Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Στο 7ο παιχνίδι...

Αυτή είναι η πρώτη ανάρτηση μου ως μέλος της συντακτικής ομάδας του Greek Ηoopz και θέλω να ευχαριστήσω τον Banou που μου έδωσε αυτήν την δυνατότητα. Μέσα από αυτή την στήλη θα μιλάμε αποκλειστικά για στοίχημα καθώς τα υπόλοιπα θέματα της μπασκετικής επικαιρότητας βρίσκονται σε .... καλά χέρια.

Σήμερα θα ασχοληθούμε κυρίως με τον 6ο τελικό της Δύσης ανάμεσα στους Phoenix Suns και τους Los Angeles Lakers. Οι Λιμνάνθρωποι προηγούνται με 3-2 στις νίκες με την σειρά να μεταφέρεται στην έδρα των Ήλιων. Μέχρι τώρα,η σειρά είχε πολλές διακυμάνσεις όσον αφορά το σκορ αλλά και το ψυχολογικό κομμάτι. Οι Lakers έκαναν το 2-0 νικώντας εύκολα τους Suns,εκμεταλλευόμενοι την επίθεση τους. Οι πιο πολλοί περίμεναν να βγει η σκούπα αλλά διαψεύστηκαν καθώς αρχικά ο Amare πήρε παραμάζωμα τόσο τον Γκασόλ όσο και τον Μπάινουμ μειώνοντας σε 2-1 ενώ στο επόμενο παιχνίδι ο πάγκος των Ήλιων έκανε τη διαφορά φέρνοντας στα ίσια την σειρά, με τον Kobe να λέει πως με τέτοια άμυνα δεν πάμε πουθενά(σε ελεύθερη μετάφραση). Στο 5ο παιχνίδι οι Ήλιοι παρ'ότι βρέθηκαν να χάνουν με 20 πόντους, γύρισαν το παιχνίδι και χρειάστηκε ένα τρελό σουτ του Αρτέστ(που από αποδιοπομπαίος τράγος, έγινε ήρωας) στην λήξη για να ηττηθούν.

Είναι φανερό λοιπόν πως οι ομάδες μέχρι τώρα στηρίζονται κυρίως στην έδρα τους.Τόσο οι Lakers όσο και οι Suns νοιώθουν πιο άνετα και σκοράρουν πιο πολύ μέσα στην έδρα τους. Αυτοί που έφτασαν πιο κοντά σε εκτός έδρας νίκη ήταν οι Ήλιοι στο 5 παιχνίδι αλλά ο τρόπος που χάθηκε ίσως να τους επηρεάσει ψυχολογικά,ενώ παράλληλα να ενισχύσει την ψυχολογία των Lakers. Αναφέρομαι κυρίως στην ψυχολογία καθώς οι 2 ομάδες είναι σχεδόν ισοδύναμες στο αγωνιστικό κομμάτι.

Όμως η φετινή ομάδα των Suns έχει δείξει πολλές φορές χαρακτήρα. Ένδεικτικά αναφέρω το 3ο μάτς αυτής της σειράς όπου στη μεγαλύτερη διάρκεια του οι Lakers είχαν το προβάδισμα αλλά οι Suns, υπό το βάρος ενδεχόμενου 3-0, νίκησαν και κρατήθηκαν ζωντανοί. Έτσι λοιπόν και σήμερα πιστεύω ότι οι Ήλιοι θα δείξουν χαρακτήρα και θα κερδίσουν το 6ο μάτς έτσι ώστε να διεκδικήσουν ότι τους αναλογεί στο 7ο ματς.

Η απλή νίκη των Suns βρίσκεται στο 1.83 ενώ με handicap -1.5 στο 1.91. Εγώ θα βάλω και κάτι ψιλά στην νίκη των Suns με 6-10 πόντους που δίνει απόδοση 5,3. Το ματς αρχίζει στις 3.30(ώρα Ελλάδος),την Κυριακή.

Related Posts with Thumbnails