Τρίτη 3 Μαρτίου 2009

Ζόρικα τα πράγματα στο Eurocup

Πολλά δύσκολα ματς, όσον αφορά το στοίχημα, περιλαμβάνει η σημερινή αγωνιστική στο Eurocup. Τα περισσότερα από αυτά θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό ποιες ομάδες θα σφραγίσουν την πρόκριση στο Final 8 του Τορίνου. Η διοργάνωση μέχρι σήμερα έχει επιφυλάξει αρκετές εκπλήξεις και απρόβλεπτα αποτελέσματα. Γεγονός είναι πάντως πως οι περισσότερες ομάδες "βράζουν" στο ίδιο καζάνι και έτσι κάθε ματς είναι ανοικτό σε οποιοδήποτε αποτέλεσμα.

Στη Ρωσία διεξάγεται το μοναδικό ματς με έντονο ελληνικό ενδιαφέρον. Για τον πρώτο όμιλο της φάσης των 16 η Κίμκι υποδέχεται το Μαρούσι. Απλά τα πράγματα...Όποιος κερδίσει προκρίνεται! Το Μαρούσι χάνοντας από τη Δυναμό Μόσχας εντός έδρας, έμπλεξε σε περιπέτειες. Όμως η επιβλητική εμφάνιση και η εύκολη νίκη επί του Πανιωνίου μέσα στο Ελληνικό, ανέβασε κατακόρυφα την αυτοπεποίθηση των παικτών του Σούλη Μαρκόπουλου. Από την άλλη, η Κίμκι δεν εντυπωσιάζει. Κέρδισε δύσκολα το τελευταίο εντός έδρας ματς για το ρωσικό πρωτάθλημα με αντίπαλα την Ενισέϊ. Αρκετοί οι πονοκέφαλοι για τον Σκαριόλο σήμερα. Μάλλον θα απουσιάσουν οι Ντιατσόκ και Ντελφίνο, ενώ σίγουρα απών θα είναι ο μακροχρόνια τραυματίας Πολωνός σέντερ Λάμπε. Χωρίς προβλήματα τραυματισμών το Μαρούσι, με το Διαμαντόπουλο ετοιμοπόλεμο. Σίγουρα η Κίμκι είναι το φαβορί αλλά νομίζω ότι το Μαρούσι είναι ικανό να χτυπήσει το ματς και να κρατήσει τη διαφορά του πλεονεκτήματος των 7,5 του κουπονιού του ΟΠΑΠ. Διπλό.

Μένουμε στη Ρωσία και μεταφερόμαστε από τη Μόσχα στο Καζάν. Ματς χωρίς αύριο για την Ουνίξ απέναντι στη Μπένετον. Οι Ρώσοι θέλουν μόνο τη νίκη και ταυτόχρονα παρακαλούν για νίκη της Τουρκ Τέλεκομ επί της Ζαντάρ ώστε να μείνουν ζωντανοί στο παιχνίδι της πρόκρισης. Δε λείπουν τα μικροπροβλήματα για την ομάδα από το Καζάν. Ο Βερεμένκο απουσίασε από το τελευταίο παιχνίδι του εγχώριου πρωταθλήματος και ίσως λείψει και σήμερα. Προσπάθειες κάνει για να επανέλθει μετά από καιρό στην ενεργό δράση για το σημερινό παιχνίδι ο Γαλλοαμερικανός φόργουρντ Κίρκσεϊ. Οι Ιταλοί ταξίδεψαν στη Ρωσία χωρίς άγχος. Είναι η μόνη ομάδα που έχει εξασφαλίσει ήδη την πρόκριση για την τελική φάση με 4 στις 4 νίκες! Δεν εντυπωσιάζει όμως με την απόδοσή της. Κερδίζει πολλά ματς με τη "ψυχή στο στόμα", όπως αυτό με τη Ριέτι, εντός έδρας για το ιταλικό πρωτάθλημα, την αγωνιστική που μας πέρασε. Επίσης, προέρχεται από μια σειρά συνεχόμενων παιχνιδιών τις δύο τελευταίες εβδομάδες για κύπελλο, πρωτάθλημα και Ευρώπη με αποτέλεσμα να ελλοχεύει ο αναπόφευκτος κίνδυνος της κούρασης των παικτών. Από τη μία λοιπόν η δίψα των Ρώσων για τη νίκη και από την άλλη η πολυτέλεια που έχουν οι Ιταλοί για συντήρηση δυνάμεων με οδηγούν προς τον άσσο.

Τελειώνουμε από τη Γερμανία. Εκεί οι Άρτλαντ Ντράγκονς υποδέχονται τους Βάσκους της Μπιλμπάο. Οι Γερμανοί είναι μάλλον η πιο αδύναμη ομάδα της φάσης των 16 χωρίς νίκη μέχρι τώρα. Στην έδρα τους έχασαν τόσο από τη Σαρλερουά όσο και από τη Λιέτουβος με 12 και 9 πόντους διαφορά, αντίστοιχα. Σήμερα έχουν και μια σημαντική απουσία. Ο καλύτερος τους ψηλός Αμερικανός Ντάρρεν Φενν, με μέσο όρο στη διοργάνωση μέχρι τώρα 15,8 πόντους και 5,6 ριμπάουντ, είναι άρρωστος και θα απουσιάσει. Δύσκολα τα πράγματα για τους Γερμανούς απέναντι στην ισχυρή φροντ λάϊν της Μπιλμπάο. Μιας Μπιλμπάο που προέρχεται από μεγάλη νίκη επί της Ρεάλ για το ισπανικό πρωτάθλημα και που θέλει τη νίκη έτσι ώστε να σφραγίσει την πρόκριση και να παίξει τη τελευταία αγωνιστική στην έδρα της για την πρώτη θέση του 4ου ομίλου, με αντίπαλο τη Λιέτουβος. Πιστεύω πως οι Βάσκοι έχουν όλες τις δυνατότητες για να κερδίσουν αλλά και για να καλύψουν το πλεονέκτημα των 8,5 πόντων των Γερμανών. Οπότε διπλό.

Συνοψίζοντας:
Κίμκι-Μαρούσι (+7,5) 2
Ουνίξ Καζάν-Μπένετον Τρεβίζο (+6,5) 1
(+8,5) Άρτλαντ-Μπιλμπάο 2

Related Posts with Thumbnails