Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

Κι όμως μπορεί!

Ο Μητσάρας δεν κατάφερε να καταρρίψει και την ιατρική, και έμεινε καθηλωμένος, με τα πολιτικά του ρούχα, δίπλα στη ζωντανή ιστορία του μπασκετικού Παναθηναϊκού, το Φραγκίσκο Αλβέρτη (παραδόξως, όχι στον πάγκο αλλά στη baseline). Ο μαέστρος του Παναθηναϊκού έζησε τον αγώνα περισσότερο απ' οποιονδήποτε στο ΟΑΚΑ και πεταγόταν σαν ελατήριο από την καρέκλα του σε κάθε φάση και κάθε σφύριγμα.

Όμως, οι Πράσινοι τα κατάφεραν μια χαρά και χωρίς το Διαμαντίδη και με κόντρα διαιτησία, και έκαμψαν με 90-85 την αντίσταση της σκληροτράχηλης Σιένα. Όλοι έδωσαν το 100% της ενέργειάς τους στην άμυνα βάζοντας χειροπέδες στους περισσότερους παίκτες της Σιένα (με εξαίρεση τους Σάτο και ΜακΙντάιρ που ήταν πραγματικά ασταμάτητοι) και στην επίθεση με μεθοδικό και υπομονετικό παιχνίδι κατάφεραν να φτάσουν τους 90 πόντους απέναντι σε μια ομάδα που παίζει δυνατή και σκληρή άμυνα.

Ο αγώνας κρίθηκε κάτω από τα καλάθια όπου οι Ιταλοί δεν μπόρεσαν να πάρουν εύκολους πόντους από τους ψηλούς τους, ενώ απ' την άλλη οι Πράσινοι χτύπησαν κυρίως εκεί που πονούσε η Σιένα, ειδικά μετά την απουσία του Λαβρίνοβιτς και τα γρήγορα φάουλ του Εζέ. Οι Πέκοβιτς και Μπατίστ έκαναν εναλλάξ πάρτυ μέσα στο ζωγραφιστό με τις υπέροχες πάσες πάρε-βάλε των Γιασκεβίτσιους και Σπανούλη. Βέβαια, κάθε φορά που ο Παναθηναϊκός έφευγε μπροστά με κάποια σοβαρή διαφορά, οι Ιταλοί επέστρεφαν αμέσως με ατομικές κυρίως ενέργειες του φοβερά αθλητικού Σάτο και του κοντοπίθαρου διαόλου ΜακΙντάιρ.

Την τελευταία όμως διαφορά των 10 πόντων (που έκτισε ο συγκλονιστικός στο τέλος Αντώνης Φώτσης) δεν μπόρεσαν να την ανατρέψουν οι συνήθως εφτάψυχοι Πράσινοι Ιταλοί και έτσι ο Παναθηναϊκός έκανε το 1-0 και πάει με ψυχολογικό πλεονέκτημα στο σημερινό αγώνα (21.45 - Σκάι). Ο Μητσάρας επιστρέφει, αλλά θα χρησιμοποιηθεί μόνο αν κριθεί απαραίτητο, ώστε να είναι πανέτοιμος για τα δύο εκτός έδρας παιχνίδια της επόμενης εβδομάδας στη Σιένα. Αναμένεται ένα παρόμοιο παιχνίδι, σκληρό και με μικρές διαφορές στο σκορ, όμως ο Παναθηναϊκός έδειξε ότι μπορεί με σταθερότητα στην απόδοσή του να το κερδίσει και αυτό, και να πάει στην Ιταλία για την πρόκριση.

Υ.Γ: Ο Στόουνρουκ έδειξε για άλλη μια φορά ότι μπορεί να σκοράρει μόνο από την περιφέρεια και αυτό μετά από αρκετά άστοχα σουτ. Ας τον αφήσουμε λοιπόν και σήμερα να σπάσει τα καλάθια...

Related Posts with Thumbnails