Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009

March Madness vol.2

Ούτε και η δεύτερη φάση του κολεγιακού πρωταθλήματος, που διεξήχθη χθες και προχθές, επιφύλαξε σημαντικές εκπλήξεις. Όπως και στην πρώτη φάση, τα φαβορί προκρίθηκαν στον επόμενο γύρο. Εντυπωσίασε και πάλι το Connecticut, που συνέτριψε το Texas A&M με 92-66. Εύκολες νίκες για North Carolina επί του LSU και του Memphis επί του Maryland. Αντίθετα δυσκολεύτηκαν Duke, Louisville και Pittsburgh. Αίσθηση προκάλεσε η επιβλητική επικράτηση του Villanova επί του πιο επιτυχημένου κολεγίου στα χρονικά του NCAA, του UCLA, με 89-69. Άνετα προκρίθηκε στον επόμενο γύρο και η περσινή πρωταθλήτρια ομάδα του Kansas. Αναμφισβήτητα όμως το ματς της αγωνιστικής ήταν αυτό μεταξύ Western Kentucky και Gonzaga. To Gonzaga επικράτησε με 83-81, με τα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα να είναι ακατάλληλα για καρδιακούς. Το Western Kentucky ισοφάρισε με φόλλοου του Pettigrew, οκτώ περίπου δευτερόλεπτα πριν τη λήξη. Όμως, με καλάθι, του άποντου μέχρι εκείνη τη στιγμή Demetri Goodson, δύο δευτερόλεπτα πριν το τέλος, το Gonzaga πήρε τελικά τη νίκη και την πρόκριση στην επόμενη φάση.
Υπήρξαν αρκετοί παίκτες που ξεχώρισαν σε αυτή τη δεύτερη φάση του τουρνουά. Ο play maker του North Carolina, Ty Lawson. Στο παιχνίδι απέναντι στο LSU, ο Lawson, σημείωσε 23 πόντους, μοιράζοντας και 6 ασίστ. Έδειξε έτσι ότι ξεπέρασε τον τραυματισμό, που τον άφησε έξω από την πρώτη φάση του τουρνουά. Αυτός που συνεχίζει να εντυπωσιάζει είναι σίγουρα ο Sherron Collins του Kansas και είναι σίγουρα ο καλύτερος επιθετικός παίκτης του τουρνουά μέχρι στιγμής. O έγχρωμος σούτινγκ γκαρντ, μετά τους 32 πόντους του επί του North Dakota State, πέτυχε άλλους 25 την Κυριακή στη νίκη της ομάδας του απέναντι στο Dayton. Άξιος συμπαραστάτης του σε αυτό το παιχνίδι, ο λευκός σέντερ της ομάδας Cole Aldrich. O ύψους 2.12 Aldrich τελείωσε τον αγώνα με τριμπλ νταμπλ φίγκιουρ (13 πόντοι, 20 ριμπάουντ, 10 τάπες)! Εντυπωσιακός και ο Terence Williams του Luisville. Στη νίκη της ομάδας του επί του Siena, ο ύψους 2.01 φόργουορντ, είχε 24 πόντους και 15 ριμπάουντ. Εδώ να σημειώσουμε ότι η ομάδα του Louisville προκρίθηκε στην τελική φάση του πρωταθλήματος με το καλύτερο ρεκόρ νικών (28-5) και έχει για προπονητή τον γνωστό μας, από τη θητεία του σε Knicks και Celtics, Rick Pitino. Για το τέλος αφήσαμε τον Jeremy Pargo του Gonzaga που είχε 18 πόντους και 3 ασίστ στη δραματική νίκη της ομάδας του απέναντι στο Western Kentucky. Σας θυμίζει κάτι το όνομά του; Πρόκειται για τον νεότερο αδερφό του άσσου του Ολυμπιακού Jannero Pargo! Ο Jeremy, είναι 23 χρονών, βρίσκεται στο 3ο έτος στο κολέγιο και με ύψος 1.89 αγωνίζεται, όπως και ο αδερφός του, στις θέσεις 1 και 2.

Οι δύο επόμενες φάσεις του κολεγιακού πρωταθλήματος, θα πραγματοποιηθούν από την ερχόμενη Πέμπτη μέχρι και την Κυριακή. Σε πρώτη φάση, την Πέμπτη και Παρασκευή, θα διεξαχθούν οι αγώνες για τους 16 της διοργάνωσης, το "Sweet Sixteen", όπως το αποκαλούν οι Αμερικανοί.

Related Posts with Thumbnails