Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009

My name is Greer... Lynn Greer

Ο Λιν Γκριρ είχε δηλώσει πριν την έναρξη της σειράς των Play Off ότι τα λάβαρα στο ΣΕΦ έχουν παλιώσει. Οι περισσότεροι, άλλωστε, από τους ερυθρόλευκους οπαδούς ζούνε με τις μακρινές αναμνήσεις των κατορθωμάτων του Ντέιβιντ Ρίβερς στη Ρώμη. Είναι γεγονός ότι οι δηλώσεις δίνουν το στίγμα από το κλίμα που επικρατεί στα αποδυτήρια. Στην περίπτωση των ερυθρολεύκων, λοιπόν, φαινόταν από την αρχή ότι έπνεε άνεμος σιγουριάς και αισιοδοξίας. Δεν έφτανε, όμως, μόνο αυτό. Χρειαζόταν αποφασιστικότητα και εντός παρκέ. Ο μικρόσωμος Αμερικανός, που κάτι χρωστούσε στον εαυτό του αλλά και στον προπονητή του, που τον στήριξε στις πλέον δύσκολες στιγμές, ήταν ο πρώτος που φώναξε παρών στα δύσκολα. Βγήκε, λοιπόν, στο παρκέ και γεμάτος αυτοπεποίθηση συστήθηκε στους αντιπάλους: "Το όνομά μου είναι Γκριρ... Λιν Γκριρ...". Μπορεί ο τρόπος με τον οποίο εκτέλεσε τις αποστολές του στα τελευταία 24ωρα να μην είναι σκληροτράχηλος, όπως κάνει ο κινηματογραφικός χαρακτήρας, αλλά σίγουρα είναι γοητευτικός και αποτελεσματικός. Ο ερυθρόλευκος πράκτορας, λοιπόν, σήκωσε τα μανίκια και με προσωπικές ενέργειες ξεμπλόκαρε το πειραιώτικο κάρο που συχνά κολλούσε στην μαδριλένικη ζώνη. Παράλληλα, αποτελούσε το σημείο αναφοράς της ομάδας στις ελεύθερες βολές, μιας και οι συμπαίκτες του ήταν ιδιαίτερα νευρικοί και ως εκ τούτου άστοχοι... Έτσι, λοιπόν, ο Λιν αναδείχθηκε ο MVP των δυο πρώτων εντός έδρας αναμετρήσεων, βοηθώντας τα μέγιστα τον Ολυμπιακό να κάμψει την αντίσταση της Ρεάλ και να την στείλει στραπατσαρισμένη στη Μαδρίτη για τη συνέχεια της σειράς. Αν κάποιος νομίζει ότι το 2-0 είναι εύκολη υπόθεση και ότι μια ομάδα μπορεί να νικήσει δυο συνεχόμενες φορές μέσα σε τρία 24ωρα έναν αντίπαλο επιπέδου final8, δεν έχει παρά να ρίξει μια ματιά στα αποτελέσματα της Μπαρτσελόνα και του Παναθηναϊκού.

Τι συμπέρασμα βγαίνει μετά την ολοκλήρωση των εντός έδρας αναμετρήσεων; Μα ότι η ομάδα αποκτά χαρακτήρα. Μαζί και ο κόσμος της, που με την συμπαράστασή του, θύμισε ΣΕΦ από τα παλιά... Ακολουθεί απόσπασμα από το choreo της ερυθρόλευκης κερκίδας.

5 σχόλια:

elli είπε...

Πολλά μπράβο και πολλά συγχαρητήρια για τη χτεσινή νίκη! Δυστυχώς δεν είδα το παιχνίδι αφού δεν το έδειχνε στην τηλεόραση, αλλά το άκουσα στο ραδιόφωνο! Μας έβγαλε πραγματικά τη ψυχή μέχρι να πάρει το παιχνίδι ο Ολυμπιακός, αλλά απ'ότι κατάλαβα παίξαμε αρκετά καλά και έδωσε και πήρε Μπουρούσης στο 1ο ημίχρονο και ο Γκρηρ που μας έδωσε τη νίκη με τα καλάθια του και το πολύ καλό παίξιμό του, ειδικά στα τελευταία λεπτά! Και πάλι συγχαρητήρια στην ομάδα και μακάρι να συνεχίσουν έτσι!! Και όπως λέει και ο banou στο άρθρο ''το 2-0 δεν είναι εύκολη υπόθεση'' και ''η ομάδα αποκτά χαρακτήρα'' και τοδείνει και στους φιλάθλους και στην Ευρώπη!

elli είπε...

