Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009

"Ότι αρχίζει ωραία τελειώνει με...;"

Το πρωτάθλημα της Α2 χωρίς αμφιβολία, αν και ταλαιπωρείται από πολλά προβλήματα, προκαλεί μεγάλο ενδιαφέρον κάθε χρόνο. Το γεγονός ότι το επίπεδο είναι αρκετά υψηλό και ανταγωνιστικό συν το ότι οι ομάδες αποτελούνται και στηρίζονται κυρίως σε Έλληνες παίκτες (πολλές φορές υποσχόμενους), το κάνουν άξιο προσοχής και παρακολούθησης. Κάθε χρόνο βλέπουμε ομάδες (λίγες... αλλά τις βλέπουμε) να προσπαθούν από την λήξη κιόλας του πρωταθλήματος να κάνουν τον σχεδιασμό της επόμενης χρονιάς, καταβάλλοντας μεγάλες προσπάθειες για να σταθούν αξιοπρεπώς στις απαιτήσεις της κατηγορίας, κυνηγώντας η κάθε μια τους στόχους της, όποιοι και αν είναι αυτοί! Υπάρχουν βέβαια και οι ομάδες που μέχρι την τελευταία στιγμή λόγω προβλημάτων(κυρίως οικονομικών) προσπαθούν να μπαλώσουν "τρύπες"! Άλλοι τα καταφέρνουν και άλλοι οχι.

Ας δούμε όμως τι γίνεται φέτος στην κατηγορία...
Η χρονιά ξεκίνησε με 5 ομάδες (Περιστέρι, Δάφνη, Ηρακλής, Ρέθυμνο, Ολυμπιάδα) να δείχνουν εξαρχής τις διαθέσεις τους για πρωταθλητισμό. Έχουμε φτάσει πλέον στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος, μόλις 8 αγωνιστικές πριν το τέλος και μόνο δυο από αυτές βρίσκονται κοντά στην επίτευξη του στόχου τους! Ο λόγος για το Περιστέρι και την Δάφνη, που πραγματοποιώντας αμφότεροι εξαιρετικές εμφανίσεις έχουν καταφέρει να διεκδικούν την άνοδο στην Α1! Δεν είναι όμως μόνοι... η έκπληξη του πρωταθλήματος, ο Ηλυσιακός στριμώχνεται στην πρώτη θέση παρέα με το Περιστέρι έχοντας πίσω τους έναν βαθμό την Δάφνη, που έχει αποδείξει ότι δύσκολα κάνει στραβοπατήματα! Το ενδιαφέρον στην υπόθεση ανόδου είναι ότι και οι τρεις ομάδες έχουν ακόμα ανοιχτούς λογαριασμούς. Έχουν να δώσουν από έναν ακόμα αγώνα μεταξύ τους, με το Περιστέρι να έχει τον πρώτο λόγο σ' αυτή τη μάχη αφού έχει κερδίσει τους άλλους δυο στην έδρα τους. Η συνέχεια, λοιπόν, στο θέμα ανόδου αναμένεται να είναι συναρπαστική, με την αρχή να γίνεται αυτό το Σάββατο στο γήπεδο της Δάφνης, όπου η ομώνυμη ομάδα υποδέχεται τον Ηλυσιακό στην πρώτη από τις μάχες των τριών!

Eκτός όμως από την μάχη της ανόδου υπάρχει και ο αγώνας για την σωτηρία, όπου εκεί αν παρατηρήσει κάποιος θα δει οτι τα πράγματα είναι αρκετά μπερδεμένα και είναι πολλές οι ομάδες (Μεντ, Ξάνθη, Κεραυνός, Ολυμπιάδα, Ερμής, ICBS, Ερυθραία) που έχουν μπλέξει με την υπόθεση υποβιβασμός! Με εξαίρεση την Μεντ η οποία μετράει μόλις 3 νίκες στο πρωτάθλημα και ουσιαστικά έχει χάσει το παιχνίδι, οι υπόλοιπες ομάδες παλεύουν ακόμα και έχουν ελπίδες! Ο Κεραυνός έχει δύσκολο έργο, με βάση την εικόνα που δείχνει και την αδυναμία να παίρνει αποτελέσματα. Η Ξάνθη μετά την νίκη έκπληξη απέναντι στο Περιστέρι ελπίζει, δείχνοντας παράλληλα ένα καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο. Η Ολυμπιάδα πληρώνοντας το κακό της ξεκίνημα βρίσκεται μόλις ένα βαθμό πάνω από την ζώνη υποβιβασμού, όμως στο δεύτερο γύρο παρουσιάζεται σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση και μάλλον θα ξεφύγει! Όσο για τους υπόλοιπους (Ερμής, ICBS, Ερυθραία), μπορεί να βρίσκονται σε καλύτερη βαθμολογική θέση, όμως η απόσταση δεν είναι ασφαλείας ακόμα για κανέναν και υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να έχουν προβλήματα, σε περίπτωση που δεν είναι αποτελεσματικοί στα παιχνίδια που πρέπει!

Έτσι έχει, λοιπόν, η κατάσταση μέχρι στιγμής όσον αφορά τα θέματα που καίνε (άνοδος - υποβιβασμός). Ωστόσο, κανένας σύλλογος δεν μπορεί να χαρακτηριστεί "αδιάφορος" αφού όλοι πρόκειται να παίξουν σημαντικό ρόλο στην τελική κατάταξη της βαθμολογίας! Μην ξεχνάτε ακόμα ότι το χάλι που επικρατεί αυτή την στιγμή στην πρώτη τη τάξει εθνική μας κατηγορία, κάνει τις ομάδες της Α2 να διεκδικούν παθιασμένα ακόμα και την 3η και 4η θέση. Το συμπέρασμα δεν είναι αυθαίρετο αλλά προκύπτει από το γεγονός ότι στην μπασκετική Ελλάδα ζούμε, πολλά έχουμε δει και κανένας δεν ξέρει που θα αγωνίζεται την επόμενη χρονιά...

1 σχόλιο:

saras13 είπε...

Παλι αθηναικες θα ανεβουν στην τελικη; και θα πεσουν απο Α1 επαρχιακες... θα μου πεις 5.000.000 ζουνε στην Αθηνα. σωστο κ αυτο, αλλα κατι δεν μου κολαει

Δημοσίευση σχολίου

Δώσε την ασίστ σου ή κάρφωσε με ένα σχόλιο...

Related Posts with Thumbnails