Σάββατο 21 Μαρτίου 2009

Επεισοδιακό ντέρμπι από τα παλιά!

Το Greek Hoopz βρέθηκε αυτό το Σάββατο στην Πάτρα, για να παρακολουθήσει το ματς Απόλλων Πάτρας-Περιστέρι για την Α2 εθνική κατηγορία. Ένα παιχνίδι βγαλμένο από τις παλιές καλές εποχές της Α1, όπου και οι δύο ομάδες έχουν γράψει, η καθεμιά τη δική της ιστορία. Το παιχνίδι είχε μονόπλευρο ενδιαφέρον, καθώς το Περιστέρι ήταν αυτό που ήθελε οπωσδήποτε τη νίκη, στην προσπάθειά του για άνοδο, ενώ ο Απόλλων, έχοντας ήδη εξασφαλίσει την παραμονή του, ήταν φαινομενικά αδιάφορος. Τίποτα έτσι δεν προϊδέαζε για τις σκηνές ροκ που ακολούθησαν και θα σας διηγηθούμε!

Μπροστά σε περίπου 2.000 Πατρινούς φιλάθλους αλλά και 80 εκδρομείς από την Αθήνα, η ομάδα του Περιστερίου μπήκε πιο δυνατά στο ματς και με όπλο την πολύ καλή της άμυνα πήρε κεφάλι στο σκορ από την αρχή του αγώνα. Το ασφυκτικό μαρκάρισμα του Κούμουλου πάνω στο μεγάλο επιθετικό όπλο του Απόλλωνα, τον Κορωνίδη, ήταν το κλειδί που οδήγησε τον άσσο της ομάδας της Πάτρας στον εκνευρισμό και σε αρκετές λάθος επιλογές. Παράλληλα οι ψηλοί της ομάδας (Δέσπος, Δεληγιάννης και Μαργαρίτης) κυριάρχησαν απέναντι στους Μάγλο και Γεωργίτση, με αποτέλεσμα το ημίχρονο να κλείσει με την ομάδα των δυτικών προαστίων προηγούμενη με 21-28. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Απόλλων βελτιώθηκε αισθητά από τη στιγμή που ο Κανελλόπουλος ανέλαβε χρέη οργανωτή και με αιχμές τους Κορωνίδη και Βαρδιάνο προσπάθησε για την ανατροπή. Το Περιστέρι όμως εξακολουθούσε να βρίσκει λύσεις, πότε μέσα στη ρακέτα με τον εξαιρετικό Μαργαρίτη και πότε από την περιφέρεια με τον Αμερικανό (με...ισλανδικό διαβατήριο!) Λιούις, με αποτέλεσμα να διατηρεί πάντα ένα προβάδισμα 6-10 πόντων. Και φτάνουμε στο 5:04 πριν τη λήξη του αγώνα όπου το παιχνίδι γίνεται άνω κάτω...Ο Μοσχοβίτης πετυχαίνει καλάθι, γράφοντας το 47-55 αλλά οπαδοί και παράγοντες του Απόλλωνα ξεσηκώνονται, θεωρώντας ότι είχε λήξει ο χρόνος της επίθεσης του Περιστερίου. Οι διαιτητές δεν μετρούν το καλάθι αλλά ο αγωνιστικός χώρος έχει γίνει ήδη..."πισίνα" από τα νερά και τα αναψυκτικά που πέταξαν οι οπαδοί του Απόλλωνα. Έτσι το παιχνίδι διακόπτεται με τους διαιτητές να αποχωρούν στα αποδυτήρια και να ζητούν την εκκένωση της κερκίδας που βρίσκεται πίσω από τους δύο πάγκους! Με την παρέμβαση τελικά των παραγόντων του Απόλλωνα, οι οπαδοί που βρίσκονται στην κερκίδα αυτή μεταφέρονται στην απέναντι και το παιχνίδι ξαναρχίζει μετά από ένα εικοσάλεπτο διακοπής! Στο διάστημα που υπολείπεται ο Απόλλων καταφέρνει να μειώσει στους τρεις όμως ένα τρίποντο του Λιούις 1:20 πριν το τέλος, σφραγίζει τη νίκη για το Περιστέρι. Το τελικό 56-61 βρίσκει τους παίκτες του Περιστερίου να πανηγυρίζουν μαζί με τους οπαδούς τους και αυτούς του Απόλλωνα να αποχωρούν απογοητευμένοι από το παρκέ.

Δίκαιη νίκη για το Περιστέρι, σε ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι. Αυτό βέβαια ουδόλως απασχολεί τους "κυανοκίτρινους", οι οποίοι βρίσκονται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με 40 βαθμούς, ισόβαθμοι με τον Ηλυσιακό. Από την άλλη ο Απόλλων δεν έχασε τίποτα με αυτή την ήττα αφού έχει εξασφαλίσει ήδη το στόχο της παραμονής. Όμως το μέλλον του διαγράφεται δυσοίωνο...Ο σύλλογος αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα από τη στιγμή που αποχώρησε ο χρηματοδότης της ομάδας Νίκος Καραπάνος. Η διαχείριση της ομάδας βρίσκεται πλέον στους ανθρώπους του ερασιτέχνη, οι οποίοι προσπαθούν να μπαλώσουν ότι μπορούν. Τα πράγματα όμως είναι αρκετά δύσκολα, καθώς φήμες κάνουν λόγο για χρέη που ανέρχονται σε εκατομμύρια ευρώ! Ας ελπίσουμε ότι η ομάδα της Αχαΐας θα βρει το δρόμο της και θα καταφέρει να διεκδικήσει και πάλι την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία, όπως κάνει τη φετινή σεζόν ο σημερινός της αντίπαλος.


Related Posts with Thumbnails