Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

Αρπακτικό!

Πως να χαρακτηρίσει κανείς αυτήν την ομάδα; Αυτήν την ομάδα που απόψε έτρωγε σίδερα στην Ιταλία, που άρπαξε από τη Σιένα με εμφατικό και επιβλητικό τρόπο το πλεονέκτημα έδρας, που λίγες μέρες πριν της είχε κάνει δώρο...
Ο Παναθηναϊκός πέρασε απόψε σαν οδοστρωτήρας μέσα από την 7.000 θέσεων Palasport Mens Sana της Σιένα, ισοπεδώνοντας ό,τι βρήκε μπροστά του. Οι ανήμποροι να αντιδράσουν Ιταλοί άντεξαν περίπου ένα δεκάλεπτο και μετά παραδόθηκαν στις ορέξεις του "αρπακτικού" που λέγεται Παναθηναϊκός. Το Τριφύλλι στην καλύτερή του φετινή εκτός έδρας εμφάνιση, επικράτησε τελικά με 53-72, αν και η διαφορά είχε φτάσει μέχρι και τους 28 πόντους (39-67). Ο Ομπράντοβιτς διάβασε αυτή τη φορά πολύ καλά το παιχνίδι των Ιταλών και με άμυνα από γρανίτη τους έβγαλε εκτός ρυθμού. Στη συνέχεια, ήρθε το άγχος, τα άστοχα σουτ, ο εκνευρισμός και στο τέλος η απογοήτευση. Έτσι, ο Παναθηναϊκός πατώντας στην εξαιρετική του άμυνα και σε ένα μεθοδικό και γρήγορο παιχνίδι στην επίθεση, έβγαλε ελεύθερα σουτ, αλλά τροφοδότησε και τους ψηλούς του, βάζοντας έτσι εύκολα καλάθια εντός και εκτός ζωγραφιστού. Αντίθετα, οι Ιταλοί μοχθούσαν για να βάλουν έστω και ένα δίποντο.

Σημαντικό ρόλο στη νίκη του Παναθηναϊκού έπαιξε και ο αναγεννημένος Κώστας Τσαρτσαρής που κατέβασε πολλά επιθετικά (6) και αμυντικά (4) ριμπάουντ και έπαιξε άμυνα για σεμινάριο. Οι αριθμοί τα λένε όλα: Εζέ, Στόουνρουκ και Λαβρίνοβιτς έβαλαν μαζί 9 πόντους, με τον τελευταίο να είναι άποντος! Την υπόλοιπη δουλειά έκαναν οι Νίκολας και Σπανούλης που περιόρισαν τους ΜακΙντάιρ και Καουκένας σε 13 και 10 (6 από βολές) πόντους αντίστοιχα! Ο δε Σάτο που στην Αθήνα έκανε μεγάλη ζημιά έμεινε μόλις στο ένα δίποντο! Στο επιθετικό κομμάτι, Νίκολας (13π), Σπανούλης (13π), Γιασκεβίτσιους (10π) και Πέκοβιτς (11π) κάλυψαν την κακή βραδιά του Μάικ Μπατίστ που έμεινε στους 6 πόντους (με 3/10 δίποντα). Ο Διαμαντίδης, που ακόμα δεν έχει βρει πλήρως τα πατήματά του, περιορίστηκε σε καλή άμυνα και "σερβίρισμα" (5 ασίστ).

Αυτή η νίκη είναι πολύ σημαντική, αλλά έπρεπε να είχε ήδη επιτευχθεί στο ΟΑΚΑ, άρα το αποτέλεσμα είναι το ίδιο και φυσικά δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμη. Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται μια νίκη σε ένα από τα άλλα δύο παιχνίδια, για να σφραγίσει τα εισιτήριά του για Βερολίνο. Γι' αυτό, οφείλει να μπει με προσοχή στο τέταρτο παιχνίδι την Πέμπτη, ώστε να αρπάξει αν μπορέσει και την πρόκριση μέσα στην Ιταλία, αλλά κυρίως να μην πέσει σε τοίχο, γιατί μπορεί να πονέσει...

3 σχόλια:

metewroc είπε...

Έτσι ακριβώς SOF 3D.Το διπλό της σιένα μέσα στο ΟΑΚΑ μόνο σαν δώρο μπορεί να χαρακτηριστεί.Είναι εμφανής η διαφορά ποιότητας των δύο ομάδων και χτες ο Παναθηναίκος έδειξε αποφασισμένος να κάνει τον κόσμο να το καταλαβει!Έιδαμε μια ομαδα απο το πρώτο λεπτό να μην χαρίζει τίποτα στον αντίπαλο και να εχει στοχο στην επίθεση παίζοντας καλο και οργανομένο μπάσκετ!τον Παναθηναικο που θέλουμε να βλέπουμε δηλαδη!απο την άλλη,η Σιενα προσπαθησε μονο με εμπνεύσεις των παιχτών της να διεκδικησει το παιχνίδι,με τυχαιες επιθεσεις και κακες επιλογες!Αυτό ειναι και το παιχνίδι της βέβαια.Ο παναθηναικός δεν δείχνει ικανός να χάσει την πρόκριση απο μια τέτοια ομάδα,οταν παρουσιάζεται οπως πρέπει!

lsaris είπε...

Εγώ πάντως πιστεύω ότι ο συγκεκριμένος Παναθηναϊκός ΔΕΝ μπορεί να χάσει το τρένο για το F4...Για να μην πω και για την κατάκτηση...Εκεί βάζω ένα ερωτηματικό...προς το παρόν!!!Άντε ένα διπλό ακόμα για να τελειώνει νωρίτερα.

υ.γ. Κάποιος να κλείσει το μικρόφωνο του Συρίγου...Δεν παλεύεται ο άνθρωπος!!!

SoF 3D είπε...

ΤΕΛΕΙΑ ΑΜΥΝΑ!!! Μόνο αυτό φτάνει... 80+ πόντους έβαλε στο ΟΑΚΑ η Σιένα στα 2 ματς, με το ζόρι έπιασε τους 52 χθες, και αν μετρούσε η διαφορά θα έχανε με πάνω από 30 πόντους και θα έβαζε σίγουρα κάτω από 50... Την Πέμπτη αποκλείεται η Σιένα να είναι τόσο κακή, οπότε θέλει προσοχή και γρανιτένια άμυνα, για να μην της δώσουμε αέρα να αναπνεύσει και να πιστέψει ότι μπορεί να προκριθεί!!!
Τέτοια μανία για τα ριμπάουντ είχα χρόνια να δω από το Τριφύλλι... όλοι ορμούσαν για τη μπάλα... 27 η Σιένα, 46 ο Παναθηναϊκός...
Έτσι δε χάνουμε από κανέναν!!!!!!!!!

Δημοσίευση σχολίου

Δώσε την ασίστ σου ή κάρφωσε με ένα σχόλιο...

Related Posts with Thumbnails