Τρίτη 17 Μαρτίου 2009

Λαρισινό Μπάσκετ: Ώρα Μηδέν

Η Λάρισα αποτελεί αναμφισβήτητα, τα τελευταία χρόνια, τη μητρόπολη του ελληνικού επαρχιακού μπάσκετ. Δύο ομάδες της πόλης, η Α.Ε.Λ. 1964-Γ.Σ. και η Ολύμπια αγωνίζονται για τέσσερις συνεχείς σεζόν στην Α1 εθνική κατηγορία, με αρκετά αξιοπρεπή παρουσία μάλιστα. Είναι μαζί με την Πάτρα, οι μοναδικές επαρχιακές πόλεις που έχουν κατορθώσει τέτοιο επίτευγμα, δηλαδή να έχουν ταυτόχρονα δύο ομάδες στην κορυφαία επαγγελματική κατηγορία. Τα πράγματα όμως δεν πηγαίνουν ανάλογα καλά και φέτος για τις ομάδες της θεσσαλικής πόλης. Η κατάσταση είναι κρίσιμη και για τις δύο και αναμένονται σχετικές εξελίξεις.

Συγκεκριμένα, στην Ολύμπια τα πρώτα σύννεφα άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους όταν κυκλοφόρησαν, περίπου στο μέσο της σεζόν, φήμες για οικονομικές δυσκολίες του αδερφών Μαλάκου. Η ομάδα για να ανασάνει οικονομικά προχώρησε στις διαδοχικές αποδεσμεύσεις των Κινγκ, Σιγκούνα και Καστλ. Ταυτόχρονα, ο αρχικός αγωνιστικός στόχος της ομάδας, δηλαδή η είσοδος στην 8άδα, εγκαταλείφθηκε γρήγορα. Σε ακόμα χειρότερη μοίρα βρίσκεται η Α.Ε.Λ. Η τελευταία ήττα της ομάδας από τα Τρίκαλα, έβαλε την ταφόπλακα όσον αφορά τον υποβιβασμό στην Α2. Έτσι, για οικονομικούς λόγους, ανακοινώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στους Κόμματο, Μεχία και Φράνσις να αναζητήσουν αλλού την τύχη τους. Άδοξο τέλος για μια ομάδα, στην οποία θαυμάσαμε φέτος τον κορυφαίο, μαζί με τον άτυχο Σμιθ του Κολοσσού, Αμερικανό του πρωταθλήματος. Φυσικά και αναφέρομαι στον Τορίν Φράνσις. Ο Φράνσις δε δυσκολεύτηκε και πολύ βέβαια να βρει ομάδα και όπως όλα δείχνουν για τη συνέχεια της σεζόν θα αγωνιστεί σε μια από τις προηγούμενες ομάδες του, την ιταλική Καντού. Για την ιστορία αναφέρουμε τα νούμερα του Φράνσις, ο οποίος εν τω μεταξύ δεν επιλέχτηκε για το All Star Game, στις βασικές στατιστικές κατηγορίες: 16,5 πόντοι, 8,8 ριμπάουντ και 1,4 κοψίματα ανα παιχνίδι για τον εξαιρετικό Αμερικανό.

Ελπίδα στο ζοφερό, όπως όλα δείχνουν, μέλλον του λαρισινού μπάσκετ, αποτέλεσε η προ ημερών δήλωση του δημάρχου της πόλης, Κώστα Τζανακούλη. Σύμφωνα με το δήμαρχο, οι παράγοντες των δύο ομάδων έχουν συμφωνήσει για συγχώνευση, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέχρι το Μάιο. Σκοπός είναι, στο προσεχές πρωτάθλημα να αγωνιστεί μία ομάδα από τη Λάρισα, η οποία θα έχει πλέον πρωταγωνιστικό ρόλο. Αναμένουμε με ενδιαφέρον τις μελλοντικές εξελίξεις, ελπίζοντας πως το εγχείρημα θα έχει θετική κατάληξη και θα δημιουργήσει τελικά μια νέα δυναμική στο χώρο του αθλήματος.

Related Posts with Thumbnails