Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009

Jumpball για την πρωτιά στη Ευρωλίγκα

Η αυλαία πέφτει, σήμερα και αύριο, για τη φάση των 16 στην Ευρωλίγκα. Οι ομάδες που έχουν προκριθεί στα προημιτελικά είναι ήδη γνωστές, όμως εκκρεμεί ακόμα η τελική κατάταξη των ομίλων που θα καθορίσει το πλεονέκτημα έδρας για την επόμενη φάση. Το στοιχηματικό μας ενδιαφέρον εντοπίζεται αποκλειστικά σε αγώνες που θα κρίνουν την πρωτιά στους 3 από τους 4 ομίλους.

Στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την αδιάφορη Μάλαγα, με μόνο στόχο τη νίκη που θα του δώσει το πλεονέκτημα έδρας για τους προημιτελικούς αγώνες. Εύκολα ή δύσκολα πιστέυω ότι θα καταφέρει να πάρει αυτό που θέλει αλλά...Προσοχή! Η Μάλαγα μπορεί να έχει αποκλειστεί αλλά δε θα κάτσει να διασυρθεί κιόλας. Έκανε μια κοιλιά, η οποία της στοίχισε τον αποκλεισμό από την Ευρωλίγκα, αλλά φαίνεται να ανακάμπτει στα τελευταία παιχνίδια. Μετράει σερί 3 νικών σε όλες τις διοργανώσεις και στο σημερινό παιχνίδι θα παίξει ελεύθερα χωρίς άγχος. Δε νομίζω να χάσει με πάνω από 11,5 πόντους διαφορά. Οπότε, διπλό.


Στο Τελ Αβίβ, σε ανάλογης σημασίας ματς, η Μακάμπι κοντράρεται με τη Μπαρτσελόνα. Οι Καταλανοί καίγονται για τη νίκη για να κατακτήσουν την πρώτη θέση στον όμιλο ενώ οι Ισραηλινοί είναι αδιάφοροι. Βέβαια, η Μπάρτσα καλείται να κερδίσει σε ένα γήπεδο όπου μετράει 4 συνεχόμενες ήττες. Κάτι μου λέει επίσης ότι οι Ισραηλινοί δε θα χαριστούν. Δεν το συνηθίζουν άλλωστε...Εκτός των άλλων, ο εγωιστής Γκέρσον θέλει να αποδείξει στους συμπατριώτες του ότι άδικα αποκλείστηκε από τα προημιτελικά. Περιμένω ντέρμπι, γι΄αυτό και θα επιλέξω τον άσσο.


Τέλος, στη Βιτόρια, η Τάου περιμένει τον Ολυμπιακό στο μεγαλύτερο ματς της αγωνιστικής. Ο νικητής θα είναι πρώτος ενώ ο χαμένος δεύτερος. Σε πολύ καλή κατάσταση η Τάου, περιμένει χωρίς προβλήματα το σημερινό παιχνίδι. Με αντίπαλο τον Ολυμπιακό έχει πολύ καλή παράδοση. Στους 3 τελευταίους αγώνες τους στη Βιτόρια μετράει μόνο νίκες, με μεγάλες διαφορές κιόλας (+11, +25 και +15 αντίστοιχα). Από την άλλη, ο Ολυμπιακός προβληματίζει στα τελευταία ματς, καθώς οι εμφανίσεις του με Πρόκομ και Κολοσσό μόνο πειστικές δεν ήταν. Απέναντι στους Βάσκους θα απουσιάσουν οι Πρίντεζης και Σκορτσιανίτης. Από τη μία η κακή παράδοση των Πειραιωτών στη Βιτόρια και από την άλλη οι απογοητευτικές εμφανίσεις της ομάδας του Γιαννάκη σε όλα τα σημαντικά εκτός έδρας παιχνίδια της Ευρωλίγκα φέτος, με οδηγούν προς τον άσσο.


Συνοψίζοντας:
Παναθηναϊκός-Ουνακάχα Μάλαγα (+11,5) 2
(+6,5) Μακάμπι-Μπαρτσελόνα 1
Τάου-Ολυμπιακός (+8,5) 1

Related Posts with Thumbnails