Κυριακή 2 Μαΐου 2010

Γκρίνια, γκρίνια, γκρίνια...

Τα playoffs του ελληνικού πρωταθλήματος ξεκίνησαν χθες, με την πρώτη αγωνιστική να κρίνεται μάλλον φυσιολογική ως προς τα αποτελέσματα. Ο Παναθηναϊκός έδειξε να βρίσκεται σε καλή κατάσταση, ισοπεδώνοντας τον Πανιώνιο με 92-57. Προφανώς η μοίρα αυτής της σειράς μοιάζει να είναι ήδη προδιαγεγραμμένη. Εντυπωσιακό και το Μαρούσι, επικράτησε εύκολα του Κολοσσού με 87-68. Περίμενα μεγαλύτερη αντίσταση από την ομάδα του Σφαιρόπουλου, η οποία μόλις στα πρώτα 8 λεπτά της αναμέτρησης βρέθηκε πίσω στο σκορ, με 30-2! Πιο ενδιαφέροντα ήταν τα ματς στο ΣΕΦ και στην Κυψέλη. Στο δεύτερο μάλιστα, παραλίγο να γίνει το πρώτο break των φετινών playoffs.

Αυτό πάντως που αποδείχθηκε περίτρανα χθες, ήταν ότι playoffs και παράπονα για τη διαιτησία πάνε "πακέτο". Την αρχή έκανε ο Μαρκόπουλος, ο οποίος απέφυγε να μιλήσει συγκεκριμένα γιατί όπως είπε, ...φοβάται τον αθλητικό δικαστή. Μάλλον έχει άδικο όμως ο κόουτς του ΠΑΟΚ για το χθεσινό ματς. Η ομάδα του ήταν κακή και όταν μάλιστα έχεις 10/24 βολές, δεν νομίζω πως μπορείς να τα "ρίχνεις" στη διαιτησία. Ο Πανελλήνιος ήταν καλύτερος για τρία δεκάλεπτα και προηγείτο σταθερά στο σκορ ακόμα και με διψήφιες διαφορές. Το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ έφτασε να διεκδικεί στο τέλος τη νίκη, οφείλεται εν πολλοίς στα λάθη των παικτών του Ζούρου. Ακόμα όμως και έτσι, η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχασε μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 0-1, με τον Γκρέγκορι να αποδεικνύεται μοιραίος με δύο άστοχες βολές στο τέλος. Πάντως θεωρώ ότι η σειρά αυτή είναι πολύ αμφίρροπη και θα πάει σε τρίτο ματς σίγουρα.

Τα ίδια και στο ΣΕΦ με τον Μπλατ να κάνει λόγο για ...αστεία πράγματα και να διαμαρτύρεται συνεχώς στους διαιτητές στο τρίτο δεκάλεπτο. Μάλλον ο Ισραηλινός προπονητής ζήλεψε τα νεύρα των παικτών του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο, όταν οι συνήθεις ύποπτοι Κλέιζα και Παπαλουκάς το παράκαναν για μια ακόμα φορά. Σε μερικές περιπτώσεις, όπως η βολή που κακώς μέτρησε όταν ο Μαυροκεφαλίδης τράβηξε το στεφάνι, είχε δίκιο ο Μπλατ, σε άλλες, όπως το γκολ-φάουλ του Τσίλντρες, απλώς εκτέθηκε. Στο αγωνιστικό κομμάτι, όσοι πίστευαν ότι στον Ολυμπιακό δεν ταιριάζει ο Άρης ως στυλ ομάδας, επιβεβαιώθηκαν πλήρως στο ξεκίνημα του αγώνα. Οι Θεσσαλονικείς με καλή κυκλοφορία μπάλας και φοβερή ευστοχία από την περιφέρεια, προηγήθηκαν ακόμα και με διψήφια διαφορά στο πρώτο δεκάλεπτο. Ουσιαστικά η ροή του αγώνα άλλαξε, από τη στιγμή που ο Γιαννάκης χρησιμοποίησε το σχήμα με τα τρία γκαρντς (Μπέβερλι, Τεόντοσιτς, Παπαλουκάς). Η περιφερειακή άμυνα των "ερυθρόλευκων" βελτιώθηκε και δικαίως ο Μπλατ απέδωσε τα εύσημα στον νεαρό Αμερικάνο του Ολυμπιακού. Η πίεση που άσκησε ο Μπέβερλι στο κατέβασμα της μπάλας, καθυστέρησε και αποσυντόνισε την επίθεση του Άρη, με αποτέλεσμα τελικά ο Ολυμπιακός να "τρέξει" ένα καλό σερί και να περάσει μπροστά στο σκορ. Το τρίτο και τέταρτο δεκάλεπτο αποδείχτηκαν μάλλον διαδικαστικά, με τον Κλέιζα να "λύνεται" στην επίθεση και τον Άρη να ξεμένει από λύσεις και να παρακολουθεί απλώς το σκορ.