*και το δείχνει

banou είπε...

Η μετάδοση από ραδιόφωνο είναι ότι πιο βασανιστικό και ψυχοβγαλτικό υπάρχει... Ο Μπουρούσης αν και δεν βρέθηκε σε καλή μέρα - φορτώθηκε και με φάουλ - βοήθησε όσο μπορούσε. Γκριρ (προς τέρψη του Kontaz:), Παπαλουκάς και Πρίντεζης, όμως, έκαναν πραγματικό πάρτυ! Από την άλλη Ρέγιες και Μπούλοκ σάστισαν στα κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού, για να γείρει ολοκληρωτικά η πλάστιγγα υπέρ των ερυθρολεύκων.
Κρατάμε το 2-0, λοιπόν, και το "υπομονετικό" παιχνίδι και προχωράμε. Στο κάτω-κάτω, παρ'όλη την ευδαιμονία... θλεουμε άλλη μια νίκη...

KonTaz είπε...

Γειά σας και από μένα..Μπράβο στην ομάδα για το 2-0..Τίποτα δεν έχει τελειώσει, αφού χρειαζόμαστε μία νίκη ακόμα για να πάμε Βερολίνο.Η ομάδα δεν πείθει πάντως, πως μπορεί να τελειώσει την σειρά στην Ισπανία,ας ελπίσουμε πως για άλλη μία φορά θα με διαψεύσει :D.Ο Γκριρ ήταν πάλι καταπληκτικός (ΝΑΙ ΡΕ ΠΑΙΚΤΑΡΑ :D :D :D ) Πολύ καλοί ο Παπαλούκας,ο Πρίντεζης και ο Βούισιτς.Ας γκρινιάξω και λίγο...Πότε επιτέλους θα βάλουμε όλες τις @#$%6&* βολές?? Έχουμε το δεύτερο χειρότερο ποσοστό στην euroleague από όλες τις ομάδες ήδη από την πρώτη φάση.Τελοσπάντων κράταμε την νίκη και προχωράμε..Υ.Γ banou μερικές ερωτήσεις :D:D:D:D:D
1)Υπάρχει κίνδυνος τιμωρίας της έδρας μας μετά από αυτά που έκαναν τα παληκάρια στο πέταλο??
2)Ο Σόφο θα ήταν πολύ χρήσιμος σε αυτήν τη σειρά με την Ρεάλ.Πότε θα γυρίσει και γιατί δεν ήταν σε κανένα match στο ΣΕΦ?Κάνει ατομικές προπονήσεις ή προπονείται με την ομάδα??
3)Ο Πλάθα άρχισε πάλι τα καραγκιοζιλίκια μαζί του και ο Μπούλοκ..Τελικά είναι η στρατηγική των Ισπανών αυτή?

banou είπε...

@ Kontaz
Έχουμε και λέμε:
1) Καμία πιθανότητα (παραδειγματικής) τιμωρίας. Ο Ολυμπιακός θα παίξει με κόσμο, αν χρειαστεί. Τώρα δεν αποκλείω κάποιο χρηματικό πρόστιμο από τους φραγκοφονιάδες της ULEB!
2)Ο Σοφοκλής έχει τεθεί για ΟΛΟ τον Μάρτη εκτός ομάδας. Γι'αυτό και δεν συμμετέχει στις υποχρεώσεις της ομάδας (αγώνες και προπονήσεις)
3)Τι είχες Γιάννη μου τι είχα πάντα...

Δημοσίευση σχολίου

Δώσε την ασίστ σου ή κάρφωσε με ένα σχόλιο...

Related Posts with Thumbnails