Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

Η εκδίκηση είναι γλυκιά!

Όχι 39 αλλά 40 λεπτά αυτοσυγκέντρωση ζήτησε ο Ομπράντοβιτς από τους παίκτες του, ώστε να είναι έστω έναν πόντο μπροστά με τη λήξη του αγώνα! Κάτι ξέρει η αλεπού, αλλά τα αλεπουδάκια θα το πράξουν; Αυτό θα το δούμε το βράδυ, στη Σιένα της Ιταλίας (21.45 - Novasports 1), σε μια καυτή έδρα, όπου ο Παναθηναϊκός καλείται να πάρει την εκδίκησή του για την ήττα της προηγούμενης Πέμπτης στο ΟΑΚΑ και να αρπάξει το πλεονέκτημα έδρας από τα χέρια των σκληροτράχηλων Ιταλών. Τα λόγια του Ζοτς για αυτοσυγκέντρωση στοχεύουν συγκεκριμένα άτομα μέσα στην ομάδα, που εξαφανίζονται σε ορισμένα σημεία μέσα στον αγώνα, και τέτοιες πολυτέλειες στη Σιένα δεν θα υπάρξουν. Η ψυχολογία των παικτών έχει επηρεαστεί, αλλά σαν πρωταθλητές πρέπει να αφήσουν πίσω τον προηγούμενο αγώνα και να πιστέψουν ότι μπορούν να κάνουν ότι έκαναν και οι Ιταλοί εδώ.

Οδηγός ο αγώνας του 1ου γύρου στην Ιταλία, με εξαίρεση τα τελευταία λεπτά που ο Παναθηναϊκός αυτοκτόνησε και έχασε ένα δικό του ματς. Η άμυνα, και κυρίως η περιφερειακή άμυνα, θα φέρει την ομάδα του Ζοτς σε θέση ισχύος και με υπομονή και συνεχή κίνηση στην επίθεση οι Πράσινοι μπορούν να κάνουν το διπλό. Ο Διαμαντίδης ανεβάζει ρυθμούς και ο πράσινος λαός περιμένει πολλά από το Μητσάρα του! Αυτά που δεν μπόρεσε να κάνει στο ΟΑΚΑ, αφού τον πρόδωσε το επιβαρυμένο του πόδι από τα πολλά συνεχόμενα παιχνίδια, οφείλει να τα κάνει μέσα στο σπίτι της Σιένα. Οι Ιταλοί έχουν δείξει ότι κάτω από το καλάθι αντιμετωπίζουν προβλήματα, κυρίως στο εύκολο σκοράρισμα και στην αντιμετώπιση των Μπατίστ-Πέκοβιτς. Άλλο ένα μεγάλο μειονέκτημα των Ιταλών είναι το ύψος του ΜακΙντάιρ (μόλις 1,75 μ.), το οποίο στην άμυνα οφείλει κάποια στιγμή επιτέλους ο Παναθηναϊκός να το εκμεταλλευτεί, βάζοντάς τον μέσα στο καλάθι. Απ' την άλλη, πρέπει ο κοντορεβυθούλης μπόμπερ, αλλά και ο Καουκένας, να περιοριστούν (ως ένα βαθμό) στην επίθεση, μιας και όλα περνάνε από τα χέρια τους.

Το τι πρέπει να γίνει όλοι το γνωρίζουν, τον τρόπο όμως που αυτό θα επιτευχθεί τον ξέρει κανείς; Λίγο πριν τα μεσάνυχτα (αν δεν υπάρξει παράταση!), θα γνωρίζουμε την απάντηση...

Related Posts with Thumbnails