Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Το μήλο πέφτει κάτω από τη μηλιά

Ύστερα από περίπου ενάμιση μήνα αγωνιστικής δράσης στο NCAA οι αήττητες ομάδες έχουν περιοριστεί στις επτά, στο σύνολο της χώρας. Στη λίστα περιλαμβάνονται οι παραδοσιακές δυνάμεις, Duke (11-0), Ohio State (13-0), Syracuse (13-0), Cincinnati (12-0), Kansas (11-0) και τα λιγότερο γνωστά San Diego State (14-0) και Central Florida (11-0). Ειδικότερα, η μέχρι στιγμής πετυχημένη πορεία του Central Florida έχει προσελκύσει μεγάλο ενδιαφέρον, δεδομένου πως ο ηγέτης του Πανεπιστημίου που εδρεύει στο Orlando της Florida, "κουβαλάει" στη φανέλα του ένα τεράστιο μπασκετικό επώνυμο...

Ο Marcus Jordan, μπορεί να μην θυμίζει σε "κοψιά" και αγωνιστικό στυλ τον πατέρα του, είναι όμως ο καλύτερος παίκτης της ομάδας των Knights, με μέσο όρο 15,2 πόντους και 3 ασίστ ανά παιχνίδι. Ο αριστερόχειρας SG με ύψος 1.92, διακρίνεται ιδιαίτερα για την ταχύτητα του στην κίνηση και στην εκτέλεση και για την ευστοχία του από την περιφέρεια. Είναι ένας πολύ καλός επιθετικός παίκτης, ο οποίος μπορεί να προσφέρει όμορφες φάσεις στο ένας εναντίον ενός ενώ όποτε το απαιτούν οι περιστάσεις αναλαμβάνει και ρόλο οργανωτή. Στην ομάδα, τον συντροφεύει ο μεγαλύτερος γιος του MJ, ο τεταρτοετής play maker Jeff Jordan, ο οποίος όμως έχει ελάχιστο χρόνο συμμετοχής. Η μεγάλη νίκη επί του Florida του Billy Donovan στις αρχές του μήνα, καταγράφεται ως η σπουδαιότερη μέχρι στιγμής επιτυχία του UCF και ως η πολυτιμότερη εμφάνιση του Marcus Jordan.



Οι γιοι του MJ, δεν είναι οι μοναδικοί απόγονοι πρώην παικτών του NBA, που παίζουν μπάσκετ στο κολεγιακό πρωτάθλημα. Τα πρωτεία στην εκπροσώπηση έχει το Πανεπιστήμιο του Michigan, στο οποίο αγωνίζονται ούτε ένας, ούτε δύο αλλά τρεις γιοι πρώην παικτών του NBA. Συγκεκριμένα, στους φετινούς Wolverines συναντάμε τον Tim Hardaway Jr, τον Jordan Dumars και τον Jon Horford, μικρότερο αδερφό του Al και γιο του Tito Horford, του πρώτου Δομινικανού μπασκετμπολίστα που αγωνίστηκε στο NBA. Μάλιστα, στην ομάδα του Michigan συμπληρώνεται ένα ιδιότυπο καρέ σύνδεσης με το NBA, αν στους τρεις παραπάνω προσθέσουμε και τον guard Josh Bartelstein, γιο του γνωστού ατζέντη Mark Bartelstein.



Στην ίδια περιφέρεια, την Big Ten, συναντάμε στο Minnesota, τον center Ralph Samson ΙΙΙ, γιο του πανύψηλου Ralph Samson, Νο 1 στο draft του 1983 και με μεγάλη καριέρα στο NBA την δεκαετία του 1980. Πιο ανατολικά, στην Atlantic Coast Conference, βρίσκουμε τον μικρότερο αδερφό του Stephen και γιο του επίσης γνωστού Dell Curry, Seth Curry, που αγωνίζεται στους πρωταθλητές Blue Devils του Duke καθώς και τον βασικό play maker του North Carolina, Larry Drew ΙΙ, γιο του τωρινού προπονητή των Atlanta Hawks και παλαίμαχου παίκτη των Kings και Lakers, Larry Drew. Στην ACC επίσης και συγκεκριμένα στο Georgia Tech, αγωνίζεται ο γιος του κατόχου τίτλου τόσο στο ΝΒΑ όσο και στο NCAA, Glen Rice, o Glen Rice Jr. Πιο κεντρικά, στην Big 12, ανταμώνουμε στο Texas, τον κοντορεβυθούλη guard Jay Lucas, γιο του Jonh Lucas των Houston Rockets, η καριέρα του οποίου στιγματίστηκε από τις καταχρήσεις ναρκωτικών ουσιών και αλκοόλ.



Ούτε στη δυτική ακτή των ΗΠΑ, λείπουν οι περιπτώσεις κολεγιόπαιδων με πατέρα παλαίμαχο παίκτη του NBA. Τρεις τέτοιες συναντάμε στην West Coast Conference, με πιο ξεχωριστή αυτή του David Stockton, του Gonzaga. Ο πρωτοετής play maker είναι ο γιος του μεγάλου John Stockton και συνεχίζει την παράδοση των γονιών του, John και Nada, οι οποίοι θήτευσαν στο ίδιο πανεπιστήμιο. Ο forward Luke Sikma, που αγωνίζεται στο Portland, είναι γιος του center Jack Sikma, πρωταθλητή του NBA με τους Seattle SuperSonics το 1979, ενώ στο Pepperdine αγωνίζεται ο Mychel Thompson, ένας εκ των τριών γιων του center Mychal Thompson, δυο φορές πρωταθλητή του NBA με τους Lakers.

O έτερος γιος του Thompson,
ο guard-forward Klay, αγωνίζεται στην γειτονική PAC-10, με τη φανέλα του Washington State και αποτελεί σπουδαίο prospect με αρκετές ελπίδες επιλογής στο επόμενο draft. Στην PAC-10 αγωνίζονται ακόμα οι Alex Schremph και Jamelle McMillan, στο UCLA και Arizona State αντίστοιχα. Ο πρωτοετής Alex είναι γιος του παλιού Γερμανού άσσου Detlef Schermph ενώ ο τελειόφοιτος Jamelle τυγχάνει γιος του νυν προπονητή των Blazers και παλιού παίκτη των Sonics, Nate McMillan και ξεχωρίζει περισσότερο για τις ακαδημαϊκές του επιδόσεις στο Sport Management παρά για το αγωνιστικό του ταλέντο.



Για το τέλος αφήσαμε το καλύτερο, καθώς η περίπτωση
κολεγιόπαιδου με πατέρα εν ενεργεία παίκτη του NBA, είναι σίγουρα άξια προσοχής. Την ίδια στιγμή που ο γέρο Juwan Howard, προσπαθεί να βοηθήσει τον Lebron να κατακτήσει το πολυπόθητο δακτυλίδι, το "βλαστάρι" του, o Juwan Howard Jr, κάνει το ντεμπούτο του ως πρωτοετής, στο άσημο Western Michigan. Respect...

Related Posts with Thumbnails