Κυριακή 22 Μαρτίου 2009

Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε...

Μια χαλαρή προπόνηση περιλάμβανε το σαββατιάτικο αγωνιστικό πρόγραμμα για τον Ολυμπιακό. Αν εξεταστεί και σημειολογικά, ενόψει των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων της ομάδας, το παιχνίδι διεξήχθη νωρίς το μεσημέρι στα πρότυπα της ισπανικής λίγκας. Ωστόσο, δεν είναι και ανάλογη η δυναμικότητα των ομάδων που συμμετέχουν στα δυο πρωταθλήματα, με συνέπεια η πρόβα τζενεράλε, πριν την σειρά των Play Off με αντίπαλο την Ρεάλ, να είναι για τους μεν ερυθρόλευκους ένας αγώνας με αντίπαλο την αποδεκατισμένη (η ομάδα παρατάχθηκε με 10 παίκτες, ενώ είχαν αποχωρήσει ο κόουτς Αλεξανδρής και όλοι οι ξένοι πλην Αλιγέβας) και πεσμένη ΑΕΛ και για τους δε μαδριλένους ένας αγώνας derby με την αξιόλογη Βαλένθια. Αυτή, όμως, η διαπίστωση επιδέχεται περισσότερων της μιας αναγνώσεων. Στο πλαίσιο αυτό μια πρώτη προσέγγιση εστιάζει στην ξεκούραση βασικών στελεχών, την εξοικονόμηση πολύτιμης ενέργειας και την αποφυγή κάποιου τραυματισμού. Από την άλλη, υπάρχει και ο αντίλογος σύμφωνα με τον οποίο τα συνεχόμενα ματς με ικανούς αντιπάλους συντελούν στην απόκτηση ρυθμού και ομοιογένειας και στην συσπείρωση της ομάδας.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την "ελληνική" θεώρηση των πραγμάτων χρησιμοποιήθηκαν για μεγάλο διάστημα οι ρεζέρβες με τον Μιλόσεβιτς να αναλαμβάνει χρέη βασικού play maker και τον Παπαλουκά να απολαμβάνει το παιχνίδι με πολιτικά παρέα με τον Πάργκο. Την ίδια λογική υπηρέτησαν και τα υπόλοιπα βασικά στελέχη της ομάδας, που βρέθηκαν μεν στην 12άδα αλλά είχαν κυρίως συμπληρωματικό ρόλο. Εξαίρεση αποτέλεσαν οι Αμερικάνοι οι οποίοι και επέδειξαν ιδιαίτερη διάθεση μετά την εμπιστοσύνη που τους έδειξε ο κόουτς Γιαννάκης, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Γκριρ να πασάρει στον αιφνιδιασμό, μετά από δικό του κλέψιμο, προκειμένου να ολοκληρωθεί με εντυπωσιακό κάρφωμα η φάση! Τελικά, όμως, αν είναι να γίνει το κακό θα γίνει, όσο προστασία και αν υπάρξει. Έτσι, λοιπόν, ο Πελεκάνος σε μια προσπάθεια να καρφώσει προσγειώθηκε πολύ άσχημα στο παρκέ, με αποτέλεσμα να χτυπήσει στον ώμο και να αποχωρήσει από το στάδιο... Αυτά με την ελληνική Α1 για τον Ολυμπιακό. Από σήμερα μπαίνει σε ρυθμούς Euroleague και το Greek Hoopz θα συνοδέψει μέχρι τέλους τους ερυθρόλευκους σε αυτό το ταξίδι.

7 σχόλια:

KonTaz είπε...

Γειά σου banou..Ωραίο άρθρο,αλλά ο χθεσινός αγώνας δεν προσφέρεται για χρήσιμα συμπεράσματα..Την Τρίτη τα σπουδαία...Να σε ρωτήσω κάτι βρε banou γιατί με έχει "φάει" η περιέργεια(και η αγωνία)...Τί γίνεται με τον Μπουρούσαρο,γιατί δεν ανανέωνει έστω και πρόωρα???Είναι χωρίς αμφιβολία ο καλύτερος παίκτης του Θρύλου μας, φέτος και αυτός που μας κράτησε εντός στόχων μέχρι να ξυπνήσουν και οι υπόλοιποι(Βουισιτς,Παπαλουκάς,Βασιλόπουλος).Είναι λεπτές οι ισορροπίες για τον Γιάνναρο,καθώς σίγουρα θα υπάρξουν προτάσεις από κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης,και ίσως από Αντλαντικό μεριά,αλλά ενδέχεται κιόλας από την Ελλάδα και βλέποντας πως είναι κορυφαίο μέλος της ομάδας χωρίς να αμοίβεται ανάλογα(σ.σ νομίζω παίρνει μόλις 350.000 ευρώ) μπορεί να "ξενερώσει" και να μην ανανεώσει...Ξέρεις τίποτα για αυτό το θέμα banou,δηλαδή μήπως έχουν¨"δώσει τα χέρια",επικύρωνοντας έτσι μια προφορική συμφωνία.Τέλος(ελπίζω να μην κούρασα πάλι :D)το σίριαλ με το σόφο βαδίζει προς το τέλος του???(δηλαδή θα εκδιωχθεί από την ομάδα το καλοκαίρι??)Σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου.

