Τετάρτη 4 Μαρτίου 2009

"Καμπανάκι" στην Ευρωλίγκα

Μια "στροφή" πριν από το τέλος της φάσης των 16 στην Ευρωλίγκα και οι ομάδες που θα προκριθούν στα προημιτελικά έχουν γίνει ήδη γνωστές κατά τα 6/8. Απομένουν οι αναμετρήσεις Σιένα-Τσιμπόνα και Ολυμπιακού-Αρμάνι από τις οποίες θα προκύψουν οι υπόλοιπες δύο ομάδες. Το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται στο ποιες ομάδες θα κατακτήσουν την πρώτη θέση στον όμιλο τους, αποκτώντας πλεονέκτημα έδρας για τη φάση των πλέυ οφ.

Στη Μόσχα για τον 4ο όμιλο, η ΤΣΣΚΑ υποδέχεται απόψε τη Φενέρμπαξε/Ούλκερ. Η ρωσική ομάδα ανέβασε στροφές διασύροντας τη Σιένα την προηγούμενη αγωνιστική με 24 πόντους διαφορά ενώ και στο πρωτάθλημα έκανε περίπατο απέναντι στη Λοκομοτίβ Ροστόφ κερδίζοντας με 75-57. Με νίκη σήμερα σφραγίζει την πρωτιά στον όμιλο. Βίοι αντίθετοι για τους Τούρκους που προέρχονται από δύο σερί καθαρές ήττες με Τσιμπόνα για την Ευρωλίγκα και Μπεσίκτας για το πρωτάθλημα. Στις 9 τελευταίες αναμετρήσεις τους για την Ευρωλίγκα, η ΤΣΣΚΑ έχει 9/9 νίκες με μέσο όρο διαφορά πόντων...17! Στις 5 από τις 6 τελευταίες αναμετρήσεις τους μάλιστα, οι Τούρκοι έχασαν με διαφορές από 18 πόντους και πάνω. Εάν οι Ρώσοι σήμερα ξεφύγουν στο σκορ, η Φενέρ δύσκολα θα επανέλθει. Αυτό περιμένω να συμβεί...Άσσος.


Για τον 3ο όμιλο αύριο, η Παρτιζάν υποδέχεται τον Παναθηναϊκό. Οι δύο ομάδες έχουν ήδη προκριθεί στην επόμενη φάση. Το ζητούμενο πλέον είναι η πρωτιά στον όμιλο, αν και δύσκολα οι Σέρβοι θα ξεπεράσουν την ομάδα του Ομπράντοβιτς. Χρειάζονται, καταρχήν, νίκη σήμερα με 19 πόντους διαφορά και πάνω, καθώς και νίκη στη Ρώμη την τελευταία αγωνιστική. Όμως ο Παναθηναϊκός του τελευταίου διμήνου δύσκολα θα απειληθεί από την Παρτιζάν. Οι "πράσινοι", παρά την ήττα από τον Ολυμπιακό, βρίσκονται σε περίοδο φόρμας. Στα υπέρ τους το γεγονός ότι οι Σέρβοι, για τον αυριανό αγώνα, μετακόμισαν από την "καυτή" Χάλα Πιονίρ στο αρκετά πιο φιλόξενο Μπεογκράτσκα Αρένα. Ας μη μας ξεγελάει η περσινή ήττα-αποκλεισμός του Παναθηναϊκού στο Βελιγράδι, όπου οι πράσινοι ήταν σε άσχημη κατάσταση. Η Παρτιζάν, εξαιρουμένου αυτού του αγώνα, έχει εντός έδρας ρεκόρ 0-3 εναντίον του Παναθηναϊκού. Η ομάδα του Ομπράντοβιτς μπορεί να κερδίσει αλλά και να ανατρέψει το πλεονέκτημα 3,5 πόντων των Σέρβων. Διπλό.


Τέλος, αύριο στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Αρμάνι σε ματς δίχως αύριο. Τραυματίας ο Πρίντεζης για τους Πειραιώτες, δε θα αγωνιστεί. Απών και ο Σκορτσιανίτης, αφού ο Γιαννάκης τον έδιωξε από τη χθεσινή προπόνηση. Ούτως ή άλλως όμως ο Σοφοκλής, με τη συμπεριφορά του, έδειχνε εδώ και καιρό ότι ήταν "ξένο σώμα" στην ομάδα. Οι Ιταλοί έρχονται και αυτοί με μικροπροβλήματα τραυματισμών των ψηλών Ρόκα και Σόου. Και οι δύο όμως θα παίξουν κανονικά. Απών για άλλη μια φορά ο Μορντέντε. Η ομάδα του Μιλάνου, με μόλις μία νίκη εκτός έδρας φέτος στη διοργάνωση, δε νομίζω ότι μπορεί να διεκδικήσει τη νίκη στο ΣΕΦ, όπου στην προ τριετίας επίσκεψή της ηττήθηκε με 22 πόντους διαφορά. Ο Ολυμπιακός, απαλλαγμένος από τη ψυχολογική πίεση ύστερα από τη νίκη στο ντέρμπι, μπορεί εκτός από τη νίκη, να καλύψει και τη διαφορά του πλεονεκτήματος των 12,5 πόντων της Αρμάνι. Άσσος.


Συνοψίζοντας:
ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Φενέρμπαξε/Ούλκερ (+17,5) 1
(+3,5) Παρτιζάν-Παναθηναϊκός 2
Ολυμπιακός-Αρμάνι Μιλάνο (+12,5) 1

Related Posts with Thumbnails