Πέμπτη 12 Μαρτίου 2009

Σι-ένα βήμα πριν το Final 4...

Αποστολή εξετελέσθη...
Ο Παναθηναϊκός παραλίγο να αυτοκτονήσει, αλλά τελικά τα κατάφερε έστω και στην παράταση (103-95, κ.α. 86-86) να κάμψει την αντίσταση της "αδιάφορης" Μάλαγα. Η ισπανική ομάδα έδειξε όντως αδιάφορη στην αρχή, αλλά όταν η διαφορά ξεπέρασε τους 20 πόντους και οι Πράσινοι χαλάρωσαν, ενεργοποιήθηκε ο εγωισμός των Ισπανών και η διαφορά εξανεμίστηκε. Ο Παναθηναϊκός διαχειρίστηκε με πολύ κακό τρόπο τη διαφορά και αυτό είναι κάτι που πρέπει να προβληματίσει παίκτες και προπονητή, αν ο στόχος τους είναι όντως το treble!

Οι παίκτες της Μάλαγα ήθελαν να δείξουν ότι άξιζαν κάτι καλύτερο στη διοργάνωση και παίζοντας πολύ καλή άμυνα (βοήθησαν και οι Πράσινοι με κακές επιλογές και πολλά άστοχα τρίποντα) ροκάνισαν τη διαφορά με συνεχόμενα σουτ τριών πόντων. Οι ψηλοί της Μάλαγα φορτώθηκαν με φάουλ, αλλά ο αναπληρωματικός σέντερ, Γκάμπριελ, έκανε τη ζημιά πετυχαίνοντας το ένα τρίποντο μετά το άλλο, ακόμα και με ταμπλό, φτάνοντας τα 5/6 και τους 17 πόντους συνολικά (ρεκόρ καριέρας στην Ευρωλίγκα!). Έτσι, επιστρατεύτηκε ο Διαμαντίδης, η ομάδα ισορρόπησε τον αγώνα, κράτησε μια μικρή διαφορά, αλλά στο τέλος ανόητα λάθη και τρελά σουτ των Ισπανών, έφεραν τη Μάλαγα 2 πόντους μπροστά (84-86) 12 δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Η υπερηφάνεια όμως του αρχηγού και μια δυνατή διείσδυσή του έστειλαν το ματς στην παράταση. Εκεί μίλησε ο Νίκολας, που με 3 συνεχόμενα τρίποντα καθάρισε τον αγώνα και κράτησε ψηλά το γόητρο της ομάδας του. Η πρώτη θέση, βέβαια, είχε ήδη εξασφαλιστεί μιας και η Παρτιζάν έχασε άνετα μέσα στη Ρώμη, αφού η Ιταλική ομάδα αρνήθηκε να αποχαιρετίσει τη διοργάνωση χωρίς νίκη στο TOP 16!

Το τελευταίο βήμα πριν το Final 4 του Βερολίνου ακούει στο όνομα Σιένα, η οποία τερμάτισε δεύτερη πίσω από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, και με μειονέκτημα έδρας θα παλέψει με τον Παναθηναϊκό για το όνειρο. Παλιά γνώριμη η Ιταλική ομάδα, μιας και βρέθηκε και πέρυσι στο δρόμο του, τερμάτισε μια θέση πάνω από τους Πράσινους στον πρώτο γύρο της φετινής διοργάνωσης, χάνοντας στην Ελλάδα με 5 πόντους και κερδίζοντας στην Ιταλία πάλι με 5. Αναμένεται σκληρή μάχη, που πιθανότατα θα κριθεί στους 5 αγώνες, αλλά ο Παναθηναϊκός έχει το προβάδισμα μιας και θα παίξει τους 3 από αυτούς στο ΟΑΚΑ. Περιμένουμε, λοιπόν, με ανυπομονησία τις 24 Μαρτίου που θα αρχίσουν τα play-off της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης στο μπάσκετ...

Related Posts with Thumbnails