οικογένεια του Άρη από άλλο πόστο. Ο λόγος για τον Μάριο Μπόνι, που είχε συνδέσει ως παίκτης, το όνομά του με κάποιες από τις ενδοξότερες στιγμές των κιτρινόμαυρων. Πλέον με κοστούμι και μπλογκάκι θα στελεχώσει το τμήμα σκάουτινγκ της ομάδας. Σαν πότε πέρασε ο καιρός, όταν με σορτσάκι και αμέσως μετά την κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδας το 1998, φράκαρε σπρώχνοντας την πόρτα των αποδυτηρίων και έβριζε σε άπτεστα ελληνικά όσους καρεκλοκένταυρους παράγοντες και τζάμπα μάγκες ήθελαν να εισβάλλουν, προκειμένου να φωτογραφηθούν δίπλα στους θριαμβευτές, ενώ τους προηγούμενους μήνες τους είχαν εγκαταλείψει; Είναι τρελός ο Ιταλός...

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα συνεδριασε το δσ τους πσακ και απερριψε το 3+3.Οι μέρες παιρνάνε και δεν γίνεται καμια ενεργεια για να επικυρωθεί.

Μήπως είναι και αυτός ένας λόγος να μην πάρει ο ΑΡΗΣ σύντομα 3ο αμερικάνο?

Επίσης είναι πιο λογικό να μην πάρει 3ο κοινοτικό (αντε να βρεις καλο και σχετικα φτηνο) απο το να μην πάρει 3ο κοινοτικο.

Εκτός αν δεν πάρει ούτε 3ο κοινοτικο ουτε 3ο αμερικανό

banou είπε...

Το θέμα είναι πώς θα αποφανθεί η ΕΟΚ. Είναι γεγονός ότι ο Γιώργος Βασιλακόπουλος δεν επιθυμεί την εξέλιξη του 3+3, αλλά είναι δυνατόν να αντιταχθεί σε ομόφωνη απόφαση της λίγκας; Τελευταία υπάρχει μια φημολογία σύμφωνα με την οποία η Ομοσπονδία θα εκικυρώσει την απόφαση, αλλά θα την θέσει σε ισχύ από του χρόνου. Πάντως το συγκεκριμένο σενάριο δεν συγκεκντρώνει πολλές πιθανότητες και σε λίγο θα γνωρίζουμε την επίσημη θέση της ΕΟΚ. Για την θέση ΠΣΑΚ το Greek Hoopz είχε τοποθετηθεί σε σχετικό άρθρο.

ΥΓ: Για Αμερικανό μίλησα ;)

Ανώνυμος είπε...

Βασικα γράψε λάθος

Εννοουσα γιατι να μην πάρει 3ο αμερικανο (φτηνοι υπάρχουν παρα μα πάρα πολλοί) και να πάρει 3ο κοινοτικό (που φτηνός και καλός δεν υπάρχει)

Αυτο λέω.

Εκτός αν εχει αποφασίσει να δώσει αρκετα λεφτα σε καλο κοινοτικό (πράγμα απίθανο)

banou είπε...

Ακούγεται τελευταία ότι προσπαθούνε να βρούνε φόρμουλα συνεργασίας με τον Γκαβέλ. Αλλά και αυτός να μην μείνει όλο και κάποιος συμπληρωματικός κοινοτικός θα προκύψει από την αγορά. Γιουγκοσλάβος πχ... Λέω τώρα εγώ... Οπότε μαζί με τους Κλαρκ και Μπετς θα έχουμε 3. Λεφτά πολλά για κοινοτικό δεν διατίθενται.

Paris είπε...

Egw protimw pantws ton Tsaldarh. Thn exei zhsh thn omada kai tairiazei poly sthn filosofia tou Matson. Makari vevaia na mhn meinoun mono sthn ananewsh tou kai na frontisoun na enisxysoun thn omada ousiastika kai me kalous amerikanous.

Banou gia tous diathesismous Ellhnes ennoeis kai periptwseis daneikwn?

Ανώνυμος είπε...

banou μάλλον σε πρόλαβαν οι εξελίξεις στον ΑΡΗ.Λογικά τώρα κάποια δεδομένα είναι καλύτερα και κάποιοι στόχοι πιο προσιτοί.

Οποτε σε βλεπω σε κανα 10ημερο να ανεβάζεις καινούργιο άρθρο :)

Lolos είπε...

Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί δεν χτυπάει παίκτες που διεκδικούν πχ το Μαρούσι, ο Πανελλήνιος, ο Πανιώνιος και γενικότερα ομάδες τέτοιου βελινεκούς. Τον κορμό τον έχει η ομάδα, απλώς χρειάζονται κάποιες προσθήκες μαζί με κάποιους Αμερικανούς που να ανεβάσουν τον Άρη ένα επίπεδο. Τουλάχιστον να χτυπηθεί Ολυμπιακός/ΠΑΟ σε ένα παιχνίδι, όχι όπως πέρσι όπου μέτρησε 0/7...

Δημοσίευση σχολίου

Δώσε την ασίστ σου ή κάρφωσε με ένα σχόλιο...

Related Posts with Thumbnails