Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Γυρίζει ο τροχός...

Να πάει και να μην ξαναγυρίσει η φετινή χρονιά για τους Wizards! Κάτι οι άσχημες εμφανίσεις και το αρνητικό ρεκόρ στο πρωτάθλημα, κάτι το περιστατικό μεταξύ Arenas και Crittenton, έδωσαν την αφορμή στους υπεύθυνους της ομάδας να "ξαποστείλουν" μέσω ανταλλαγών τις "παλιοσειρές" Haywood, Butler και Jamison, ξεκινώντας ουσιαστικά τις προσπάθειες ανοικοδόμησης από τα μισά της φετινής σεζόν. Από χθες το βράδυ όμως τα χαμόγελα επέστρεψαν στην πρωτεύουσα καθώς η ομάδα της Ουάσινγκτον έχει πλέον έναν δυνατό "άσο στο μανίκι της" στην προσπάθειά της να επιστρέψει στην αφρόκρεμα του πρωταθλήματος: Το Νο 1 pick του επόμενου draft!

Η τύχη χαμογέλασε χθες βράδυ στους Wizards, στην κλήρωση των lottery picks που πραγματοποιήθηκε στο Νιου Τζέρσεϋ. Αν και ήταν μόλις το 5ο φαβορί με 10,3% πιθανότητες για το Νο 1, ευτύχησαν τελικά να κερδίσουν την κλήρωση. Επίσης κερδισμένοι ήταν και οι Sixers, οι οποίοι θα επιλέξουν 2οι στην διαδικασία του φετινού draft, αν και οι πιθανότητες τους για έναν τέτοιο ενδεχόμενο ήταν μόλις 6%. Αναμφισβήτητα, οι χαμένοι της χθεσινής διαδικασίας ήταν οι Nets. Η ομάδα με το χειρότερο ρεκόρ φέτος στο NBA, "κατρακύλησε" τελικά στην 3η θέση, παρόλο που οι πιθανότητες να πάρει αυτή το 1ο ή το 2ο pick, ήταν 25% και 21,5% αντίστοιχα.

Οι πρωτευουσιάνοι λοιπόν είναι μια ομάδα που θα αρχίζει να ξαναχτίζεται ουσιαστικά φέτος το καλοκαίρι. Εγγυημένα συμβόλαια για του χρόνου, εκτός από τον Gilbert Arenas και τον Al Thornton, έχουν οι Nick Young, JaVale McGee και μια από τις αδυναμίες μου λόγω επιθετικού ταλέντου, ο PF Andray Blatche. Θεωρώ προφανές το ποια θα είναι η επιλογή των Wizards στο Νο 1. Οι Crittenton, Boykins και Foye θα αποτελέσουν παρελθόν κατά τα φαινόμενα ενώ και οι προσπάθειες ανανέωσης του συμβολαίου του Shaun Livingston μάλλον "πέφτουν στο κενό" καθώς ο, άτυχος κατά τα άλλα, δίμετρος PG, μετά από ένα καλό finish στη σεζόν, επιθυμεί να δοκιμάσει την τύχη του στην αγορά των free agents. Άρα δεν υφίσταται κανένας λόγος ώστε οι Wizards να αγνοήσουν τον 19χρονο play maker του Kentucky, John Wall. Ήδη από σήμερα το πρωί, τα περισσότερα αμερικανικά ΜΜΕ ασχολούνται με την πολύ πιθανή συνύπαρξη Wall-Arenas στην περιφέρεια των Wizards και το κατά πόσο αυτή θα είναι λειτουργική ή όχι. Ανεξάρτητα πάντως από το "πείραμα" Wall-Arenas που θα κληθεί να διαχειριστεί ο Flip Saunders, η χθεσινή εξέλιξη "ανοίγει" και μια νέα προοπτική. Η παρουσία των Wall και Arenas στην ομάδα, μετατρέπει σαφώς τους Wizards σε πιο ...ελκτικό προορισμό για τους free agents του φετινού καλοκαιριού. Ο διαθέσιμος χώρος στο salary cap της ομάδας της Ουάσινγκτον είναι αρκετός και θα γίνει ακόμα περισσότερος, σε περίπτωση που δεν ενεργοποιηθεί τελικά η οψιόν ανανέωσης του Josh Howard. Με μια τέτοια κίνηση οι Wizards αφενός θα γλιτώσουν 11,835,000 δολάρια και αφετέρου θα έχουν πλέον να διαθέσουν στο καλοκαιρινό "παζάρι" κάτι περισσότερο από 25,000,000 δολάρια. Προβλέπεται λοιπόν αρκετή δουλειά φέτος το καλοκαίρι για τον general manager της ομάδας και παλαίμαχο μπασκετμπολίστα, Ernie Grunfeld...

Related Posts with Thumbnails