Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Μοναχικός μαέστρος

Η δουλειά έγινε για τον Παναθηναϊκό, καθώς όχι μόνο κατακτήθηκε το ροζ φύλλο αγώνα, αλλά εξασφαλίστηκε και η πολυπόθητη διαφορά των +14 πόντων, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κρατούμενο σε περίπτωση που χρειασθεί η μαθηματική επιστήμη για να ξεδιαλύνει τυχούσες ισοβαθμίες.

Οι πράσινοι, λοιπόν, έπαιξαν σκληρά και πειθαρχημένα. Ένα αγωνιστικό συμπέρασμα, που επιβεβαιώνεται σε ακόμη ένα παιχνίδι, είναι το γεγονός ότι η διακύμανση του μομέντουμ της ομάδας ταυτίζεται με την αγωνιστική συμπεριφορά του Δημήτρη Διαμαντίδη. Όποτε ο Μήτσος βγάζει την γνωστή του ενέργεια στις δυο πλευρές του παρκέ τότε ανεβαίνει μαζί του ολόκληρη η ομάδα. Όποτε κάνει οικονομία δυνάμεων τότε ξεκινούν τα προβλήματα.

Το περασμένο καλοκαίρι ο Δημήτρης Διαμαντίδης αποφάσιζε να αφήσει ορφανό το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, προκειμένου να προστατέψει το κορμί του. Άλλωστε, η βιονικότητά του άρχισε να αμφισβητείται με τους συνεχείς τραυματισμούς των τελευταίων χρόνων, που προέκυψαν ως αποτέλεσμα της αδιάκοπης εργασίας σε υψηλούς ρυθμούς. Ωστόσο, θεωρώ ότι το υπάρχον ρόστερ του Παναθηναϊκού δοκιμάζει τα όρια αντοχής του. Κακά τα ψέμματα, οι νίκες επί Βαλένθια και ΤΣΣΚΑ σήμερα σαμποτάρουν την ανάγκη της ομάδας για προσθήκη ακόμη ενός γκαρντ, που θα μπορεί να προσφέρει ποιότητα και να ξεκουράζει παράλληλα τον αρχηγό. Η στατιστική αποτίμηση των δυο πρώτων αγώνων του τριφυλλιού στην Ευρωλίγκα υπογραμμίζουν την συγκεκριμένη ανάγκη. Ο Διαμαντίδης αγωνίζεται για 30 και πλέον λεπτά, τη στιγμή που οι Καλάθης (Μ.Ο. 7.5 λεπτά) και ιδιαίτερα ο Τέπιτς (Μ.Ο. 4.5 λεπτά) αναζητούνται. Μπορεί το τεχνικό τιμ να έχει επενδύσει πολλά πάνω στη νέα γενιά και να θεωρεί ως προσωπικό στοίχημα την ανάδειξή τους, αλλά οι ανάγκες της ομάδας είναι αμείλικτες.

Στο πλαίσιο αυτό, αξίζει να σημειωθεί το όνομα του Ρόντρικ Μπλάκνεϊ. Ο Αμερικανός με βουλγαρικό διαβατήριο δεν έχει κλείσει σε κάποια ομάδα. Άλλωστε, σιχαίνεται τις προετοιμασίες και επιστρατεύει για τον σκοπό αυτό μέχρι και ψεύδη που αφορούν σε θανάτους συγγενικών του προσώπων, με ιδιαίτερη έφεση στις γιαγιάδες. Λογικά ο αριθμός πρέπει να είναι διψήφιος... Όπως και να έχει, αυτή η κακιά συνήθεια δεν διαγράφει το εξής γεγονός: Ο Μου-μου έχει απορρίψει δυο φορές πρόταση από την ομάδα του Πανελληνίου, ενώ γύρισε και την πλάτη στο κάλεσμα για συνεργασία από την Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης. Νομίζω ότι είναι δεδομένο ότι κάτι περιμένει. Το μέλλον θα δείξει.

Related Posts with Thumbnails