kontaz07

banou είπε...

Καλώς τον KonTaz.Pstrm

Για να τα δούμε ένα ένα τα θέματα που έθεσες.
Σίγουρα ο αγώνας δεν προσφέρεται για συμπεράσματα, γι'αυτό έκανα και λόγο για προπόνηση. Μάλιστα δεν την χαρακτήρισα καν καλή... Από την άλλη η Ρεάλ έφτυσε αίμα σήμερα για να λυγίσει τη Βαλένθια. Αλλά αυτό θα το εξετάσουμε σε αυριανό άρθρο.

Για τη "φανέλα με το νούμερο 9" τώρα... Διάφορα μέσα προσπαθούν να δημιουργήσουν πρόβλημα στην ομάδα ανακαλύπτοντας ιστορίες για αγρίους στην πλέον κρίσιμη καμπή της σεζόν... Είμαι περίεργος να μάθω στο που αποσκοπούν σημερινά (και όχι μόνο) άρθρα, που ασχολούνται με το συγκεκριμένο θέμα τη στιγμή μάλιστα που στηρίζονται σε εικασίες και η πληροφόρηση των αρθρογράφων είναι ελλιπής... Για να είμαι ειλικρινής αυτά παραπέμπουν περισσότερο σε manager παρά σε δημοσιογράφο... Ας κριθούν όμως από τους αναγνώστες τους.
Αυτό που ξέρω είναι ότι από τη στιγμή που ανέλαβαν οι Αγγελόπουλοι δεν αφήνουν κανέναν παραπονούμενο. Το ίδιο συνέβη και πέρυσι όταν ο Βασιλόπουλος είχε συναινέσει χωρίς τυμπανοκρουσίες. Σε ανύποπτη στιγμή μάλιστα οι πρόεδροι έχουν δηλώσει ότι ο κορμός της ομάδας θα αποτελείται από παίκτες της Εθνικής. Συν τοις άλλοις ο Μπουρούσης δεν είναι τρελός και να αγωνίζεται τραυματίας αν δεν έχει εγγυήσεις. Δεν θα ήθελα να προσθέσω κάτι παραπάνω.

Όσο για τον Σοφοκλή έχει αποφασιστεί ότι θα απέχει για όλο τον Μάρτη από τις υποχρεώσεις της ομάδας. Από την δική του συμπεριφορά και αφοσίωση θα εξαρτηθεί και η στάση της ομάδας. Αν και δε νομίζω ο Ολυμπιακός να τραβήξει την υπόθεση στα άκρα.

KonTaz είπε...

Ωραία,τώρα ησύχασα...Μπορώ να κοιμηθώ ήσυχος το βράδυ...Πάντως το γόνατο του Μπουρούσαρου είναι απορίας άξιον πως αντέχει...Λένε πάντως από τα διάφορα ρεπορτάζ του Ολυμπιακού πως ακολουθεί θεραπευτική αγωγή και δε θα χρειαστεί "καθαρισμός" στο γόνατο του..Ελπίζω πάντως να πράξουν το σωστό με γνώμονα ΠΑΝΤΑ την υγεία του παίκτη..Όσο για τον Σοφοκλή νομίζω πως έχει κλείσει τον κύκλο του στην ομάδα(όπως έχεις γράψεις και εσύ πρώτος σε ένα άρθρο στο greekhoopz).Ο Σόφο δεν μοιάζει για αθλητής και δεν είναι επαγγελματίας,ελπίζω να με διαψεύσει στο μέλλον.Μία τελευταία ερώτηση,ο Σόφο σε τι κατάσταση είναι με τα κιλά του και την μυική του μάζα?Ευχαριστώ και ελπίζω να μην σε κούρασα πάλι :D Y.Γ Είδα για πρώτη φορά φέτος ενάμισι δεκάλεπτο την Ρεάλ..Απο ψηλούς μόνο ο Ρέγες μπορεί να συναγωνιστεί τον τωρινό Βούισιτς και τον Γιάνναρο...Στην περιφέρεια ιδιαίτερη προσοχή στον Μπούλοκ(Βασιλόπουλος θα "πάει" πάνω του μάλλον)και σε αυτόν τον μικρό δαίμονα,τον Γιούλ,και προπαντώς άμα πάρουμε μία διαφορά την Τρίτη να μην επαναπαυθούμε....Περιμένω και την δικιά σου ΚΑΛΥΤΕΡΗ ανάλυση banou.

