Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

Τα πάντα όλα!

Οι ερυθρόλευκοι πραγματοποιώντας μια συγκλονιστική εμφάνιση σημείωσαν απόψε τη μεγαλύτερη νίκη τα τελευταία χρόνια. Το ροζ φύλλο αγώνα, που κατακτήθηκε, έχει τρομερό ειδικό βάρος και τοποθετείται στο ίδιο συρτάρι με εκείνα του 93 στη Μαδρίτη με αντίπαλο τη Ρεάλ, το 94 στο Τρεβίζο με αντίπαλo τη Μπενετόν, το 97 στο ΟΑΚΑ με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό, το 2008 στη Μόσχα ενάντια της ΤΣΣΚΑ. Πέραν όμως της ιστορικής αξίας, υπάρχει και η ουσία: πλονέκτημα έδρας στους προημιτελικούς, με τους ερυθρόλευκους να αποφεύγουν τα επικίνδυνα ταξίδια στην αφιλόξενη Βαρκελώνη και να φωνάζουν στους μαδριλένους "μολών λαβέ"!

Μπορεί η ΤΑΟΥ να είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα στην Ευρωλίγκα, μπορεί ο Ολυμπιακός να προβληματίζει εκτός έδρας, μπορεί το γήπεδο να θύμιζε αρένα με το μενού να παραπέμπει σε αγώνα χριστιανών vs λιονταριών, όμως οι πειραιώτες μπήκαν στο παρκέ με τα μάτια να γυαλίζουν. Το κλίμα ήταν πολεμικό και σε ένα τέτοιο σκηνικό δεν θα μπορούσαν να είναι άλλοι πρωταγωνιστές από τους δοκιμασμένους σε τέτοιες καταστάσεις Χαλπερίν και Βούτσιτς (αλήθεια αυτός δεν ήταν που κατηγορήθηκε ως "ο άνθρωπος χωρίς μέση";). Όταν δε τα πράγματα δυσκόλεψαν με τον Ολυμπιακό να χρειάζεται άλλο μόνο ένα χτύπημα για να σωριαστεί στο ρινγκ με νοκ άουτ, επιστρατεύτηκε το ελληνικό δαιμόνιο με τους Παπαλουκά και Βασιλόπουλο να δείχνουν χαρακτήρα και να βυθίζουν στην απόλυτη σιγή την βασκική έδρα.

Ας πάρουμε τα πράγματα όμως από την αρχή. Ο κόουτς Γιαννάκης επιφύλαξε στο συνάδελφό του δυο εκπλήξεις στην αρχική πεντάδα: τον Πάργκο που ανέλαβε την άμυνα του Ρακότσεβιτς και τον Τσίλντρες. Ο Αμερικάνος πήρε τα μέτρα του Σέρβου σουτέρ και τον αποσυντόνισε, ενώ με προσωπικές ενέργειες στην επίθεση έσπαζε τα βασκικά αμυντικά συστήματα. Οι Βούιτσιτς και Χαλπερίν αποτέλεσαν στυλοβάτες της ομάδας και με καθαρό μυαλό σφυροκοπούσαν τους αντιπάλους με τρίποντα και lay up. Ο Ιβάνοβιτς βλέποντας τους ερυθρόλευκους να επιβάλλουν πλήρως τον ρυθμό τους, αποσύρει τον Ρακότσεβιτς και παρατάσσει την πλέον αμυντικογενή πεντάδα που διαθέτει. Ο Ολυμπιακός όμως είναι ασταμάτητος και συνεχίζει στον ίδιο ρυθμό, φθάνοντας την διαφορά μέχρι και στους 17 πόντους, με τα σουτ να μπαίνουν όλα. Τα πάντα όλα! Η ΤΑΟΥ, ωστόσο, δεν έχει πει την τελευταία της λέξη. Με κορυφαίους τους Σπλίτερ και Βιδάλ ροκανίζει την διαφορά και φτάνει μια ανάσα από το προβάδισμα (74-75). Ο ψυχωμένος αρχηγός του Ολυμπιακού πιάνει την μπαγκέτα του και με τρίποντο και εκπληκτικές προσωπικές άμυνες κατευθύνει μαεστρικά την ομάδα, με τον Βασιλόπουλο να τελειώνει τους Βάσκους.

Αυτό ήταν. Ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει το πλεονέκτημα έδρας μετά το ελληνικό πρωτάθλημα και στην Ευρωλίγκα. Η ιστορία έχει δείξει ότι από θέση ισχύος έχει καταφέρει να φτάσει πάντα στα F4 (Τελ Αβίβ, Σαραγόσα, Ρώμη, Μόναχο). Μένει λοιπόν να επιβεβαιώσει τα προγνωστικά και την προϊστορία, προκειμένου να λάβει χώρα άλλος ένας ελληνικός εμφύλιος σε ημιτελικό της Ευρωλίγκα. Αχ ρε Βερολίνο τι σου έλαχε και εσένα...

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Entaksei ego den ksero pou vriskome akoma! Sigoura i megaliteri niki! Ela re omadaaa

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια σε παίκτες αλλά και τεχνικό τιμ. Η ομάδα παρουσιάστηκε πολύ διαβασμένη σήμερα. Ο Βούισιτς διέψευσε πολύ κόσμο με την αποψινή του εμφάνιση! Νομίζω, επίσης, ότι σήμερα με την εκπληκτική απόδοση του Πάργκο αλλά και τη θετικότατη παρουσία του Τσίλντρες, ειδικά στο αμυντικό κομμάτι, δόθηκε η απάντηση στο δίλημμα του ποιος Αμερικανός πρέπει να "κοπεί" από το πρωτάθλημα.

banou είπε...

Δυστυχώς οι πληροφορίες από το χθεσινό παιχνίδι δεν ήταν ράδιο αρβύλα. Ο Πάργκο έπαθε υποτροπή στους προσαγωγούς και υπολογίζεται ότι θα απουσιάσει περίπου 20 μέρες. Αυτός ήταν και ο λόγος που ο Αμερικανός χρησιμοποιήθηκε ελάχιστα στο δεύτερο ημίχρονο. Οπότε ξαναμπερδεύεται η υπόθεση των ξένων που θα συμμετέχουν στην Α1...

KonTaz είπε...

Μπράβο στην ομάδα,μας έστειλε αδιάβαστους όλους.Τεράστια νίκη,αλλά ας μην προτρέχουμε.Η Ρεάλ δεν είναι αμελητέα ποσότητα,αν και είναι σίγουρα του χεριού μας.Banou o pargo λες πως θα χάσει 20 μέρες,δηλαδή θα χάσει και τα 2 πρώτα match με ρεάλ??

banou είπε...

Κακά τα ψέματα η Ρεάλ, έτσι όπως παρουσιάζεται φέτος, είναι η πιο αναξιόπιστη ομάδα του final 8. Τώρα μάλιστα που ο Ολυμπιακός θα την αντιμετωπίσει με πλεονέκτημα έδρας, θα πρόκειται για έκπληξη αν μείνει εκτός.

Αργά το απόγευμα διέρευσε ότι ο χρόνος αποθεραπείας του Πάργκο θα είναι περίπου 1 εβδομάδα. Γενικά οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες και το ιατρικό τιμ του Ολυμπιακού...μυστήριο.

Δημοσίευση σχολίου

Δώσε την ασίστ σου ή κάρφωσε με ένα σχόλιο...

Related Posts with Thumbnails