Δευτέρα 2 Μαρτίου 2009

Ο Νόμος του ΣΕΦ

Νίκη με μαγκιά πέτυχαν οι ερυθρόλευκοι απέναντι στους αιώνιους αντιπάλους τους! Σε ένα παιχνίδι για γερά νεύρα ο Ολυμπιακός έριξε στο καναβάτσο έναν έξοχο Παναθηναϊκό, υποχρεώνοντάς τον, εν όψει Play Off, να νιώσει την καυτή ατμόσφαιρα του ΣΕΦ περισσότερες φορές από την θαλπωρή που θα του προσφέρει το οικείο ΟΑΚΑ. Ο κύβος ερρίφθη: ο τίτλος περνάει από τον Πειραιά.

Οι δυο ομάδες απέδειξαν ότι είναι επιπέδου Final 4, ωστόσο οι κόκκινοι παρουσιάστηκαν από την αρχή περισσότερο πεινασμένοι και αποφασισμένοι. Οι ερυθρόλευκοι πηδούσαν σαν αγρίμια στο ριμπάουντ, έπεφταν στο παρκέ για να σώσουν χαμένες μπάλες, έπαιζαν αντρίκιες άμυνες και γενικά το μάτι τους γυάλιζε, ενώ ο κόσμος τους παρότρυνε με μοναδικό παλμό. Χαρακτηριστικές οι τάπες πάνω στον Διαμαντίδη από Πελεκάνο και Μπουρούση, που κατέδειξαν το πάθος των ερυθρολεύκων αλλά και την ανάγκη τους για εξιλέωση. Ο Παπαλουκάς έδωσε το σήμα με μια αρχηγική εμφάνιση και πλαισιώθηκε από τους Γκριρ, Βούιτσιτς, Μπουρούση και Χαλπερίν. Ωστόσο, η νίκη προήλθε από τα χέρια του χειρότερου ερυθρόλευκου, όταν ο Βασιλόπουλος έβαλε μπροστά τους Πειραιώτες με 77-75 3.3 δευτερόλεπτα πριν το τέλος.

Η συγκλονιστική αυτή νίκη και κυρίως ο τρόπος με τον οποίο επιτεύχθηκε εφοδιάζει τον Ολυμπιακό με ψυχολογία πρωταθλητή και του επιτρέπει να αγοράσει χρόνο εν όψει της δύσκολης συνέχειας σε Ελλάδα και Ευρώπη. Το κλειστό rotation ισορρόπησε περισσότερο την ομάδα, ενώ και οι ρόλοι έγιναν περισσότερο διακριτοί. Ο Βούιτσιτς απέδειξε ότι δεν πρόκειται για παλαίμαχο και ότι μπορεί να αντιμετωπίσει επάξια τους ψηλούς των πρασίνων. Ο Γκριρ απαλλάχτηκε από τις αρνητικές σκέψεις για ενδεχόμενη αντικατάστασή του από τον Πάργκο και με αξιοζήλευτη αυτοπεποίθηση αποτέλεσε τον σκόρερ και τον "go to guy", που λένε και οι ειδήμονες δημοσιογράφοι... Οι Βασιλόπουλος - Πελεκάνος ανέλαβαν αποστολές καμικάζι εξουδετερώνοντας σε μεγάλο βαθμό τους αντιπάλους τους (Διαμαντίδη, Νίκολας και Γιασικεβίτσιους). Ο Γιαννάκης πήρε την εκδίκηση από τον Ομπράντοβιτς, κερδίζοντας τον σε σετ παιχνίδι και χρησιμοποιώντας ως μπούμερανγκ το πικ ν' ρολ. Ωστόσο, αυτή η εμφάνιση και νίκη θα παραμείνουν ορφανές αν δεν υπάρξει και ανάλογη συνέχεια. Γι' αυτό λοιπόν το χθεσινό παιχνίδι οφείλει να αποτελέσει τον οδηγό για τη συνέχεια, μιας και ο Ολυμπιακός απέδειξε ότι είναι φτιαγμένος για μεγάλα πράγματα.

Υ.Γ.: Ο Τσίλντρες παρότι ήταν καθηλωμένος λόγω τραυματισμού στον ερυθρόλευκο πάγκο, αποδείχθηκε μεγάλος τραμπούκος και "μπιζαδόρος", μιας και σε κάθε φάση πεταγόταν στον αέρα λες και τον χτυπούσε ηλεκτρικό ρεύμα και παρότρυνε τους συμπαίκτες του με πρωτόγνωρο πάθος.

