Σάββατο 28 Μαρτίου 2009

Στην τελική ευθεία η "Τρέλα του Μαρτίου"

Μια ανάσα πριν από το F4 του Detroit βρισκόμαστε πλέον στο κολεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ, μετά και την ολοκλήρωση του "Sweet Sixteen", της φάσης των 16 δηλαδή. Το τουρνουά μέχρι στιγμής είναι αρκετά προβλέψιμο με όλα τα φαβορί να παραμένουν στο θεσμό. Οι ομάδες που συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν είναι αυτές του Connecticut και του North Carolina που ξεπέρασαν εύκολα τα εμπόδια των Purdue και Gonzaga αντίστοιχα. Νέα μεγάλη εμφάνιση και από το Villanova, που μετά από το ιστορικό UCLA απέκλεισε και το Duke του Μάικ Σιζέφσκι. Το ρυθμό του φαίνεται να βρίσκει και το Louisville, του Ρικ Πιτίνο, που με όπλο το zone press στα 4/4 του γηπέδου, ισοπέδωσε το Arizona με 104-63! Το πιο θεαματικό ματς ήταν αυτό μεταξύ του Missouri και του Memphis, με το Missouri να επιβάλλει το αγαπημένο του transition game και να επικρατεί με 102-91.

Η αγωνιστική αυτή, σε αντίθεση με τις προηγούμενες, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως αγωνιστική των "ψηλών", αφού ξεχώρισαν για τις επιδόσεις τους κυρίως οι σέντερ των ομάδων. Αρχής γενομένης από το ματς Connecticut-Purdue όπου ο Hasheem Thabeet είχε 15 πόντους και 15 ριμπάουντ. Ο γεννημένος στην Τανζανία με ύψος 2.23 σέντερ, είναι ένας από τους καλύτερους μπλοκέρ και αμυντικούς του πρωταθλήματος. Αν καταφέρει να βελτιώσει και την επιθετική του συμπεριφορά, αναμένεται να επιλεγεί σε αρκετά καλή θέση στο επερχόμενο draft. Μεγάλη εμφάνιση και από τον Blake Griffin του OKlahoma στη νίκη της ομάδας του επί του Σίρακιους. O "Blake the Great", όπως είναι το παρατσούκλι του, τελείωσε τον αγώνα με 30 πόντους και 14 ριμπάουντ. Έχει ύψος 2.08 και αναμένεται να μας απασχολήσει αρκετά στο μέλλον καθώς οι ειδικοί τον τοποθετούν μέσα στην πρώτη τριάδα του draft για το 2009. Κλείνουμε με τον Tyler Hansbrough του North Carolina. Ο ύψους 2.10 σέντερ σημείωσε 24 πόντους και μάζεψε 10 ριμπάουντ στη νίκη της ομάδας του επί του Gonzaga. Στην καριέρα του στο κολέγιο έχει κερδίσει αρκετές ατομικές διακρίσεις, με αποτέλεσμα το πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας να έχει αποφασίσει από τώρα για την απόσυρση της φανέλας του μετά το πέρας των σπουδών του.

Η επόμενη φάση του τουρνουά, το "Elite Eight", διεξάγεται σήμερα και αύριο, με τα αντίπαλα ζευγάρια να είναι: Connecticut-Missouri, Louisville-Michigan State, North Carolina-Oklahoma και Pittsburgh-Villanova. Το βίντεο που ακολουθεί μας δίνει μια ιδέα για τις δυνατότητες του Blake Griffin, υποψήφιου ακόμα και για την πρώτη θέση στο draft του 2009.

Related Posts with Thumbnails