Πάντως ενόψει F4, νομίζω ότι το χθεσινό ματς πρέπει να προβληματίσει τους φίλους του Ολυμπιακού για δύο λόγους:

1. Αν η Παρτιζάν ή η Μπαρτσελόνα ή η ΤΣΣΚΑ προηγηθούν απέναντι στον Ολυμπιακό στο ξεκίνημα του αγώνα με 2-9 και 9-21, καλό θα είναι ο προπονητής του να καλέσει κανένα time out μήπως και "κόψει" το ρυθμό τους γιατί αυτές οι ομάδες δεν είναι της ίδιας δυναμικότητας με τον Άρη...


2. Η χθεσινή αγωνιστική συμπεριφορά του Μπουρούση ήταν επιεικώς προκλητική και απαράδεκτη. Νεύρα με διαιτητές-συμπαίκτες-αντιπάλους, κακή προσωπική άμυνα στον Μπετς, τραγικές αντιδράσεις στα hedge out που επιχειρούσε... Ειλικρινά, εκτός τόπου και χρόνου ο διεθνής σέντερ!


Υ.Γ.: Οι τηλεσχολιαστές του αγώνα στο ΣΕΦ έκαναν λάθος σχετικά με την εξέλιξη του δεσμού του Ματ Γουόλς με την Λώρεν Άντερσoν. Δυστυχώς το "έχασε" το κορίτσι...

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ποιοι μετεδιδαν τον χθεσινο αγωνα?

Ανώνυμος είπε...

Σκουντής-Δάρδαλης...

Ανώνυμος είπε...

Μαλιστα

NobodyIsBiggerThanTheGame είπε...

Να προσθέσω στα περί γκρίνιας και αυτή στο Μαρούσι-Κολοσσός (!!!) που μπορεί να μην φάνηκε από τις κάμερες αλλά υπήρχε (αδικαιολόγητα κατά την άποψή μου) και από τους δύο. Μου έκανε μάλιστα εντύπωση και η γκρίνια (μέσω ειρωνικών χαμόγελων και άλλων) από πλευράς Μαρουσίου ειδικά στο τελευταίο δεκάλεπτο. Αλλά ως γνωστόν οι ομάδες (όλες, δίχως εξαίρεση) γκρινιάζουν πάντα για το... επόμενο παιχνίδι τους.
Υ.Γ. Τη Lauren ο Ματ την έχει χάσει εδώ και 2 χρόνια. Από τότε που έπαιζε στη Λάρισα. Εχουν μείνει φίλοι βέβαια.

banou είπε...

Στο γήπεδο μπορεί να μην είχα έρθει, αλλά εκείνη η φάση κατά την οποία ο Κουμπούρας (και μαζί του όλος ο πάγκος) διαμαρτύρεται σε καταλογισμό φάουλ και ενώ η διαφορά παίζει στους 20 πόντους είναι ανεκδιήγητη...

voyio είπε...

Χθες παρακολούθησα στο Σπορ+ το β' ημίχρονο του ματς Real Madrid-Caja Laboral. Δεν γνωρίζω ποιος το περιέγραφε αλλά επαναλάμβανε συνεχώς πως ο Prigioni είναι Ιταλός!!! Έλεος!
Δεν λέω, ίσως μπερδεύτηκε επειδή ο Αργεντίνος έχει ιταλικό διαβατήριο, αλλά ήμαρτον με τους άσχετους-αδιάβαστους-ανενημέρωτους-βυσματίες της ΕΡΤ που πραγματοποιούν τις μεταδόσεις!

banou είπε...

Φίλε voyio ειλικρινά δεν αξίζει να ασχολείσαι... Δεν γνωρίζω ποιος μετέδιδε το παιχνίδι καθότι δεν έτυχε να το παρακολουθήσω, αλλά και μόνο η νοοτροπία να θεωρούνται ως αναγκαίο κακό κάτι τέτοια παιχνίδια με ενοχλεί. Πάντως για τον Πριντζιόνι αρνούμαι να δεχθώ ότι το συγκεκριμένο λάθος αποδίδεται σε κριτήρια που σχετίζονται με το γνωστικό αντικείμενο του δημοσιογράφου που κάλυπτε τον αγώνα. Εδώ έχουμε ακούσει άλλα και άλλα... Θα παραθέσω μόνο κάποια από τα αγαπημένα μου:

1. Η Ισπανία δεν είναι μια ομάδα που αποτελείται από σουπερστάρ, αλλά από σούπερνόβα!

2. Αφήνει την μπάλα με τα finger rolls

3. Ένας πραγματικός Αρσέν Λουπέν των γηπέδων

Αρκούμαι στο μπάσκετ γιατί αν επεκταθώ στο... τένις η μπάλα χάνεται.

Ανώνυμος είπε...

Κανενα στοιχηματακι για αυριο παιζει;

Δημοσίευση σχολίου

Δώσε την ασίστ σου ή κάρφωσε με ένα σχόλιο...

Related Posts with Thumbnails