Υ.Γ.2: Μετά το τέλος του αγώνα Παπαλουκάς και Μπουρούσης κατευθύνθηκαν προς τους οργανωμένους επιζητώντας την λύση της παρεξήγησης που συνέβει στον τελικό του Κυπέλλου. Αποτέλεσαν αντικείμενο λατρείας και έγιναν ένα με τον κόσμο, που εισέβαλε αμέσως στο παρκέ.

Υ.Γ.3: Οι φωστήρες της ελληνικής αστυνομίας άνοιξαν δίχως λόγο πυρ εναντίον των ερυθρόλευκων οπαδών στον περιβάλλοντα χώρο του ΣΕΦ, περίπου μια ώρα πριν την έναρξη του αγώνα, πετώντας άφθονα χημικά. Οι σκηνές που ακολούθησαν ήταν απίστευτες με ηλικιωμένους, κοπέλες και μικρά παιδιά να τρέχουν φοβισμένοι, να κλαίνε, να δυσκολεύονται να αναπνεύσουν και να κάνουν εμετό...

Υ.Γ.4: Για πρώτη φορά στο ελληνικό πρωτάθλημα έγινε η παρουσίαση των ομάδων με το concept που χρησιμοποείται για τους αγώνες της Ευρωλίγκα. Η μοναδική διαφοροποίηση που παρατηρήθηκε ήταν στην παρουσίαση των ερυθρόλευκων, όταν και δεν έσβησαν τελείως τα φώτα του γηπέδου. Ο λόγος προφανής: φόβος για ενδεχόμενη επίθεση στους πράσινους από τους ερυθρόλευκους οπαδούς στο έλεος του απόλυτου σκοταδιού...

Υ.Γ. 5: Ο Σπανούλης μετά τον 4ο τελικό των περσινών τελικών των Play Off στο ΣΕΦ και το άστοχο buzzer beater που είχε εκτελέσει, είχε δηλώσει ότι "δεν πρόκειται να ξαναχάσω τέτοιο κρίσιμο σουτ". Το καλοκαίρι στους προημιτελικούς της Ολυμπιάδας απέναντι στην Αργεντινή ήταν το πρώτο, απόψε η τάπα από τον Παπαλουκά έφερε το δεύτερο...

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

An den eixame Giannakh ston pango tha kerdizame me pano apo 10 pontous. Ola ta alla einai alla logia na agapiomaste

pan0s

KonTaz είπε...

Bravo sthn omada gia thn megah nikh pou phre x8es..Den yparxei logos omws na panhgyrizoume ypervolika(σ.σ na toi na toi oi prwta8lhtes).Dioti x8es h omada KERDISE xrono(pi8anh htta x8es 8a apotelouse katastrofh) etsi wste na parousiastei kalyterh sto top 8 ths Euroleague kai sta play-off to maio-iounio xwris ypervolikh piesh apo ta M.M.E kai ton kosmo...banou esy pou ksereis ta polla kai o nous sou katevazei (:P) mporeis na mou peis se poianou thn 8esh 8a paizei sto prwta8lhma o childress..kai kati akoma..tairiazei sto fetino olympiako perissotero to set paixnidi kai oi epi8eseis sta 15-20 deyterolepta h kalytero a htan ena run and gun paixnidi me safeis omws prosanatolismous(pros 8eou oxi san tou gerson)

banou είπε...

@ Pan0s
Σίγουρα έγιναν κάποια λάθη από τον πάγκο, αλλά σημασία είχε η νίκη και μισό πόντο και όχι η τελική διαφορά.

@ KonTaz.Pstrm
Ο Τσίλντρες αποκτήθηκε για την θέση "3" και σε αυτήν θα αγωνίζεται στο ελληνικό πρωτάθλημα (παρά τα πειράματα του coach να τον πάει κοντά στη ρακέτα προκειμένου να εκμεταλλευτεί τα αθλητικά του προσόντα και να κρύψει την αδυναμία του στο σουτ).
Από την άλλη, το "αδύνατο" σημείο του αιώνιου αντιπάλου εντοπίζεται στο 3, όπου ο Περπέρογλου δεν έχει την αναμενόμενη εξέλιξη και ο Νίκολας μάλλον θα θυσιαστεί στο rotation του Ομπράντοβιτς. Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, αλλά και εξαιτίας συμβολαίου και ονόματος ο Τσίλντρες θα είναι ο ένας από τους δυο αμερικάνους που θα έχει η ομάδα στο ρόστερ της για το ελληνικό πρωτάθλημα. Ο δεύτερος; έχω την εντύπωση ότι θα είναι ο Πάργκο, αν και ο Γκριρ με βάση τη χθεσινή εμφάνισή του έδειξε ότι έχει ανακτήσει την αυτοπεποίθησή του και αξίζει μιας δεύτερης ευκαιρίας. Ωστόσο, ο Πάργκο υπερτερεί του Γκριρ στο γεγονός ότι πέρα από τις φονικές εκτελεστικές του ικανότητες διαθέτει την ικανότητα να δημιουργήσει και παιχνίδι. Αντίθετα ο Λιν είναι περισσότερο μονοδιάστατος και περιμένει από τους άλλους να δημιουργήσουν προκειμένου να εκτελέσει. Το ίδιο συμβαίνει και με τον Τσίλντρες. Επομένως αν προσαρμοστεί έγκαιρα... Πάργκο.

