Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

Και τώρα οι τέσσερις τους!

North Carolina, Villanova, Michigan State και Connecticut είναι τελικά οι φετινοί φιναλίστ του αμερικανικού κολεγιακού πρωταθλήματος. Τα βλέμματα πλέον στρέφονται στο Detroit όπου το ερχόμενο Σαββατοκύριακο αυτές οι τέσσερις ομάδες θα μονομαχήσουν για τον τίτλο του εθνικού πρωταθλητή. Ας ρίξουμε όμως μια σύντομη ματιά στους προημιτελικούς του Σαββατοκύριακου.

Η νίκη του Michigan State επί του Louisville με 64-52 ήταν το πιο απρόσμενο αποτέλεσμα, αν βέβαια μπορούμε να μιλάμε για απρόσμενα αποτελέσματα και εκπλήξεις σε μια τόσο προχωρημένη φάση του τουρνουά. Με όπλο την καλή της άμυνα και την υπομονή στην επίθεση η ομάδα του Michigan State απέκλεισε, μετά από την περσινή πρωταθλήτρια ομάδα του Kansas, και το Louisville, την ομάδα με το καλύτερο ρεκόρ νικών για φέτος. Άνετες σχετικά προκρίσεις για Connecticut, 82-75 το Missouri, και North Carolina, 72-60 το Oklahoma. Το πιο συγκλονιστικό παιχνίδι ήταν αυτό του Pittsburgh με το Villanova, όπου το Villanova επικράτησε με 78-76, με καλάθι που πέτυχε ο γκαρντ Scottie Reynolds, μισό δευτερόλεπτο πριν τη λήξη του αγώνα!

Στα πρόσωπα που ξεχώρισαν αυτή την αγωνιστική, διακρίναμε τον πρωτοετή γκαρντ του Connecticut, Kemba Walker. O Walker στο παιχνίδι με αντίπαλο το Missouri, ήταν ο καλύτερος παίκτης της ομάδας του πετυχαίνοντας 23 πόντους ενώ είχε επίσης 5 ασίστ και 5 ριμπάουντ. Είναι ίσως ο καλύτερος παίκτης στην ηλικία των 19 αυτή τη στιγμή στις ΗΠΑ. Μάλιστα στο περσινό Παναμερικανικό Πρωτάθλημα για παίκτες κάτω των 18 ετών, ως μέλος της αμερικανικής εθνικής ομάδας ήταν πρώτος σκόρερ και MVP του τουρνουά. Δεν αποκλείεται να τον δούμε και φέτος με τη φανέλα των ΗΠΑ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων της Νέας Ζηλανδίας. Μεγάλη εμφάνιση και από τον σέντερ του Michigan State, Goran Sutton. Ο Sutton, που κατάγεται από τη Βοσνία και έχει ύψος 2.09, στο παιχνίδι με το Louisville έκανε, χωρίς υπερβολή, το ματς της ζωής του. Πέτυχε 19 πόντους με τρία τρίποντα ενώ μάζεψε και 10 ριμπάουντ. "Μάγεψε" ξανά ο Ty Lawson. Ο πόιντ γκαρντ και ηγέτης του North Carolina οδήγησε την ομάδα του στη νίκη επί του Oklahoma έχοντας 19 πόντους, 5 ασίστ και 5 ριμπάουντ. Για το τέλος αφήσαμε τον πρωταγωνιστή των τελευταίων δευτερολέπτων στο ματς Villanova-Pittsburgh, τον Scottie Reynolds. Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τα highlights του παιχνιδιού καθώς και το buzzer beater του, που χάρισε τη νίκη στην ομάδα του.



Τα ζευγάρια του F4 είναι: Michigan State-Connecticut (Κυριακή ξημερώματα, 01:07) και North Carolina-Villanova (Κυριακή ξημερώματα, 03:47). Υπενθυμίζουμε πως από το link που υπάρχει στο πάνω δεξιά μέρος του blog μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά και δωρεάν όλα τα παιχνίδια του F4.

Related Posts with Thumbnails