ΚοnTaz07

banou είπε...

Συμφωνούμε λοιπόν για Σοφοκλή, αν και επαναλαμβάνω ότι η στάση της ομάδας θα εξαρτηθεί από την συμπεριφορά του ιδίου. Ένα είναι σίγουρο: η πολύμηνη αποχή του τις προηγούμενες σεζόν είχε ΦΕΤΟΣ αντίκτυπο στο παιχνίδι του. Πιο αργός, λιγότερο αλτικός, δυσκολία στο τελείωμα των φάσεων. Η επιστροφή στον επαγγελματικό αθλητισμό δεν είναι απλή υπόθεση. Δεν ξέρω στα πόσα ολισθήματα καίγεσαι, αλλά ο Σοφοκλής έχει αναψοκοκκινίσει... Πάντως δεν έχει πρόβλημα με τα κιλά.

Προσοχή:Η Ρεάλ έχει πολύ καλούς παίκτες!

Ανώνυμος είπε...

bAnou..έχεις εικόνα για σλούκα, καραθανάση, γιαννόπουλο/??πιστεύεις ότι μπορούν να βοηθήσουν στο μέλλον???Ο Teodosic γιατί έχει παραγκωνιστεί???Ευχαριστώ πολύ...

Γιάννης 7

banou είπε...

Καλώς τον Γιάννη7

Λοιπόν όλοι οι παίκτες που ανέφερες είναι εξελίξιμοι, ωστόσο οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας δεν επιτρέπουν στον Γιαννάκη να τους χρησιμοποιεί. Αν δεν πάρουν όμως αγωνιστικά λεπτά και κυρίως πολύτιμες εικόνες εντός παρκέ δεν θα μπορέσουν να δώσουν συνέχεια στις υποσχέσεις που έχουν αφήσει. Η καλύτερη λύση είναι να δοθούν δανεικοί για ένα-δυο χρόνια και να επιστρέψουν έτοιμοι να προσφέρουν ουσιαστικά.
Έτσι κωδικοποιημένα: ο Σλούκας είναι play maker με μακριά χέρια και έφεση στα κλεψίματα και στις τάπες με συμπαθητικό σουτ, ο Γιαννόπουλος είναι πάρα πολύ καλός σουτέρ και ο Καραθανάσης είναι αρκετά αλτικός.
Θα μπορέσεις να τους απολαύσεις (Σλούκα και Καραθανάση - ο Γιαννόπουλος είναι μεγαλύτερος) το καλοκαίρι στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Εφήβων.

http://greekhoopz.blogspot.com/2009/03/blog-post_2578.html

Τώρα για τον Μίλος είναι αρκετά περίεργη υπόθεση. Κακά τα ψέματα δεν προσφέρει τα αναμενόμενα, αλλά δεν παύει να είναι ποιτική λύση. Το γυαλί ράγισε όταν συμμετείχε σε λεκτικό επεισόδιο στο παιχνίδι στα Πατήσια με αντίπαλο την ΑΕΚ, παραβιάζοντας εσωτερικό κανονισμό, με αποτέλεσμα να τεθεί προσωρινά εκτός αγώνων. Βασικά, όπως έχω προαναφέρει, υπάρχει και μια ροζ διάσταση στην οποία δεν θα ήθελα να επεκταθώ. Πάντως πλέον υπολογίζεται κανονικά.

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ πολύ...και ελπίζουμε όλοι σε νίκη σήμερα!!!!

Δημοσίευση σχολίου

Δώσε την ασίστ σου ή κάρφωσε με ένα σχόλιο...

Related Posts with Thumbnails