Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Where NBDL happens

Η αναπτυξιακή λίγκα του NBΑ - το ΝΒDL - δεν αποτελεί μονάχα την μπασκετική Μακρόνησο για όσους παίκτες περισσεύουν στις ομάδες τους. Παράλληλα, συνιστά χώρο πειραματισμών σε επίπεδο κανονισμών, προκειμένου να εξεταστεί στην πράξη η δυνατότητα διαφοροποίησης και εξέλιξης του υφιστάμενου πλαισίου.

Εν προκειμένω, το case study αφορά στην τροποποίηση του κανονισμού που σχετίζεται με την δυνατότητα παρεμβολής των παικτών, τη στιγμή που η μπάλα έχει χτυπήσει τη στεφάνη. Από φέτος, λοιπόν, το ΝBDL εφαρμόζει ουσιαστικά τον κανονισμό της FIBA, που επιτρέπει στους παίκτες να διώχνουν την μπάλα ή από την άλλη να διορθώνουν την τροχιά της με ένα follow, δίχως να προβληματίζονται για τη νομιμότητα της ενέργειας.

Now you can do something about it...


Πειραματισμών συνέχεια, με στόχο αυτήν την φορά το ρολόι! Η πεντάλεπτη παράταση θα αποτελέσει παρελθόν, μιας και ψαλιδίζεται η διάρκειά της και μετατρέπεται σε τρίλεπτη! Το σκεπτικό αυτής της απόφασης δικαιολογείται ως εξής: η ομάδα που ωθεί το παιχνίδι στην παράταση μπορεί να διατηρήσει το μομέντουμ του αγώνα, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγαλύτερη αξιοκρατία (;)! Επίσης, υποστηρίζεται ότι μια πιο σύντομη παράταση μπορεί να έχει μεγαλύτερη ένταση, καθώς κάθε φάση είναι κρίσιμη και δεν υπάρχει περιθώριο χαλάρωσης. Αν μη τι άλλο στην Αμερική ψάχνονται...

Related Posts with Thumbnails