Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

Έλεγα να σας πω ένα τραγούδι vol. I. This is our night...

Ο Ολυμπιακός άνοιξε, λοιπόν, τη σειρά με νίκη μέσα στο ΣΕΦ, ενθουσιάζοντας και προβληματίζοντας κατά διαστήματα με την απόδοσή του. Αυτοί είναι, όμως, οι ερυθρόλευκοι της σεζόν 2008-2009: μια ομάδα με σκαμπανεβάσματα, που προσπαθεί να χωρέσει τόσο ταλέντο στις τέσσερις γραμμές του παρκέ. Πάνω απ'όλα, όμως, είναι μια ομάδα με χαρακτήρα. Διαχειρίζεται με ψυχραιμία τις εις βάρος της καταστάσεις και τείνει να υιοθετήσει το περιβόητο σλόγκαν της "υπομονής". Αποτέλεσμα όλων αυτών; Είσοδος με το δεξί στα Play Off και 1-0 με σουτ... τηλεφώνημα. Ο Πλάθα μπορεί να πόνταρε στην αστοχία των ερυθρόλευκων έξω από την γραμμή των 6.25, γι'αυτό και έστησε ζώνη κατενάτσιο 2-1-2, λογάριασε όμως χωρίς τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο, ο οποίος άρπαξε το μικρόφωνο από τους σεσημασμένους ερυθρόλευκους σκόρερ και τραγούδησε στους μαδριλένους: "This is our night"... Η συνέχεια του στίχου ("fly...") μάλλον αναφέρεται στον τρόπο που ο ερυθρόλευκος άσσος ξεφορτωνόταν την μπάλα στο τέλος του χρόνου των επιθέσεων και στην καμπύλη που αυτή διέγραφε για να καταλήξει στο δυχτάκι. Όπως και να έχει ο Βασιλόπουλος δίνει απαντήσεις εντός γηπέδου στον εαυτό του και στην κριτική που του ασκήθηκε - σίγουρα η πιο ευχάριστη εξέλιξη της βραδιάς.

Αν θα θέλαμε να μοιράσουμε ρόλους στις ομάδες με βάση την κοινωνική διαστρωμάτωση των μελισσών, ελέω "βασίλισσας", θα λέγαμε ότι οι ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν ως "εργάτες". Με συγκέντρωση και αυτοπεποίθηση δούλεψαν το παιχνίδι, χτίζοντας σταδιακά διψήφιες διαφορές. Βέβαια η αλήθεια είναι ότι τους βγήκαν και τα πάντα: τρίποντα από Βούιτσιτς, Τσίλντρες και Παπαλουκά είναι μόνο κάποια από τα... συζητήσιμα plays, που είχαν όμως θετική κατάληξη. Ωστόσο, οι Πειραιώτες θέλησαν να τελειώσουν πολύ νωρίς το παιχνίδι και επαναπαύθηκαν σαν... "κηφήνες", με συνέπεια οι Ισπανοί να σημειώσουν επί μέρους σκορ 22-0 και να φέρουν τον Ολυμπιακό σε μειονεκτική θέση. Όταν έσφιξαν τα πράγματα ο Γιαννάκης πήρε το ελάχιστο δυνατό ρίσκο, κλείνοντας το rotation και στριμώχνοντας σε αυτό 5,5 παίκτες: τους Παπαλουκά, Γκριρ, Βασιλόπουλο, Χαλπερίν, Βούιτσιτς, Μπουρούση. Αυτούς δηλαδή που θα του έκαναν την δουλειά. Έτσι και έγινε, με τους ερυθρόλευκους να κερδίζουν στο τέλος μάλλον εύκολα (88-79). Το θετικό, πέρα από το νικηφόρο αποτέλεσμα, είναι το γεγονός ότι το σκορ δεν άνοιξε, έτσι ώστε ενόψει δεύτερου αγώνα οι ερυθρόλευκοι να μην (ξανά) παρουσιαστούν ως "κηφήνες" και να μην υποτιμήσουν την "βασίλισσα". Πλέον ζητείται συνέχεια και διάρκεια. Ραντεβού, λοιπόν, στο ΣΕΦ (Novasports 1 20:45).

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

entaksi auto den yparxi! ELIOSA!!!!!!!!!!!

elli είπε...

έπαιξε έξυπνα ο ολυμπικός,πολύ καλή απόδοση απ'όλους τους παίχτες και κυρίως του Βασιλόπουλου,όμως και οι άλλοι παίχτες είχαν πολύ καλή παρουσία,έτσι άλλωστε φτάσαμε στη νίκη!Μακάρι να συνεχίσουμε έτσι και να μας δούμε στον τελικό!Και το πιο σημαντικό είναι στο επόμενο παιχνίδι να μην υποτιμήσουμε την ήττα της 'βασίλισσας' και να παίξουμε το ίδιο καλά με προχτές.

banou είπε...

@makis4gold
είπαμε αυτό είναι το ορεκτικό...

@ elli_anyfanti
Καταρχήν να σε καλωσορίσω στην παρέα μας! Έχεις δίκιο για απόψε. Ζητούμενο είναι να μπει η ομάδα συγκεντρωμένη και προσηλωμένη στον στόχο: το 2-0. Αυτά τα μεγάλα νεκρά διαστήματα να έλειπαν...

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ!Πιστεύω ότι μπορεί να τα καταφέρει,ακριβώς αν είναι συγκεντρωμένη!Όσο γι'αυτά τα μεγάλα νεκρά διαστήματα ευτυχώς υπάρχει ο Γιαννάκης,ωστόσο όμως ελπίζω να μην υπάρχουν σήμερα και να κάνουν ένα προσεκτικό-οργανωτικό παιχνίδι χωρίς λάθη..

KonTaz είπε...

Μπράβο στην ομάδα για την προχθεσινή νίκη.Σημαντικό επίσης το γεγονός πως η Ρεάλ παρόλο που έκανε ένα σερί 1-27 και πέρασε μπροστά για 8 πόντους καταφέραμε και νικήσαμε σχετικά εύκολα.Banou στα έλεγα για τον Γκριρ και το ντεφορμαρισμά του :D :D(όπως έλεγες και εσύ ότι είναι παίκτης ψυχολογίας)Μία ερώτηση μόνο,ο Πάργκο ξέπερασε το πρόβλημα με τους προσαγωγούς του(??),γιατί τον είδα πολύ πεσμένο στο τελευταίο match...Καλή επιτυχία στην ομάδα σήμερα...

KonTaz07

saras13 είπε...

x0ax0ax0x0x0xx0! Μαγκα εχω διπλωθει!!!

Sato είπε...

xoxoxoxoxoxoxoxoxo

Δημοσίευση σχολίου

Δώσε την ασίστ σου ή κάρφωσε με ένα σχόλιο...

Related Posts with Thumbnails