Τρίτη 10 Μαρτίου 2009

Τα σενάρια του Eurocup

Τελευταία αγωνιστική της φάσης των 16 του Eurocup σήμερα και το μοναδικό εναπομείναντα εισιτήριο για το F8 του Τορίνου αναζητά κάτοχο. Μέχρι στιγμής Δυναμό Μόσχας, Κίμκι, Μπένετον Τρεβίζο, Ζαντάρ, Μπιλμπάο, Λιέτουβος Ρίτας και Βαλένθια έχουν εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους στην τελική φάση. Η τελευταία θέση διεκδικείται από τις Χέμοφαρμ και Αζόβμας Μαριούπολης. Ωστόσο, τα παιχνίδια που διεξάγονται σήμερα δεν παύουν να έχουν ιδιαίτερη σημασία, αφού τα αποτελέσματά τους θα κρίνουν την τελική κατάταξη των ομάδων στους ομίλους, καθορίζοντας έτσι τα διασταυρώματα των προημιτελικών της διοργάνωσης.

Στον 1ο όμιλο τα πράγματα έχουν ήδη ξεκαθαρίσει. Οι Δυναμό Μόσχας και Κίμκι, οι οποίες συγκρούονται σήμερα στην έδρα της πρώτης, έχουν ήδη προκριθεί. Μάλιστα, το αποτέλεσμα του σημερινού αγώνα είναι εντελώς αδιάφορο για την τελική τους κατάταξη. Η Δυναμό είναι σίγουρα πρώτη ενώ η Κίμκι δεύτερη. Και οι δύο όμως περιμένουν να μάθουν τους αντιπάλους τους οι οποίοι θα προέλθουν από τον 3ο όμιλο. Εκεί, σήμερα, κρίνεται τόσο η πρωτιά όσο και η δεύτερη προνομιούχος θέση. Η Χέμοφαρμ υποδέχεται στο Βρσατς τη Βαλένθια, η οποία έχει ήδη προκριθεί. Οι Σέρβοι με απλή νίκη προκρίνονται στην επόμενη φάση ενώ με νίκη με 6 πόντους και πάνω προκρίνονται ως πρώτοι, αφήνοντας τους Ισπανούς δεύτερους. Η Βαλένθια βέβαια δε θα είναι αδιάφορη και θα κοιτάξει σίγουρα να διασφαλίσει τη διαφορά αυτή. Άλλωστε ο δεύτερος αυτού του ομίλου διασταυρώνεται με τη Δυναμό, η οποία ήταν σίγουρα η καλύτερη ομάδα μέχρι τώρα στη διοργάνωση, ενώ ο πρώτος πέφτει πάνω στην Κίμκι. Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, ο Ερυθρός Αστέρας κοντράρεται στο Βελιγράδι με την Αζόβμας. Οι Ουκρανοί για να προκριθούν θέλουν σίγουρα τη νίκη και ταυτόχρονα θέλουν να χάσει η Χέμοφαρμ από τη Βαλένθια. Εφικτό; Αν αναλογιστούμε πως η Βαλένθια δεν είναι αδιάφορη, για το λόγο που προαναφέραμε, και πως ο Αστέρας παίζει μονάχα για το γόητρό του στο σημερινό παιχνίδι, τότε σίγουρα οι Ουκρανοί μπορούν να ελπίζουν. Αν έρθουν τα αποτελέσματα που επιθυμούν, τότε θα ισοβαθμήσουν στη δεύτερη θέση με τη Χέμοφαρμ αλλά θα αφήσουν τους Σέρβους εκτός, έχοντας καλύτερη διαφορά πόντων στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Στο 2ο όμιλο, οι Μπένετον και Ζαντάρ που έχουν ήδη προκριθεί, μονομαχούν στο Τρεβίζο με έπαθλο την πρώτη θέση. Η Ζαντάρ για να είναι πρώτη θέλει νίκη με πάνω από 8 πόντους διαφορά. Με οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα θα είναι οι Ιταλοί πρώτοι και οι Κροάτες δεύτεροι. Ομολογουμένως δύσκολη η αποστολή της ομάδας του Σάγκαντιν. Οι αντίπαλοί τους θα προκύψουν από τον αγώνα Μπιλμπάο-Λιέτουβος Ρίτας του 4ου ομίλου. Εδώ τα πράγματα είναι λίγο πιο ανοικτά. Η Μπιλμπάο είναι ένα βαθμό πίσω από την αντίπαλό της και για να βγει πρώτη θέλει τόσο τη νίκη όσο και να καλύψει τη διαφορά των 2 πόντων της ήττας της στον πρώτο αγώνα. Με οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα οι Λιθουανοί θα είναι πρώτοι και οι Βάσκοι δεύτεροι. Να υπενθυμίσουμε πως τα δύο παραπάνω παιχνίδια διεξάγονται την ίδια ώρα, ώστε οι ομάδες να μην έχουν τη δυνατότητα επιλογής αποτελέσματος για να διαλέξουν αντίπαλο για την επόμενη φάση.

Η τελική φάση της διοργάνωσης θα διεξαχθεί για δεύτερη συνεχή χρονιά στο Τορίνο με τη μορφή F8, από 2-5 Απριλίου. Αναμένονται συναρπαστικές αναμετρήσεις καθώς το τρόπαιο χαρίζει, εκτός των άλλων, μια απευθείας θέση στους ομίλους της Ευρωλίγκα για τη σεζόν 2009-2010.

Related Posts with Thumbnails