Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Double break

πράγματα αρχίζουν να δρομολογούνται με την δεύτερη εκτός έδρας νίκη των Κελτών. Η Βοστώνη πραγματοποιεί ένα εκπληκτικό finish της χρονιάς και αφήνει κατά μέρος την απαράδεκτη εικόνα που είχε εμφανίσει στο μεγαλύτερο μέρος της κανονικής περιόδου. Βέβαια αυτήν την φορά είχε να αντιμετωπίσει έναν αντίπαλο που συνειδητοποίησε ότι πρόκειται για αγώνα της σειράς των τελικών της περιφέρειας.

Ο Χάουαρντ παρουσίασε το καλό του πρόσωπο, περιορίζοντας στο ελάχιστο το ρεπερτόριο των ρομποτικών κινήσεων που κόστισαν στο πρώτο παιχνίδι, σημείωσε 30 πόντους, αλλά πάνω απ' όλα έδειξε ότι έχει νεύρο. Τα γελάκια κόπηκαν και ενδεικτικό της διάθεσής του ήταν ένα φάουλ Playoffs που έκανε στον Πιρς.


Παράλληλα, έκανε την εμφάνισή του ένα σπάνιο φαινόμενο για τα δεδομένα του ΝΒΑ: διαπληκτισμός διαιτητή με οπαδό των γηπεδούχων. Ένας οπαδός των Μάτζικ έλουσε με κοσμητικά επίθετα έναν εκ των διαιτητών της συνάντησης, με αποτέλεσμα ο "ρεφ" να αντιδράσει και έπειτα να ζητήσει από τους αστυνομικούς να τον πετάξουν από το γήπεδο. Λέτε ο φίλαθλος να κρατάει από Ελλάδα;


Ο προηγούμενος συνειρμός μου έφερε στο νου το εξής ανέκδοτο: Σε μια εθιμοτυπική συνάντηση ο Μπάρακ Ομπάμα επισκέπτεται τον Έλληνα πρωθυπουργό. Μετά το καθιερωμένο δείπνο, ο Γιώργος Παπανδρέου προτείνει στον Αμερικανό ομόλογό του να επισκεφθούν κάποιους από τους πολιτιστικούς χώρους της πρωτεύουσας. Ο Αφροαμερικανός πρόεδρος δέχεται με χαρά και η συνοδεία κατευθύνεται στην Ακρόπολη. Εκεί βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα βέβηλο θέαμα: ένας τύπος κατουράει το μνημείο! Ο Έλληνας πρωθυπουργός βλέποντας την δυσφορία του Ομπάμα, φωνάζει επιδεικτικά στον βέβηλο: "Τι κάνεις εκεί; Δεν ντρέπεσαι λίγο;", για να εισπράξει την ακόλουθη απάντηση: "Άντε και πηδήξου ρε μαλάκα!". Ο Γιώργος Παπανδρέου εμφανώς απογοητευμένος από την εικόνα απαξίωσης που θα σχημάτισε για το ίδιο ο Ομπάμα, καλεί τη συνοδεία να αποχωρήσουν και να δώσουν τόπο στην οργή.

Μετά από μερικούς μήνες έρχεται η στιγμή της ανταπόδοσης της φιλοξενίας, αυτήν την φορά σε αμερικανικό έδαφος. Αφού ολοκληρώνεται ο κύκλος των επαφών και εξαντλείται η ατζέντα που αφορά στις διμερείς σχέσεις των δυο χωρών, ο Ομπάμα καλεί τον Έλληνα πρωθυπουργό να επισκεφθούν κάποιους από τους πολιτιστικούς χώρους των ΗΠΑ. Εκεί, λοιπόν, βρίσκονται αντιμέτωποι πάλι με ένα αποκρουστικό θέαμα: ένας τύπος κατουράει πάνω στο άγαλμα της ελευθερίας. Έξαλλος ο Ομπάμα ρωτάει τον βέβηλο: "Hey you! What are you doing there?". Ο τύπος, συνεχίζοντας να ανακουφίζεται, γυρνάει και απαντάει:"Άντε και πηδήξου ρε μαλάκα!"...

Related Posts with Thumbnails