Κυριακή 1 Μαρτίου 2009

Συναγερμός στο ΣΕΦ



Κι όμως πέρασε σχετικά ήρεμα αυτή η διαβολοεβδομάδα, μετά την ήττα στον τελικό του κυπέλλου. Άραγε πρόκειται για την ηρεμία που προηγείται της καταιγίδας, όπως λέει το γνωστό ρητό; Ας ελπίσουμε πως όχι. Σίγουρα έχει χαθεί ο πρώτος στόχος της χρονιάς και η ψυχολογία βρίσκεται στο ναδίρ, ωστόσο δεν επιτρέπεται νέο στραβοπάτημα που θα έχει αρνητικές συνέπειες και για τον δεύτερο και κυριότερο στόχο των ερυθρόλευκων: το πρωτάθλημα Ελλάδος. Κακά τα ψέματα σημερινή ήττα συνεπάγεται απώλεια του πλεονεκτήματος της έδρας για τα Play Off, με αποτέλεσμα οι πιθανότητες, βάση προϊστορίας, για την κατάκτηση του πρωταθλήματος να περιορίζονται δραματικά. Είναι κρίμα οι κόποι ολόκληρης της σεζόν να πάνε χαμένοι. Ωστόσο, ελλοχεύει και ένας μεγαλύτερος κίνδυνος σε περίπτωση νέας ήττας: να εντυπωθεί στο DNA της ομάδας το αίσθημα κατωτερότητας απέναντι στους πράσινους και να της αποδοθεί η ταμπέλα losers.

Γι' αυτό λοιπόν απαιτείται σήμερα η μέγιστη συσπείρωση, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος.
  1. Οι παίκτες οφείλουν να αποδώσουν τα αναμενόμενα (Ο Παπαλουκάς έδωσε το σύνθημα, καιρός να ακολουθήσουν και οι άλλοι...) και να αφήσουν κατά μέρος τις δηλώσεις.
  2. Ο προπονητής να αφήσει τα μαθήματα ηθικής και να αφοσιωθεί στην άρτια τεχνική καθοδήγηση, χωρίς να λογαριάζει το ύψος των συμβολαίων και τις συμπάθειες - αντιπάθειες, παρά μόνο την αγωνιστική κατάσταση όσων επιλέγει να παίξουν.
  3. Οι βοηθοί προπονητή και το σταφ να ντοπάρουν τους παίκτες και αν χρειαστεί να ψυθηρίσουν "time out" στον coach...
  4. Ο κόσμος να συμπαρασταθεί με τον μοναδικό τρόπο που ξέρει στην ομάδα, χωρίς όμως ακρότητες. Άλλωστε αν κάπου πρόκειται να πραγματοποιηθεί η απειλή του Ομπράντοβιτς "θα πάρω την ομάδα και θα φύγω" είναι μόνο σε αυτό το γήπεδο...
Υ.Γ. Μετά την λήξη του αγώνα θα υπάρξει άρθρο σχετικά με το παρασκήνιο του ντέρμπυ, μιας και το Greek Hoopz δεν είναι δυνατόν να απουσιάσει από το ΣΕΦ

Υ.Γ. 2: Οι φίλοι του Ολυμπιακού που σκοπεύουν να παρακολουθήσουν από κοντά το ντέρμπυ, καλό θα είναι να προσέλθουν νωρίτερα, μιας και στα πρότυπα του Γηπέδου Καραϊσκάκη έχουν τοποθετηθεί "ειδικές θύρες", προκειμένου να μην ταλαιπωρηθούν από το συνωστισμό που ενδεχομένως θα λάβει χώρα.

Related Posts with Thumbnails