Κυριακή 22 Μαρτίου 2009

Συνέχεια στην παράδοση...

Το ντέρμπι που περιμέναμε να δούμε το μεσημέρι του Σαββάτου, πέρασε με μεγάλο νικητή τον Παναθηναϊκό. Η ομάδα του Ομπράντοβιτς πέρασε αλώβητη από την καυτή έδρα του Άρη με έναν Μπατίστ να κάνει πάρτυ κάτω από τη ρακέτα και το Σπανούλη να βοηθάει εκεί που χρειαζόταν την ομάδα του. Από την ομάδα των κιτρίνων προσπάθησαν ο Κλαρκ και ο Νέλσον αλλά δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι περισσότερο.
Ο αγώνας ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό πιο ζεστό, με αποτέλεσμα να προηγηθεί από νωρίς με 8-13 και 10-19. Ο Άρης δεν μπορούσε να κρατήσει μακριά τα ατού του Παναθηναϊκού κι έτσι το δεκάλεπτο έκλεισε με το σκορ στο 12-21. Στο δεύτερο δεκάλεπτο κι ενώ ο Ομπράντοβιτς άλλαξε μεγάλο μέρος της πεντάδας του, ο Άρης δεν μπορούσε να βρει ένα σχήμα για να αντιμετωπήσει τους αντιπάλους του. Μετά το 20-30 ο Άρης έδειξε να προσπαθεί και μειώνει σε 28-36 και 34-40 ενώ μένουν περίπου 5 δευτερόλεπτα για τη λήξη του ημιχρόνου. Κάπου εκεί μίλησε η κλάση του Σπανούλη που σε συνάρτηση με την άμυνα (που δεν έβγαλε ποτέ) του Γκαβέλ, σημείωσε το τρίποντο με το σκορ να κλείνει στο 34-43 για τους πράσινους.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε αρχικά με τον Παναθηναϊκό να συνεχίζει την καλή του εμφάνιση αλλά ο Άρης άρχισε να παίζει καλύτερα και με καλή άμυνα μειώνει το σκορ σε 44-49 και 47-53. Σε εκείνο το σημείο όμως σβήνει ο πίνακας και διακόπτεται ο αγώνας για περίπου 10 λεπτά. Οι υπεύθυνοι του γηπέδου επανέφεραν τον πίνακα και ο αγώνας συνεχίστηκε με τον Άρη να επωφελείται από τη διακοπή αυτή. Άλλωστε συνηθίζεται η ομάδα που βρίσκεται πίσω στο σκορ να επωφελείται απο τέτοιες καταστάσεις. Έτσι το σκορ γίνεται 51-53 και 54-57. Στο τέλος όμως και του τρίτου δεκαλέπτου(όπως και στο δεύτερο) ο Φώτσης πήρε τη θέση του Σπανούλη και με τρίποντο στο τελευταίο δευτερόλεπτο έκανε το 54-60. Στο ίδιο μοτίβο και το τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο με τον Παναθηναϊκό να ξεφέυγει με 15 πόντους (54-69) εκμεταλευόμενος τα λάθη των παικτών του Άρη και έδειξε ότι έσβησε τις μηχανές εν όψει Σιένα... Ο Άρης άρχισε να παίρνει πόντους και μείωσε σε 62-69 και 65-71 ενώ έμενε ένα λεπτό για τη λήξη. Ο Τσαλδάρης αστόχησε σε ελεύθερο τρίποντο στα 45 δεύτερα και εκεί κάπου όλα τελείωσαν υπέρ των πρασίνων. Με το σφύριγμα της λήξης ο πίνακας έδειχνε 69-76.

Συμπαρασματικά πιστεύω ότι ο Άρης έδειξε ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή ότι δεν μπορεί να κερδίσει τον Παναθηναϊκό. Είναι όμως σίγουρα η τρίτη καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα όσο κι αν κάποιοι δεν θέλουν να το παραδεχθούν. Αξίζει να σημειωθεί ότι το γήπεδο ήταν κατάμεστο με τον κόσμο του Άρη να δίνει μαθήματα οπαδικής συμπεριφοράς. Η ατμόσφαιρα ήταν καυτή καθ'όλη τη διάρκεια του αγώνα και πάντα μέσα σε αθλητικά πλαίσια.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Lsaris...τι γίνεται με διαμαντίδη ..προλαβαίνει την Τρίτη???πες μου ακόμη σε τι κατάσταση βρίσκεται η SIENA???Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!!!!!!
(nickpao13)

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ nickpao13, επειδή ο Lsaris ασχολείται με θέματα του Άρη κυρίως, επέτρεψε μου να σου απαντήσω εγώ.
Λοιπόν, η Σιένα ουσιαστικά κάνει συντήρηση δυνάμεων το τελευταίο διάστημα. Έχει εξασφαλίσει την πρωτιά στην κανονική περίοδο στην Ιταλία και έτσι παίρνουν χρόνο συμμετοχής όλοι οι παίκτες. Μετά τον τραυματισμό του Λαβρίνοβιτς και τα μικροπροβλήματα που αντιμετώπισαν οι Ντόμερκαντ και Μακ Ιντάιρ, οι Ιταλοί είναι πολύ προσεχτικοί. Προχθές κέρδισε άνετα τη Μπιέλα με 76-62.
Όσον αφορά το Διαμαντίδη, οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει μεγάλο ενδεχόμενο συμμετοχής του στο δεύτερο ματς της Πέμπτης! Ο προπονητής της Σιένα μάλιστα δήλωσε πως περιμένει να παίξει από το ματς της Τρίτης, υπονοώντας πως ο ΠΑΟ μπλοφάρει με το διεθνή άσσο. Βέβαια, είναι αρκετά "ακραίο" ένα τέτοιο σενάριο. Σύμφωνα πάντως με χθεσινοβραδινές πληροφορίες, ο Διαμαντίδης μάλλον θα παίξει στον αγώνα τηε Πέμπτης.
Ελπίζω να σε κάλυψα!

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ πολύ φίλε...

(nickpao13)

Δημοσίευση σχολίου

Δώσε την ασίστ σου ή κάρφωσε με ένα σχόλιο...

Related Posts with Thumbnails