Για το δεύτερο ερώτημά σου πιστεύω ότι μια μεγάλη ομάδα οφείλει να έχει τη δυνατότητα να παίζει και τα 2 είδη παιχνιδιού και να τα χρησιμοποιεί ανάλογα με τις καταστάσεις που αντιμετωπίζει από τον κάθε αντίπαλο. Το να παίζεις αποκλειστικά ένα αγωνιστικό στυλ σε κάνει προβλέψιμο. Ελπίζω να σε κάλυψα

KonTaz είπε...

Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου...Συμφωνώ για Pargo αν και ο αγαπημένος μου παίκτης είναι ο Greer(buzzer beater με ΤΣΣΚΑ,τρομερά παιχνίδια πέρυσι ειδικά στον εκτελεστικό τομέα)...:P Προσοχή με την Αρμάνι αύριο μην πάθουμε κανένα έμφραγμα...Όσο για την Ταού στο γήπεδο της μου φαίνεται λίγο απίθανο να την "χτύπησουμε" στα ίσια(ειδικά με τα φετινά δείγματα γραφής εκτός εδρας)...Διάβασα κάπου πως ο Chilly θα παίξει με την αρμάνι μιλάνο...Ισχύει?Τέλος(ελπίζω να μην γίνομαι κουραστικός)ξέρεις γιατί ο γιαννάκης αφήνει συχνά τον τεόντοσιτς εκτός δωδεκάδας ή μερικές φορές δεν τον χρησιμοποιεί καθόλου??

banou είπε...

@ KonTaz.Pstrm
Ο Ολυμπιακός είναι δύσκολο να απειληθεί από την Αρμάνι μέσα στο ΣΕΦ, ειδικά τώρα που έρχεται με την front line της λαβωμένη. Νομίζω ότι εύκολα ή δύσκολα η νίκη θα κατακτηθεί.
Ο Τσίλντρες θα συμπεριληφθεί στην 12αδα έτσι ώστε να μπει σιγά σιγά στο κλίμα των αγώνων, άλλωστε ο ίδιος είχε εκφράσει την επιθυμία του να αγωνιστεί και στο ντέρμπυ!!! Ωστόσο κρίθηκε ανέτοιμος και έμεινε εκτός.
Λέγεται ότι ο Γιαννάκης εκνευρίστηκε από το λεκτικό επεισόδιο που είχε ο Μίλος με τον πάγκο της ΑΕΚ στα Πατήσια. Μια άλλη εκδοχή σχετίζεται με παράπτωμα, που πρέπει να τιμωρηθεί βάσει εσωτερικού κανονισμού όπως έχει συμφωνηθεί από την αρχή της σεζόν.
Υπάρχει βέβαια και μια τρίτη εκδοχή ροζ απόχρωσης, που ωστόσο δεν θα ήθελα να επεκταθώ...
Η συμμετοχή σου δεν κουράζει, ίσα - ίσα είναι ευπρόσδεκτη και ζητούμενη. Για ότι άλλο εδώ είμαστε :)

KonTaz είπε...

Άρχισε ο Σόφο πάλι τα ίδια???Έλεος!!!!Πιστεύω ότι είναι πολύ αχάριστος σαν χαρακτήρας.Δεν εξηγείται αλλιώς,τόση στήριξη,τόσο από τον κόσμο όσο και από τους Αγγελλόπουλους,και αυτός αντί να κάτσει να δουλέψει και να "αφήσει εποχή" τρώει σουβλάκια,παίρνει ναρκωτικά(?),συμπεριφέρεται σαν να είναι ο jordan h o kobe,κλπ...Δεν ξέρω τι να πω,ποιά είναι η γνώμη σου banou?
Υ.Γ Στην θύρα 7 όντως έχω ακούσει κάποιον να βρίζει κατά την διάρκεια των time-out!!:P :P

Δημοσίευση σχολίου

Δώσε την ασίστ σου ή κάρφωσε με ένα σχόλιο...

Related Posts with Thumbnails