Κυριακή 8 Μαρτίου 2009

Hvala Milose i Zorane

Ο Ολυμπιακός πέρασε από άλλη μια επικίνδυνη έδρα, σβήνοντας σιγά - σιγά από το καλεντάρι τα ματς φωτιά, και βαδίζει προς ολοταχώς προς την κατάκτηση της πρώτης θέσης της regular season. Πλεόν οι ημερομηνίες, που έχουν κυκλωθεί με κόκκινο στυλό στα αποδυτήρια του ΣΕΦ, λιγοστεύουν και αφορούν στις αναμετρήσεις με τον Πανιώνιο στο Ελληνικό και με τον Πανελλήνιο στην Κυψέλη. Μια νίκη στα συγκεκριμένα παιχνίδια σε συνδυασμό με το απόλυτο των επιτυχιών εντός έδρας, εξασφαλίζει το πλεονέκτημα εν όψει Play - Off.

Η σημερινή νίκη μόνο εύκολη δεν ήταν. Ο Κολοσσός Ρόδου απέδειξε ότι αποτελεί ομάδα Play - Off και μπαίνοντας στο γήπεδο αποφασισμένος και ενθουσιώδης επέβαλλε τον ρυθμό του. Μάλιστα βρέθηκε να προηγείται με 25-15 με την λήξη του πρώτου δεκαλέπτου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πορεία της ροδίτικης ομάδας μόνο τυχαία δεν είναι. Ωστόσο, αυτή οφείλεται, σε μεγάλο βαθμό, στην επίδραση που έχουν οι ποιοτικοί Αμερικάνοι στο παιχνίδι του Κολοσσού. Μόλις ο Γιαννάκης απέσυρε τον Βούιτσιτς για να ρίξει τους Έρτσεγκ και Βασιλόπουλο κατά σειρά πάνω στον αθλητικό Σμιθ, ο Αμερικάνος δυσκολεύτηκε, με αποτέλεσμα να επηρεαστεί ο ρυθμός των Ροδιτων. Ο Ολυμπιακός χαμήλωσε το σχήμα, προκειμένου να μπορέσει να "ματσάρει" τους αντιπάλους. Όταν μάλιστα τραυματίστηκε ο έξοχος Σμιθ (δυστυχώς πρόκειται για ρήξη αχίλλειου), τότε τα δεδομένα άλλαξαν και ήταν πλέον θέμα χρόνου να υπερισχύσει το πληρέστερο ρόστερ.

Η χρησιμοποίηση και συμμετοχή του Τεόντοσιτς ήταν καταλυτική, όταν και συνυπήρξαν τρεις περιφερειακοί στην ίδια πεντάδα. Ο νεαρός Σέρβος με 23 πόντους, 6/7 τρίποντα και κυρίως ωριμότητα στην ανάπτυξη και οργάνωση της ομάδας αποτέλεσε το κύριο συστατικό της συνταγής της επιτυχίας. Το έταιρο σερβόπουλο συνέβαλλε στην ανάκαμψη του πρώτου ημιχρόνου, όταν με ριμπάουντ, κερδισμένα φάουλ και τρίποντα σήμανε την αντεπίθεση. Ο Ολυμπιακός οφείλει ένα μεγάλο ευχαριστώ στους διεθνείς πλάβι για τη σημερινή νίκη: "Hvala Milose i Zorane".

3 σχόλια:

KonTaz είπε...

Κρίμα για τον παιχταρά τον Smith...Μπράβο στον Μίλος και τον Έρτσεγκ...Κακά τα ψέματα,αλλά σε αυτά τα match oι βασικοί πρέπει να παίρνουν ανάσες..(Βούιτσιτς κλπ)και με τέτοιον Τεόντοσιτς και Ζόραν,αυτό είναι εφικτό...

Ανώνυμος είπε...

O Teodosic exei tin efkairia na mathei apo paplouka kai gianaki. makari na synexisei etsi giati ton xreiazetai i omada

banou είπε...

Ο Τεόντοσιτς είναι έτοιμος παίκτης και είναι κρίμα να παραμένει ανενεργός. Ίσως φέτος η τεχνική ηγεσία και ο κόσμος του Ολυμπιακού να περίμενε περισσότερα, μετά τα γεμάτα υποσχέσεις παιχνίδια των περσινών τελικών, ωστόσο δεν θα πρέπει να παραβλέπουμε το γεγονός ότι αφενός προέρχεται από γεμάτο καλοκαίρι με συμμετοχή στις υποχρεώσεις της εθνικής Σερβίας και ότι αφετέρου είναι μόλις 22 ετών.
Ο φίλος KonTaz.Pstrm έχει δίκιο για την ξεκούραση βασικών, αλλά κατά την άποψή μου ο Τεόντοσιτς είναι επίσης ένας εν δυνάμει βασικός...

Δημοσίευση σχολίου

Δώσε την ασίστ σου ή κάρφωσε με ένα σχόλιο...

Related Posts with Thumbnails